Friday, 27 January 2012

Tutorial Nuffnang : cara nak hantar email pada Nuffnang!

   Assalamualaikum, peace upon you.
hari ni shida nak cerita sikit tentang NUFFNANG, sebelum ni ada beberapa blogger tanya shida "email nuffnang apa ek" "apa email nuffnang" "macam mana nak dapat email nuffnang" sebenarnya Nuffnang tak ada email yang khas. Tapi cara korang nak berhubung dengan nuffnang dengan satu cara menghantar ticket atau email kepada nuffnang melalui AKAUN NUFFNANG korang sendiri. Tak paham lagi?? jom tengok tutorial shida ni:
1. korang sign in dulu Akaun Nuffnang dan click contact us bahagian tab menu

2. korang tick bahagian "Blogger Enquiries/Suggetions"
3. selepas itu tekan NEXT >>
4. bahagian subject: korang isi la perkara yang korang nak sampaikan
5. tulis isi kandungan dalam kotak yang disediakan tu k
6. type betul-betul verify word yang diberi kalau rasa tak pasti  [reload new image]
7. Submit Ticket korang ok

dah siap semuanya korang tunggu la dalam 48 jam pihak Nuffnang akan reply email korang tu ok :)
selamat ber'email' bersama Nuffnang


"Nuffnang Nak BE baru lah!"




13 comments:

  1. rasa macam nuffnang dah malas nak layan fa. asyik2 fa je email. haha :D

    ReplyDelete
  2. dah email pun mcm xmo layan je skang..majuk ngan nuff ah..hihi

    ReplyDelete
  3. eh2..msh ade yg tak tau lg ek..hehe.ingtkan semua yg apply Nuff nmpk button Contact Us besar2 kt situ hehe

    ReplyDelete
  4. hehe.. igt nk tnye nuff, apsal xnk ltak BE br... tp kang nuff marah lak, haha.. XD

    ReplyDelete
  5. akak tak reti..hubby jer yg selalu email kat nuff klu ada apa2 hal.. ^^

    ReplyDelete
  6. Nak BE jugak! huhu, nuffy pun da bosan agaknya iqa asyik anta tiket jek dok ngorat dia.hehehe

    ReplyDelete
  7. ain selalu send email pd nuffnang.. **walaupun kadang2 soalan tu tak releven.. ahaaa :p

    ReplyDelete
  8. Kayak banyak comentar FB di blog nie! gmana caranya!

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.