shida dah tangkap penggemar spam link iklan dekat shout! | Dunia sebenar Shida shida dah tangkap penggemar spam link iklan dekat shout!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 30 April 2012

shida dah tangkap penggemar spam link iklan dekat shout!

   Assalamualaikum, peace upon you.
klik untuk pembesaran yang sihat :) baru dapat baca apa yang shida merepek dalam gambar tu!

Wahh, lama rasanya tak update blog ni. Rasa macam dah berbulan-bulan. Blogwalking pun tak dah sebab kekangan masa shida. Sekarang nak kata sibuk tak sangat lah tapi shida terpaksa tidur awal disebabkan kesihatan yang tidak mengizinkan. Kalau nak jumpa shida pun pagi antara 10am hingga 12noon itu saja (itu pun kalau rajin huhu). Setakat ni macam ni lah tak banyak perubahan. mungkin ambil masa dalam 1 ke 2 bulan mungkin 3 bulan lepas tu shida aktif balik. Aktif juga sekarang ni cuma jarang update jarang blogwalking dan blogshop? yup masih aktif sebab ada 3 orang admin termasuk shida pantau shop online shida ni :)

ok sudah berbalik pada topik. Baru-baru ni ada lah shida semak list shout dalam cbox shida. Biasanya shida akan reply shout bagi blogger yang shida kenal then blogger-blogger yang rajin komen entri shida yang tak berapa sedap macam KFC tu kan. tapi alhamdulillah lah shida sempat balas walau shida amik masa sikit kan. komen tetap komen dont worry k. Cuma ada beberapa link yang shida tak akan klik jika nama dia bukan dari blogger yang biasa masuk ke blog shida. Message nampak ringkas tapi kalo di klik memang bahana. So shida terpana dengan link bernama SUE  <-- mesti cantik orangnya seperti nama palsunya cehhh!!

Shida pun letak lah cursor pada link tu then terkeluarlah link says.com oh! patut lah shida terpana rupanya dia letak link iklan eh! tak baca ke angry birds saya dah warning tu! masih tak faham ke? bukan shida kedekut nak klik tapi cara dia salah. Act IP dia shida dah detect 2 kali so kali ke2 ni shida patut tegur dia. Epysokmo ya buat macam ni kat blog aku ==" Nak minta shida klik boleh PM shida dekat FB ya :)

Dah la,shida sekali tulis memang panjang lebar nanti tak ada sapa nak baca entri panjang-panjang ni. Bagi yang selalu terkena hati-hati lah lepas ni maybe dia akan serang blog korang pula kan. sebagai TIPS berjaga-jaga kalau rasa nama dia pakai tu lain macam atau pun message dia macam terlalu ringkas atau menggoda sila letak dulu "cursor" korang pada link dan lihat link apa yang terdapat disebalik nama yang menggoda itu k :) sama-sama kita praktik heheee ^_^ Act shida dah terklik pun so shida sedekah jer lah k! dah-dah pi main jauh-jauh!

k bai!





42 Jari Ohsem:

Faizz's Jamil said...

besalatuh , mintak sedekah kot stai tuh .

agak panjang entry nih . tapi xla panaih sgt . keepitup dgn entry yg lebeyh PANAIH

kutoOobambOo / ericoanaci said...

hahaha.. terasa.. penah buat juga dulu2.. hu2

Syat0za Zai said...

amboi..haha
zai pun pernah jugak kene.. tp zai sllu cek url dia dulu sebelum click :)


duit yg dia dpt tu, msti x halal kan.

Aien Nia said...

Saya pun selalu kena..
Jadi sakit hati orang buat mcm tu ,tp dah terklik so ikhlaskan je lah

Haruno Hana 하나 said...

sama la Kak Shida.. Hana akn letak dulu cursor tu pd link sbb nk tgok link apa.. kalo ads, mmg xkan klik la.. haha

CikPuan Azizah said...

selalu sgt kena.. tak leh nak buat ape.. dah terklik..huhuhu sedekahkan jelah yer shida..

my eyes for shine said...

orang yang same jugak yang kite penah jumpe . name dy pon sue .org ni mmg penipu . mne bole mcm tu kan . entah hape2x la agk nye .

Nurmujahidah Ismail said...

salu gak jadi kat muja,, sakit hati giler,, gtrrrr

zaza iman said...

ye la kan, zaza pun ade tkena jugak mcm ni..

Arra Ahmad said...

pernah dan selalu terkena...sebab tu rasa malas nak letak shoutbox,cbox dan sewaktu dengannya,..:P

Sally Yatiey said...

Saya pun selalu kena macam ni. Kebanyakkan link iklan says.com . Tapi tak ada pulak nama "SUE" ^_^ hehe

Sis AI said...

Yes, btul! Sy takkn click dlu sblum tgk link URL dia bwk sy.. Kna lbih hati2 dgn org mcm ni.. Prnh ada jgk advertiser duk penuh dlm chatbox sy. Sy trus bg amaran, hilang! Hahaha!

sis92 said...

haha mmg biadap itu orang..
sis mmg tak halalkan cara yg macamtu sorry ler..

-SUPERGIRL- said...

hahhahahahhaha ! dah tak hepy sokmo dah kalau kne banned ! hahahahha .. kurang asam gelugor punye budakkkk .. sue tuh nme palsu je kot .. report polis pat kshida !! xD

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

sebab utama kenapa zuan x pakai shoutbox.. :)

cik panadol said...

benda mcm ni dari dulu tak abis2 kan...nak sangat diorg tu makan duit haram dr sumpah seranah org lain....nasib skrg ni dah jrg bw, shout sane sini....sekadar selesa tinggalkan komen je....

