Dunia sebenar Shida: October 2011

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 31 October 2011

FREEbies background cbox dan smix (7) | part 3 versi kartun yang cute!

   Assalamualaikum, peace upon you.
 260 x 500

 260 x 500

260 x 470

260 x 490

klik untuk size sebenar!! 7 design shout background yang simple versi kartun-kartun yang paling cute :) shida sediakan untuk blogger yang suka pakai shout BG pada shout mereka. Nak ambil boleh dialu-alukan,boleh pakai dengan bantuan tutorial shida atau kalau tak reti pakai nak kan bantuan shida pun boleh bisa diatur. sebelum tu support shida klik sini dulu ok :) lepas tu cuma perlu add FB shida untuk hantar/inbox code smix korang untuk shida edit itu saja.  Thank you ^_^





Sunday, 30 October 2011

BEN ASHAARI & LYSSA SECRET : Antara dua blog

   Assalamualaikum, peace upon you.
First time join segmen dari Lyssa dan Bro ben, so tak perlu buang masa sebab masa semakin suntuk ni so straight pada soalan yang diajukan oleh penganjur saja. Let's do it :)
Jawap soalan ini.. Apakah persamaan yang korang boleh nampak di kedua dua blog ini ? BEN ASHAARI dan LYSSA SECRET
JAWAPANNYA : senang saja semua tahu persamaan paling ketara adalah FOLLOWER mereka tersangatlah banyak :)
Berikan pendapat bagaimana nak majukan kedua dua blog ini.Sebarang komen ?
pendapat shida satu saja dua blogger yang otai ni jadilah sebahagian dari kawan kami rakan-rakan blogger yang lain. Maksud shida jadi lebih  FRIENDLY sebab mungkin ada diantara blogger ni nak kenal-kenal lebih rapat dan berkongsi pengalaman. Itu saja :)

Thank You ^_^ 






EPL : Manchester United 1 - 0 Everton | Negeri Sembilan Juara kali ke3 Piala Malaysia 2011 "hobin jang hobin!!" (N.Sembilan 2 - 1 Terengganu)

   Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah team pilihan shida malam ini menang 1 - 0  menentang team Everton. yang berlangsung tadi jam 7.00 malam waktu malaysia. Tak sia-sia tengok Man Utd main tadi menang dengan 1 gol jaringan Hernandez. Berbaloi lah menang hari ni menutup kekalahan lalu menentang Man City 6 - 1 , banyak sangat tu sepatutnya seri..ciss!! Game hari ni biasa-biasa je tak ada yang luar biasa semasa game tadi hampir terlena shida ada lah!! hahaa ^_^

"JANG HOBIN JANG"
Tahniah juga buat team Negeri Sembilan kerana menjuarai sekali lagi Piala Malaysia untuk musim 2011 kali ke3 untuk team tersebut. Jaringan-jaringan mudah dan menarik di pertontonkan untuk penyokong-penyokong Negeri Sembilan. Tahniah! tahniah! dan tahniah,  Negeri Sembilan 2 - 1 Terengganu kata cik jiejah "Musuhnya dah habis binasoooooo!! yehaaaaaaaa!!! kito bolot Piala Malaysia kali ni jang!"

kawan-kawan support shida "klik sini" terima kasih, 
komen kalau dah klik shida akan balas ok ^_^







Saturday, 29 October 2011

shida ditag oleh mereka, serentak?? 11 perkara tentang shida :)

   Assalamualaikum, peace upon you.
entri terpanjang untuk hari ini, walau tak suka baca shida nak buat juga tak kira!! hehee, ok game ni ditag oleh mereka-mereka ini Alia Asyura ha! ni sorang lagi minah PINK, PEYANsanstaro juga tag shida dan CikguFaiz yang cute miut, cute sebab apa? shida tahu sebab ada ANGRY BIRDS kan cikgu hehee DAN Cik Jiejah last minit dia tag shida, ondaway buat ni jiejah! ^_^ tengah buat tu shida banyak fikir sebab soalan jiejah ni betul-betul extreme lah!! continue nanti -->
tepat jam 11.00 malam shida online tengok lah shout! itu perkara utama shida buat dulu, tetiba firdani eh bukan Wanie shout "kamu telah di tag..tahniah!" ha! sudah tag apa pula, masak lah aku!! wahh!! sampai 5 0rang tag shida benda yang sama, jenuh!! la nak jawab soalan deme!!  tak apa jangan buang masa Let's do it!! entri terpanjang mungkin ~_^

