Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Saturday, 4 August 2012

Segmen : Dimana Anda Beraya Bersama Phat Corner Part 2

  Assalammualaikum, peace upon you.
 
kali ni shida nak join segmen dari Phat Corner, perghhh!! phat nama macam "orang putih" cer bagi nama melayu sikit heheeee^^ gurau ja na phat :) segmen ni phat sendiri invite shida tak silap dalam group GBS ke atau FB phat sendiri shida pun tak sure tapi tapi yang pastinya memang owner segmen yang invite. Segmen ni best sebab dia minta kita story sikit tentang raya korang macam mana nanti, pergi mana, dekat mana dan sebagainya :) so permulaan raya shida yang pertama macam ni.....................

ok untuk raya pertama biasa untuk family macam shida "big family" kami beraya dirumah dulu, tunggu abang dan kakak ipar balik, kakak dan abang ipar juga serta anak-anak buah tercinta :) tanpa mereka sunyi rumah ni tau. So untuk raya pertama dirumah sendiri lah beraya bersama keluarga :) Untuk raya ke 2 dan 3 pula kami sekeluarga balik kampung mak dan ayah serta sanak-saudara dikampung, kami pusing satu kampung lah boleh dikatakan sebab kampung mak dan ayah dekat-dekat di Padang Rengas Kuala Kangsar. Biasa kami tak tidur kampung, balik hari sebab dekat kan so lebih afdal balik kampung 2 hari :)

Untuk raya ke 4 5 dan 6 kami berangkat ke Kuala Lumpur ziarah rumah saudara mara juga serta balik kerumah abang shida, kami jalan-jalan pusing-pusing KL (area mana tu belum dikenal pasti lagi) dalam 3hari,  lepas tu balik semula ke Taiping. biasa memang macam ni lah, disebabkan family shida ni semua bekerja (family bissnes) jadi masa untuk together-gether, jalan-jalan, window shopping, melancong dan sebagainya memang terhad, bukan terhad lah tak ada!! tuuu diaa...tak ada wehh!! yerlah masing-masing dah besar kan, ada hal dan kerja masing-masing, adik shida yang bongsu pun dah 18 tahun :) jadi waktu hari raya lah kami berpeluang berkumpul lepak sama-sama, jalan sama-sama dan makan angiin :) Jadi ambil masa ni sebaik mungkin. Jadi begini lah seperti dirancang oleh Mak dan Ayah :)

pada hari isnin 27.08.12 masing-masing sibuk kembali dengan tugasan masing-masing. Yang bersekolah mesti rasa tak syok! hahaaaa^^ oh ya! adik-adik yang ambil UPSR pun dah hampir sangat masanya jadi perlu! wajib kembali ke sekolah ok :) nanti dan habis UPSR boleh sambung raya lagi. Raya kan sebulan (syawal). Sampai sini saja cerita yang nak shida share dengan korang. Bosan tak perayaan macam shida ni?? biasa pun memang tiap-tiap tahun macam ni, shida ok je seronok pe! jumpa anak-anak sedara yang ketot-ketot tu hahaaa^^ lagi-lagi ECA!!






18 comments:

  1. macam best jer di hari raya shida..:)

    ReplyDelete
  2. BEST UH JALAN3 JE .. HEHEHE .. SELAMAT BERSEGMEN2 YE ..

    ReplyDelete
  3. bestnya hari raya shida.. hari raya jijah tak best..takde plan ape2 pon... dah la kena keje..huhu

    selamat bersegmen shida..

    ReplyDelete
  4. wah...seronok betol sbb bnyk jln2..bole lah terjah naty kt taiping..hehe..ida singgah dr segmen phat ^_^ selamat bpuasa

    ReplyDelete
  5. thn ne xbest raya,,,geng keras (kazen eca)xde,raya kt semenanjung dgn kakak ipar kami..aduh,xbest...

    ReplyDelete
  6. wah dia berjalan di hari raya yer hehe...

    ReplyDelete
  7. shida singgah umah aku yer heheee.. :)

    ReplyDelete
  8. penah sampai padang rengas tp dulu la masa kecik2 anyway tq ye shida sudi join segmen ni..selamat berpuasa & selamat menyambut hari raya aidilfitri

    ReplyDelete
  9. sekampung dgn kawan sekelas akak masa kat uitm dulu... kg mak akak kat grik =)

    ReplyDelete
  10. owg tepeng jugak yew...ramai kawan2 phat ni owg tepeng...

    ReplyDelete
  11. long time no come2 here.. kihkih..
    grammar berterabur.. adess..
    huyoohh.. best ah dapat pusing sana sini. :D

    ReplyDelete
  12. owhhh kat tepeng.. kg nenek cik ana pon kat area sane.. hehe.. cik ana dtg dr segmen Phat jugak :)







    slm ramadhan,
    cik ana

    ReplyDelete
  13. satu malaysia dia nak round raya thn ni... gile kentang...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/menu-idaman-di-bulan-ramadhan-3.html

    ReplyDelete
  14. selamat berayer :D

    http://misschillax.blogspot.com/2012/08/segmen-dimana-anda-beraya-bersama-phat.html

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.