Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida | Dunia sebenar Shida Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 17 July 2012

Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida

  Assalammualaikum, peace upon you. (entri ini melekat sehingga tamatnya GA ini)
Klik Banner diatas untuk copy link atau save pic letak dalam entri ya  ^_^
Hari ini 3 June 12 bermulalah Give Away (GA) yang shida war-warkan sebelum ini. Apa yang special GA ni adalah berlangsung selama sebulan setengah, GA untuk persiapan hari raya yang akan menjelang nanti juga sempena Sambutan Hari Ulangtahun yang ke2 tahun Blog Shida Dunia Sebenar Shida. Ok apa yang awesome sangat tu kan?? ha yang awesome tu adalah sponsors-sponsors shida ni dikalangan pelbagai blogger dan onlineshop. Hadiah pun awesome juga. Terima kasih banyak-banyak kepada sponsors semua yang sudi menaja hadiah atau apa saja untuk GA shida ni. Boleh dikatakan semuanya AWESOME!! :) rasa macam shida pun nak join hahaa^^
Syarat-syarat GA shida seperti Like dan Follow adalah diwajibkan bagi setiap sponsors tetapi shida cuba untuk membuat ia menjadi semudah yang mungkin untuk para peserta nanti. Terima kasih kepada semua yang memberikan kerjasama dan turut serta join GA ini. Semoga semua hadiah ini menjadi milik korang. Good Luck!


SYARAT-SYARAT SEPERTI BERIKUT :
1. Follow blog penganjur dan sponsors GA ini (senarai sponsors seperti dibawah) :
- E'S OnlineShop (21)                       - OdahoneBiz (105)  
- Muhammad Saiazuan (1875)        - Lyssa_Secret (50568) 
- Fiz Graphic (7680)                         - Arol Mubin (1584)  
- Nur Damia                                     - Arra Ahmad (2323)   
- Zinnia Z A Shop (FB)                      - IntanBerlian (1320)   
- Nakira's Collection (FB)                - Qatratun Al-Khairi   
- Qat_Bawal Shop (8)                       - Eza_stories   
- Irwani Zulkifli                                 - Eqbal Zack (6010)   
- Nurul Yui (2270)                             - Bui Junaidi (1332)   
- Nur Athirah (575)                           - Puan Azizah (3852)   
- Eca_Dwinky Asha (1233)               - Ain Zulaikha (3666)   
- Puan Ummi (480)                            - EGTV.com.my (FB)    
- EMTV.com.my (FB)                        - Muaz Faris  
- Peyan (503)                                    - Shida sendiri (3003)
- DhiyahShoppe                               - GAnContest
- Rahayu Izaima                              - Gula-gula Kapas (822)
- Marliyana (138)                             - Rafhanah Blogshop (96)
- Nurnie (14)                                     - Nurjamal83 (234)

2. Like Fanpage sponsors disini -->> Fanpage Sponsors *shida sudah sediakan dalam satu page kesemua FP sponsors untuk memudahkan para peserta LIKE! mudahkan? LIKE saja ok :)
3. Buat entri bertajuk "Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida" letak banner GA serta backlink kan ke blog shida dan letak juga list sponsors dalam entri korang. (boleh copy list sponsors dari syarat 1, pastikan ada link ya)
4. Tag beberapa kawan lain. Lagi ramai lagi meriah hadiah pun makin banyak :)
5. Link entri GA hendaklah di paste pada ruangan SUBMIT LINK yang telah shida sediakan dibawah syarat-syarat. (cuma perlu letak nama peserta/blog dan link entri GA sahaja)
6. Setelah link entri korang submit berjaya dilakukan, dapatkan no.peserta/ blog (kalau boleh selepas submit korang refresh dulu untuk dapatkan no.peserta/blog dengan betul)
7. dah buat syarat 5 dan 6, komenkan pada entri GA ini Nama dan No.peserta/blog sahaja untuk semakan shida nanti. (ingat cuma NAMA dan NO.PESERTA/BLOG sahaja) sebarang link yang korang komenkan pada entri GA ini tidak akan dilayan dan akan di delete dengan serta merta. Shida nak mengelak dari SPAM LINK.
8. Untuk lihat Hadiah-hadiah yang ditaja oleh sponsors boleh lihat sini -->> Hadiah GA
9. GA ini bermula pada 3 JUNE 2012 dan akan tamat pada 17 JULY 2012  *jika ada sebarang pertukaran akan shida inform :)
10. Pemilihan pemenang menggunakan Random.org saja. Segala update tentang GA ini akan shida update dari masa ke semasa. Terima kasih semua :)