Baca Rules dulu sebelum mula ~_^
1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.
korang faham?? tak faham copy translate kat sini > translate bahasa

11 Perkara Tentang Shida (:

TIME TO JAWAB SOALAN DARI MEREKA-MEREKA *berpeluh jawab! sila percaya!!

Tag pertama soalannya datang dari blogger Alia Asyura :) 
*  What is your nickname ?
sweety cunn comey manja <-- ini memang tipu Shida'R semua orang tahu!
*  When is the last time you said ' i love you mom, dad '?
seingatan masa tadika waktu penyampaian hadiah tempat pertama pertandingan mewarna
* Which do you prefer, KFC, McD, or Secret Recipe ?
Secret Recipe maybe
* What colour do you like the most ?
of cos la BLUE semua pun boleh tau ma!!
* Do you like Fasha Sandha?
suka, tak suka untuk apa? macam dia suka shida kan hehe^^ no komen lah
*  Love to hangout with friends?
umur macam ni kuranglah!
* How many friends do you have in facebook?
724 setakat ini
* Which number you like?
1234567890 boleh macam ni??
* What do think about me? 
nice and cunn lah!!
*  Where do you want to go for honeymoon?
tak kisah janji dalam malaysia --> cintailah negara kita sendiri ^_^
*  Where is your hometown?
Kuala Kangsar, Perak


 Tag ke2 soalannya datang dari blogger Peyan
    Nama sebenar dan ada nama glamor tak? Kalau ada apa ye?
Noor R****** R***** korang fikir lah hehe^^ nama glamor?? GB kot ^_^
    Lahir bila dan tinggal dekat mana?
Lahir pada 5 Januar, tinggal kat perak
    Masa sekolah dulu pernah kena marah dengan cikgu tak? Sal apa kena marah?
kena marah? mestilah sebab shida monitor huhu ^_^
    Tolong serahkan nama facebook ada di sini?
Shida Radzuan a.k.a Shida'R
    Pernah ponteng kelas tak? Kenapa korang ponteng?
pernah ponteng sebab kena panggil cikgu ganti, shida kan monitor ^_^
    Kira-kira umur berapa nak kawen nanti?
teeet ~_^
    Pernah kena tipu tak?
pernah bertalu-talu eh! betul lah!!
    Siapa yang korang sayang?
Allah Keluarga Kekasih dan Kawan
    Benda apa yang korang benci? Tapi suka lakukan benda tu?
cat rumah --> benci bila penat suka bila dah siap dan cantik ^_^
    Kerja rumah, sek, kuliah dah siap ke? 
belum sebab shida bekerja sekarang :P
    Suka tengok blog "DUNIA sesawangku" tak? Sal apa korang suka?
suka sebab DUNIA, dunia sesawangku dunia sebenar shida *berkait tu ^_^


 Tag ke3 soalannya datang dari blogger cikguFaiz yang tiut ^_^
1. Subjek yang best kat skolah. Kenapa?
Subjek SENI sebab shida suka melukis dan mewarna
2. Cikgu favourite. Sebab?
Puan Ruzanah sebab cikgu subjek SENI shida
3. Pernah fail dalam subjek apa?
Malu lah nak cakap SEJARAH waaaahhh!!
4. Markah tertinggi yang korang pernah dapat. Subjek apa?
SEJARAH 92% hahaa.. lawak kan!serius tau! SENI 90% jerh!!
5. Cikgu yang garang kat skolah.
Puan Fatimah, time tu dia panggil shida duduk depan sekali waktu assembly!! ciss!!
6. Pernah kena denda tak masa kat skolah dulu? Kes apa?
pernah sebab sembang time assembly berkaitan dengan yang atas hahaa^^
7. Berapa ringgit duit belanja sekolah?
Time duduk asrama RM1 sebab makan kat asrama kan.
8. Selalu beli apa kat kantin sekolah?
kuetiaw bandung tak pun cucur udang *hanya RM1
9. Pergi sekolah naik apa?
naik jejantas hahaa^^ Asrama sebelah sekolah
10. Acara sukan yang pernah disertai masa zaman sekolah.
hello!! shida olahragawati sekolah 2004 --> EMAS 4x100, 4x200, 1500, rejam lembing, lompat jauh,
11. Kawan baik zaman sekolah. Kenapa?
SUHANA dekat asrama dia sorang yang stay dekat dengan rumah shida ^_^


