Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 17 July 2012

Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida

  Assalammualaikum, peace upon you. (entri ini melekat sehingga tamatnya GA ini)
Klik Banner diatas untuk copy link atau save pic letak dalam entri ya  ^_^
Hari ini 3 June 12 bermulalah Give Away (GA) yang shida war-warkan sebelum ini. Apa yang special GA ni adalah berlangsung selama sebulan setengah, GA untuk persiapan hari raya yang akan menjelang nanti juga sempena Sambutan Hari Ulangtahun yang ke2 tahun Blog Shida Dunia Sebenar Shida. Ok apa yang awesome sangat tu kan?? ha yang awesome tu adalah sponsors-sponsors shida ni dikalangan pelbagai blogger dan onlineshop. Hadiah pun awesome juga. Terima kasih banyak-banyak kepada sponsors semua yang sudi menaja hadiah atau apa saja untuk GA shida ni. Boleh dikatakan semuanya AWESOME!! :) rasa macam shida pun nak join hahaa^^
Syarat-syarat GA shida seperti Like dan Follow adalah diwajibkan bagi setiap sponsors tetapi shida cuba untuk membuat ia menjadi semudah yang mungkin untuk para peserta nanti. Terima kasih kepada semua yang memberikan kerjasama dan turut serta join GA ini. Semoga semua hadiah ini menjadi milik korang. Good Luck!


SYARAT-SYARAT SEPERTI BERIKUT :
1. Follow blog penganjur dan sponsors GA ini (senarai sponsors seperti dibawah) :
- E'S OnlineShop (21)                       - OdahoneBiz (105)  
- Muhammad Saiazuan (1875)        - Lyssa_Secret (50568) 
- Fiz Graphic (7680)                         - Arol Mubin (1584)  
- Nur Damia                                     - Arra Ahmad (2323)   
- Zinnia Z A Shop (FB)                      - IntanBerlian (1320)   
- Nakira's Collection (FB)                - Qatratun Al-Khairi   
- Qat_Bawal Shop (8)                       - Eza_stories   
- Irwani Zulkifli                                 - Eqbal Zack (6010)   
- Nurul Yui (2270)                             - Bui Junaidi (1332)   
- Nur Athirah (575)                           - Puan Azizah (3852)   
- Eca_Dwinky Asha (1233)               - Ain Zulaikha (3666)   
- Puan Ummi (480)                            - EGTV.com.my (FB)    
- EMTV.com.my (FB)                        - Muaz Faris  
- Peyan (503)                                    - Shida sendiri (3003)
- DhiyahShoppe                               - GAnContest
- Rahayu Izaima                              - Gula-gula Kapas (822)
- Marliyana (138)                             - Rafhanah Blogshop (96)
- Nurnie (14)                                     - Nurjamal83 (234)

2. Like Fanpage sponsors disini -->> Fanpage Sponsors *shida sudah sediakan dalam satu page kesemua FP sponsors untuk memudahkan para peserta LIKE! mudahkan? LIKE saja ok :)
3. Buat entri bertajuk "Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida" letak banner GA serta backlink kan ke blog shida dan letak juga list sponsors dalam entri korang. (boleh copy list sponsors dari syarat 1, pastikan ada link ya)
4. Tag beberapa kawan lain. Lagi ramai lagi meriah hadiah pun makin banyak :)
5. Link entri GA hendaklah di paste pada ruangan SUBMIT LINK yang telah shida sediakan dibawah syarat-syarat. (cuma perlu letak nama peserta/blog dan link entri GA sahaja)
6. Setelah link entri korang submit berjaya dilakukan, dapatkan no.peserta/ blog (kalau boleh selepas submit korang refresh dulu untuk dapatkan no.peserta/blog dengan betul)
7. dah buat syarat 5 dan 6, komenkan pada entri GA ini Nama dan No.peserta/blog sahaja untuk semakan shida nanti. (ingat cuma NAMA dan NO.PESERTA/BLOG sahaja) sebarang link yang korang komenkan pada entri GA ini tidak akan dilayan dan akan di delete dengan serta merta. Shida nak mengelak dari SPAM LINK.
8. Untuk lihat Hadiah-hadiah yang ditaja oleh sponsors boleh lihat sini -->> Hadiah GA
9. GA ini bermula pada 3 JUNE 2012 dan akan tamat pada 17 JULY 2012  *jika ada sebarang pertukaran akan shida inform :)
10. Pemilihan pemenang menggunakan Random.org saja. Segala update tentang GA ini akan shida update dari masa ke semasa. Terima kasih semua :)

