Dunia sebenar Shida: August 2011

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 29 August 2011

dapat duit raya doodle raya dan kad raya dari blogger APIT :)

Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah selama 29 hari kita berpuasa di bulan yang mulia ini. Esok adalah hari yang dinanti-nanti bagi umat islam iaitu HARI RAYA AIDILFITRI. Selama 29 hari kita menahan lapar dan dahaga menahan nafsu serakah menahan dari segala membuat dosa-dosa kecil dan besar dan perbanyakkan sedekah dan amal jariah serta membina iman yang kusyuk kepadanya. AMIN~ dikesempatan ini shida owner blog Dunia.sebenar.Shida menyusun 10jari memohon keampunan kepada para sahabat blogger shida, jika shida ada buat salah dan silap terkasar bahasa selama berbloging  dan juga shida ingin mengucapkan --------------->


dan berterima kasih juga kepada blogger apit kerana duit raya, kad raya dan doodle raya ini comel giless hehe >.<
comel tak doodle biru ni? kalau korang boleh ambil kat blog apit disini > doodle raya#1 doodle raya#2 tapi bagitahu apit dulu eh :)


 hahaha^^ ini pula duit raya dari blogger apit tengok sape yang nak bagi RM100 tu! hehee^^ dari bank apit sendiri kehkehkeh ;p korang nak? ambil kat sini > duit raya dari apit 


ini pula kad raya yang apit bagi kat semua follower dia. tapi tapi shida bagi apit yang real punya kad raya hehe^^ korang nak ke? boleh saja amik kat sini ok > kad raya apit 


nah..yang ni shida rasa terharu sebabnya blogger apit buat untuk shida, yang ni korang tak boleh ambil sebab sebab ni doodle shida blogger apit buatkan khas untuk shida hehee.. eh tak caya eh meh meh baca entry ni > doodle untuk dunia sebenar shida


ok yang ni pula doodle yang shida ambil dari blog apit, serius doodle ni buat shida tabik spring kat apit sebab cantik gila. sekali tengok shida terpikat. tangan apit memang berseni kalah shida ni yang memang dulu study art huhu~ cayalah bro!

jom pergi blog apit TERJAH!!!





Friday, 26 August 2011

bila tiba hari raya mesti dapat ganjaran dari "BOS" walaupun dia "bukan muslim" | terima kasih tak terhingga

Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah bersyukur sebab dalam puasa yang ke26 hari ni shida berpuasa dengan sempurna walaupun ada tertinggal beberapa hari disebabkan masalah yang memang tidak dapat dielakkan..psttt orang perempuan je tahu masalah apa ~ jadi puasa korang setakat ni macam mana? persiapan raya pula bagaimana? seperti shida sendiri masih tak cukup forum sebab masih ada yang tak lengkap lagi dari untuk diri sampai lah rumah. kalau korang nak tahu kalau persiapan rumah tu last-last minit baru sempurna hehe^^ nak buat macam dah memang dari azali keluarga shida memang keluarga "last minit" sabar jelah! korang jangan ikut tau tak elok hehe ^_^

kuih muih raya saja setakat ni kat dapur dah meninggi sebab kuih-kuih yang ditempah telah pun siap dan dah sampai kat rumah ada lah dalam 20 ke 30 jenis kuih raya. nanti shida senaraikan hehe^^ gambar?? shida letak terliur pula hehe^^ tak  apa shida bagi nanti korang tengok. Tahun ni seperti biasa sama seperti tahun-tahun sebelumnya kuih jarang nak buat. kalau buat tu memang bertuah lah! semua kuih muih tunjuk-tunjuk saja. Almaklumla dalam rumah ni semua bekerja, orang gaji pun tak ada jadi sememangnya tak buat beli saja cukup tapi insyallah next year mungkin boleh buat hehee >.<