tag ke4 soalannya dari blogger Cik Azizah, ok jiejah soalan u macam soalan ambil master! neves jawab! :p
1. Ada kekasih tak?
 ada jiejah nama dia BANG rooney ^_^
2. Dah berapa lama dengan dia?
 agak-agak sejak lahir sebab selalu mimpi dengan dia masa dalam perut mak :p
3. Apa pendapat anda tentang cinta monyet?
cinta monyet?? best!! banyak kenangan dan pengajaran dari situ dan dari situ kita akan tahu apa pula cinta sejati! cewahh ^_^
4. Rasa rasanya cinta monyet ni kekal tak? kenapa?
rasa-rasa boleh kekal kalau dua-dua dah temui cinta sejati dalam diri masing-masing eh! tiba-tiba shida jadi serius hahaha!!
5. Target kahwin umur berapa?
dah tersasar lah jeijah next target --> 27 opss!!
6. Tema wedding korang colour ape? kenapa?
tema --> melayu original campur kpop sikit! warna --> WAJIB biru! kenapa? shida punya suka lah sebab wedding shida hehe ^_^
7.Selalu apa yang patut bagi untuk hantaran lelaki?
ala jiejah ni!! bagi lah songkok dalam design yang berbeza sebab lelaki suka hilangkan songkok ~_^
8.Untuk hantaran kepada perempuan apa pula?
kalau untuk perempuan buat hantaran rumah, rumah kan segalanya untuk keluarga bahagia ~_^
9. Katering vs Gotong Royong mane lebih mudah di uruskan? Kenapa?
 dua-dua kot, gotong royong jimat duit katering jimat masa
10. Bajet keseluruhan majlis perkahwinan korang berapa nanti?
alah! bab ni yang lemah sangat-sangat nih!! failed!! tak tahu lagi jiejah ^_^
11. Akhir sekali berapa hantaran korang mintak daripada lelaki. jawab!soalan cepu mas.
 ikut kemampuan dia mungkin area 20,000 ke 30,000 haha ^_^ bajet RETIS ;p


yeah!! tag ke5 yang terakhir harap tak ada yang tag lagi letih den ^_^ oleh 
blogger firdani a.k.a wanie
1) Name boyfriend?
ASNS a.k.a Encik Hantu ^_^
2) Dah berape kali clash sebelum jumpe cinta sejati?
tak ingat lah wanie macam dah banyak kali :P
3) Bagi 3 sebab nape buat blog?
suka bersengkang mata suka design suka menambah ilmu
4) Bagi 4 blog yang korang suke usha?
wanie, jiejah, azhafizah, hafizi
5) Bagi 5 lagu favorite korang?
suaraku berharap, kalau cinta, grenade, if i die young, im like a bird
6) Bagi 6 ciri-ciri blog yang korang tak suke?
ada content warning dan tak ada shout tu je kot
7) Bagi 7 tempat korang teringin nak g honeymoon?
7pulau dalam malaysia boleh??
8) Gelaran yang korang dan cinta hati guna? (contoh: abg & syg ke syg & anje ke)
i dan you ^_^ chill!!
9) 
Bagi 9 sebab nape korang pilih cinta hati sebagai teman hidup?
susahnya soalan ni ..mmmm..
10) 
Cer upload gambar korang dengan cinta hati yang paling sweet.
11) Korang nak jumpe aku tak? :)
pasti nak hehee^^ 
11 blogger yang kena tag dengan shida, mereka adalah :