boleh submit disini --> SENARAI PENUH AWESOME GA SHIDA ;)

jika ada masalah dengan submit link ni PM shida atau komen saja thanks :)
Tolong faham ya! Link entri GA bukan url blog korang. Benda ni mudah kalau semua ikut arahan, mana yang salah submit shida akan padam dan korang refill balik ok. kerjasama diperlukan :)
Sila REFRESH ya untuk dapat No.peserta dengan betul.
Bagi yang submit 2x jangan risau cuma inform shida dan shida akan delete ok :)
Jika ada no.peserta korang komen tu tak betul jangan risau yang penting korang submit dulu link entri GA tu nanti GA dah tutup pada 18 July 12 korang boleh buat semakan semula no.peserta masing-masing ok :)

Entri terbaru scroll kebawah ye semua :)
|
|
|
\/
\/




165 comments:

  1. canggih GA nie. 1st time tgk GA camnie. syabas shida. :-)

    ReplyDelete
  2. good luck untuk semua peserta ya =)

    ReplyDelete
  3. 2. TehaaNFM

    #Taniah akak for this GA,sgt menarik :D

    ReplyDelete
  4. Join:D

    Sally Yatiey , no. 3

    ReplyDelete
  5. kak silap tulis:
    nama: fatin izzati
    no peserta: 4
    # xrefresh dulu la.maaf sgt2 =='

    ReplyDelete
  6. No 8 (: ga yg terhebat . hehe. tapi kn blog muazfaris tu tak boleh bukak tak tau knape ,btw ,ga ni bestt

    ReplyDelete
  7. join..
    akk no.11 tu salah tau ...(hanya bgi link blog je)
    yg betul no.13 (bgi link etry)
    nama :munirah

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. number 12:

    huda ;)


    akak, GA ni awesome! :D

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Lama lagi kan?
    Nanti saya join jugak..
    HAHAHA ;)

    Gdluck ;)

    ReplyDelete
  12. okay! nanti makcik join :D

    ReplyDelete
  13. Mohon maaf .
    Nama : Miss Ann
    No : 18

    yang no 17 itu saya silap letak link . mohon maaf .

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Nama= AHMAD SHUKREE
    No Peserta=16

    ReplyDelete
  16. Akak, maaf tersilap sent link yg no 18 . Nisa minta maaf sangat-sangat.

    ReplyDelete
  17. all the best untuk semua yang join GA Awesome ni...:D

    ReplyDelete
  18. nsib baik shida panjangkan tempoh GA ni, arigatou..

    insyaAllah sy wt persediaan utk join ^^

    ReplyDelete
  19. Perghhh . Cam best ni . Terasa macam nak join le pulakk . kihkih . =) Nak join masa 17 July nanti lah . boleh ? hehe .

    ReplyDelete
  20. Dah join . Peserta yang ke 18 . Nur Syakirah kay :)

    ReplyDelete
  21. Assalam Shida.. Saya nak tanye lha . Tk fhm lah cam ner nak taw link peserta :( .

    ReplyDelete
  22. Nama : Aida Omar
    No submit link : 20

    Eh Shida aida dah refresh 4x tapi tetap nombor 20 ke aida silap? sebab afie no 20 jugak.. haish.. huhu

    ReplyDelete
  23. as-salam,
    joint juga. moga-moga da rezeki :)

    nama : rafflesia
    no peserta : 21

    ReplyDelete
  24. dh join..
    nama:missmyra amyra
    no peserta:26

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. Akak , saya join :)

    nama peserta : najihah zakaria
    nombor peserta : 26

    Akak , pening saya tgk nombor peserta lain kak . Ada nombor yg sama lah , tu lah . Mesti dorang tk refresh dulu kan ?? :)

    ReplyDelete
  27. NAMA : e-ra pasha
    NO PESERTA: 28

    ReplyDelete
  28. NAMA : syahmi meon
    NO PESERTA : 29

    ReplyDelete
  29. Join this awesome GA ^^

    Nama : Jaja Short .
    No Peserta : 17

    ReplyDelete
  30. Nama:Piqah
    No peserta : 12

    sory no sebelum ni salah..ni nombor yang baru..komen sebelum ni saya dah delete.. :-)

    ReplyDelete
  31. Nama - Nono Lu
    Number - 30
    double klik pulak~ sori owner~
    padam la num 31 ti yer

    ReplyDelete
  32. Join !!

    nama : ainanuar
    no : 23

    sory kak nie no baru.. komen yg lepas saya dah padam

    ReplyDelete
  33. PATUTLAH FOLLOWER KAK BUI BERTAMBAH..RUPA2NYA SHIDA DH START BUAT GA..HEHE..

