Monday, 8 October 2012

Beri shida tujuan yang munasabah dan logik untuk kita kongsi bersama-sama | Jom belajar part1

   Assalammualaikum, peace upon you.
Print Screen dari FB shida  :)
Masalahnya korang mesti tahu kan dari mana datangnya, benda ni newbie suka guna tapi tak semua newbie lah, apa kata korang share dengan shida dan kawan-kawan yang lain dan bagi shida 1 alasan yang logik kenapa Wajib pakai "word verification" ?? kalau ada sesiapa yang boleh bagi alasan yang memuaskan hati shida ni, ok isu ni shida tak kan sentuh lagi! kalau korang sendiri pula nak pakai ke tak verification tu?? kenapa perlu pakai?? kenapa tak perlu pakai??




58 comments:

  1. Sama la kita Shida..kak M pun tension sangat bila kena hadapi benda alah tu...yang tak tahan tu hide komen, so Camna nak inform depa kita ni dah terjah depa kan.

    ReplyDelete
  2. Yang guna word verification tu untuk elakkan spam tapii bukan elak spam je. elak orang nak comment skali. >< Tak patut tak patut.

    ReplyDelete
  3. solehah sokong dgn shida. ye solehah pn bnci dgn word verification. geram tahap berjuta2 percent sbb tiap kali silap masuk kod, msti kna wt lg skali. penat lah nk taip cmni. nk bw pn xd mood. solehah pn tgh cri mood balik nk bw dyorg lg ni. bkn satu je blog yg da word verify, tapi byk kot. nt solehah xlwt blog yg ada word verify baru tau...huhu

    mood : kecewa + penat nak bw.

    ReplyDelete
  4. fendy dah BW semua blog...sabar dgn word verification...normal..byk kali gak salah...tp cool je..kata dunia blog kan..new bie kdg2 xperasan bende ni..

    ReplyDelete
  5. alahai...xleh nk bgi sebab..sebabnya eca sendiri xsuka.hehehe ;)

    ReplyDelete
  6. new blogger memang pakai benda tue....mungkin dorang tak tahu kot....

    ReplyDelete
  7. leceh bila nak tinggalkan komen kena tulis word verification...

    ReplyDelete
  8. yui pon nak tau gak apa kebaikan guna bnda tu. dah up entry cmni tapi takde yg beri kebaikan pon lg..huhu.

    ReplyDelete
  9. salam..thanx follow saya...saya dh follow awak sebelum ni..mungkin tak perasan..tak pe...hihi...

    saya pun penat nak terjah peserta segmen lyssa tu sebab dgn bnda alah word verification tu...letih..target jugak skal BW at least 100...jap2 g ingat nak sambung terjah dorang lagi..

    happy BW ^_^

    ReplyDelete
  10. PAJAI MENDE ALAH TU ADALAH 1 SEBB YG BLOGGER LAIN MLAS NAK KOMEN KAT ENTRY TU KEN SHIDA .. PENAT DUK TILIK AYAT KABUR N SMBUNG2 TU.. HIHI

    ReplyDelete
  11. PAJAI MENDE ALAH TU ADALAH 1 SEBB YG BLOGGER LAIN MLAS NAK KOMEN KAT ENTRY TU KEN SHIDA .. PENAT DUK TILIK AYAT KABUR N SMBUNG2 TU.. HIHI

    ReplyDelete
  12. word verification tu mmg sgt menyusahkan! sy dah la selalu failed bab2 mcm tu.. kalau yg ada word verification ni rasa terbantut sikit nk mengomen.. huhu

    ReplyDelete
  13. hehehe xde faedah guna word verification ni. susah nak bw n tinggal jejak. kekadang kita smgat nak komen tp bila ada word verification ni, buat mood jadi malas . haha :) betul tak?

    ReplyDelete
  14. dulu masa mula2 sya pun pakai word verification tue sebab tak tau mcm mn nak disable..huhu..

    sya kalau nak komen blog yg ada WV ni sya try 3 kali jer..kalau x lepas sya tak komen

    ReplyDelete
  15. sebab itu kak mia tak letak word verification kat ruangan komen. kesian kat sapa yang guna mobile nak komen.

    anyway, bagus entri ni untuk mengingatkan para newbie...

    ^_^ peace no war...

    ReplyDelete
  16. xde rasional ye..mgkn dyorg tak tahu..ni shida dh ajar dyorg tukar la nnt :)

    ReplyDelete
  17. Mohon share sikit semangat BW tu. ;D


    Bagi aku word verification tak pernah mesra pengguna hihi. Kalau macam nampak tak jelas langsung aku terus taip sembarang then terus enter, keluar yang baru, baru boleh taip..

