Cara shida blogwalking dan komen entri blogger lain | Dunia sebenar Shida Cara shida blogwalking dan komen entri blogger lain

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 6 October 2012

Cara shida blogwalking dan komen entri blogger lain

   Assalammualaikum, peace upon you.
Hari ni shida nak cerita sikit tentang cara shida blogwalking dengan full time bekerja. Actually shida tak ada rahsia menarik cara blogwalking ni. Shida blogwalking ni ikut dan je, mana sempat shida blogwalking lebih lagi kalau rasa shida rushing memang blogwalking yang ada pada top5 yang update terawal masa shida online dibloglist. Kadang-kadang dengan kesibukan shida bekerja shida kurang masa nak blogwalking sangat. Paling-paling shida blogwalking dan baca-baca entri dari blog yang ada dalam bloglist shida. Nak semak komen nk semak shout memang tak sempat. Tapi shida buat juga semua jika betul-betul time cuti dari bekerja. Shida risau juga ada yang terasa shida tak jengah blog dia, dan dia selalu datang blog shida. Harap tak ada blogger yang ada simpan rasa macam tu ya.

Jadi biasanya shida akan blogwalking blog yang ada pada bloglist shida. Semua sekali tak ada satu pun tertinggal. Setengah blogger lain utamakan blogger yang komen entri kan. ha! macam shida bloglist sebabnya yang komen entri shida pun semua dari bloglist shida juga. Ada juga blogger lain yang komen tapi tak lah terus-terus shida terjah dia balas balik jejak dia dan komen, ambil masa juga! terjah tetap terjah cuma ambil masa sikit melainkan shida cuti memang habis shida terokai hehee :) biasanya kalau shida cuti shida blgwalking dari bloglist lepas tu cbox shida dan yang terakhir dari komen-komen, dah selesai baru shida jalan-jalan blog ke blog, macam tu lah alkisahnya :)

Dalam kesibukan bekerja ni shida cari juga masa curi-curi blogwalking time kerja itu pun kalau berkesempatan lah. selalunya memang tak berkesemptaan sebabnya elok shida duduk je dekat kerusi office nahh! banyak kerja shida perlu buat, perlu update, perlu semak, perlu type, perlu tulis, perlu rekod. buat-buat kerja dah time balik. Memang banyak lah! memang tak menang tangan korang! so time shida blgwalking cuma waktu pagi dan tengah malam itu saja. waktu-waktu lain memang tak lah melainkan shida cuti atau pun public holiday.Memang terhad lah masa shida sekarang ni tapi shida tetap gigih update blog hari-hari. Sekarang tengah praktis update sehari 2 entri insyallah.

SO haaa besar pula so kan..so shida nak tambah lagi ruangan bloglist shida ni terbuka kepada semua blogger yang rajin datang blog shida baca dan komen entri shida tapi tiada dalam bloglist. Shida tekankan lagi sekali yang rajin datang blog shida komen-komen tapi tiada dalam bloglist shida so korang boleh letak url blog dalam komen entri ini ok. Shida tak nak lagi terlepas jejak korang. So bila korang ada dalam bloglist shida senang lah sikit shida nak terjah blog korang.Lagi-lagi kalau shida sibuk memang susah nak blogwalking kesana kemari memang dengan bloglist saja shida pergi dan balik. So mana yang nak letak blog shida dalam bloglist pun tiada masalah sama-sama lah kita exchange ok. Yang dah ada dalam bloglist tu tak perlu la ya hehee korang memang dah ada dalam senarai wajib terjah shida :)

ok cukuplah dari shida type panjang lagi takut korang tak larat nak baca nanti. So siapa nak, tinggalkan url ok. Make sure korang seorang yang rajin datang blog shida dan komen-komen bukan saja-saja .Terima Kasih semua :)



 

45 Jari Ohsem:

C'Jai said...

Akak pulak biasanya curi waktu malam untuk nak jalan ke blog kegkawan..