    GUD LUCK KEPADA SEMUA PESERTA..

    ReplyDelete
  34. salam shida..

    maaf terdable pulak. yg no.34 tu salah link.guna yg no.35 ye.. thanks sangat

    ReplyDelete
  35. Syiera Dahhari

    http://thisforjoin.blogspot.com/2012/06/awesome-giveaway-dunia-sebenar-shida.html

    ReplyDelete
  36. 36. ELYZAZAZA (www.elyzazaza.blogspot.com)

    ReplyDelete
  37. Muazryn - no 38.

    semua syarat sudah dibuat, terima kasih

    ReplyDelete
  38. akak syida saya tesilap.. saya puyer no. 39 ngan no.40.. nanti akak delete yg no 39 tuh eik.. thanks.. pes time sya masuk ga.. hehe.. :D

    ReplyDelete
  39. done! no 38 :) #hasil setelah refresh
    dah printscreen lagi~
    ptg tadi mase komen, tmpat submit link tu tak keluar, now dah ade no :)
    thank reply my pm :)

    ReplyDelete
  40. Sis, saya nak join tapi x fhm la dgn GA ni. Mcm mane ek? ape benda GA ni? sorry for that asking. ;)

    ReplyDelete
  41. @n a j i h a h z a k a r i a akak ,, saya number 25 lak . Atoyai , pening :)

    Najihah Zakaria
    25

    ReplyDelete
  42. gud luck untuk semua yg join ;)

    ReplyDelete
  43. join

    nme: slumbersagun
    no pserta: 42

    ReplyDelete
  44. wow... nice giveaway... salam kenal..

    ReplyDelete
  45. Join~

    Nama : Munee Rawr~
    Nombor : 44

    ReplyDelete
  46. wahh , untung jadi sponsor awak . awesome ga nye :)

    ReplyDelete
  47. join ye :)

    norsyakirah rashid
    no : 49

    ReplyDelete
  48. Harap boleh menang. Amin :) Bismillahhirrahmannirrahim' Ain nombor 50 harap bertuah di random.org

    ReplyDelete
  49. salam,sya join (':

    nama:mirraperri[SHAMIRA FARINA]

    no.peserta:51

    ReplyDelete
  50. Nama : Cik Lyeen Cupcakes
    Nombor blog : 54

    Thanx dear..:D

    ReplyDelete
  51. Join!!
    No.55
    Myun(Mohd Amirul)

    ReplyDelete
  52. join..
    no :: 59
    nama :: cikhawa90

    ReplyDelete
  53. join..

    no 61:hasmzia

    sori dear no60 tu tersalah letak nama..

    ReplyDelete
  54. Tira join sini :)

    Nur Athirah

    No. 64 :)

    ReplyDelete
  55. join join :)

    yqa sulaiman
    no. 65

    ReplyDelete
  56. wah ada conntest.....bgus2...(:

    ReplyDelete
  57. SAYA JOIN!

    Iza Zaty , No. 68

    ReplyDelete
  58. saya dh cuba letak link saya tapi tk keluar apa apa :(

    ReplyDelete
  59. Join-Join ! Ain Intelligent . Peserta bernombor 72 . HIHI . :)

    ReplyDelete
  60. joined puan hantu,ahak! :P



    onie
    no:73

    ReplyDelete
  61. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  62. thanks invite nana...btw,nana xdapat nak join,xde fb....huhu....sory ye....gudluck utk semua!:)

    ReplyDelete
  63. Qila Aliesya , N0 77 , Terdouble click , XD

    ReplyDelete
  64. pembetulan ...

    fiqacomey
    no 74 . . .

    ReplyDelete
  65. festime jupe GA cnggih cmni...
    no :80
    nme: Firah

    join

    ReplyDelete
  66. festime jupe GA cnggih cmni...
    no :80
    nme: Firah

    join

    ReplyDelete
  67. saya join .

    nama : yaya
    nombor : 80 .

    ReplyDelete
  68. Bismillahhirrahmannirrahim
    Budak nakal nombor 81 harap bertuah di random.org . wiit *

    nama : nana
    num : 81

    ReplyDelete
  69. Saya Join ! ^^v EXCITED

    Anis Sakinah
    No 84

    ReplyDelete
  70. Saya join :)

    Adynda Aisyah .
    No 85 .