boleh submit disini --> SENARAI PENUH AWESOME GA SHIDA ;)

jika ada masalah dengan submit link ni PM shida atau komen saja thanks :)
Tolong faham ya! Link entri GA bukan url blog korang. Benda ni mudah kalau semua ikut arahan, mana yang salah submit shida akan padam dan korang refill balik ok. kerjasama diperlukan :)
Sila REFRESH ya untuk dapat No.peserta dengan betul.
Bagi yang submit 2x jangan risau cuma inform shida dan shida akan delete ok :)
Jika ada no.peserta korang komen tu tak betul jangan risau yang penting korang submit dulu link entri GA tu nanti GA dah tutup pada 18 July 12 korang boleh buat semakan semula no.peserta masing-masing ok :)

Entri terbaru scroll kebawah ye semua :)
|
|
|
\/
\/




165 Jari Ohsem:

AmaliaAhmad said...

Join :)

Amalia Ahmad . No.1

Hafizzi Aziz said...

canggih GA nie. 1st time tgk GA camnie. syabas shida. :-)

nuyui a.k.a miss YUI said...

good luck untuk semua peserta ya =)

TehaaNFM said...

2. TehaaNFM

#Taniah akak for this GA,sgt menarik :D

fya zainal said...

Macam best tau :)

kekapas berceloteh said...

JOIN

kekapas no 6

Sally Yatiey said...

Join:D

Sally Yatiey , no. 3

NURFATIN IZZATI said...

kak silap tulis:
nama: fatin izzati
no peserta: 4
# xrefresh dulu la.maaf sgt2 =='

Farra said...

No 8 (: ga yg terhebat . hehe. tapi kn blog muazfaris tu tak boleh bukak tak tau knape ,btw ,ga ni bestt

Munirah Ezzaty said...

join..
akk no.11 tu salah tau ...(hanya bgi link blog je)
yg betul no.13 (bgi link etry)
nama :munirah

Cioccolato World said...
This comment has been removed by a blog administrator.
huda raihana said...

number 12:

huda ;)


akak, GA ni awesome! :D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

support! :)

Miss Ann said...
This comment has been removed by the author.
Peyan Sanstaro said...

Lama lagi kan?
Nanti saya join jugak..
HAHAHA ;)

Gdluck ;)

onie said...

okay! nanti makcik join :D

Miss Ann said...

Mohon maaf .
Nama : Miss Ann
No : 18

yang no 17 itu saya silap letak link . mohon maaf .

afie said...
This comment has been removed by the author.
azizah :) said...

hebat shida! GUD JOB!!

Arra Ahmad said...

rasa nak juin gak,,haha

ayut said...

Ayut..
No.15!

sueLeira said...

nama : sue
no :16

Ahmad Syuxer said...

Nama= AHMAD SHUKREE
No Peserta=16

IntaNBerliaN said...

good luck utk semua...:-)

Nisa Sayakinie said...

Akak, maaf tersilap sent link yg no 18 . Nisa minta maaf sangat-sangat.

Ezad Skytech said...

all the best untuk semua yang join GA Awesome ni...:D

caliph shuriken said...

nsib baik shida panjangkan tempoh GA ni, arigatou..

insyaAllah sy wt persediaan utk join ^^

zareliqa afiqa said...

zareliqa
no 18 :)

Lyssa Faizureen said...

Perghhh . Cam best ni . Terasa macam nak join le pulakk . kihkih . =) Nak join masa 17 July nanti lah . boleh ? hehe .

Nur Syakirah said...

Dah join . Peserta yang ke 18 . Nur Syakirah kay :)

n a j i h a h z a k a r i a said...

Assalam Shida.. Saya nak tanye lha . Tk fhm lah cam ner nak taw link peserta :( .

Aida Omar said...