shida tag semua lelaki sebab soalan shida sesuai lelaki yang jawab sebab ia tentang seorang boyfriend/suami :) 11 soalannya adalah --->
  1. pernah bercinta? pernah putus? berapa kali?
  2. berapa kali awak luangkan masa dengan GF,dalam sebulan?
  3. berapa kali ucap i love u pada GF,dalam sehari?
  4. bila GF merajuk apa yang akan awak buat?
  5. ciri-ciri GF idaman awak?
  6. hadiah yang diimpikan awak dari GF? 
  7. Jika ada lelaki masa lalu GF muncul dan ingin kembali padanya,apa tindakan awak?
  8. Jika sudah berumahtangga nak isteri yang bekerja atau surirumah?
  9. isteri seperti mana yang diidamkan lelaki?
  10. isteri tak pandai masak marah tak?
  11. isteri suka atau kuat berjaga malam kerana bloging suka tak? 

argghh!! nak pecah kepala fikir soalan mereka-mereka yang tag shida, ada serba sedikit tentang shida so korang boleh lah tahu kan mana yang nak kenal shida lebih dekat hehee^^ ok lah penat dah shida dari mula pukul12 tengok lah pukul2 lebih baru siap, punya la lama sampai nak pejam dah mata shida. kalau ada tag lagi inform lah boleh shida buat lagi best pula kan hehee :) haaa ngam ngam je satu page ni, hanya jawab soalan saja dasyat!!

Esok baru shida BW balas jejak korang k sorry tired ~_^




Friday, 28 October 2011

Shida menderma Earning churp-churp untuk Anak yatim Rumah Aman

   Assalamualaikum, peace upon you.
Rumah Aman adalah sebuah rumah anak yatim yang terletak di Shah Alam, dengan kemudahan yang lengkap untuk menjaga kanak-kanak lelaki miskin yang menjadi yatim piatu atau dari keluarga yang memerlukan. Rumah mula beroperasi pada tahun 2005, dan pada masa ini menempatkan 30 kanak-kanak lelaki pelbagai umur. Di sana, kanak-kanak disediakan dengan pendidikan, makanan, pakaian dan tempat tinggal. Misi mereka adalah mudah - untuk memberi yang terbaik kepada anak-anak, seperti ibu bapa lain untuk anak-anak mereka.
shida derma sebanyak RM10 kepada rumah anak yatim RUMAH AMAN, semoga dengan bantuan ini sedikit sebanyak dapat membantu tanggungan disana. Walau tak banyak tapi shida cuba akan derma sebulan sekali untuk rumah anak yatim ini. Apa pun shida ikhlas bantu :)
Bagi yang ingin menderma sangat-sangat dialukan cara menderma juga boleh dibuat seperti berikut :
untuk bank in boleh menderma ke akaun (Maybank) atas nama Rumah Aman (Shah Alam), dengan nombor akaun 562106720433 
@
 ke akaun (CIMB ISLAMIC BANK BERHAD) atas nama Rumah Aman (Shah Alam), dengan nombor akaun 1205 0001 2721 05
atau 
mengirim cek atau barang-barang keperluan ke alamat ini  
RUMAH AMAN (SHAH ALAM)
LOT 2A JALAN BUNGA CEMPAKA 2/11, 
SEKSYEN 2, 40000 SHAH ALAM, SELANGOR 
atau lebih menjimatkan masa dan tenaga bagi pengguna Nuffnang dan churp-churp boleh menderma secara online seperti berikut:
untuk Nuffnang boleh klik sini untuk menderma > derma melalui akaun Nuffnang
untuk Churp-Churp boleh klik sini untuk menderma > derma melalui akaun Churp-Churp

itu saja, semoga shida dan penderma diluar sana mendapat keberkatan darinya. Bila dah derma dan buat kebajikan seperti ini baru terasa berkat duit hasil dari online ini, Korang tunggu apa lagi?? jom lah derma walau RM1 ia amat bernilai dan membantu anak-anak yang betul-betul memerlukan bantuan, tak apa cuma hilang RM1 saja tapi cuba bayangkan ganjaran dan pahala yang akan kita dapat darinya nanti, selamat beramal ^_^
untuk keterangan lebih lanjut boleh terus ke www.rumahaman.com