    ReplyDelete
  71. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  72. Saya join :)

    Adynda Aisyah .
    no 85 .

    ReplyDelete
  73. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  74. shida dah join

    no 87 hehehe

    ReplyDelete
  75. singgah di blog keren,, sukses selalu.. :)

    ReplyDelete
  76. abaikan soalan sya di cbox tadi ..
    baru faham :)
    oke sis ... sya no. 90 (farha)
    k.. thanks invite ..

    ReplyDelete
  77. pocoyo cute join here :)

    no 93

    ReplyDelete
  78. insyaAllah akan join n dah follow u 3107 ye

    ReplyDelete
  79. dah sbmit..tpi xde pon..ke kite salah sbmit =( huhu

    ReplyDelete
  80. syukran... saya no 99

    si pipi merah :)

    ReplyDelete
  81. tunggu sheda join tau hihihi.. nk pilih2 adiah ye syg hek2

    ReplyDelete
  82. join. Tadi slh submit. sorry yer utk no 103. tp sy dh submit yg betul utk 104. btw canggih tol taw...terkial2 jugak cari, last2 boleh faham gak.

    ReplyDelete
  83. name: RaRa chruppy
    number : 105

    #izzah Ilhami awk number 104 la dear :)

    ReplyDelete
  84. Assalamualaikum Shida. Hee~

    Nama - Nurhadira
    Nama Masa Submit link -Sekolah seni Gmj
    No- 107

    ReplyDelete
  85. salam , sorry ter submit 2 kali no 110 dgn no 111 Nur Azie

    ReplyDelete
  86. cikkiwi

    no 112

    yeay!!. seronoknya, :)

    ReplyDelete
  87. Saya dah sumbit juga ;)

    Nama: Joel Leslie
    Number: 113

    thank you ^__^

    ReplyDelete
  88. Good luck to all contestant :)

    ReplyDelete
  89. ehhh. bila tgk balik.kiwi jadi no 111...hoho...:P

    ReplyDelete
  90. dah ade dlm senarai..tgh follow mollow sponsor lagi ni..hehe :)

    Moga2 ade tuah dan rezeki untuk menang hadiah. Aminn

    ReplyDelete
  91. ash shikano

    no :118

    tq sis :)

    ReplyDelete
  92. ayie rasa x dpt masuk laa shida...

    maap yer...apa pun dah ramai yg masuk dan support GA tu....tahniah :D

    ReplyDelete
  93. sayang done hihihi..

    sheda ucu..

    No: 121


    hihi sebarang kesilapan shida bg tau la eyh sheda betulkn ... sume sponsor dah folow n like hihi....!!


    sheda nk menang tau!! kik3x

    ReplyDelete
  94. cikfafa da submit..

    122. cikfafa

    ReplyDelete
  95. Alahai shida..akak salah tulis Link Title..hehe..boleh delete ka tu??

    NO.123

    ReplyDelete
  96. gud luck kepada mereka yang join ye :)

    ReplyDelete
  97. Maaf eh , salah letak no giliran . Correction :-

    Nama : Jaja Short .
    No Peserta : 16

    ReplyDelete
  98. Gud luck utk semua yg masuk, semoga berjaya...

    ReplyDelete
  99. shida camner nak buat ni?payahnya

    ReplyDelete
  100. Hana Join ^_^v

    Nama : Hana
    No : 124 :)

    ReplyDelete
  101. saya join !!
    peserta no 128
    ainie sempoy

    ReplyDelete
  102. join jugak ...ai num 130,131,132 kehkeh double triple plak tolong delete eh lagi 2..tankiu..

    ReplyDelete
  103. Yeay..sudah join!

    shida,delete yg no 132 tu sebab fiza letak tajuk entry..patut letak nama kan..so bile dah delete no tu..so still la no fiza 132 ^__^ sebab dah submit baru yg no 133 tu.err..jelas tak shida?sorry pening pulak.

    ReplyDelete
  104. shida,...mama no 133/134....133 tu silap letak url blog lak...134 tu,..baru betul,...'izan mama mia'...sorry,..first time guna benda nih...

    ReplyDelete
  105. lang, anyah dah buat entry,.. ndah submit link tp xkuar pun? ni url entry tu..
    http://chikova-flurryreo.blogspot.com/2012/07/awesome-give-away-dunia-sebenar-shida.html

    ReplyDelete
  106. korn dah join..

    korn
    137 kot

    ReplyDelete
  107. Shu join !

    Shuhada Othman - No.139

    ReplyDelete
  108. Lyliam

    no. 140

    wish me luck :D xx

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.