Nama : Aida Omar
No submit link : 20

Eh Shida aida dah refresh 4x tapi tetap nombor 20 ke aida silap? sebab afie no 20 jugak.. haish.. huhu

Rafflesia™ said...

as-salam,
joint juga. moga-moga da rezeki :)

nama : rafflesia
no peserta : 21

Aliff Haikal said...

22. Hencek Haikal

ayut said...

Again..Ayut No.25 :)

miss myraamyra said...

dh join..
nama:missmyra amyra
no peserta:26

Mieya Atiera said...

Mieya Atiera
27

Ain Anuar said...
This comment has been removed by the author.
n a j i h a h z a k a r i a said...

Akak , saya join :)

nama peserta : najihah zakaria
nombor peserta : 26

Akak , pening saya tgk nombor peserta lain kak . Ada nombor yg sama lah , tu lah . Mesti dorang tk refresh dulu kan ?? :)

E-ra paSha said...

NAMA : e-ra pasha
NO PESERTA: 28

Syahmi Meon said...

NAMA : syahmi meon
NO PESERTA : 29

Jaja Azhar said...

Join this awesome GA ^^

Nama : Jaja Short .
No Peserta : 17

afie said...

Nama:Piqah
No peserta : 12

sory no sebelum ni salah..ni nombor yang baru..komen sebelum ni saya dah delete.. :-)

Nono Lu said...

Nama - Nono Lu
Number - 30
double klik pulak~ sori owner~
padam la num 31 ti yer

Mr.Clive said...

wuwuwuwuw niceeee!

MeeraCino said...

meera cino
> no 33

Ain Anuar said...

Join !!

nama : ainanuar
no : 23

sory kak nie no baru.. komen yg lepas saya dah padam

Mirah Halim said...

Mirah Halim
No 33

Bui Junaidi said...

PATUTLAH FOLLOWER KAK BUI BERTAMBAH..RUPA2NYA SHIDA DH START BUAT GA..HEHE..

GUD LUCK KEPADA SEMUA PESERTA..

syiela said...

salam shida..

maaf terdable pulak. yg no.34 tu salah link.guna yg no.35 ye.. thanks sangat

*NurSyahieraDahhari* said...

Syiera Dahhari

http://thisforjoin.blogspot.com/2012/06/awesome-giveaway-dunia-sebenar-shida.html

shafika eliza said...

36. ELYZAZAZA (www.elyzazaza.blogspot.com)

shafika eliza said...

ELYZAZAZA = 36

Muaz Faris said...

Muazryn - no 38.

semua syarat sudah dibuat, terima kasih

sitikadhijah said...

akak syida saya tesilap.. saya puyer no. 39 ngan no.40.. nanti akak delete yg no 39 tuh eik.. thanks.. pes time sya masuk ga.. hehe.. :D

*NurSyahieraDahhari* said...

done! no 38 :) #hasil setelah refresh
dah printscreen lagi~
ptg tadi mase komen, tmpat submit link tu tak keluar, now dah ade no :)
thank reply my pm :)

:: jooNie-naz :: said...

Sis, saya nak join tapi x fhm la dgn GA ni. Mcm mane ek? ape benda GA ni? sorry for that asking. ;)

♥EKaH ATiQKaH♥ said...

~JoiN~
Ekah Atiqkah num.40

n a j i h a h z a k a r i a said...

@n a j i h a h z a k a r i a akak ,, saya number 25 lak . Atoyai , pening :)

Najihah Zakaria
25

fiQRa said...

gud luck untuk semua yg join ;)

Aien_Aen said...

Join
Aien_Aen ..No 41

SLUMBER SAGUN said...

join

nme: slumbersagun
no pserta: 42

Ohh Wawa said...

join :)

shrfh salwa
43

Pn. Sheila@CC said...

wow... nice giveaway... salam kenal..

Miss Rara said...

Join~

Nama : Munee Rawr~
Nombor : 44

Afasz said...

join !!!

Afasz said...

join !

no 45

(: Niesa :) said...

46. Niesa

Princess Syazliyana said...

princess syazliyana .
no 48 :D

Zaza Ridzlan said...

wah bestnya shida..

Azhafizah[フィザ] said...