hamper hari raya ni majikan shida yang bagi. siap hantar kat rumah lagi. dalam hati cakap "bertuah aku" seperti biasa lah kalau time hari raya shida macam-macam dia bagi hamper lah duit raya lah kerongsang lah. last year dia bagi shida sehelai tudung. Tapi cara shida cakap nampak dia macam orang melayu kan?? silap tu dia orang cina. Baik gila dengan shida dan family, shida juga dah bekerja dengan dia sudah "4tahun" uihh..lama juga eh! tak sangka pula shida hehee.. Ini baru hari raya shida. belum masuk tahun baru cina lagi lah macam-macam dia bagi kalau buah limau dia bagi "mak kata kalau jual balik pun tak apa,banyak gila" ^_^
 
ini pula kerongsang 6 jenis dan patern, dia beli untuk shida huhu^^ kadang-kadang terharu sangat-sangat bila terasa majikan menghargai seperti ini. bukanlah kerana dia bagi shida macam-macam tapi shida teringat waktu dia bertungkus-lumus bantu shida masa shida sakit masa tahun 2009 gila! mana nak cari majikan macam ni punya caring! huhu^^ itu yang shida berat nak cari kerja lain. kebajikan kita dia jaga sungguh! paling tak sangka waktu birthday shida pun dia bagi shida hadiah "purse" cantik simpan lagi elok sampai sekarang :)

best lah beraya tahun nih bergaya dengan kerongsang yang cantik-cantik macam tu kan :) tak payah nak beli dah hehe^^pandai lak majikan shida ni pilih. berebutlah dengan adik dan kakak masing-masing dah cop nak pakai yang mana hehe^^ selamat membaca :) sebelum terlupa kad raya untuk blogger pilihan shida on the way yay!!

jom join GIVEAWAY AIDILFITRI ROROS memang best!!





 

Wednesday, 24 August 2011

Wordless Wednesday | ketagihan follower! sampai macam tu ke dia??

Assalamualaikum, peace upon you.
apa korang rasa bila ada blogger macam ni?? dan apa tindakan yang perlu kita ambil??
ULANGAN : follow saya balik! tak follow siap la! <-- ugut ke?? huhu^^





Tuesday, 23 August 2011

EPL : Manchester United vs Tottenham Hotspur | 3 - 0

Assalamualaikum, peace upon you.
semalam live channel 812 team Manchester United vs Tottenham Hotspur jam 3pagi. Shida bersengkang mata juga tengok team pilihan shida main dalam Barclays Premier League. Jaringan 3 gol oleh Welbeck (61) Anderson (76) dan Rooney (87) menentukan kemenangan berpihak pada team Manchester United. Tahniah! team shida hehee^^ berbaloi rasanya tak tidur tengok MU main semalam hehe^^ now time berbuka mata shida rasa nak pejam-pejam pula hahaa^^ sabar jelah!
 untuk melihat perlawanan semasa dan seterusnya boleh klik sini > Jadual Penuh EPL

 atau anda boleh lihat senarai perlawanan dibawah sesi ogos
perlawanan tumpuan Manchester United vs Arsenal. sengit kot ^_^ 




tutorial : bagaimana nak buat "top commentators" part2

Assalamualaikum, peace upon you.
hari ni tiba-tiba nak share tutor dengan korang lagi hehe^^ disebabkan esok cuti mungkin entri dalam sehari mungin lebih dari dua insyallah~ untuk pengetahuan semua semua tutor shida dalam tutorial blog shida ni bukan copy sahaja dari mana-mana blog tetapi kesemua tutorial yang shida buat ni shida pakai dulu cuba dan share dengan kawan-kawan semua. Ada yang shida pakai sehingga sekarang contoh shadow pada body blog. Nampak simple dan kemas. so tutorial kali ni shida nak buat tutor top komen part2, kenapa part 2? sebab yang shida buat masa tutor first selalu ada masalah. kadang hilang macam tu. 
Jadi yang sekarang lebih baik dan kekal jom cuba ok gantikan yang lama tu. Tutorial ni shida tanya TERBELOG so kredit tutorial ni pada > blogger TERBELOG.

step seperti biasa >> dashboard >> design -> page element >>  add a gadget -> HTML java