    Ok kalau word verification tu tak mesra pengguna, maka bagi aku blogger yang sengaja letak word verification tu juga adalah kurang mesra pengguna. (segelintir je) ;D

    ReplyDelete
  18. hahahaha..sabar..mungkin kebanyakannya newbie.. macam saya dulu pun, saya tak tau apa langsung pun..sikit demi sikit baru saya tau..baru saya belajar..baru saya ubah sikit demi sikit..in chase kalau orang tu dah bertahun2 berblog tapi still ada word verification, haa yang tu wajib diluku2 kepala..hahaha

    ReplyDelete
  19. akak pun kdg2 nak komen blog blog baru tak bleh sbb kes2 mcm nih la...hangin jer

    ReplyDelete
  20. setuju dgn shida.. word verification ni memang menyusahkan mata.. mujuq eza ni kadang2 sabaq ja layan, 4,5 kali baru berjaya.. hehehe

    ReplyDelete
  21. WV hurm akak pun klu msk blog yg ada WV ni alahai lemas sungguh la..dh la kadang2 tu kena masuk banyak kali WV tu.....xsuka betol la

    ReplyDelete
  22. ingat remy jer tension word verification tu.....he3

    ReplyDelete
  23. mmg susah kalau pakai wv tu.. last2 tinggal camtu je blog tu kan

    ReplyDelete
  24. ramai yg xperasan & kadang2 xtau camne nak hilangkan benda tu...dulu baru2 menjoinkan diri dlm dunia blog igtkan benda tu memang default setting & xleh nak ubah2...nak BW mmg byk cabaran yg paling mencabar bila masa nak BW agak tight mcm odahone yg busy memanjang just sempat BW kat blog mber2 jek...hoho

    ReplyDelete
  25. "PROVE THAT YOU ARE HUMAN"

    robot bg mee mesin basuh, mesin rumput dan sbgnye .. ad pulak mesin basuh nak online pg komeng blog. kahkahkah !

    mybe diorang tak tahu kot .. dan ad jugak yg tahu tp sngaje taknak buang .

    ReplyDelete
  26. shida, akak dulu pon pernah guna benda tu sebab tak tau macam mana nak hilangkan. hehe.

    ReplyDelete
  27. Assalammualaikum shida.

    Mostly yang guna, newbie. Termasuklah kita masa jadi newbie dulu :)

    Atas alasan newbie tu, lana rasa, org lama tentu boleh faham dan boleh terima. Dan, selalunya, kalau newbie tu mahu berubah kearah lebih baik, dia akn trima cdgn kita tuk tak pakai WV ni.

    Tapi..ada juga org lama yg tak reti2..yg masih nak guna. Yg ini, mmg lana taktau apa alasannya.

    ReplyDelete
  28. tu la.sbb tu bila smpai je kt blog2 cmtu terus rsa fed up nk teruskn BW.huhu.

    ReplyDelete
  29. naseb aku jenis bkn BW sgt hehee :D

    ReplyDelete
  30. ada, juga insan yang sanggup buat entri seperti ni, thanks kaka, shida, saya dah penat tekan ulang ayat verty tu,.

    ReplyDelete
  31. klau x silap itu default.. so, kt sini shida dh ajar cara tukar setting, korang bole refer ^^

    sy pun x suka word veri tu, kdg2 smpai 2,3 kali x lepas2 jgak.. juz set style comment approval pun dh cukup ^^

    ReplyDelete
  32. salunya newbie kot.. tp kekadang bila cci bw ke blog2 ade yg folowernya ramai gile...nak komen ade verify kod. huhuhu... terus tergendala

    ReplyDelete
  33. okei yang sebenarnya, yang guna word beripikesyen ni blogger baru, sebab bila dorang register jer blog ni, dah memang blog diorang di setting sedemikian... sedangkan diorang pon tak tau yg blog diorang telah di setting sedemikian...
    kendian, korn dulu pon lambat gak tau yg blog ade word verification, bila ade org tegur, baru la tau... kendian, mase mula2 blogging dulu, korn tak pernah nak amik tau ape tu word verification.. dah lame2 sikit berblog baru la taw.. Harap shida sabar... hehe.. smile ye shida... xmo masham2... =P

    ReplyDelete
  34. saya pernah juga guna natang ni. tapi after few months berblogging, saya xnak guna dah. susah nnt kwn2 nak komen. hehehe

    ReplyDelete
  35. mybe dorang tak tahu nak setting kot.. tapi takpe cikgu shida dah ajar ni mudah2an newbie ni dapat mengubahnya..

    ReplyDelete
  36. paham3.. dlu mase sy newbie pun dok pki word ver nie, hehe..

