Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Monday, 30 April 2012

shida dah tangkap penggemar spam link iklan dekat shout!

   Assalamualaikum, peace upon you.
klik untuk pembesaran yang sihat :) baru dapat baca apa yang shida merepek dalam gambar tu!

Wahh, lama rasanya tak update blog ni. Rasa macam dah berbulan-bulan. Blogwalking pun tak dah sebab kekangan masa shida. Sekarang nak kata sibuk tak sangat lah tapi shida terpaksa tidur awal disebabkan kesihatan yang tidak mengizinkan. Kalau nak jumpa shida pun pagi antara 10am hingga 12noon itu saja (itu pun kalau rajin huhu). Setakat ni macam ni lah tak banyak perubahan. mungkin ambil masa dalam 1 ke 2 bulan mungkin 3 bulan lepas tu shida aktif balik. Aktif juga sekarang ni cuma jarang update jarang blogwalking dan blogshop? yup masih aktif sebab ada 3 orang admin termasuk shida pantau shop online shida ni :)

ok sudah berbalik pada topik. Baru-baru ni ada lah shida semak list shout dalam cbox shida. Biasanya shida akan reply shout bagi blogger yang shida kenal then blogger-blogger yang rajin komen entri shida yang tak berapa sedap macam KFC tu kan. tapi alhamdulillah lah shida sempat balas walau shida amik masa sikit kan. komen tetap komen dont worry k. Cuma ada beberapa link yang shida tak akan klik jika nama dia bukan dari blogger yang biasa masuk ke blog shida. Message nampak ringkas tapi kalo di klik memang bahana. So shida terpana dengan link bernama SUE  <-- mesti cantik orangnya seperti nama palsunya cehhh!!

Shida pun letak lah cursor pada link tu then terkeluarlah link says.com oh! patut lah shida terpana rupanya dia letak link iklan eh! tak baca ke angry birds saya dah warning tu! masih tak faham ke? bukan shida kedekut nak klik tapi cara dia salah. Act IP dia shida dah detect 2 kali so kali ke2 ni shida patut tegur dia. Epysokmo ya buat macam ni kat blog aku ==" Nak minta shida klik boleh PM shida dekat FB ya :)

Dah la,shida sekali tulis memang panjang lebar nanti tak ada sapa nak baca entri panjang-panjang ni. Bagi yang selalu terkena hati-hati lah lepas ni maybe dia akan serang blog korang pula kan. sebagai TIPS berjaga-jaga kalau rasa nama dia pakai tu lain macam atau pun message dia macam terlalu ringkas atau menggoda sila letak dulu "cursor" korang pada link dan lihat link apa yang terdapat disebalik nama yang menggoda itu k :) sama-sama kita praktik heheee ^_^ Act shida dah terklik pun so shida sedekah jer lah k! dah-dah pi main jauh-jauh!

k bai!





42 comments:

  1. besalatuh , mintak sedekah kot stai tuh .

    agak panjang entry nih . tapi xla panaih sgt . keepitup dgn entry yg lebeyh PANAIH

    ReplyDelete
  2. hahaha.. terasa.. penah buat juga dulu2.. hu2

    ReplyDelete
  3. amboi..haha
    zai pun pernah jugak kene.. tp zai sllu cek url dia dulu sebelum click :)


    duit yg dia dpt tu, msti x halal kan.

    ReplyDelete
  4. Saya pun selalu kena..
    Jadi sakit hati orang buat mcm tu ,tp dah terklik so ikhlaskan je lah

    ReplyDelete
  5. sama la Kak Shida.. Hana akn letak dulu cursor tu pd link sbb nk tgok link apa.. kalo ads, mmg xkan klik la.. haha

    ReplyDelete
  6. selalu sgt kena.. tak leh nak buat ape.. dah terklik..huhuhu sedekahkan jelah yer shida..

    ReplyDelete
  7. orang yang same jugak yang kite penah jumpe . name dy pon sue .org ni mmg penipu . mne bole mcm tu kan . entah hape2x la agk nye .

    ReplyDelete
  8. salu gak jadi kat muja,, sakit hati giler,, gtrrrr

    ReplyDelete
  9. ye la kan, zaza pun ade tkena jugak mcm ni..

    ReplyDelete
  10. pernah dan selalu terkena...sebab tu rasa malas nak letak shoutbox,cbox dan sewaktu dengannya,..:P

    ReplyDelete
  11. Saya pun selalu kena macam ni. Kebanyakkan link iklan says.com . Tapi tak ada pulak nama "SUE" ^_^ hehe

    ReplyDelete
  12. Yes, btul! Sy takkn click dlu sblum tgk link URL dia bwk sy.. Kna lbih hati2 dgn org mcm ni.. Prnh ada jgk advertiser duk penuh dlm chatbox sy. Sy trus bg amaran, hilang! Hahaha!

    ReplyDelete
  13. haha mmg biadap itu orang..
    sis mmg tak halalkan cara yg macamtu sorry ler..

    ReplyDelete
  14. hahhahahahhaha ! dah tak hepy sokmo dah kalau kne banned ! hahahahha .. kurang asam gelugor punye budakkkk .. sue tuh nme palsu je kot .. report polis pat kshida !! xD

    ReplyDelete
  15. sebab utama kenapa zuan x pakai shoutbox.. :)

    ReplyDelete
  16. benda mcm ni dari dulu tak abis2 kan...nak sangat diorg tu makan duit haram dr sumpah seranah org lain....nasib skrg ni dah jrg bw, shout sane sini....sekadar selesa tinggalkan komen je....