Goo Luck untuk semua.^__^

cincin permata said...

wahh , untung jadi sponsor awak . awesome ga nye :)

cik kiera said...

join ye :)

norsyakirah rashid
no : 49

Didin Supriatna said...

salam kenal

Bocah Online terus said...

kunjungan

Nurul Farain :D said...

Harap boleh menang. Amin :) Bismillahhirrahmannirrahim' Ain nombor 50 harap bertuah di random.org

mirraperri said...

salam,sya join (':

nama:mirraperri[SHAMIRA FARINA]

no.peserta:51

Cik Lyeen said...

Nama : Cik Lyeen Cupcakes
Nombor blog : 54

Thanx dear..:D

dhia adawiyah said...

Nama : Dhia Adawiyah

No : 54

MYUN!! said...

Join!!
No.55
Myun(Mohd Amirul)

AkmaDanira said...

AkmaDanira
No 57

Ahmad Haziq Azlan said...

58
azlan

Cik Hawa Eman said...

join..
no :: 59
nama :: cikhawa90

hasmiza said...

join..

no 61:hasmzia

sori dear no60 tu tersalah letak nama..

caliph shuriken said...

sy join ^^

caliph shuriken

no 64

♥ NurAthirah ♥ said...

Tira join sini :)

Nur Athirah

No. 64 :)

renaPuteh said...

join join :)

yqa sulaiman
no. 65

Yuni Aisyah said...

wah ada conntest.....bgus2...(:

Wanieys said...

wanieys join^^

Wanieys
No. 66

Iza Zaty said...

SAYA JOIN!

Iza Zaty , No. 68

Anna Wafie said...

Anna Wafie
No 70

Cioccolato World said...

saya dh cuba letak link saya tapi tk keluar apa apa :(

Yumida said...

YUMIDA
no. 72

: froggie talk : said...

Join-Join ! Ain Intelligent . Peserta bernombor 72 . HIHI . :)

onie said...

joined puan hantu,ahak! :P



onie
no:73

fiqa comey said...
This comment has been removed by the author.
Leeza Metachi said...

Leeza , 78

lurun namzar said...

76. lurun namzar

nanakimie said...

thanks invite nana...btw,nana xdapat nak join,xde fb....huhu....sory ye....gudluck utk semua!:)

qila aliesya said...

Qila Aliesya , N0 77 , Terdouble click , XD

fiqa comey said...

pembetulan ...

fiqacomey
no 74 . . .

firah.. said...

festime jupe GA cnggih cmni...
no :80
nme: Firah

join

firah.. said...

festime jupe GA cnggih cmni...
no :80
nme: Firah

join

Salina said...

saya join .

nama : yaya
nombor : 80 .

BUDAK NAKAL said...

Bismillahhirrahmannirrahim
Budak nakal nombor 81 harap bertuah di random.org . wiit *

nama : nana
num : 81

eyra said...

Saya join :)

Ira Adila
No 84

anis sempoi gurlz said...

Saya Join ! ^^v EXCITED

Anis Sakinah
No 84

adynda aisyah said...

Saya join :)

Adynda Aisyah .
No 85 .

adynda aisyah said...
This comment has been removed by the author.
adynda aisyah said...

Saya join :)

Adynda Aisyah .
no 85 .

adynda aisyah said...

Adynda Aisyah .
No 85 .

adynda aisyah said...
This comment has been removed by the author.
Phat said...

shida dah join

no 87 hehehe

♥ ju lya said...

joined ! no 89 :)

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

join... :)

mummy SHAKIRA,no.89.

yahya said...

singgah di blog keren,, sukses selalu.. :)

mdmZ said...

bestnyer GA shida nie..

farhalurve said...

abaikan soalan sya di cbox tadi ..
baru faham :)
oke sis ... sya no. 90 (farha)
k.. thanks invite ..

dazzi lurzzi said...

no 92..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

sambutan baik :)

pocoyo cute said...

pocoyo cute join here :)

no 93

Kesuma Angsana said...

insyaAllah akan join n dah follow u 3107 ye

fieda said...

join

no 94

Nurul Faiz Bikers said...

Cikgu Faiz.

no 95.

tq.

