Ramadhan 21 : Malam Lailatul Qadar | KAD RAYA vs DUIT RAYA | Dunia sebenar Shida Ramadhan 21 : Malam Lailatul Qadar | KAD RAYA vs DUIT RAYA

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 10 August 2012

Ramadhan 21 : Malam Lailatul Qadar | KAD RAYA vs DUIT RAYA

   Assalammualaikum, peace upon you.
untuk info lanjut boleh boleh baca-baca klik sini : Malam Lailatul Qadar

Hari ni dah masuk puasa kita yang ke 21, berapa hari tinggal tu tak perlu story lah memandangkan kaum wanita memang biasa pancit setiap bulan. Alhamdulillah tahun ni puasa tinggal tak banyak sebab awal-awal lagi dah tak puasa, tapi make sure tahun depan kena dah ganti balik puasa-puasa yang kita tinggal tu. Wajib ganti! macam shida sendiri memang tak tunggu tahun depan, tahun ni siap-siap dah ganti. Bukan apa takut terleka dengan duniawi sampai terlupa nak ganti. Tahu-tahu nak masuk puasa balik dah. Jadi amalan "last minit" memang tak berkesan langsung! 

mesti korang kenal kan benda apa ni?? zaman muda kecil molek shida pun suka benda ni, siapa tak suka "duit raya" kan. Anak buah shida yang kecil-kecil ketot pun reti bahasa nak duit raya juga. Untuk tahun ni shida spend duit raya banyak dari tahun lepas memandangkan anak buah dah bertambah, belum lagi balik kampung jumpa anak-anak buah sepupu lagi lah banyak so dengan ikhlas hati shida gembira nak bagi dorang duit raya. Macam time shida terima duit raya dulu-dulu, Sekarang ni shida segan dah nak terima duit raya tapi masih ada lagi yang nak bagi shida duit raya. Orang kata rezeki jangan ditolak ngehh^^ ini antara yang siap pack. ada beberapa lagi belum siap sebab duit yang shida tukar kat bank belum dapat semua bagi pakai duit baru licin-licin semuanya :) Macam shida sendiri pack sampul ni berbeza jumlah mengikut jenislah sebab kalau budak-budak biasa shida bagi RM2 ada juga RM1 depends lah. so shida kenallah sampul mana berisi jumlah banyak dan sedikit supaya nanti tak lah tercari-cari kan hehee^^ biasa shida macam tu lah!

Nah! ini kad raya shida. Kad raya versi sendiri design sendiri ok! so bagi yang ada PM shida alamat tu shida memang bagi Kad Raya ni, terhad cuma ada 100 keping, shida beri pada kawan-kawan, blogger dan mereka-mereka yang terlibat dengan jayanya melancar "Awesome GA Dunia Sebenar Shida" biasa shida bagi pemenang yang shida handle dan sponsorship! now masih ada ballance lebih kurang 20++ keping macam tu sebab ikut baki setem yang ada lah! peluang untuk semua follower blog shida kalau rasa nak Kad Raya Limited Edition ni boleh PM shida dekat FB ok :) inbox alamat korang. Esok shida last kumpul dan pos. Jika pihak pos laju cepat buat kerja next week dah boleh dapat. Kalau tak tunggu selepas raya baru korang dapat. Nak exchange pun boleh tak ada hal yang penting shida ikhlas bagi ok :) Teruja sangat-sangat raya nak dekat hehee :) tapi tapi ..... bersambung next entri.....






29 Jari Ohsem:

Phat said...

nak ang pow tu huhu

Pecinta pink^^ said...

nak duit raya:P hehe.. btw..kad raya ohsem la..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,ramai ternanti kad tu kan..hihi..

azizah :) said...

nak kejar malam lailatul qadar..moga kita mendapat rahmatNya..

wah duit raya..bestnya.. skrg kena bagi duit raya pulak..kalau b4 kawen dulu org bagi..hahahha

nak nak! kad raya tu cantik...

ayut said...

Cantik kad raya..excited!posmen2 skalian cpt bt keje ea.hihi..shida..nak wet raya gak boleh :p

Lailatul Qadar..jom kita kejar bersama..harap2 jgnlah jd mlas sbb nak akhir ini.amin...

Sop said...

wah.. kad raya sendiri.. best2
teringin nak wat gak.. tahun depan kot :)

Arra Ahmad said...

uik?? ada sambungan???haha

inche hlovate said...

bersambung pula..tgh syok2 bce ni :)

Ain Zulaikha said...

hik hik hik , ain dapat tak shida... hehe.. *mengharap pulak..
selamat sambut ramadan n selamat hari raya yek ^^ muah muah

dEdEQ dE wIshEs said...

SHIDA .. KASI LA WIT RAYA SKALI .. SINGGIT PUN XPE LA .. HAHAHA

Hans said...

ada lagi ker kad raya?
kalau ada nak minta
ekekeke

Sop Nama Saya said...
This comment has been removed by a blog administrator.
caliph shuriken said...

wahh, kad raya tu sendiri print kt umah ka? ^^

boni kacak said...

wah.. tahun depan saya pun nak buat design kad raya sendiri la.. macam menarik je tu..hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Salam Shida...sori lama tak datang sini..akak & Qis sihat2 jer..cuma mood jer yg tak ok nih.. :)

Akak dah terima hadiah dari shida..suka sgt2 dengan shawl tu..macam tau2 jer tema ktorg..sesuai jer warna tu dgn baju akak.. :)

Thx ya utk kad raya tu..cantik sgt..suka..^^

Samalah dgn akak ni..tahun ni balik kg..mmg bajet utk duit raya lebih..anak buah setiap tahun bertambah..Qis jer ni yg tak bertambah2 'geng' dia.. :)

Mode : Tak sabar nk balik Kg.. :D

KorN said...

eh... sampul duit raya yg cimb tu lawa ah.. wane merah... nak pi cimb la esok.. buat2 tukar duet.. pastu mintak trus sampul surat nya

NUR AIN AZMAN said...

Kad raya shida dah sampai, LIKE IT!
Thanks alot shida.
Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin ya ;-)

Cik Yaya said...

wahh ade kad rye design sdri..
nakkk...^o^

mia liana said...

wahhhh hebat.. siap ada kad raya sendiri...

-meeSUPERGIRL- said...

mee mesti dpt yg biru tu kan . kihkihkih .

patriq said...

wahh kad raya nk juga sida..siap duit raya skali tau heheeee :D

karmilaillang said...

kak shida selamat hari raya..cantik kad tu..hehee..nknknk...heeee

mummyriena said...

dapat dah kaye ko hehee..cantik biru2 kalo tgk sbjik cmm blog ko heheeee :P

Sally Yatiey said...

Cantik kad raya ;D hee

miZz_nizZ said...

wow...bestnye 100 yg terawal tu. rjin ye =)

tirahzairi said...

kak...nk duit raya...hehe

Che Rosliza Che mat said...

Hai! shida..hadiah tue dah sampai..

fieda said...

dah tua2 ni pun seronok lagi kalau dapat angpow tu..tapi ye la kan dh jadi mak org ni kita plk kena kasi kat budak2..hihi..

sabar menunggu ni kad raya shida..

IntaNBerliaN said...

akak dah dapat kad shida ni.. cantik :-)