Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Monday, 30 July 2012

Jalan-jalan bandar raya ipoh | cari hadiah Awesome untuk pemenang GA

   Assalammualaikum, peace upon you.
Jangan panik tengok gambar atas tu ok :) sekadar gambar hiasan untuk entri kali ni, untuk menggambarkan betapa sesaknya bandar raya ipoh hari ini. Ahad petang semalam shida keluar pergi ipoh jalan-jalan cari barang sambil teman adik beli hanset baru BB Storm 2, Alhamdulillah dapat cari hanset yang dia nak, mulanya kami sefamily gerak dulu ke Kompleks Yik Foong. Bagi yang pernah atau memang orang ipoh mesti biasa dengar dan biasa pergi tempat ni. Actually shida dalam sejarah baru menapak balik pijak tangga-tangga Yik Foong setelah sekian lama shida tak pergi sana. Last shida pergi tahun antara 2006 macam tu semalam 29.7.2012 dalam sejarah shida kembali meninggalkan jejak disana. Tak banyak berubah masih sama cuma kedai-kedai dalam tu makin banyak bertambah dan jadi sesak dan sempit.
sekali masuk penuh barang-barang dalam tu, pusing punya pusing tak dapat pula apa yang nak dicari kat dalam tu "korang tahu eskalator dalam Yik Foong ni sempit gila! cuma 3 jengkal je ruang dia, muat tok sorang je" huhuhu^^ so shida and family gerak pula ke GM ipoh (greentown mall) sana lagi menarik kot, sama juga lah shida baru pertama kali jejak untuk tahun ni. Shida sejak-sejak dah bekerja shida jarang jalan-jalan atau holiday sana-sini. So bila sekali-sekali berjalan jadi "jakun" hahahaa^^
Ini lah Greentown Mall, dapat snap nama-nama tempat je sebab masuk dalam penuh dengan orang, silap-silap hanset pon hilang huhuh^^ so masuk GM yang besar ni pusing-pusing cari hanset BB strom 2 tu jumpa amin, adik pun lega harga tak mahal, sangat-sangat berpatutan. sebab tu kalau nak cari hanset murah datang ipoh. So adik dah dapat barang dia. Turn shida lak mencari-cari Baju Kurung dan Shawl-shawl untuk pemenang GA shida, siap pun shida beli semua kat situ lega dah! Insyallah next week dah boleh pos serentak hadiah-hadiah semua tu! Pejam celik-pejam celik dah hampir pukul7.15 time to berbuka so kami terus ke Mee Rebus Ramli Ipoh untuk berbuka kat sana. Actually masa on the way ke tengah-tengah bandar ipoh ni kami dah siap booking table dekat Mee Rebus Ramli so kami tak risau pukul  berapa kami sampai pun kat situ.
cuba teka harga sepinggan Nasi Ayam Mee rebus Ramli ni??





32 comments:

  1. walau saya pun org perak darul ridzuan..saya xpernah pusing-pusing ipoh...kesiannyer saya...huhhu

    ReplyDelete
  2. salam shida.K.atie pernah sampai sekali kat sini(klu tak silap bangunan lar..hihi)...buat lesen perniagaan HB k.atie kat tingkat atas..

    ReplyDelete
  3. pergi mee rebus ramli knapa makan nasi ayam.. rugiklah.. sedap kan meerebud die... Nasi ayam die 3.50 kan

    ReplyDelete
  4. pergi mee rebus ramli knapa makan nasik ayam.. rugik lah.. hehe nasi ayam tu 3.50 kan

    ReplyDelete
  5. jalan2 beb..hehe

    wah...suka watermark shida.com tu..meriah u!! hehe

    nasi ayam tu lebih kurang RM4.50 kot..

    ReplyDelete
  6. ini mee rebus jalan kuala kgsr tu kan..hihi..

    dkt kepsi n pizza =)

    ReplyDelete
  7. sekali je dulu pergi ipoh sebab nak ke pulau pinang.... huhuhuh masa muda2 dulu...

    ReplyDelete
  8. buka puasa kat luar kan..tu la kna booking awl.klu tak mau tak berbuka kang :) nasi ayam tu ayut teka RM3.00.btul tak? :p

    ReplyDelete
  9. lama betul tak pi yik foong ni,time sekolah tu ada juga pi,hehe.

    ReplyDelete
  10. RM4.50 kot

    *** lama tak ke ipoh jalan2 sana.. rindu zaman student dulu :)

    ReplyDelete
  11. dkt Gm mmg hp dia murah pun.. :-)

    ReplyDelete
  12. nasi ayam mee rebus ramli tu .. hmm .. rm 5 eh ? hahaha :3

    ReplyDelete
  13. owhhh, Restoran mee rebus tu ke, wnai tak berkesempatan lagi nk p ~~ mybe nasi ayam tu 5.50 kot ~~ standard harga kan??

    ReplyDelete
  14. Wah! Perak pun best ya! Sedih, saya sampai perak dekat Kuala Kangsar sahaja :(

    ReplyDelete
  15. ada tk hadiah utk saya??heh heh

    ReplyDelete
  16. shopping ujung minggu memang sesaklah kan..biasa ktorg shopping hari biasa..kebetulan cuti hubby memang kena hari biasa..tak lah sesak sgt..

    Maybe harga nasi ayam tu RM7.50 kot.. :)

    ReplyDelete
  17. kak fieda lagi la tak pernah sampai ipoh..

    ReplyDelete
  18. dah lma gila xp ipoh..cuma lalu ja ..haha :p

    jalan2 sakan lah ea >_<

    ReplyDelete
  19. yik foong tu bangunan lama dah. ada sesetengah tingkat, x byk pun kedai yg bkk.

    ReplyDelete
  20. shida..teringat doee..tempat kite suke lepak doluu2 heheee..ttbe rindu kat hampa sume.... =_=

    ReplyDelete
  21. tak pena smpai sni lg kak heeeeee :D

    ReplyDelete
  22. xtau bila nak dtg ipoh plak hehee..teka teka..ermm 4.50 kot heheee :)

    ReplyDelete
  23. jauhhnya nak pi sna,,pat org klate sida heheeee..

    ReplyDelete
  24. err xtwu pulak kat ipoh bole dpt henfon mura., thanks 4 the info shida :)

    ReplyDelete
  25. ni jalan2 cari mkn versi ramadhan ^^

    ReplyDelete
  26. @KorN errr..sebab kak dah muak mkn mee hahaa..lagipun lapar nasi time tu nk xnk nasi ayam jela kena bedall hehee :p

    ReplyDelete
  27. Sis selalu pergi ipoh...pernah makan mee rebus ramli...kalau balik kampung suami la...hihihi

    ReplyDelete
  28. ipoh ke ni...dah lama x pergi..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.