Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Friday, 15 June 2012

INFO/TIPS : fungsi dan kesan AIR pada tubuh badan kita

   Assalammualaikum, peace upon you.
Apakah kepentingan AIR dalam kehidupan seharian kita? Kalau nak diikutkan keperluan sangat-sangat banyak. Boleh dikatakan AIR adalah sumber terpenting bagi manusia dan alam semula jadi. Tanpa AIR? haaa.. lu pikir la sendiri!! Boleh ke tak ada AIR? nak mandi, basuh baju, basuh pinggan dan segalanya menggunakan AIR. Untuk tubuh badan kita pun AIR memang diperlukan untuk membantu sistem pemprosesan dalaman tubuh kita. Bagaimana ia membantu? Jom baca lagi ~

MINUM AIR PADA WAKTU YANG BETUL MEMBERI KESAN MENDALAM PADA TUBUH BADAN KITA
  • minum 2 gelas AIR setelah bangun dari tidur (petua awet muda) : membantu menggiatkan organ dalaman
  • minum 1 gelas AIR 30 minit sebelum makan : membantu penghadaman penyerapan dan penyingkiran makanan yang dimakan.
  • AIR juga menyelaraskan suhu badan 24/7 serta memberi kelancaran pergerakan sendi dan membran
  • minum AIR sebanyak 2 hingga ke 6 liter sehari dapat menurunkan berat badan dalam seminggu sebanyak 2-3kg seminggu *jika diamalkan setiap hari dengan cara pemakanan yang betul.
  • AIR juga melaraskan suhu badan di samping membawa nutrien dan oksigen ke sel
  • AIR juga membantu mengeluarkan bahan buangan dari badan. Jika ia terkumpul dan lama kelamaan boleh mengakibatkan masalah kesihatan

selamat beramal semua  ^_^





15 comments:

  1. ayut minum air 500ml sehari..huhu..cane ni?jom minum air masak byk2 dan di waktu yg btul...!nnt leh awet muda..lalala :p slmt beramal,dear.

    ReplyDelete
  2. ada 1001 khasiat air sebenarnya..air adalah segala-galanya.. biar tak makan asal tak haus :)

    ReplyDelete
  3. orang demam kena banyak minum air

    ReplyDelete
  4. Thanks shida untuk tips dan info ni..susahnya nak amalkan minum air masak ni kan..harap2 dapat disiplin kan diri.asyik air manis je masuk ni.-__-'

    ReplyDelete
  5. Betul2. Air sangat penting untuk dalaman kita :D hee. Saya kurang minum air masak -.-

    ReplyDelete
  6. betul shida.. satu masa dulu aida selalu amalkan minum air putih dalam kuantiti yg banyak.. badan rasa sangat segar.. walaupun badan saiz gajah..hehe.. kulit pun bersih.. sekarang dah mulakan balik amalan tu. :)

    ReplyDelete
  7. Tengah berusaha minum air :p

    ReplyDelete
  8. pat byk minum air tp tetap gemukk gak aduihhhh~

    ReplyDelete
  9. aku setuju bab trun berat..aku dah alami shida hehe..tp kne dgn herbalife lah baru maintain :)

    ReplyDelete
  10. kurang air dlm bdan akan jejas suhu normal bdan...

    ReplyDelete
  11. MANUSIA MMG TAK BOLEH HIDUP TANPA AIR..

    ReplyDelete
  12. air sgt2 penting untuk perjalanan sistem tubuh kiter..

    ReplyDelete
  13. akak gak yg kurg minum air.. adehh...

    ReplyDelete
  14. info yang baik.. hehe mas akan cuba amalkan selalu ;)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.