Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 14 August 2012

Shida dapat duit Raya RM100 dari seseorang.......................................

   Assalammualaikum, peace upon you.
siapa lagi nak kad raya shida masih available dalam 10++ tapi maybe akan dapat selepas raya. Nak jangan malu-malu ya drop alamat dekat komen ni shida tak approve ur comment ok :) siapa cepat dia dapat! :)

Sepanjang perjalanan hidup shida tak pernah dapat duit raya keedebukkk RM100 dari sesiapa. Semalam sebelum balik kerja bos bagi shida sampul raya tu. Dia kata "ini personally saya bagi u lah" biasa time raya cina je shida dapat angpau tapi tak sangka raya shida pun dia bagi angpau juga. First time ni masih terkejut tak habis lagi. sebelum ni dia baru hantar dekat rumah shida hamper dengan beberapa kerongsang untuk shida pakai raya dekat entri ini > perkara yang menyedihkan dan perkara yang menggembirakan?? shida rasa bersyukur selama berkerja dengan dia tak pernah rasa menyesal malah beruntung dapat majikan macam ni. Selain jaga hati pekerja Kebajikan pekerja pun dia tak lupa. Pernah sekali shida masa tahun 2009 shida dapat sakit kayap tau, korang tau la sakit kayap macam mana siksa kan. Shida tengok dia orang paling susah hati. Kejap-kejap datang rumah shida tengok keadaan shida. Kadang tu dia beli ubat. Start tu shida dah terharu. sayang nak stop kerja situ, even swasta, layanan macam government hehee^^ Dah 5 tahun shida berkhidmat untuk majikan shida :) lupa nak mention shida seorang saja pekerja melayu yang lain cina dan india 1 Malaysia ok :)

 




46 comments:

  1. wahhh bestnya... nak skit... heheheh

    ReplyDelete
  2. wah..untung kan shida.. kdg2 majikan cina la lebih prihatin..amik hal pekerja..seronok macam tu.. rezeki shida lebih2 nak raya ni.. bukan mudah nak dpt majikan camtu..bersyukur lah shida..hehe

    ReplyDelete
  3. bestnya hai dapat bos yg amat prihatin camtu.. jeles la dik.. ko dapat duit raya

    ReplyDelete
  4. UNTUNGNYE SHIDA .. SUSAH NAK DPT BOS CAMNI KAN KAN ..

    HAAA .. SIMPAN2 DUIT TU .. JGAN BOROS2 .. TGGU RAYE BARU GUNE .. EKEKE .. KAN DUIT RAYE TU .. HAHAHA

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. untungnya ko shidah!! heheee..aku nk keje ngn ko lah..hahhaaa

    ReplyDelete
  7. wahhh..awal k.shida dapat duit raya ni heheee :)

    ReplyDelete
  8. kakshida share2 best nyerr heheee >.<

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. terharu cmpy menanges bce entri ni..
    yeah!!! bole buke pose..kihkih

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  12. ade lagi ke kak shida kad raya ???
    wani nk boleh??? *sambil kelip2 mata* hehe, tp lepas raya eh?? hmm, boleh je :D

    #btw, tahniah dpt duit raya, ^^ hehe

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  14. banyak tue shida...rezeki nak raya...

    ReplyDelete
  15. nak jugakkkkk!huhuhu..tu la kan.klu majikan best mcmni mmg syg je nk benti.tp klu nk dpt pnglaman lg byk kna jgk pejam mata.tp best yerrr..nak mcm tu jgk shida..ckp gan bos nnt ayut duk perak amek ayut keje ea?hahahahha :p

    ReplyDelete
  16. Wah, syok nya dapat duit raya :)

    ReplyDelete
  17. ooo..bos kasi duit raya ye..alhamdulillah..byk tu..kalau ramai pekerja melayu agak2 bos kasi byk tu jgk ke duit raya..hihihii..

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. Untung dapat majikan prihatin cani kan? Tak kedekut plak tu.. =)

    ReplyDelete
  20. Nak jugak tapi tak pe lah :) tahniah sbb dpt rm100 ye

    ReplyDelete
  21. Salam shida.. :)

    Tu dia..sekali, gedebuk dapat RM100..berpinar2 mata lana,hahaha

    ReplyDelete
  22. wahhhh bestt sida dapat duit raya dah tua bangke pun kan hahaaaa :larikk:

    ReplyDelete
  23. NAK KAD RAYA SHIDA !
    hihihi :)

    kabby_putihi12@yahoo.com
    ;)

    ReplyDelete
  24. woaaa best best ..shida kerja ape ye rase macam nak joint plk hua hua~
    gurau je..^_^'

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  26. waa besnye dpt duit raya! :)
    nak kad raya shida ^^

    ReplyDelete
  27. akak shida :) mau dong duit raya nya.
    salam ramadhan dari dila di jalan karya cilincing no.52 medan, sumatera utara, INDONESIA.

    ReplyDelete
  28. Untungnya dapat duit raya... raya cina pun dapat..:) rezeki jgn ditolak..

    ReplyDelete
  29. seronoknya dpt majikan yg baik hati camni :-)

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  31. hye sidah salam perkenalan
    t.kasih singgah blog sayer..wow banyak tu dpt duit raya..alhamdullilah..

    ReplyDelete
  32. Tahniah Shida. Majikan yg baik hati tentu sekali menyebabkan kita lebih bersemangat utk meningkatkan prestasi kerja.

    ReplyDelete
  33. wahh, cntik kaler note tu.. secntik nilainya jgak, hukk..

    ehh, msti shida ni duta company kn ^^

    ReplyDelete
  34. aLHAMDULILLAH...BESAR NILAI YANG DITERIMA TU..:)

    ReplyDelete
  35. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  36. mohon bagi saya rm50..hehehehehe

    best kan dapat bos penyayang macam tu

    ReplyDelete
  37. majikan yg sangat bagus..
    mesti Shida pun pekerja bagus nih :)

    ReplyDelete
  38. wah rezeki.. nak jgk duit raya.. :)

    ReplyDelete
  39. Asalamualaikum Kak Shida :D

    Masih sempat kad raya untuk saya? Hee, kalau tak sempat tidak mengapa :D

    Di kesempatan ini, saya nak ucapkan Salam Lebaran buat Kak Shida sekeluarga. Taqabballahu minna wa minkum.

    Kalau rezeki saya masih ada,

    Nama : Nurul Huda Jafni
    Alamat : Rumah Guru 1, Maktab Rendah Sains Mara Baling, 09100 Baling, Kedah Darul Aman.

    Salam :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.