Ustaz Idrus kegemaran "ustaz" masa kini | Dunia sebenar Shida Ustaz Idrus kegemaran "ustaz" masa kini

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 24 July 2012

Ustaz Idrus kegemaran "ustaz" masa kini

  Assalammualaikum, peace upon you
Selamat berpuasa semua ;) hari ni dah masuk hari ke 3 kita berpuasa kan?? macam mana rasanya?? bagi golongan yang macam kita-kita ni of cos lah ok sebab dah biasa kan. tak kira la puasa dalam keadaan apa sekali pun kita mampu buat dan lakukan demi tuntutan ;) Bagi adik-adik yang baru nak belajar puasa tu Alhamdulillah suka shida dengar adik-adik nak belajar puasa. Banyak manfaatnya kalau berpuasa ni. Tak percaya?? tunggu waktu raya nanti baru adik-adik tahu ok ;)
Siapa kenal Ustaz Idrus ni?? tipu la kalau korang tak kenal. Beliau dah semakin dikenali di wall-wall facebook pun asyik app dia saja yang keluar mengalahkan artis bintang popular tau! Shida sendiri suka dengan ustaz idrus bukan suka ustaz, suka dengan ceramah, nasihat dan kata-kata hikmah beliau yang sempoi dan lucu. Boleh dikatakan Ustaz Idrus ni salah seorang "ustaz" yang boleh mencuit banyak hati remaja kita sekarang ni disebabkan dakwah yang dibawanya senang diterima dan dipelajari oleh golongan remaja sekarang. Shida juga suka baca sesi soal jawab Ustaz ;) Eh! bukan golongan remaja je adik-adik, orang dewasa, dan golongan warga tua juga menyukai beliau sebab terdapat unsur lawak lucu dan sempoi dalam setiap penyampaian beliau. Siapa bilang dalam islam nak berdakwah perlu serius saja tak juga dalam zaman sekarang ni kita kena peka dengan random remaja masa sekarang.
Bagus juga bulan-bulan puasa ni kita baca-baca atau dengar ceramah dan nasihat-nasihat dari Ustaz ni. Orang zaman sekarang pelbagai dah boleh menilai mana yang baik dan buruk. Sama-sama kita perbaiki apa yang kurang dan yang lebih kita manfaatkan sebaiknya ;)





16 Jari Ohsem:

blog-tips-kurus said...

thanks shida..

Salam Ramadan.:)

syiela said...

sempoi kan ustaz ni hehhehe.. dulu masa dia mai kat perwaja punyala ramai org pi sana.. ramai peminat ustaz ni.. makcik2 kat kampung pun sibuk bercerita

ayut said...

yup..di masa lapang suka jgk dgr..

KorN said...

UAI memang sempoi lah.. pedekatan yg dibawa nya boleh di terima untuk semua peringkat umur...

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,sempoi jwpnnya..

IntaNBerliaN said...

uai ni dia jwb sempoi je kan.. best :-)

*selamat berpuasa

aiNa yaZiD said...

salam ramadhan dear~!! betul.. ustaz ni mmg sempoi gila. Nasihat dia byk lawak tp ada input dan sgt bermanfaat. =)

azizah :) said...

UAI memang sempoi je jawapannya.. tp ada kebenarannya..

selamat berpuasa shida :)

gigiAriEma said...

uai memang best giler. gg suka dgr dia ceramah, sempoiii :)

hairy said...

bulan puasa kna byk tgk cmni..hehe...selamat berbuka...

Cik Yaya said...

suka jgk..^0^

mummyriena said...

aku suka gak kdg2 dgr ceramah dia ..terbaikk UAI :)

tilam.BKFM said...

sukesuke gak UAI~

patriq said...

betl..betul..betul..terbaik UAI ni!

fieda said...

ceramah dia sempoi tp sgt bermakna..minat sgt kat dia..dh mcm retis doh uai ni..

suhaimimd said...

UAI terbaeeek..