NuR IzZaTi said...

dah sbmit..tpi xde pon..ke kite salah sbmit =( huhu

لين Si Pipi Merah said...

syukran... saya no 99

si pipi merah :)

Sheda ucu said...

tunggu sheda join tau hihihi.. nk pilih2 adiah ye syg hek2

Sandra said...

sandra

no 102

♥♥cikHannah♥♥ said...

join. Tadi slh submit. sorry yer utk no 103. tp sy dh submit yg betul utk 104. btw canggih tol taw...terkial2 jugak cari, last2 boleh faham gak.

Budak Mason said...

'Izzah Ilhami

No. 105 :)

Nurul fara said...

name: RaRa chruppy
number : 105

#izzah Ilhami awk number 104 la dear :)

shera said...

Shera

No . 107

Gmj said...

Assalamualaikum Shida. Hee~

Nama - Nurhadira
Nama Masa Submit link -Sekolah seni Gmj
No- 107

nurazie said...

salam , sorry ter submit 2 kali no 110 dgn no 111 Nur Azie

cik kiwi's said...

cikkiwi

no 112

yeay!!. seronoknya, :)

Joel Leslie said...

Saya dah sumbit juga ;)

Nama: Joel Leslie
Number: 113

thank you ^__^

NUR AIN AZMAN said...

Good luck to all contestant :)

cik kiwi's said...

ehhh. bila tgk balik.kiwi jadi no 111...hoho...:P

INA_Noorlina said...

114 :)

mi$$ch0c0laTe said...

Miss Chocolate

no:115

AkmaFaizal said...

dah ade dlm senarai..tgh follow mollow sponsor lagi ni..hehe :)

Moga2 ade tuah dan rezeki untuk menang hadiah. Aminn

AsH ShiKaNo said...

ash shikano

no :118

tq sis :)

Ayie Abas said...

ayie rasa x dpt masuk laa shida...

maap yer...apa pun dah ramai yg masuk dan support GA tu....tahniah :D

Sheda ucu said...

sayang done hihihi..

sheda ucu..

No: 121


hihi sebarang kesilapan shida bg tau la eyh sheda betulkn ... sume sponsor dah folow n like hihi....!!


sheda nk menang tau!! kik3x

cik fafa said...

cikfafa da submit..

122. cikfafa

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai shida..akak salah tulis Link Title..hehe..boleh delete ka tu??

NO.123

Boni JLL3 said...

gud luck kepada mereka yang join ye :)

Jaja Azhar said...

Maaf eh , salah letak no giliran . Correction :-

Nama : Jaja Short .
No Peserta : 16

JR said...

Gud luck utk semua yg masuk, semoga berjaya...

Zakiah Zakaria said...

no 121

nama:Kiki

afzalsukasuki said...

shida camner nak buat ni?payahnya

Cute Mum said...

Nama : Cute Mum
No : 123

Hana said...

Hana Join ^_^v

Nama : Hana
No : 124 :)

Nurmujahidah Ismail said...

muja. 126

Mia Liana said...

mia liana no. 128

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

saya join !!
peserta no 128
ainie sempoy

Mrs Velentine said...

join no 129.

Mrs Ledibet said...

join jugak ...ai num 130,131,132 kehkeh double triple plak tolong delete eh lagi 2..tankiu..

kiz said...

no 131 | kizmyself

Azhafizah Md Nor said...

Yeay..sudah join!

shida,delete yg no 132 tu sebab fiza letak tajuk entry..patut letak nama kan..so bile dah delete no tu..so still la no fiza 132 ^__^ sebab dah submit baru yg no 133 tu.err..jelas tak shida?sorry pening pulak.

izan mama mia said...

shida,...mama no 133/134....133 tu silap letak url blog lak...134 tu,..baru betul,...'izan mama mia'...sorry,..first time guna benda nih...

Chikova_Airashii said...

lang, anyah dah buat entry,.. ndah submit link tp xkuar pun? ni url entry tu..
http://chikova-flurryreo.blogspot.com/2012/07/awesome-give-away-dunia-sebenar-shida.html

KorN said...

korn dah join..

korn
137 kot

|shuhadaothman|TM said...

Shu join !

Shuhada Othman - No.139

Lylalicious said...

Lyliam

no. 140

wish me luck :D xx