 <script type="text/javascript">
function pipeCallback(obj) {
document.write('<ol>');
var i;
for (i = 0; i < obj.count ; i++)
{
var href = "'" + obj.value.items[i].link + "'";
if(obj.value.items[i].link == "")
var item ="<li>" + obj.value.items[i].title + "</li>";
else
var item = "<li>" + "<a href=" + href + ">" + obj.value.items[i].title + "</a> </li>";
document.write(item);
}
document.write('</ol>');
}
</script>
<script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_render=json&_callback=pipeCallback&_id=7b5e76fd684f11e94320abd4e00fbbca&url=http%3A%2F%2Fduniakushida.blogspot.com&num=15&filter=shida'R,Shida Radzuan,shida saje" type="text/javascript"></script>

 ok panduannya seperti berikut gantikan dulu url blog korang ditempat berwarna biru
num=15 --> adalah bilang 'top komen' yang korang nak pamerkan.
filter= pula nama yang korang tak nak ada sekali dalam top komen tersebut biasanya kita letak nama kita lah sebabnya kemungkinan kita paling banyak komen entri kita sendiri betul tak? jadi pisahkan setiap nama dengan koma ya (,) hehe^^

itu sahaja selesai sudah ^_^ terima kasih dan selamat mencuba~




Sunday, 21 August 2011

Blogger Pilihan shida | Follower dah mencecah 2k terima kasih!

Assalamualaikum, peace upon you.
hari demi hari berlalu, sedar tak sedar follower shida sudah mencecah 2k, hah? betul ke? shida kadang-kadang memang tak percaya bukan apa kadang blogspot problem follower belum sampai 1k tapi angka kat widget follower dah sampai 1k, ha itu bagi pengalaman shida lah! kadang-kadang internet ni juga yang mainkan peranan bagi semua yang ada dalam blog kita,tak percaya? cuba korang bloging time internet teruk bagai. ha apa jadi pada blog korang? kekadang ada part yang hilang kan? huhu^^ tu semua gara-gara internet korang saja jangan risau ok :)

ok ok shida tak nak membebel panjang lebar sebabnya tak ramai yang suka baca karangan 360 patah perkataan, hehe^^ shida tahu jer! shida pun sama tak suka tapi tapi tapi shida suka buat kadang-kadang je lah! jadi shida nak berterima kasih kepada semua yang sudi follow dan singgah blog shida sehingga semeriah ini. Kalau tak ada korang huhu^^ tak ada maknanya blog shida ni. Sudahlah 2 3 hari lepas shida tak berapa sihat demam+flu tetiba sakit gigi last-last minit sabar jelah! so sekarang kesihatan semakin pulih dan baik sebab? hehe sebab raya lah beb! hehe^^ jom jom shida perkenalkan blogger pilihan antara follower 2k shida :)

follower 1987 adalah cik Norismadatul . Tahniah-tahniah cikNoris yer hehe^^ eh boleh ke shida panggil noris? selambe saja yer. Shida baru lagi kenal dengan Noris ni tak sempat nak berkenalan rapat sebab mungkin noris ni tak online agaknya. Nanti Noris rajin-rajinlah datang blog shida kita share-share pngetahuan bloging hehe nampak Noris masih newbie. Ada apa-apa shida boleh bantu yer :) ini ada serba sedikit tentang Cik Norismadatul kita.
oh lupa kenapa 1987? cuba tanya Wanie mungkin dia boleh jawab hehee^^ jom jom terjah blog Cik Norismadatul. Selamat berkenalan yer~

ok pilihan ke2 shida adalah blogger LaLaLovy, dia adalah penutup follower 1k shida iaitu follower 1999. shida suka masuk blog LaLa sebab warna pink walaupun shida suka biru tapi warna pink dalam blog LaLa sangat-sangat menarik lah! Kalau tak percaya korang terjah blog Cik LaLa kita ni. Cantik beb! Cik LaLa juga shida pun baru kenal tapi sangat-sangat friendly sebab masa mula-mula kenal kami dah sembang-sembang bagai. Cuma agak letih sebab blog dia tak ada shoutmix huhu^^ kenalah reply kat komen. Tak apa tak ada masalah bagi shida cuma dari simple jadi banyak kerja pula kan >.< so Cik LaLa kata nak pasang balik shoutmix hehe. Shida tunggu saja nak pergi serang ni hehe^^ 
blog cikLaLa ada tips-tips menarik jom baca jom! eh cikLaLa ni comel lah kan! lalalalla~