C'Jai said...

sejak tuka shout baru ni ok la tk macam dulu ada je yg datang 'pasang' iklan...hehe

Azhafizah[フィザ] said...

jenis pentingkan diri memang camtu kan..sabar je la shida..next time tgk dulu letak cursor..kalau iklan xyah click.

shida'R said...

tq all shida spendapat dengan semua tp masih nk pakai shout sebab tak semua yg rajin komen shida pun xrajin BW kan skg huhu..

caliph shuriken said...

owh, kt sini pun dia spam link iklan jgak..

kt shout sy pun ada 2~3 org spam cmni.. slalu mmg x klik link ni laa...

patriq said...

biasalah bende ni dah femes..ade yg spam smpai naik meluat plak huh..

mummyriena said...

ape ko merepek shida haha..sedekahh jelahh kedekut..ko dah kayer...ann..

Ezad Skytech said...

sakit jiwa kalau ada yg spam2 link kat chatbox ni..huhu~

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm2 org ni..aduh..

Woofer Storm said...

cara senang orang nak dapat duit la tu..melampau bila difikirkan..tu pasal tak suka letak chat box...

faridah nazurah said...

HAHA dah byk kali kena.. tp nak buat camne kan, dah terklik pung.. sy kalau share iklan pun just kat entry sendiri je. xpernah lak kt shoutbox

kaishin said...

moral ot the story..berhati-hati dengan link yang diberi :)

Azmi Khan said...

ramai mcm nie....
trend baru dierg buat URL pendek pastu letak kat shoutbox....

OdahOne OdahOneBizz said...

biarlah dia shida tak mana boleh kayanya kalo wt style menipu cmtu

Cik Nurul said...

betul tu sayangsss! geram tau.. nak bw pon tak sedap.. haishh skrg bw guna yang komen & sesape yang follow je.. kat cbox jarang check. senang........... hmm

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum.....

Beberapa ketika sebelum ini blog sayapun pernah hadapi hal yang sama. Chat box dijadikan tempat iklan percuma. Lebih "busuk" lagi mereka meletakkan pautan terus ke laman web program-program menjana pendapatan atau menjual perkhidmatan / barangan. Kalau nak promosipun, bayarlah, bukan menyalahgunakan chat box orang lain.

Ada yang sengaja letak nick name dengan nama-nama "aweks",untuk memancing pelawat blog klik pautan palsu yang disertakan.

Bila saya menegur, ada orang-orang jenis macam tu yang "bersuara" pula... melawan... terus je "check" asal usul alamat ip dan terus "ban" alamat ip tu dari memasuki chat box.

Asalnya chat box direka untuk menjadikan sesebuah laman blog atau web menjadi lebih interaktif dengan memudahkan pengunjung dan pemilik blog/web berkenaan saling berhubung. Tetapi kini sudah disalahgunakan.....

Anonymous said...

hello!,I love your writing so so much! share we communicate extra
about your post on AOL? I require a specialist in this house to unravel my problem.
Maybe that is you! Having a look ahead to look you.
My website :: Bella Moretti

Anonymous said...

Greate article. Keep posting such kind of information on your site.
Im really impressed by your blog.
Hey there, You have done an excellent job. I'll definitely digg it and for my part recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this site.
Also visit my webpage :: Viagra Price Increase

Anonymous said...

Hi there friends, its enormous piece of writing on the topic of
tutoringand fully defined, keep it up all the time.
Feel free to visit my homepage NFL Jerseys Wholesale

Anonymous said...

Thanks in support of sharing such a pleasant thinking, article is nice,
thats why i have read it entirely
My homepage ... a home business ideas

Anonymous said...

There іs definately а lot to lеarn about this toрic.
I гeally lіke аll thе ρoints уou made.
Look into my blog ; dabloggs.com

Anonymous said...

A fascinating discussion is worth comment. I think that you should write more about this issue, it may not
be a taboo subject but typically people do not talk about such subjects.
To the next! Kind regards!!
Also visit my weblog Nike NFL Jerseys China

Anonymous said...

You made some decent points there. I checked on the web to find out
more about the issue and found most people will go along
with your views on this web site.
Also visit my homepage Healing Impotence

Anonymous said...

I visited multiple web sites however the audio feature for audio songs existing at
this site is in fact excellent.
My page florida unemployment compensation claim benefits

Anonymous said...

Ι'm impressed, I must say. Rarely do I come across a blog that's both equally educative anԁ engaging,
and without a doubt, you haνe hit the nail on the heаd.
The issue іs something which too fеw people
are sρeaking intelligentlу abοut. Nоw i'm very happy I came across this during my hunt for something concerning this.
Feel free to visit my page ; http://thedecaptcher.com/

Anonymous said...

Wow, this рiece of writing is niсe, mу younger sister iѕ analyzіng thesе kinds of things,
so І am going to inform her.

Looκ at my web pаge ... Benzodiazepine addiction
Look into my web-site ...

Anonymous said...

Wow, amazing blog format! How lengthy have you been blogging for?
you make blogging look easy. The total look of
your web site is fantastic, as well as the content material!
Review my blog post ... Battlefield 3 Review