kekeringan idea yang melampui batas! | Dunia sebenar Shida kekeringan idea yang melampui batas!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 9 July 2012

kekeringan idea yang melampui batas!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ini lah masalah yang selalu shida hadapi sejak bergelar "blogger" kekadang idea yang selalunya datang bertalu-talu hilang larikan diri tanpa sebab. Biasa keadaan macam berlaku sekiranya shida tinggalkn blog melebihi 3hari. Kalau 3bulan 3tahun macam mana rupa agaknya hehee. atau pun shida mengalami tekanan emosi yang melampaui batas! pun shida boleh jadi blurr idea stuck! sehingga memakan masa berhari-hari untuk pulih kira mood bloging tu merewang sekejap! 

Sebelum ni shida tinggalkan blog sebab pergi seminar so entri pun tak terupdate! ada yang tahu tu tahu lah shida kemana menghilang tak update. Lepas tu hampir 4hari shida tak update juga lepas tu disebabkan P1 internet shida buat hal nak tunggu baik pulih punyalah lama. Semalam baru ok je! bila tengah ada mood nak bloging ada je masalah yang datang. sabarlah wahai hati :)

So dari semalam shida buka blog BW kejap ke blog-blog yang mampir ke blog shida ni, biasa pun yang datang kawan-kawan dari bloglist shida.  Terima kasih kerana kawan-kawan sudi mencuci sawang yang dah berlapuk dalam blog ni. Bila tekan New Post otak mesti JEM! dari pukul 3pagi shida buka sebab terasa nak update sampai lah ke pagi esoknya baru sekarang shida dapat menaip itu pun menceritakan betapa sukarnya idea nak datang tapi dah 3perenggan ni hahaaa^^

Bukan senang sebenarnya nak jadi blogger tegar! sampai bersengkang mata nak menaip tapi sepatah pun tak de! terlelap juga lebih kurang 2jam tadi "hope mimpi jumpa blogger retis" baru ada idea nak menaip entri. Pun tak juga tidur mimpi gelapp je! Last sekali ini lah hasil entri yang shida taipkan buat semua dari pagi berjumpa pagi haiahh ==' oh ya! GA shida tinggal lagi seminggu nak tamat. Semangat gilaa! nak picit abg random hahaa!! senarai terbaru peserta seramai 120. Hope bertambah lagi dalam minggu ni AMIN~

Jom join AWESOME GA ni tinggal lagi seminggu je! 90 hadiah korang dapat tau! tak nak ke?? Nak join masih sempat lagi klik banner ok ;)





27 Jari Ohsem:

KorN said...

kalo xde idea nak tulis entry, cube la join kontest or segmen.. hehe
korn akan join giveaway kak shida dlm masa terdekat ni nanti. sponsor pon dah follow semua

dunia sesawangku said...

Banyak dah yg join.. Terbaik !

sama-lah xtau nak update apa..

sbb tu join GA abg eqbal tu... hupdate la sangat... xde idea lgsong... Muahaha :)

Mia Liana said...

kak mia pun sama juga... update je apa-apa yang ada di sekeliling kita. tak pun printscreen apa2 untuk diceritakan... hehehehe... peace... :)

syiela said...

bila kita tinggal blog lama sikit mula la jem kan. Tak tau nak start dari mana.. pelan2 dear kang dia datang la tu :)

hairy said...

haha! kdg2 idea tu byk nk update theh msti ada halangan lain kan..like me..haha...byk nk tulis tp tu lah xdpt on9 :p but now dh blh...wahh raminya join!...lmbt g tp sya akan gagahkan tulis entry tuk itu..

♥ainie muniera♥ said...

hahah . same la ngan kite . kekadang "pancit" pulak nak tulis ape -_-'

IntaNBerliaN said...

biasalah tu shida.. bila dah kering idea tu memang penat perah tp idea xdtg2 jugak.. :-)

cweet pinky said...

hahaha , same la CP pown shida , bz tengah melanda , bile ade mase , hal laen lak datang nak setel , hehehe , sabar je lerr

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..selalu juga terjadi kat akak..selalu kekeringan idea..kadang2 hubby pun tegur..napa blog tak update.. alahai..bukan mudah nk jadi blogger tegar ni.. :)

Arol Mubin said...

Sebab "takde idea" tue lah muncul entri nie. Kan? Hehe! Arol pun selalu alami masalah nie, sebab tue jarang update blog. :D

azizah :) said...

hahaha biasalah tu..ada kala takde idea nak update blog.. rasa macam bosan je.. tp no idea..huhu

OdahOne OdahOneBizz said...

come on shida dptkan idea2 baru utk terus mempublish entry...mgu ni sure makin rmi kot yg join GA biasalh org kita kn suka tgu last2 minit..hoho

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui pon kdg2 blurr gak nak buh apa kat entry..huhu.

caliph shuriken said...

biasa laa, idea ni cpat dtg, cpat pegi, huh...

bukanretis said...

tau xpe,sebab tu belog bukanretis kdg2 terbiar je.gara idea takmau mai.hehe

syafiqakarim said...

hahah betul weh.
dah xdak idea nak merapu apa

Ahmad Haziq Azlan said...

teman dah tinggal blog 2 minggu. hari ni baru update. banyak juga informasi tertinggal bila tak ada internet ni.

Boni JLL3 said...

hahahaha.. sebab tu kita tak boleh tinggalkan aktiviti update blog.. biar sehari sekali pun tak pe lah. asalkan idea tu sentiasa ada.. kalau tak, idea pun akan jadi berkarat..

Ezad Skytech said...

biasa la tu shida...kadang2 tu da tekan da new post tapi tak tahu nak taip apa...haha..kan..hee~

FarhanaOh Farhana said...

hai.. saye tag cik shida join GA.. Jom KLIK SINI

patriq said...

blog pat jgn kate laa dah berkurun xupdate selalu nmpak blog sida je update pat hari2 baca kalo busann haha..baca entri yg dah penah bca pun ade =.=

mummyriena said...

usha lg shida ...chaiyokk2 hehe..ko kan rajin time skolah lg aku kenai ko ni..xpenah ptus asa nye olang hihihi :D

Bui Junaidi said...

KAK BUI SEKARANG IDEA/CERITA BYK CUMA TAK CUKUP MASA NAK BUAT ENTRY..KDG2 CERITA DH BASI,TERUS TAK JADI NK UPDATE..BILA ADA MASA PULAK OTAK JEM PULAK TAKDER IDEA..HAISHHH,MCM2 KAN..^_^

Azhafizah Md Nor said...

bila idea ade,mase pulak tak mengizinkan.bila takde idea banyak pulak masa.susah kan nak cari idea =__='

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

tu la kdg2 smpai termimpi nk update ape kt blog btw insyallah akn join segmen shidah..put ur link blog into my bloglist

fiQRa said...

haaaa, kan kak.. tapi if tak ada masa, dahulukan yg utama dulu. if terlalu banyak idea untuk entry, siap2 tulis kat noted main subjek. atau bila tak ada idea langsung, letak gambar aje.. hehee

:p

fieda said...

kak fieda pun 2,3 menjak ni rasa mcm takder mood nk ber blog..