Follower ke 2000 shida adalah cikLaLa juga dua-dua nama lala hehe^^ blogger newbie lagi sebab tengok baru buat blog entri masih muda follower pun macam tu untuk memberi Lala semangat shida follow dia balik.Tahniah lah sebab jadi follower shida le 2000 no.permulaan yang baru hehe^^ hope lepas ni lala boleh mantapkan blog lala ok. Shida juga ada tips-tips untuk bantu lala. Hope lala boleh praktik lah lepas ni kan .
ini antara part yang ada dalam blog lala. hope lepas ni boleh lah amik gambar shida pula kan, dah ada camera baru pemberian abangnya :)

Tahniah kepada follower-follower bertuah shida ^_^


bagi kategori blogger pilihan top komen, shida memilih 20. top komen blog shida untuk shida bagi something untuk dibuat kenangan antaranya mereka adalah :

mereka adalah pengunjung blog shida yang saban hari tak pernah jemu mengunjung dan komen entri-entri dalam blog shida ni. terima kasih tak terhingga shida ucapkan kepada mereka. shida sayang mereka semua tak sombong dan tak kedekut ilmu dengan shida sepanjang perjalanan shida berbloging. Bahagia bersama mereka sebenarnya hehe^^

jadi untuk itu shida nak bagi mereka kad raya untuk dijadikan sebagai kenangan harap-harap mereka sudi lah terima kad raya ikhlas pemberian shida. Jadi shida memerlukan alamat korang yang bertuah ni. sila add fb shida inbox alamat disana saja cukup. bagi yang tak ada fb boleh send email --> blogshida87@gmail.com. Lagi cepat bagi alamat lagi cepat shida uruskan penghantaran kad raya.  mungkin boleh proses before raya kalau tak lepas raya. Terima kasih semuanya ^_^







Friday, 19 August 2011

kita lihat kebesarannya (ALLAH SWT) Allahu akbar, Allah Maha Besar!

Assalamualaikum, peace upon you.
Jom korang buat main game menarik ni, tapi kena pakai browser CROME ok, pakai crome saja boleh jadi game ni. dekat FB dah femes dengan game ni shida saja baru nak war-war kan hehe^^ Saja nak seronok-seronok dan nak sambungkan dakwah I LOVE ALLAH!

696666999999666999999666666966666966666696666666669666696666696 696669999999969999999966669696666966666696666666696966696666696 696666999999999999999666696669666966666696666666966696699999996 696666669999999999996666966666966966666696666669666669696666696 696666666699999999666666999999966966666696666669999999696666696 696666666666999966666666966666966966666696666669666669696666696 696666666666699666666666966666966999999699999969666669696666696

nak tahu ke apa yang muncul setelah korang buat step dibawah? --> klik sini tapi lebih baik korang cuba sendiri lagi best tau!

ok cara main macam ni follow step shida: 
1st korang highlight dulu semua no ni. no.2 korang tekan ctrl+F no.3 korang tekan no.9 dan lihat lah apa yang terjadi hehee^^ nak tahu apa jadi? buka dulu page shida pakai CROME dan ikut stepnya ok. semoga berjaya dan terhibur ^_^




ok game ini pula lagi best! sampai sekarang shida masih tengok gmbar ni dan kelibatnya masih ada dan selalu nampak, korang nak cuba?? jom ikut step dibawah :
apa yang patut korang buat untuk gambar ini pula : 
Cuba lihat dekat titik dot 3 tu selama 10 saat dan kemudian lihat dinding kosong dihadapan korang. korang perhatikan keajaibannya. cuba sendiri. walaupun pejam mata ianya masih terbayang  dimata . subahanaallah ~ 






