Beraya Haji di Kuala Lumpur alangkah seronoknya sampai jatuh sakit! | Dunia sebenar Shida Beraya Haji di Kuala Lumpur alangkah seronoknya sampai jatuh sakit!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 30 October 2012

Beraya Haji di Kuala Lumpur alangkah seronoknya sampai jatuh sakit!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah shida selamat sampai ke rumah pada isnin pagi jam 2 lebih kurang macam tu lah! dengan jalan sesak, roadblok polis sabar jelah perjalanan yang memenatkan ni. Naik kejang pingang dibuatnya hampir 8jam berada diatas jalan raya yang luas terbentang! Raya haji tahun ni shida ada sedikit kelainan. Orang pulang ke kampung atau sebaliknya yang shida beraya di kuala lumpur rumah abang shida dan kakak ipar. Saja nak merasa beraya di tempat orang. Rasa memang berbeza lagi-lagi kuala lumpur tak macam raya pun shida tengok huhuu^^ Mesti ada yang tertanya-tanya kenapa shida tak update beberapa hari ni kan. Mulanya memang nak update masa dekat rumah abang tapi orang kata "kejutan budaya" shida demam pula bila tiba di kuala lumpur. Demam+batuk+selsema, memang menyiksakan huhu^^ 
Raya pertama shida biasa-biasa sebab tak sihat kan! Cuma beraya dirumah sanak saudara yang tak balik kampung taiping perak. Rupanya ramai sedara shida tak balik taiping so dikesempatan tu kami beraya lah tak banyak rumah pun dalam 2 3 je, kebanyakan sedara shida memang stay taiping. Raya ke2 shida dan adik-adik beroperasi berjalan-jalan disekitar KL yang penuh sesak tu! Memang seronok tau dalam keadaan demamnya shida berjalan-jalan, sempat juga shida survey Samsung Galaxy S3 dan dah rembat 1 hehe^^ yang tu shida cerita dalam entri lain k :) dah puas ronda-ronda sampai tengah malam shida balik. Masuk raya ke 3 shida dan family jalan-jalan bawa anak-anak buah pergi Zoo Negara. Seronok juga enjoy-enjoy tengok binatang kan. Lepas tu kami berkelah dekat taman :) Esoknya berangkat pulang tapi singgah dua tempat ke slim river attend kenduri dan terus pusing balik ke sabak bernam hantar adik shida yang bongsu balik Politeknik. Lepas tu baru kami pulang ke taiping dalam area 7malam macam tu :) Perjalanan yang menyeronokkan bagi shida sangat-sangat happy :) nanti shida sambung entri lagi k :) blogwalking dulu!
masih boleh kan shida wish dekat korang?? Salam Aidiladha :)




24 Jari Ohsem:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

salam aidiladha shida...owh raya kt kl rupanya....now dh ok belum ni....wah xsabar nk tgk samsung galaxy s3..nanti up entry tau hehehe

♥ Nana BamBam ♥ said...

lame nyee 8jam..huhu

shida dah sihat belum tu ? moga cepat sihat ye..aminn

Salam aidiladha shida.. :)

Mrs Velentine said...

salam aidiladha shida

Shasha Yacob said...

Salam aidil adhaa kak shida.

Shasha Yacob said...

oh lupa. semoga sihat selalu. :)

-meeSUPERGIRL- said...

ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss threeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Mk Syahir said...

wah..lamanya dia raya..hehehe

selamat hari raya aidiladha shida :)

Ayuni Khalib said...

Salam Aidiladha. sakit itu ujian. sabar ye.

caliph shuriken said...

salam aidiladha, shida ^^

ehh, sendiri design ka pic lumboo tu?

IntaNBerliaN said...

salam aidiladha shida...

sorry labat wish :-)

Arjuna Silvera said...

salam aidiladha

PinkUmmi said...

salam aidiladha shida..biasela kan time raya mesti sakit

ayut said...

berjalan-jalan yer...takpela..cuti kan.lgpon raya.bila lagi..slaam aidiladha yer..tlmbt sudah..hihi.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Salam Aidiladha shida..

Kejutan budaya lah tu.. :)
skrg dah sihat ke?

Deq's Qienz said...

salam aidiladha shida ampun dan maaf dipinta andai terkasar dlm tutur kata n byk songeh masa kite berurusan, :)

aisya said...

s3 tuuuu.. hehe

mummyriena said...

salam adidiladha shida..padan la xmai umah aku ..kata nk singgah, ritu ko kol aku xpasan ralik layan rysha..

mummyriena said...

perghh..s3 wehh??? bape ribu??

patriq said...

raya2 jgn xraya..pat pun xsihat time raya huhuuuu..

Si Matatajam said...

Salam Aidil Adha Shida...

syiela said...

sakan beraya no... nak tengok juga samseng tu eh hehehhe sori samsung tu :)

azizah :) said...

amboi.... sakan beraya ni yer...moga cepat sihat yer..

Che Rosliza Che mat said...

beraya kat kl ke...kak beraya kat perak kikiki

fieda said...

kak fieda pun kt KL jer..