Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Monday, 9 July 2012

kekeringan idea yang melampui batas!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ini lah masalah yang selalu shida hadapi sejak bergelar "blogger" kekadang idea yang selalunya datang bertalu-talu hilang larikan diri tanpa sebab. Biasa keadaan macam berlaku sekiranya shida tinggalkn blog melebihi 3hari. Kalau 3bulan 3tahun macam mana rupa agaknya hehee. atau pun shida mengalami tekanan emosi yang melampaui batas! pun shida boleh jadi blurr idea stuck! sehingga memakan masa berhari-hari untuk pulih kira mood bloging tu merewang sekejap! 

Sebelum ni shida tinggalkan blog sebab pergi seminar so entri pun tak terupdate! ada yang tahu tu tahu lah shida kemana menghilang tak update. Lepas tu hampir 4hari shida tak update juga lepas tu disebabkan P1 internet shida buat hal nak tunggu baik pulih punyalah lama. Semalam baru ok je! bila tengah ada mood nak bloging ada je masalah yang datang. sabarlah wahai hati :)

So dari semalam shida buka blog BW kejap ke blog-blog yang mampir ke blog shida ni, biasa pun yang datang kawan-kawan dari bloglist shida.  Terima kasih kerana kawan-kawan sudi mencuci sawang yang dah berlapuk dalam blog ni. Bila tekan New Post otak mesti JEM! dari pukul 3pagi shida buka sebab terasa nak update sampai lah ke pagi esoknya baru sekarang shida dapat menaip itu pun menceritakan betapa sukarnya idea nak datang tapi dah 3perenggan ni hahaaa^^

Bukan senang sebenarnya nak jadi blogger tegar! sampai bersengkang mata nak menaip tapi sepatah pun tak de! terlelap juga lebih kurang 2jam tadi "hope mimpi jumpa blogger retis" baru ada idea nak menaip entri. Pun tak juga tidur mimpi gelapp je! Last sekali ini lah hasil entri yang shida taipkan buat semua dari pagi berjumpa pagi haiahh ==' oh ya! GA shida tinggal lagi seminggu nak tamat. Semangat gilaa! nak picit abg random hahaa!! senarai terbaru peserta seramai 120. Hope bertambah lagi dalam minggu ni AMIN~

Jom join AWESOME GA ni tinggal lagi seminggu je! 90 hadiah korang dapat tau! tak nak ke?? Nak join masih sempat lagi klik banner ok ;)





27 comments:

  1. kalo xde idea nak tulis entry, cube la join kontest or segmen.. hehe
    korn akan join giveaway kak shida dlm masa terdekat ni nanti. sponsor pon dah follow semua

    ReplyDelete
  2. Banyak dah yg join.. Terbaik !

    sama-lah xtau nak update apa..

    sbb tu join GA abg eqbal tu... hupdate la sangat... xde idea lgsong... Muahaha :)

    ReplyDelete
  3. kak mia pun sama juga... update je apa-apa yang ada di sekeliling kita. tak pun printscreen apa2 untuk diceritakan... hehehehe... peace... :)

    ReplyDelete
  4. bila kita tinggal blog lama sikit mula la jem kan. Tak tau nak start dari mana.. pelan2 dear kang dia datang la tu :)

    ReplyDelete
  5. haha! kdg2 idea tu byk nk update theh msti ada halangan lain kan..like me..haha...byk nk tulis tp tu lah xdpt on9 :p but now dh blh...wahh raminya join!...lmbt g tp sya akan gagahkan tulis entry tuk itu..

    ReplyDelete
  6. hahah . same la ngan kite . kekadang "pancit" pulak nak tulis ape -_-'

    ReplyDelete
  7. biasalah tu shida.. bila dah kering idea tu memang penat perah tp idea xdtg2 jugak.. :-)

    ReplyDelete
  8. hahaha , same la CP pown shida , bz tengah melanda , bile ade mase , hal laen lak datang nak setel , hehehe , sabar je lerr

    ReplyDelete
  9. hehe..selalu juga terjadi kat akak..selalu kekeringan idea..kadang2 hubby pun tegur..napa blog tak update.. alahai..bukan mudah nk jadi blogger tegar ni.. :)

    ReplyDelete
  10. Sebab "takde idea" tue lah muncul entri nie. Kan? Hehe! Arol pun selalu alami masalah nie, sebab tue jarang update blog. :D

    ReplyDelete
  11. hahaha biasalah tu..ada kala takde idea nak update blog.. rasa macam bosan je.. tp no idea..huhu

    ReplyDelete
  12. come on shida dptkan idea2 baru utk terus mempublish entry...mgu ni sure makin rmi kot yg join GA biasalh org kita kn suka tgu last2 minit..hoho

    ReplyDelete
  13. yui pon kdg2 blurr gak nak buh apa kat entry..huhu.

    ReplyDelete
  14. biasa laa, idea ni cpat dtg, cpat pegi, huh...

    ReplyDelete
  15. tau xpe,sebab tu belog bukanretis kdg2 terbiar je.gara idea takmau mai.hehe

    ReplyDelete
  16. hahah betul weh.
    dah xdak idea nak merapu apa

    ReplyDelete
  17. teman dah tinggal blog 2 minggu. hari ni baru update. banyak juga informasi tertinggal bila tak ada internet ni.

    ReplyDelete
  18. hahahaha.. sebab tu kita tak boleh tinggalkan aktiviti update blog.. biar sehari sekali pun tak pe lah. asalkan idea tu sentiasa ada.. kalau tak, idea pun akan jadi berkarat..

    ReplyDelete
  19. biasa la tu shida...kadang2 tu da tekan da new post tapi tak tahu nak taip apa...haha..kan..hee~

    ReplyDelete
  20. hai.. saye tag cik shida join GA.. Jom KLIK SINI

    ReplyDelete
  21. blog pat jgn kate laa dah berkurun xupdate selalu nmpak blog sida je update pat hari2 baca kalo busann haha..baca entri yg dah penah bca pun ade =.=

    ReplyDelete
  22. usha lg shida ...chaiyokk2 hehe..ko kan rajin time skolah lg aku kenai ko ni..xpenah ptus asa nye olang hihihi :D

    ReplyDelete
  23. KAK BUI SEKARANG IDEA/CERITA BYK CUMA TAK CUKUP MASA NAK BUAT ENTRY..KDG2 CERITA DH BASI,TERUS TAK JADI NK UPDATE..BILA ADA MASA PULAK OTAK JEM PULAK TAKDER IDEA..HAISHHH,MCM2 KAN..^_^

    ReplyDelete
  24. bila idea ade,mase pulak tak mengizinkan.bila takde idea banyak pulak masa.susah kan nak cari idea =__='

    ReplyDelete
  25. tu la kdg2 smpai termimpi nk update ape kt blog btw insyallah akn join segmen shidah..put ur link blog into my bloglist

    ReplyDelete
  26. haaaa, kan kak.. tapi if tak ada masa, dahulukan yg utama dulu. if terlalu banyak idea untuk entry, siap2 tulis kat noted main subjek. atau bila tak ada idea langsung, letak gambar aje.. hehee

    :p

    ReplyDelete
  27. kak fieda pun 2,3 menjak ni rasa mcm takder mood nk ber blog..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.