Giveaway Raya Pelangi

Assalamualaikum, peace upon you.
yay! giveaway raya memang best tau! boleh dapat kad raya duit raya entah-entah baju raya pun ada hehe^^ bertuah lah! badan kalau dapat baju raya kan heeehe^^ so GA ini dianjurkan oleh cik pelangi chenta. siapa tak kenal dia. femes dengan nama pelanginya budak kaca mata yang cute yang sukakan drama korea dan band indi HUJAN berasal dari kelantan tapi tapi tapi....tak makan budu hehee^^ pelik jer dengar! >.< ok ok sekarang sesi nak mengorat pelangi untuk soalan no.5 nya. kenapa 5? sebab no.5 saja ada soalan heehee :p

apa dalam minda korang pada perkataan PELANGI?
bagi shida kalau sebut PELANGI mesti teringat benda yang berwarna-warni dan indah saja bila dipandang. kenapa? yerlah sebab PELANGI kan berwarna-warni diatas langit. tapi jarang kita nak tengok yang real. kalau nak tengok yang tipu banyak search saja memang dapat tengok tapi tak sama tau feel dia. kejadian PELANGI pun memang jarang berlaku. kalau berlaku pun secara kebetulan dan bila kita tengok memang tak kan lepas pandang punya sebab tu orang selalu kata "warnai hidupmu seindah PELANGI"

 shida nak tag dia yang terindah AIDA OMAR


done! terima kasih hope dapat kad raya dari PELANGI hehe ^_^





Thursday, 18 August 2011

Segmen Tempek dan Jelajah Blog

Assalamualaikum, peace upon you.
Segmen menarik yang dianjurkan oleh cik TEMOYO ini adalah segmen promote ala-ala review kan cik temoyo hehee, best bila ada orang promote blog kita. terasa blog dihargai kan kan kan,  kenapa shida join segmen ni? sebab shida nak kenal dengan semua blogger dalam dunia blogspot ni tambah-tambah lagi blogger yang masih newbie kan. Blog shida juga ada beberapa tutorial yang boleh membantu semua newbie yang baru nak menapak dalam dunia blog ni. Yang shida tahu newbie juga yang banyak join dan support segmen-segmen seperti ini untuk menambah kenalan, pengetahuan dan follower. dan juga yang terakhir shida nak support blogger macam cik TEMOYO ni walau pun baru kenal masa join segmen ni. Hope boleh kenal lebih rapat lagi lepas ni dan sampai bila-bila >.<

cik tomoyo semua syarat dikenakan shida dah patuhi seperti follow (358) dan like fanpage, eh cik temoyo lagu dalam blog tu best lah hehee  ^_^ shida nak tag mereka untuk segmen ini :  AIDA OMAR FIRDANI AISYA & CALIPH SHURIKEN

korang cuma 100 tempat peserta segmen yang dihadkan dalam segmen ini. hurryup darl!





Izzaty Hedry Nak Bagi Kad Raya! Sapa cepat Dia Dapat.

Assalamualaikum, peace upon you.
Tahun ni adalah tahun ke2 shida beraya tanpa kad raya mungkinlah. Kalau shida terpilih dalam random.org ini bermakna tahun lepas adalah tahun akhir shida beraya tanpa kad raya. sebab tahun ni Izzaty Hedry nak bagi shida kad raya hehe yay! yay! *eh belum tentu lagi huhu^^ harap ada tuah dengan blog Izzaty Hedry ni :) 

Nak exchange kad raya pun boleh kata Izzaty Hedry >.<





Wednesday, 17 August 2011

Wordless Wednesday | budak berani mati! main air dengan gajah!

Assalamualaikum, peace upon you.
p/s : ini anak buah shida, sila lihat Wordless Wednesday pertama kalinya! > klik sini