 

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

   Assalamualaikum, peace upon you.
anigif penmerah anigif penmerah
selepas join contest wajib ada giveaway baru sempurna blog ni hehe^^ tanpa membuang masa lagi BismillahirRahmanirRahim, GA ni telah ditag oleh gadis-gadis comel pujaan ramai iaitu CIK AZIZAH dan CIK AZHAFIZAH dua-dua gila pink, masuk blog dorang kita kena bersedia dengan MOOD PINK hehee^^ owner GA ini ialah PENMERAH.COM unik kan nama dia. kenapa penmerah eh?? hehe^^ syarat-syarat juga shida sudah penuhi, untuk yang nak join boleh klik banner atas! ok untuk melengkapkan GA ni shida tag mereka untuk memeriahkan lagi GA ini  1. FIZGRAPHIC  2. MADD  3. CALIPH 4. SISLILY moga ada diantara kita-kita ini bertuah AMIN^^

shida ada pantun juga untuk sipenmerah ni hikhik.. fiza :P
pen merah pen biru, blog dia merah blog shida biru 
hahaaa^^ ok tak?ok tak? ;) just bergurau~

so hadiah pun menarik (25 things) kalau dapat perfume atau pendrive memang cunn lahhh!! hehee^^
tarikh tutup GA ini : 10 November 2011








 

Thursday, 27 October 2011

ganjaran untuk blogger pilihan | follower 2222 blog shida, tahniah!!

   Assalamualaikum, peace upon you.
ini lah ganjarannya bukan topup atau hadiah tapi edit blog edit blog secara percuma, buang apa yang tak patut tambah apa yang patut biar blog cik mawar nampak lagi kemas dan menarik :) dia juga newbie perlu lah shida beri dia semangat dan tunjuk ajar dalam dunia bloging ni. Semoga cik mawar lebih bersemangat dengan blog yang berwajah baru. dia suka shida pun happy. Alhamdulillah~ happy bloging cik mawar :) jom terjah for full viewing!
Jadi siapakah follower/blogger yang bertuah lagi selepas ini? kita tunggu..shida juga sentiasa pantau follower-follower yang sentiasa mengikuti perkembangan blog shida, yang follow shida dan lain-lain lah! Ini saja penghargaan shida beri kepada mereka-mereka yang sentiasa sokong shida dan blog ini. Terima kasih terima kasih dan terima kasih :)

kenapa shida beri ganjaran edit blog?? jawapannya senang saja. shida nak mahirkan jari jemari ni dengan melahirkan idea-idea yang lebih kreatif dan berkualiti. Kot lah lepas ni shida nak buka untuk TEMPAHAN edit blog, mana tahu kan hehe ^_^ eh! ada ke yang nak tempah, edit pun tak cantik mana ~_^




Wednesday, 26 October 2011

Wordless Wednesday | adakah anda sebegini?? blogger tegar??

  Assalamualaikum, peace upon you.




Tuesday, 25 October 2011

tutorial Nuffnang : contoh 'Buffered Earnings' 'Metered Earning' 'kempen'

   Assalamualaikum, peace upon you.
klik untuk tumbesaran yang berleluasa hehe^^ sebenarnya shida buat tutorial ni untuk newbie sebab ada yang masih confius apa itu Buffered Earnings apa itu Metered Earnings dan apa itu Kempen/Campaign. so boleh lihat terang gambar yang shida print screen tu. Kalau tak faham boleh tanya ya :)
Buffered earnings – Impression yang dibeli oleh advertiser pada sesebuah blog itu bergantung pada traffik blog tersebut.Lagi tinggi traffik blog tersebut mungkin akan menarik advertiser untuk letak bil iklan (impression).
Metered earnings – Himpunan ataupun jumlah nilai kempen buffered yang telah tamat tarikhnya.
Kempen/Campaign – Pendapatan anda diperoleh berdasarkan setiap bilangan klik unik oleh pengunjung unik anda terhadap unit iklan yang memaparkan kempen iklan CPC. Pendapatan anda akan dikredit ke dalam akaun selepas 3 hari kempen CPC tamat. Kempen CPC akan tamat apabila ia telah mencapai sasaran maksimum bilangan klik. Sekiranya blog anda memaparkan iklan CPC tetapi tidak mendapat sebarang klik, maka tiada pendapatan akan diberikan.



