Jalan-jalan bandar raya ipoh | cari hadiah Awesome untuk pemenang GA | Dunia sebenar Shida Jalan-jalan bandar raya ipoh | cari hadiah Awesome untuk pemenang GA

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 30 July 2012

Jalan-jalan bandar raya ipoh | cari hadiah Awesome untuk pemenang GA

   Assalammualaikum, peace upon you.
Jangan panik tengok gambar atas tu ok :) sekadar gambar hiasan untuk entri kali ni, untuk menggambarkan betapa sesaknya bandar raya ipoh hari ini. Ahad petang semalam shida keluar pergi ipoh jalan-jalan cari barang sambil teman adik beli hanset baru BB Storm 2, Alhamdulillah dapat cari hanset yang dia nak, mulanya kami sefamily gerak dulu ke Kompleks Yik Foong. Bagi yang pernah atau memang orang ipoh mesti biasa dengar dan biasa pergi tempat ni. Actually shida dalam sejarah baru menapak balik pijak tangga-tangga Yik Foong setelah sekian lama shida tak pergi sana. Last shida pergi tahun antara 2006 macam tu semalam 29.7.2012 dalam sejarah shida kembali meninggalkan jejak disana. Tak banyak berubah masih sama cuma kedai-kedai dalam tu makin banyak bertambah dan jadi sesak dan sempit.
sekali masuk penuh barang-barang dalam tu, pusing punya pusing tak dapat pula apa yang nak dicari kat dalam tu "korang tahu eskalator dalam Yik Foong ni sempit gila! cuma 3 jengkal je ruang dia, muat tok sorang je" huhuhu^^ so shida and family gerak pula ke GM ipoh (greentown mall) sana lagi menarik kot, sama juga lah shida baru pertama kali jejak untuk tahun ni. Shida sejak-sejak dah bekerja shida jarang jalan-jalan atau holiday sana-sini. So bila sekali-sekali berjalan jadi "jakun" hahahaa^^
Ini lah Greentown Mall, dapat snap nama-nama tempat je sebab masuk dalam penuh dengan orang, silap-silap hanset pon hilang huhuh^^ so masuk GM yang besar ni pusing-pusing cari hanset BB strom 2 tu jumpa amin, adik pun lega harga tak mahal, sangat-sangat berpatutan. sebab tu kalau nak cari hanset murah datang ipoh. So adik dah dapat barang dia. Turn shida lak mencari-cari Baju Kurung dan Shawl-shawl untuk pemenang GA shida, siap pun shida beli semua kat situ lega dah! Insyallah next week dah boleh pos serentak hadiah-hadiah semua tu! Pejam celik-pejam celik dah hampir pukul7.15 time to berbuka so kami terus ke Mee Rebus Ramli Ipoh untuk berbuka kat sana. Actually masa on the way ke tengah-tengah bandar ipoh ni kami dah siap booking table dekat Mee Rebus Ramli so kami tak risau pukul  berapa kami sampai pun kat situ.
cuba teka harga sepinggan Nasi Ayam Mee rebus Ramli ni??





32 Jari Ohsem:

izan mama mia said...

walau saya pun org perak darul ridzuan..saya xpernah pusing-pusing ipoh...kesiannyer saya...huhhu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam shida.K.atie pernah sampai sekali kat sini(klu tak silap bangunan lar..hihi)...buat lesen perniagaan HB k.atie kat tingkat atas..

~♥dieyba_baby♥~ said...

mesti rm5 kan.. hehehehe

KorN said...

pergi mee rebus ramli knapa makan nasi ayam.. rugiklah.. sedap kan meerebud die... Nasi ayam die 3.50 kan

KorN said...

pergi mee rebus ramli knapa makan nasik ayam.. rugik lah.. hehe nasi ayam tu 3.50 kan

azizah :) said...

jalan2 beb..hehe

wah...suka watermark shida.com tu..meriah u!! hehe

nasi ayam tu lebih kurang RM4.50 kot..

nuyui a.k.a miss YUI said...

ini mee rebus jalan kuala kgsr tu kan..hihi..

dkt kepsi n pizza =)

Mia Liana said...

sekali je dulu pergi ipoh sebab nak ke pulau pinang.... huhuhuh masa muda2 dulu...

ayut said...

buka puasa kat luar kan..tu la kna booking awl.klu tak mau tak berbuka kang :) nasi ayam tu ayut teka RM3.00.btul tak? :p

si robot comel said...

lama betul tak pi yik foong ni,time sekolah tu ada juga pi,hehe.

syiela said...

RM4.50 kot

*** lama tak ke ipoh jalan2 sana.. rindu zaman student dulu :)

PinkUmmi said...

akak teka RM 5.50 kot...

IntaNBerliaN said...

dkt Gm mmg hp dia murah pun.. :-)

Princess Syazliyana said...

nasi ayam mee rebus ramli tu .. hmm .. rm 5 eh ? hahaha :3

Wanie said...

owhhh, Restoran mee rebus tu ke, wnai tak berkesempatan lagi nk p ~~ mybe nasi ayam tu 5.50 kot ~~ standard harga kan??

muhammad asyraf said...

Wah! Perak pun best ya! Sedih, saya sampai perak dekat Kuala Kangsar sahaja :(

Boni Kacak said...

ada tk hadiah utk saya??heh heh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

shopping ujung minggu memang sesaklah kan..biasa ktorg shopping hari biasa..kebetulan cuti hubby memang kena hari biasa..tak lah sesak sgt..

Maybe harga nasi ayam tu RM7.50 kot.. :)

fieda said...

kak fieda lagi la tak pernah sampai ipoh..

Arra Ahmad said...

xpernh smpai lg shida.:)

hazwan hairy said...

dah lma gila xp ipoh..cuma lalu ja ..haha :p

jalan2 sakan lah ea >_<

aswadz said...

yik foong tu bangunan lama dah. ada sesetengah tingkat, x byk pun kedai yg bkk.

mummyriena said...

shida..teringat doee..tempat kite suke lepak doluu2 heheee..ttbe rindu kat hampa sume.... =_=

Alia Asyura :) said...

tak pena smpai sni lg kak heeeeee :D

Alia Asyura :) said...

nasi tu RM5 kan kak heheeee :D

efa said...

xtau bila nak dtg ipoh plak hehee..teka teka..ermm 4.50 kot heheee :)

patriq said...

jauhhnya nak pi sna,,pat org klate sida heheeee..

Chuu Muqhlis said...

err xtwu pulak kat ipoh bole dpt henfon mura., thanks 4 the info shida :)

caliph shuriken said...

ni jalan2 cari mkn versi ramadhan ^^

shida'R said...

@KorN errr..sebab kak dah muak mkn mee hahaa..lagipun lapar nasi time tu nk xnk nasi ayam jela kena bedall hehee :p

Che Rosliza Che mat said...

Sis selalu pergi ipoh...pernah makan mee rebus ramli...kalau balik kampung suami la...hihihi

Fendy said...

ipoh ke ni...dah lama x pergi..