Shida dapat duit Raya RM100 dari seseorang....................................... | Dunia sebenar Shida Shida dapat duit Raya RM100 dari seseorang.......................................

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 14 August 2012

Shida dapat duit Raya RM100 dari seseorang.......................................

   Assalammualaikum, peace upon you.
siapa lagi nak kad raya shida masih available dalam 10++ tapi maybe akan dapat selepas raya. Nak jangan malu-malu ya drop alamat dekat komen ni shida tak approve ur comment ok :) siapa cepat dia dapat! :)

Sepanjang perjalanan hidup shida tak pernah dapat duit raya keedebukkk RM100 dari sesiapa. Semalam sebelum balik kerja bos bagi shida sampul raya tu. Dia kata "ini personally saya bagi u lah" biasa time raya cina je shida dapat angpau tapi tak sangka raya shida pun dia bagi angpau juga. First time ni masih terkejut tak habis lagi. sebelum ni dia baru hantar dekat rumah shida hamper dengan beberapa kerongsang untuk shida pakai raya dekat entri ini > perkara yang menyedihkan dan perkara yang menggembirakan?? shida rasa bersyukur selama berkerja dengan dia tak pernah rasa menyesal malah beruntung dapat majikan macam ni. Selain jaga hati pekerja Kebajikan pekerja pun dia tak lupa. Pernah sekali shida masa tahun 2009 shida dapat sakit kayap tau, korang tau la sakit kayap macam mana siksa kan. Shida tengok dia orang paling susah hati. Kejap-kejap datang rumah shida tengok keadaan shida. Kadang tu dia beli ubat. Start tu shida dah terharu. sayang nak stop kerja situ, even swasta, layanan macam government hehee^^ Dah 5 tahun shida berkhidmat untuk majikan shida :) lupa nak mention shida seorang saja pekerja melayu yang lain cina dan india 1 Malaysia ok :)

 




46 Jari Ohsem:

Sally Yatiey said...

Wahhh..bestnya! hee

Pecinta pink^^ said...

wah best nye dpt duit raye :)

mia liana said...

wahhh bestnya... nak skit... heheheh

azizah :) said...

wah..untung kan shida.. kdg2 majikan cina la lebih prihatin..amik hal pekerja..seronok macam tu.. rezeki shida lebih2 nak raya ni.. bukan mudah nak dpt majikan camtu..bersyukur lah shida..hehe

syiela said...

bestnya hai dapat bos yg amat prihatin camtu.. jeles la dik.. ko dapat duit raya

dEdEQ dE wIshEs said...

UNTUNGNYE SHIDA .. SUSAH NAK DPT BOS CAMNI KAN KAN ..

HAAA .. SIMPAN2 DUIT TU .. JGAN BOROS2 .. TGGU RAYE BARU GUNE .. EKEKE .. KAN DUIT RAYE TU .. HAHAHA

syarmimi said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mummyriena said...

untungnya ko shidah!! heheee..aku nk keje ngn ko lah..hahhaaa

Alia Asyura :) said...

wahhh..awal k.shida dapat duit raya ni heheee :)

_mauhaha_corner said...

kakshida share2 best nyerr heheee >.<

Wanieys said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Wanieys said...

bestnya dpt 100 duit raya hihi

Drakula Comel said...

terharu cmpy menanges bce entri ni..
yeah!!! bole buke pose..kihkih

Hawa Ey said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Wanie said...

ade lagi ke kak shida kad raya ???
wani nk boleh??? *sambil kelip2 mata* hehe, tp lepas raya eh?? hmm, boleh je :D

#btw, tahniah dpt duit raya, ^^ hehe

Hawa Ey said...

bessnya daapat duit .
^_^

Phat said...

leh ar banje ni hhehe

cik kiera said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Che Rosliza Che mat said...

banyak tue shida...rezeki nak raya...

ayut said...

nak jugakkkkk!huhuhu..tu la kan.klu majikan best mcmni mmg syg je nk benti.tp klu nk dpt pnglaman lg byk kna jgk pejam mata.tp best yerrr..nak mcm tu jgk shida..ckp gan bos nnt ayut duk perak amek ayut keje ea?hahahahha :p

ros_reeza said...

Wah, syok nya dapat duit raya :)

fieda said...

ooo..bos kasi duit raya ye..alhamdulillah..byk tu..kalau ramai pekerja melayu agak2 bos kasi byk tu jgk ke duit raya..hihihii..

miz ruha said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Misz Mieza said...

Untung dapat majikan prihatin cani kan? Tak kedekut plak tu.. =)

Elih Japahar said...

Nak jugak tapi tak pe lah :) tahniah sbb dpt rm100 ye

Tinta Lana said...

Salam shida.. :)

Tu dia..sekali, gedebuk dapat RM100..berpinar2 mata lana,hahaha

patriq said...

wahhhh bestt sida dapat duit raya dah tua bangke pun kan hahaaaa :larikk:

HanNah said...

Best la =D

\\ Izzah // said...

NAK KAD RAYA SHIDA !
hihihi :)

kabby_putihi12@yahoo.com
;)

sare ared said...

woaaa best best ..shida kerja ape ye rase macam nak joint plk hua hua~
gurau je..^_^'

Hana said...
This comment has been removed by a blog administrator.
~ cik matahari ~ said...

waa besnye dpt duit raya! :)
nak kad raya shida ^^

diLa said...

akak shida :) mau dong duit raya nya.
salam ramadhan dari dila di jalan karya cilincing no.52 medan, sumatera utara, INDONESIA.

Mr. Firdaus Windey said...

Untungnya dapat duit raya... raya cina pun dapat..:) rezeki jgn ditolak..

IntaNBerliaN said...

seronoknya dpt majikan yg baik hati camni :-)

Lylalicious said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Rosidah Binti Muhamad said...

hye sidah salam perkenalan
t.kasih singgah blog sayer..wow banyak tu dpt duit raya..alhamdullilah..

shameel Iskandar said...

Tahniah Shida. Majikan yg baik hati tentu sekali menyebabkan kita lebih bersemangat utk meningkatkan prestasi kerja.

caliph shuriken said...

wahh, cntik kaler note tu.. secntik nilainya jgak, hukk..

ehh, msti shida ni duta company kn ^^

C'Jai said...

aLHAMDULILLAH...BESAR NILAI YANG DITERIMA TU..:)

boni kacak said...
This comment has been removed by a blog administrator.
boni kacak said...

mohon bagi saya rm50..hehehehehe

best kan dapat bos penyayang macam tu

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah, rezeki syg...

Sop said...

majikan yg sangat bagus..
mesti Shida pun pekerja bagus nih :)

NURULHANIF said...

wah rezeki.. nak jgk duit raya.. :)

Fahuna said...

Asalamualaikum Kak Shida :D

Masih sempat kad raya untuk saya? Hee, kalau tak sempat tidak mengapa :D

Di kesempatan ini, saya nak ucapkan Salam Lebaran buat Kak Shida sekeluarga. Taqabballahu minna wa minkum.

Kalau rezeki saya masih ada,

Nama : Nurul Huda Jafni
Alamat : Rumah Guru 1, Maktab Rendah Sains Mara Baling, 09100 Baling, Kedah Darul Aman.

Salam :)