Monday, 15 August 2011

kekalahan Lee Chong Wei buat shida bertambah demam+selsema

Assalamualaikum, peace upon you.
dah dua hari shida demam + selsema tambahan pula tengok badminton semalam agak kecewa Datuk Lee Chong Wei gagal dan kalah lagi sekali bertemu dengan Lin Dan (China) 2-1 tapi walau apa pun shida sebagai penyokong negara tidak akan putus asa sentiasa menyokong pasukan-pasukan negara dalam arena sukan apa sekali pun. Tahniah juga buat Datuk Lee Chong Wei akan menamat zaman bujangnya tak lama lagi. Kita tunggu saja majlisnya nanti mesti meriah dengan bulu tangkis hehe^^
bukan kita saja merasa kesedihan, berat lagi bahu yang dipikul oleh Datuk Lee Chong Wei kita. Bengkak mata dia huhu^^ tahan menangis tu! Raut wajah Datuk Lee Chong Wei memang jelas nampak sangat rasa sedih dan kecewa kerana tidak dapat membawa pingat Emas untuk Negara Malaysia sempena Ulang tahun Kemerdekaan Negara kita. Apa-apa pun tahniah sekali lagi buat Datuk Lee Chong Wei. Tahniah!
selepas kekalahan Datuk Lee Chong Wei shida tunggu untuk tengok perlawanan team shida Manchester United dah 2tahun shida follow team ni. Walau tak berapa sangat tahu tentang bola tapi minat tu masih ada hehe^^ nak tanya kat orang lelaki tak salah kan shida minat bola juga?? pelik ke?? hehe^^ terubat juga sedih bila team MU menang semalam lawan team West Bromwish 2-1, penjaring gol yang tak asing lagi bagi team MU Rooney dan juga Ashley Young pemain baru team MU. Tahniah MU!
 
lepas habis tu shida makan ubat terus tidur. Esoknya makin menjadi-jadi pula sakitnya. Ni semua gara-gara tak tidur semalaman masa hari sabtu direct tengok tv dari bola ke cerita seram terus tengok badminton. huhu^^ siapa yang ada perangai macam shida?? sila lapor diri diruangan komen huhu^^  selamat membaca semua. love >.<

kemungkinan besar 2 3 hari atau seminggu ikut kesihatan shida ni mungkin tak online dan blogwalking. harap semua doakan shida cepat sembuh dan boleh seperti dulu blogwalking bersama-sama kan. bagi yang follow dan singgah tak jemu-jemu tu terima kasih sangat-sangat! love u all!







Sunday, 14 August 2011

Lin Dan mara ke Final bersama Lim Chong Wei | Perlawanan tumpuan

Assalamualaikum, peace upon you.
fuhh! dasyat perlawanan pagi tadi, shida tak tidur tengok sampai habis, terlelap-lelap lah juga. Akhirnya Lin Dan dari china mara ke Final bersama Datuk Lim Chong Wei dari malaysia. Shida rasakan perlawanan antara Malaysia dan China menjadi tumpuan ramai pada kejohanan kali ini dan juga bagi seluruh rakyat Malaysia. Lim Chong Wei satu-satunya pasukan Negara yang tinggal untuk perlawanan Kejohanan Dunia 2011 ini bagi kategori Perseorangan Lelaki. Jadi kita sebagai rakyat malaysia boleh lah memberi sokongan pada Lim Chong Wei pada malam ini waktu Malaysia jam 8.00 malam *shida harap betul lah dengar pengulas tadi cakap tak tahu la kan tengah mamai mungkin silap ke harap maaflah yer >.< tapi ikut Jadual Perlawanan starting 12.00pm tapi tak tahu itu waktu malaysia atau london kan.

PERLAWANAN TUMPUAN PERSEORANGAN LELAKI


KATEGORI PERSEORANGAN WANITA


KATEGORI BERGU LELAKI


KATEGORI BERGU WANITA


KATEGORI BERGU CAMPURAN


dengah harapan untuk Kejohanan Dunia 2011 kali ini Datuk Lim Chong Wei dapat mengharumkan nama Malaysia sekali lagi. Tiap kali perlawanan berlawan dengan Lin Dan mesti lain jadinya. Harap ada kejutan yang dibuat oleh Datuk Lim Chong Wei nanti. Apa-apa pun semoga berjaya Datuk Lim Chong Wei!!