Contest Awesome Blog Design

    Assalamualaikum, peace upon you.
Agak berkurun shida tak join contest dan GA ni, disebabkan syaratnya teramat mudah so shida join juga contest ni, bukan sebab itu saja no random no vote hehe^^ itu yang penting. sepenuhnya pilihan juri hehe :) pilih yang benar dan saksama ye penganjur. contest ni sebenarnya di tag oleh adik pocoboy thank you adik :) contest ni simple syaratnya mudah sangat cuma follow blog-blog owner yang anjurkan contest ni ada dua orang yang handle contest ni blog Syah Zahari dan blog Afiq Md Ali kedua-duanya shida sudah follow serta like fanpage :) comel juga blog dorang ni. semoga contest ni meriah dan berjalan dengan lancar :)
mereka yang ditag adalah :
blog mereka pun memang awesome wajib ditag hehe^^



Alhamdulillah mozilla dah ok | terima kasih yang banyak membantu shida

   Assalamualaikum, peace upon you.
cantik blog mereka kan bila tengok tanpa sebarang masalah. cukuplah shida tunjuk 2 blog ini. Alhamdulillah shida dah boleh view dengan baik dan sihat sekali hehee^^ baru best bloging macam ni. Thanks to kawan-kawan yang sudi tolong shida, tak lupa umar yang turut bantu shida juga bila dia bagi penerangan terus blog dah ok. rupanya bukan masalah mozilla tapi masalah benda bawah ni!
ciss!! virus jahanam kau!! now shida lebih berhati lebih pastikan cuci lappy sebaik mungkin. lega rasanya dah ok semuanya. boleh jadi gila macam ni tak boleh bloging dengan sempurna. apa-apa pun shida masih setia dengan mozilla tercinta sorry crome belum masanya untuk shida cari pengganti :) thank you semuanya!

jiejah sayang kenapa shida tak boleh masuk blog jiejah ye?? any problem sayang??



Monday, 24 October 2011

EPL : Manchester United 1 - 6 Manchester City

   Assalamualaikum, peace upon you.
rugi-rugi shida tak tengok game ni semalam, bengang-bengang shida tak dapat mengulas tentang game ni, geram tak ada siapa pun kejutkan shida dari tidur tengok game ni!! sakit hati MAN UTD kalah, kecewa cuma 1 gol je yang mampu dorang bagi kat shida dalam dibuai mimpi, nak menangis tak dapat tengok dorang main semalam . itu saja mampu shida ulas tentang game ni. Semalam shida tidur keletihan bila letih jumpa katil memang tak ingat dunia lah. tidur tak bangun-bangun dah huhu^^ kerana odahone shida update juga ^_^
so kepetusannya kalah 1 -6 *teruk juga kena teringat masa game dengan Arsenal.





Sunday, 23 October 2011

sakit hati dengan masalah yang shida alami, korang bantu shida please!

   Assalamualaikum, peace upon you.
amboi teruk benor gambo stressnya hehe^^ itu hanya gambaran semata-mata tidak ada kena mengena yang masih hidup atau yang sudah tiada didunia ni. shida ada masalah dengan blogspot dan mozilla. shida tak tahu 2masalah ni berkait atau tak. Shida nak tahu juga sama ada korang ada alami situasi macam shida atau tak. tapi benda ni dah semakin lama, dan semakin teruk, Kadang-kadang eh bukan kadang-kadang lagi dah, memang dah perkara ni menganggu mood shida nak bloging. memang tension!! stress kot!!
ok ini blog cik jiejah, tiba-tiba shida boleh tengok edit icon tu. pastu main body tak sampai kebawah dia separuh macam tu saja. Nak baca entri terpaksa bersekang mata. ya allah sabar je lah!! tapi bila pakai crome tak ada apa masalah. cuma mozilla saja problem ni datang. korang ada idea tak macam mana nak selesaikan masalah ni, shida betul-betul bengang!!!
 ha! blog azhafizah pun sama. dari comel lote blog dia jadi gini. arghhh!!! tension!!
setahu shida blog apit center tiba-tiba dia ketepi pula! haihh kenapa la macam ni sakit jiwa tengok!
blog Wanie lagi lah shida terpaksa highlight ayat tu semua untuk baca, shida tak boleh tahan lah macam ni, tiba-tiba je jadi macam, nak meragam apa lagi!!

