senarai blog atau website yang akan digodam! | kes HACKERS lagi! | Dunia sebenar Shida senarai blog atau website yang akan digodam! | kes HACKERS lagi!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 26 January 2012

senarai blog atau website yang akan digodam! | kes HACKERS lagi!

   Assalamualaikum, peace upon you.
salam korang :) untuk pembuka entri hari ni shida nak menyusun sepuluh jari sebab meninggalkan blog shida ni dalam keadaan yang tidak sempurna. 4 hari tak update! hambek ekau!! Kalau nak cerita panjang ceritanya. Nak diringkaskan 2 hari demam 2 hari blog cuti sebab CNY (chinese new year) pergi jalan-jalan bersama keluarga hehee..sangat-sangat syok! shida ada tengok movie kat Big Cinemas!! nak tahu cerita apa shida tengok?? tunggulah shida cerita pada entri seterusnya ok :)

ok mulanya shida nak share dengan korang khabar-khabar kurang senang untuk kita sebagai blogger ni rasa kurang senang dan kurang selesa mendengarnya. 2 hari yang lepas sebelum shida berlepas ke Kuala Lumpur shida ada belek-belek Facebook. Belek punya belek rajin duk baca duk like wall status kawan-kawan, ada lah hamba allah ni mengingatkan kawannya tentang blognya bakal digodam siap dia ping list blog yang bakal digodam lagi. Shida cuba buka link yang diberi memang banyak nama-nama blog dan website yang ada dalam list tu.

pertama sekali shida semak sama ada blog shida tersenarai, disebabkan list terlalu banyak so shida cuma ctrl+f saja. Alhamdulillah lega blog shida tiada dalam senarai tapi shida ada juga semak blog kawan-kawan shida yang lain, rasa sedih blog mereka ada diantaranya : blog Ain Zulaikha blog Firdani blog pelangi setakat ini lah yang shida dapat cari huhu..betul! tak betul! shida pun tak pasti tapi yang pastinya kita kenalah ambil langkah berjaga-jaga, tukar password korang tu ok. korang pergi semak blog korang sama ada tersenarai atau tak?? klik sini > list blog bakal digodam please! siapa ada info ni sila share!

sebab sebelum ni memang kerap team hacker menceroboh blog atau website, hingga sekarang masih bergiat aktif, berleluasa sehingga menyusahkan banyak pihak. Shida juga pernah keluarkan tentang hal HACKER baca entrinya disini > sipenjenayah siber! termasuk langkah-langkah yang perlu kita ambil tahu dan buat. Jom sama-sama kita selamatkan blog kita.

" kalau shida dapat info ni dari orang itu salah, maka salahlah shida. "





19 Jari Ohsem:

OdahOne OdahOneBizz said...

betul or slah yg pnting hati2 ek shida...apa kriteria blog yg akn digodam agknya...xphm sgt...hoho...bek men robot gundam drpd godam blog org

firdaus said...

tak payah takut, sebenarnya benda ni tipu je..

caliph shuriken said...

kira part II laa cmni kn...

laskar pelangi said...

shidaaaaa!! thanksssss bgtau:)
pelangi pun tak tau lakk sal ni..adesssss~~

Boni JLL3 said...

apalah dorang ni??tak boleh ke kalau tak kacau orang?

AmyZana said...

laaa

tak habis lagi rupenye kes nih :o

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

ade2 aje la diowg nie.huhu~

zareliqa afiqa said...

eee~ menakutkan lar dorang nie.Nasib baik blog iqa takde=.=

Azhafizah[フィザ] said...

adeshhh..seram dgr hacker hacker ni..macam xde keje pulak kan.

Cik Azizah said...

fuh menakutkan..nasib takde..tapi blog wanie ada tersenarai lah. huhuhu

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

mak ai ramainya.. seram sejuk plak tgk

hyz said...

apa masalah diaorg ni nak godam2 ek? dapat duit ke godam blog orang? eh nak check blog kita ada dlm senarai camner ek? nak check satu2 x larat.. huhu

Onitsuka_hana said...

kira dalam senarai tu kena tukar pasword ek..

C'Jai said...

Syukran atas infonya...

naiemah_ramli said...

adoi..tkt lah..ish.. :(
bahaya btol

AzwanRamli said...

erm...ade jgk hacker yg baek,dia hack blog utk sehari -dua,pastu dia mintk maaf dan ajar ttg sistem keselamatan blog....real....

Fathiah Hamim said...

entah ye entah tidak neh kann.

Bui Junaidi said...

TAKUT JUGAK KAK BUI BILA DGR KES MCM NI..NAUZUBILLAH..

dEdEQ dE wIshEs said...

HAH ? HACKERS ? JAHAT TOL DIORANG .. ISH