Saturday, 13 August 2011

blogger pilihan | Lee Chong Wei mara ke Final | Liga Perdana England

Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah setakat ini puasa shida cukup memuaskan walaupun hari pertama shida dah tinggal huhu^^ tak dapat rasa nikmat puasa yang pertama hehe^^ tak apalah nak buat macam mana dah terkeluar dulu huhu^^ puasa korang macam mana? ada yang unik sangat ke? hehe^^share lah sikit dengan shida, sekarang dah puasa yang ke 13 puasa yang sangat mencabar bagi shida dengan cuaca yang tak menentu. dengan feeling yang tah apa-apa sejak ni, selama 13 hari asyik minum ais sajakan sampai shida pun dah mula selsema^^flu. jangan risau ya akan sembuh nanti insyallah, puasa tetap puasa hehe. Jangan ngelat (tipu-tipu) ^_^

kalau nak sembang hal puasa sampai esok lusa pun tak habis, tak apa kita simpan dulu. Ni shida sebenarnya nak cari follower pilihan shida. Kat sini shida pun tak nak lah bagitahu follower yang mana menjadi pilihan shida. Nanti jadi follow tak ikhlas kan . sebab follow kerana sesuatu. Kan tak elok macam tu. Jadi shida sentiasa pantau no. no. bertuah yang akan muncul pada widget follower tu. Kita tunggu dan lihat sahaja ya. Alhamdulillah setakat ni sudah 1983 terima kasih banyak-banyak sebab korang semua sudi follow blog biru ni >.<


Tak lupa juga tahniah pada Datuk Lee Chong Wei (Malaysia-pilihan1) kerana mara ke peringkat Akhir dalam Kejohanan Badminton Dunia 2011. Siapakah pasangan yang akan ditemui oleh Datuk Lee Chong Wei? Adakah Gade Peter Hoeg (Eropah-pilihan ke3) atau Lin Dan (China-pilihan ke2) sama-sama kita saksikan perlawanan mereka nanti. Untuk melihat jadual penuh sila > klik sini

Liga Perdana England 2011/2012 pun dah bermula pada peminat bola sepak  yang ingin mengikuti perkembangan bola semasa ini boleh lihat jadual perlawanan disini > klik sini  

Perlawanan 13 OGOS 2011
Perlawanan 14 dan 16 OGOS 2011






Friday, 12 August 2011

Juadah Berbuka Puasa Paling Syiok!

Assalamualaikum, peace upon you.
hari makin lama makin berlalu, sekarang pun dah masuk puasa ke12, kerja juga makin banyak sampai letih dibuatnya, nak membebel dekat entri pun shida tak tahu nak buat topik apa hari ni, teringat pula ada kawan-kawan tag shida contest dan GA so shida rajinkan diri juga join contest yang telah ditag oleh Cik Pelangi yang comel lotey. Thank you dear sudi tag shida. Shida ready nak buat entri ni hehe^^
Owner contest adalah Anis Athia. Klik banner atau namanya untuk berkenalan ya! Contest dianjurkan senang je "Juadah Berbuka Puasa Paling Syiok!" ha..gerun tak bunyi dia?? hehee^^ syarat mudah sangat!! disebabkan sekarang dah masuk puasa yang ke12 jadi mesti lah kita dah jumpa atau dah pernah makan makanan atau juadah berbuka paling syiok ni!! bagi yang nak join dialu-alukan masih lagi dibuka setakat ini. Tarikh akhir 25 ogos 2011. Hadiah juga berupa duit raya. yay! tapi pakai random lah! ok lah tu hope shida bertuah kan!

kenal tak menu ni? haa! ni lah Popia Basah.setakat ni tak pernah lagi tak makan popia basah ni. kat tempat shida paling ramai orang makan popia basah ni. Ada makcik ni buat tersangatlah sedap sampai shida minta mak beli setiap hari. Shida makan santai-santai sambil tengok tv. pejam celik habis dah, punya lah sedap heee^^
ini pula air kalau namanya juadah kalau tak ada air tak lengkaplah juadah tu kan. So pilihan shida untuk air adalah Air Teh Bunga. Sedap free sugar baik untuk kesihatan. Dulu tak suka minum tapi bila dah cuba sekali nak lagi. Setakat ni pun air teh bunga ni pun hari-hari shida minum hehe^^ tak tahu kenapa dah boleh jadi air kegemaran pula!

so itu saja juadah berbuka paling syiok shida. untuk contest ini shida nak tag mereka :
 
 


done! terima kasih ^_^