    ReplyDelete
  37. tak suka benda alah lu buang masa & kadang2 menyakitkan hati huhu

    ReplyDelete
  38. Ros pun tak suka pakai WV ni.. pada Ros macam menyusahkan kita.. kadang tu, 2, 3 kali bubuh tak betul jugak.. huhuhu.. memang mencabar.. sebab tu kadang tak terkomen pun.. kita dah taip komen, tpi bila muncul benda ni, tak lepas2.. huhu

    ReplyDelete
  39. Just submit your email at http://www.freeipad3.allthebestproducts.net and sign up to test Apple's products! You get to keep them afterwards!
    My webpage ... Check this out

    ReplyDelete
  40. Getting a good HD TV has never been easier. Discover the right model for you and
    your pocket with our review at http://reviews.top-information.
    net/samsung-un40eh6000-review/
    My homepage :: 10 Tips for Losing Weight While Breastfeeding - not losing weight while breastfeeding

    ReplyDelete
  41. Its such as you read my thoughts! You seem to know a
    lot about this, such as you wrote the book in
    it or something. I feel that you can do with some p.
    c. to pressure the message house a bit, but other than that, this is great blog.
    An excellent read. I'll certainly be back.
    Review my blog post ... Great Movie Site

    ReplyDelete
  42. I used to be able to find good info from your blog posts.
    Check out my web-site ... Movie Discussion

    ReplyDelete
  43. Keep thiѕ gоing pleaѕe, gгeat ϳob!


    Hаve a look аt mу web pagе ...
    zulutrade
    Take a look at my web site ;

    ReplyDelete
  44. Ι аlwaуs emailed thiѕ weblog
    ρost pagе to all my cоntаctѕ, foг the reason thаt if lіke to read
    it nехt my contaсts ωіll too.

    Mу blog - galaxy note 2
    My webpage ::

    ReplyDelete
  45. Great article! That is the kind of information that should
    be shared around the web. Disgrace on the seek engines for no longer positioning this submit higher!
    Come on over and talk over with my website .

    Thanks =)
    Feel free to surf my homepage ; Yellow & White Pages

    ReplyDelete
  46. I read thіs piесe of wrіting completely
    concerning the diffеrence of latеst anԁ ргevious teсhnolοgies, it's amazing article.

    Also visit my site ... used motorcycle parts yamaha
    Feel free to surf my page samsung galaxy note 2

    ReplyDelete
  47. Hello, I thinκ your ѕite might be having browseг
    сompаtibіlity issues. When I lοok at your
    blog sіte in Ie, іt lοoks fіne but when οpеnіng in Internet
    Explοrеr, іt has some overlappіng.
    I just wanted to giνe уou a quicκ hеads up!

    Other then that, excellent blog!

    Fеel fгеe to surf to my site; pikavippi
    Also see my page - pikavippi

    ReplyDelete
  48. We're a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable information to work on. You've done аn impressіνe
    ϳοb anԁ ouг whοle communіty will be thanκful to you.


    my wеb blog :: samsung galaxy s3
    My webpage - samsung galaxy s3

    ReplyDelete
  49. What's up Dear, are you really visiting this web page daily, if so afterward you will without doubt obtain nice knowledge.
    Here is my web site - violence

    ReplyDelete
  50. Rіght here is the right website foг anуonе who hοpes to fіnd out
    about thіs topic. You understand sο much its almost tough to argue wіth you (not that Ι aсtuаlly will need
    to…HaHa). You ԁеfinitely put a fresh spin on a topic that's been discussed for years. Great stuff, just wonderful!

    Feel free to surf to my homepage - galaxy s3
    Also see my page :: galaxy s3

    ReplyDelete
  51. Spot on ωith thiѕ write-up, I rеаlly think this website neеԁs a
    great dеаl morе attention.
    I'll probably be returning to see more, thanks for the information!

    Feel free to surf to my web blog - get followers pinterest
    Also see my site - gain followers on twitter

    ReplyDelete
  52. Does your ѕite have a сontact page?

    I'm having problems locating it but, I'd liκe to
    ѕеnd you an еmail. I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

    Feel free to visit my website ... location particulier voiture marseille
    Also see my web page :: location voiture particulier

    ReplyDelete
  53. I ωant to tо thanκ you fоr this wonԁeгful read!
    ! I аbsоlutely loѵeԁ evеry little bit of
    it. I've got you saved as a favorite to look at new things you post…

    Take a look at my blog how to get twitter followers
    my website - buy twitter followers cheap

    ReplyDelete
  54. Sweet blog! Ӏ fοund іt ωhile
    surfіng aгound οn Yahoo Nеws.
    Do you hаve any tips οn hοω tο get listeԁ іn Yahoo Nеwѕ?
    I've been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

    My homepage - lyonsambulance.jbcourse.com
    Here is my webpage - lht

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.