Amaran POLIS! "berhati-hati dengan kertas dibelakang kereta anda" | Dunia sebenar Shida Amaran POLIS! "berhati-hati dengan kertas dibelakang kereta anda"

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 16 March 2012

Amaran POLIS! "berhati-hati dengan kertas dibelakang kereta anda"

Assalamualaikum, peace upon you.
" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI-HATI PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA "

CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar-sebarkan. Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kereta dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi. Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!

info ni shida dapat dari facebook dan nak berkongsi dengan korang semua tentang taktik terbaru penyamun kereta masa kini. Sama-sama kita share lagi info ni biar semua berwaspada dan lebih berhati-hati lepas ni. 

lepas ni jika korang nampak ada kertas dibelakang cermin kenderaan korang jangan pergi buangkannya dulu korang keluar berundur bila  dah ada ditempat yang banyak orang baru korang buangkan ok. Kita mencegah dari terjadi perkara yang tak diingini.









15 Jari Ohsem:

Azhafizah[フィザ] said...

Sekarang ni memang kene hati hati di mana mana.tak silap fiza kes ni dalam 2thun lepas rasanya..

cikmisi said...

nice info kak..!akn lebih brhati2 lpas ni:)

JR said...

Amaran ni dah lama keluar, tapi eloklah diulangi selalu agar kita tak terlupa dan tak jadi mangsa penjenayah yg tak pernah lupa kpd kita, 'pelanggan' mereka...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu bahayaaaaaaa~

Ezad Skytech said...

sekarang ni mg kena selalu berhati2..bahaya...perkara2 mcm ni la yg kita tak nak ia berlaku kan..

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm2 cara ea skg..thnx shida coz share info ini..

Rapunzel Cikilolo said...

kejamnye... aku dah risau ni. aku selalu drive sengsorang

CikPuan Azizah said...

ok2...jijah paham..lepas ni kalau ada kena berhati2..takut la..dah la jijah selalu drive sorang2 jer..

^_^ Zaza Nur Iman said...

takutnya bila dgr..

--rindu shida :) --

Hafizzi Aziz said...

bahayanya! seriau dengaq..

Teesaz said...

first time dengar, trimas best info!

hyz said...

mcm2 taktik penjahat skg...

Bui Junaidi said...

TERIMA KASIH SHIDA ATAS INFO YG SANGAT BAGUS NI..

caliph shuriken said...

giler laa taktik ni.. arigatou sharing info shida...

Faizz's Jamil said...

apit kata lnih guna teloq plak .
baling kat cemin depan .