blog-blog ni semua view dari mozilla shida. semua dah loading habis, internet memang laju. dan shida dah test kat lappy adik pun ok ja pakai mozilla view. shida tak tahu masalah dia apa. help help help lah saya!! nak selesai masalah boleh pakai crome tapi tapi shida tak biasa dan tak berapa suka pakai crome. macam tak reti . memang dah biasa berzaman shida pakai mozilla. hope ada yang boleh bantu shida dengan masalah ni ;(

update : now crome pun dah sangkut macam mozilla termasuk lah internet explorer,sekarang macam mana?? shida bengang gila ni!!




Saturday, 22 October 2011

kurang ajar betul blogger ni! spam ads secara tipu korang suka??

  Assalamualaikum, peace upon you.
hye semua, sihat? wahh^^ letihnya shida rasa hari ni, dengan hujannya. sakit kepala sebab pening-pening kena hujan. kepala ni asik basah kering basah kering je! kereta tak ada gi kerja naik motor ni lah padahnya. kat area utara bila petang saja hujan, kalau hujan mesti petang. dah balik kerja petang memang nasib lah! kalau demam ni tak boleh nak kata apa, dah 3 hari berturut-turut kena hujan saja. tak dan shida nak sampai umah dalam perjalanan tu dah hujan. huhu^^
kisah ini biar lah tunggu hujan dah reda dah tak hujan baru selesai masalah semua kan. lagi pun nanti orang kata hujan susah panas pun susah. anggap saja lah pemberian rahmat darinya. TAPI TAPI yang tak boleh biar bila ada blogger atau bukan blogger yang kurang ajar suka spam-spam iklan ads dorang kat shout!! 2 3 hari ni shida dah banyak terima tapi kali ni memang tak boleh tahan dah, kena gak tegur. Bagi shida tak ada masalah nak suruh shida klik tapi masalahnya cara korang salah. shida ni suka blogwalking. bila ada mamat ni cakap "entri best lah! jom baca entri saya" shida biasa suka baca entri kalau menarik shida komen. Tapi bila klik tengok-tengok kena tipu iklan churp-churp yang keluar, iklan says.my yang keluar. Rasa terkilan dan tertipu lah! shida sendiri tak ada masalah shida biar sampai habis loading. korang dapat juga earns tapi shida tak suka lah benda ni berlarutan. sampai tiap link ada iklan ads. rasa macam "blog aku ni blog pengiklanan" ke sampai semua letak link ads. 
Entri dan idea bukan senang nak cari, siap taip sendiri ok. bukan copy paste. blog shida pun blog untuk share ilmu share pengalaman dan sebagainya. Tak salah korang nak suruh klik tapi ada adabnya. Tak salah kan kalau korang minta klik. contoh "klik churp-chrup saya saya klik balik tq" sedap juga baca! heheee betul tak?? macam churp-churp senang bukan macam Nuffnang. Cuba kalau orang lain atau shida sendiri buat macam tu apa rasa?? suka ke? tak kan?? mesti tak best kan. korang fikirlah sendiri.
klik untuk lebih gembira ^_^
shida sentiasa pantau lah orang atau blogger yang suka spam-spam iklan ni. ini baru dua belum lagi yang lepas-lepas, yang shida terlepas pandang kan. kalau dah melampau sangat tak terkawal senang saja shida BAN! terus tak cakap apa dah ok. Mana yang shida dah terklik tu shida halalkan. rezeki masing-masing kan. Happy reading semua~

NOTED: shida nak tanya pendapat kawan-kawan lah sejujurnya, korang suka keadaan macam ni, suka orang spam iklan dalam shout korang bertalu-talu??