Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 30 October 2012

Beraya Haji di Kuala Lumpur alangkah seronoknya sampai jatuh sakit!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah shida selamat sampai ke rumah pada isnin pagi jam 2 lebih kurang macam tu lah! dengan jalan sesak, roadblok polis sabar jelah perjalanan yang memenatkan ni. Naik kejang pingang dibuatnya hampir 8jam berada diatas jalan raya yang luas terbentang! Raya haji tahun ni shida ada sedikit kelainan. Orang pulang ke kampung atau sebaliknya yang shida beraya di kuala lumpur rumah abang shida dan kakak ipar. Saja nak merasa beraya di tempat orang. Rasa memang berbeza lagi-lagi kuala lumpur tak macam raya pun shida tengok huhuu^^ Mesti ada yang tertanya-tanya kenapa shida tak update beberapa hari ni kan. Mulanya memang nak update masa dekat rumah abang tapi orang kata "kejutan budaya" shida demam pula bila tiba di kuala lumpur. Demam+batuk+selsema, memang menyiksakan huhu^^ 
Raya pertama shida biasa-biasa sebab tak sihat kan! Cuma beraya dirumah sanak saudara yang tak balik kampung taiping perak. Rupanya ramai sedara shida tak balik taiping so dikesempatan tu kami beraya lah tak banyak rumah pun dalam 2 3 je, kebanyakan sedara shida memang stay taiping. Raya ke2 shida dan adik-adik beroperasi berjalan-jalan disekitar KL yang penuh sesak tu! Memang seronok tau dalam keadaan demamnya shida berjalan-jalan, sempat juga shida survey Samsung Galaxy S3 dan dah rembat 1 hehe^^ yang tu shida cerita dalam entri lain k :) dah puas ronda-ronda sampai tengah malam shida balik. Masuk raya ke 3 shida dan family jalan-jalan bawa anak-anak buah pergi Zoo Negara. Seronok juga enjoy-enjoy tengok binatang kan. Lepas tu kami berkelah dekat taman :) Esoknya berangkat pulang tapi singgah dua tempat ke slim river attend kenduri dan terus pusing balik ke sabak bernam hantar adik shida yang bongsu balik Politeknik. Lepas tu baru kami pulang ke taiping dalam area 7malam macam tu :) Perjalanan yang menyeronokkan bagi shida sangat-sangat happy :) nanti shida sambung entri lagi k :) blogwalking dulu!
masih boleh kan shida wish dekat korang?? Salam Aidiladha :)




24 comments:

  1. salam aidiladha shida...owh raya kt kl rupanya....now dh ok belum ni....wah xsabar nk tgk samsung galaxy s3..nanti up entry tau hehehe

    ReplyDelete
  2. lame nyee 8jam..huhu

    shida dah sihat belum tu ? moga cepat sihat ye..aminn

    Salam aidiladha shida.. :)

    ReplyDelete
  3. Salam aidil adhaa kak shida.

    ReplyDelete
  4. oh lupa. semoga sihat selalu. :)

    ReplyDelete
  5. ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss threeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  6. wah..lamanya dia raya..hehehe

    selamat hari raya aidiladha shida :)

    ReplyDelete
  7. Salam Aidiladha. sakit itu ujian. sabar ye.

    ReplyDelete
  8. salam aidiladha, shida ^^

    ehh, sendiri design ka pic lumboo tu?

    ReplyDelete
  9. salam aidiladha shida...

    sorry labat wish :-)

    ReplyDelete
  10. salam aidiladha shida..biasela kan time raya mesti sakit

    ReplyDelete
  11. berjalan-jalan yer...takpela..cuti kan.lgpon raya.bila lagi..slaam aidiladha yer..tlmbt sudah..hihi.

    ReplyDelete
  12. Salam Aidiladha shida..

    Kejutan budaya lah tu.. :)
    skrg dah sihat ke?

    ReplyDelete
  13. salam aidiladha shida ampun dan maaf dipinta andai terkasar dlm tutur kata n byk songeh masa kite berurusan, :)

    ReplyDelete
  14. salam adidiladha shida..padan la xmai umah aku ..kata nk singgah, ritu ko kol aku xpasan ralik layan rysha..

    ReplyDelete
  15. perghh..s3 wehh??? bape ribu??

    ReplyDelete
  16. raya2 jgn xraya..pat pun xsihat time raya huhuuuu..

    ReplyDelete
  17. sakan beraya no... nak tengok juga samseng tu eh hehehhe sori samsung tu :)

    ReplyDelete
  18. amboi.... sakan beraya ni yer...moga cepat sihat yer..

    ReplyDelete
  19. beraya kat kl ke...kak beraya kat perak kikiki

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.