    ReplyDelete
  17. sejak tuka shout baru ni ok la tk macam dulu ada je yg datang 'pasang' iklan...hehe

    ReplyDelete
  18. jenis pentingkan diri memang camtu kan..sabar je la shida..next time tgk dulu letak cursor..kalau iklan xyah click.

    ReplyDelete
  19. tq all shida spendapat dengan semua tp masih nk pakai shout sebab tak semua yg rajin komen shida pun xrajin BW kan skg huhu..

    ReplyDelete
  20. owh, kt sini pun dia spam link iklan jgak..

    kt shout sy pun ada 2~3 org spam cmni.. slalu mmg x klik link ni laa...

    ReplyDelete
  21. biasalah bende ni dah femes..ade yg spam smpai naik meluat plak huh..

    ReplyDelete
  22. ape ko merepek shida haha..sedekahh jelahh kedekut..ko dah kayer...ann..

    ReplyDelete
  23. sakit jiwa kalau ada yg spam2 link kat chatbox ni..huhu~

    ReplyDelete
  24. cara senang orang nak dapat duit la tu..melampau bila difikirkan..tu pasal tak suka letak chat box...

    ReplyDelete
  25. HAHA dah byk kali kena.. tp nak buat camne kan, dah terklik pung.. sy kalau share iklan pun just kat entry sendiri je. xpernah lak kt shoutbox

    ReplyDelete
  26. moral ot the story..berhati-hati dengan link yang diberi :)

    ReplyDelete
  27. ramai mcm nie....
    trend baru dierg buat URL pendek pastu letak kat shoutbox....

    ReplyDelete
  28. biarlah dia shida tak mana boleh kayanya kalo wt style menipu cmtu

    ReplyDelete
  29. betul tu sayangsss! geram tau.. nak bw pon tak sedap.. haishh skrg bw guna yang komen & sesape yang follow je.. kat cbox jarang check. senang........... hmm

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum.....

    Beberapa ketika sebelum ini blog sayapun pernah hadapi hal yang sama. Chat box dijadikan tempat iklan percuma. Lebih "busuk" lagi mereka meletakkan pautan terus ke laman web program-program menjana pendapatan atau menjual perkhidmatan / barangan. Kalau nak promosipun, bayarlah, bukan menyalahgunakan chat box orang lain.

    Ada yang sengaja letak nick name dengan nama-nama "aweks",untuk memancing pelawat blog klik pautan palsu yang disertakan.

    Bila saya menegur, ada orang-orang jenis macam tu yang "bersuara" pula... melawan... terus je "check" asal usul alamat ip dan terus "ban" alamat ip tu dari memasuki chat box.

    Asalnya chat box direka untuk menjadikan sesebuah laman blog atau web menjadi lebih interaktif dengan memudahkan pengunjung dan pemilik blog/web berkenaan saling berhubung. Tetapi kini sudah disalahgunakan.....

    ReplyDelete
  31. hello!,I love your writing so so much! share we communicate extra
    about your post on AOL? I require a specialist in this house to unravel my problem.
    Maybe that is you! Having a look ahead to look you.
    My website :: Bella Moretti

    ReplyDelete
  32. Greate article. Keep posting such kind of information on your site.
    Im really impressed by your blog.
    Hey there, You have done an excellent job. I'll definitely digg it and for my part recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this site.
    Also visit my webpage :: Viagra Price Increase

    ReplyDelete
  33. Hi there friends, its enormous piece of writing on the topic of
    tutoringand fully defined, keep it up all the time.
    Feel free to visit my homepage NFL Jerseys Wholesale

    ReplyDelete
  34. Thanks in support of sharing such a pleasant thinking, article is nice,
    thats why i have read it entirely
    My homepage ... a home business ideas

    ReplyDelete
  35. There іs definately а lot to lеarn about this toрic.
    I гeally lіke аll thе ρoints уou made.
    Look into my blog ; dabloggs.com

    ReplyDelete
  36. A fascinating discussion is worth comment. I think that you should write more about this issue, it may not
    be a taboo subject but typically people do not talk about such subjects.
    To the next! Kind regards!!
    Also visit my weblog Nike NFL Jerseys China

    ReplyDelete
  37. You made some decent points there. I checked on the web to find out
    more about the issue and found most people will go along
    with your views on this web site.
    Also visit my homepage Healing Impotence

    ReplyDelete
  38. I visited multiple web sites however the audio feature for audio songs existing at
    this site is in fact excellent.
    My page florida unemployment compensation claim benefits

    ReplyDelete
  39. Ι'm impressed, I must say. Rarely do I come across a blog that's both equally educative anԁ engaging,
    and without a doubt, you haνe hit the nail on the heаd.
    The issue іs something which too fеw people
    are sρeaking intelligentlу abοut. Nоw i'm very happy I came across this during my hunt for something concerning this.
    Feel free to visit my page ; http://thedecaptcher.com/

    ReplyDelete
  40. Wow, this рiece of writing is niсe, mу younger sister iѕ analyzіng thesе kinds of things,
    so І am going to inform her.

    Looκ at my web pаge ... Benzodiazepine addiction
    Look into my web-site ...

    ReplyDelete
  41. Wow, amazing blog format! How lengthy have you been blogging for?
    you make blogging look easy. The total look of
    your web site is fantastic, as well as the content material!
    Review my blog post ... Battlefield 3 Review

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.