Solehah Shamsuddin said...

nice tips shida. tapi shida mmg rajin tlg blogger ni, klu shida xbw pn still lg ramai yg dtg blog shida :)

http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/10/chit-chat-bersama-hanis-zalikha-di_5.html

Mia Liana said...

biasalah.. kak mia pun macam tu blogwalking. kadang by pc kadang by handphone.

bila tensen dengan kerja, rehat kejap dengan blog. tu lah yang naikkan semangat kerja. bila mood dah ok terus sambung kerja... ;)

Fendy said...

bagus2...cara yg bagus untuk blogwalking....

http://fendy1302.blogspot.com/

Che Rosliza Che mat said...

betul tue shida....sis pun suka cara shida berblogwalking cam gitu.....

aisya said...

eh2.. kite ade la dlm bloglist.. hehe.. betul tu, selalu utamakan bloglist dulu. sebab yg dalam bloglist tu la yg rajin dtg komen.. hehe..

rasa mcm nk tambah lg 5 lah utk bloglist tu.. hehe

boni kacak said...

sejak ada insan2 tak guna menggunakan shoutbox untuk iklankan churp2, dan says dorang, saya buang terus shoutbox, lebih baik daripada kita asyik nak marah dan mengata insan2 tak guna tu kan. dia dapat pahala kita kutuk dia, kita pulak dapat dosa. jadi saya terus buang shoutbox. sekarang ni saya bw daripada bloglist dan komen je.. senang.

dEdEQ dE wIshEs said...

WAHH .. HEHE .. KAN .. KALO DA DE DLAM BLOGLIST .. SENANG NAK GODEK2 .. TEKAN JE LINK N BUKAK BLOG DIA .. HOHO ..

SHIDA .. TC CRE ^_^

miz ruha said...

begitu rupanya cara shida blogwalking... ^_^

lain orang lain caranya... ^_^

fieda said...

selamat pagi shida..dtg nk komen ni...hihihi...

Remy hazza said...

sama ngan remy shida......
remy akan jejak semua yg ada dlm bloglist remy dulu...... kalau boleh jejak semua entry yg terlepas... maklumlah.... remy nie kerja pagi ke malam.... masa terhad..... pastu kalau sempat... remy singgah kat blog yg tinggalkan entry kat komen pulak.....insyaAllah.... kalau dh kerap tinggalkan komen... remy letakkan dlm bloglist...... nk jejak semua pren rasanya nya remy tak mampu......apa apa pun remy amat berterimakasih pada semua..... mungkin ada silent reader yg selalu dtg baca.... semua nya remy hargai....

Tihara said...

as salam..betui tu, kalau tk bw semula takut ada yg terasa..kalau free mmg boleh buat kan, kalau line ko n tk free mmg problem cket :)

azizah :) said...

lebih kurang la jijah.. nak2 jijah keje syif ni lg tak banyak masa..

jijah utamakan dulu bloglist.. tu sebab kalau jijah komen sekali banyak semua entry mereka tu..sebab kdg2 mmg tak dan nak komen..then baru jejak yg tinggalkan komen tu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sida mmg rajin BW...akak ni tak dan jer nak BW lately ni..lagi2 hari khamis & jumaat koz time tu komputer ni hubby yang conquer.. :)

-meeSUPERGIRL- said...

same lah ! :) bloglist diutamakan .. hehe . lagipun yg dekat bloglist tu yg mee suke bace .. hhihihi .. kalau dekat cbox jarang sgt .. kalau ad mase je .. huhu

Amalina Ali said...

Hai Kak Shida, Nana silent reader akk. suka sangat follow blog akk ni sbb banyak bagi tips. :)

TQ.

IntaNBerliaN said...

akak bw hanya dkt org komen n bloglist je... sbbdashboard dh berabad xleh guna.. hihi

IntaNBerliaN said...

akak bw hanya dkt org komen n bloglist je... sbbdashboard dh berabad xleh guna.. hihi

Rochelle Liong said...

Oh begitu ! Jum exchange bloglist jum . dah letak link kak shida kat blog sy :D
> http://missrochelle1999.blogspot.com/ <

Shasha Yacob said...

SAya tengah cari cara nak letak bloglist kat blogskin, tai xjumapa. hihi akak thanks a lot pasal semalm dah ajarkan. jangan lupa letak saya kat bloglist. hihi.

http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/10/coversation-messages-friend.html

caliph shuriken said...

yer laa kn, bila bz bW pun ikut sempat.. keutamaan reply kt comment dulu & balas jejak skali.. next, based on kt shout & seterusnya jika ada yg latest folo kita.. kdg2 tu 2~3 hari bru sempat terjah semua kt shout, huh...

Azza Afdzal said...

panjang betul entry shida...bagus2 nice info

Si Matatajam said...

Ha'ah Kak M pun sama camtu...First terjah sapa yg komen pastu terjah bloglist pastu bw blog2 baru...

Muttallif said...

Yang penting kerajinan dan disiplin untuk membesarkan blogkan. Nice tips :)

Eca Dwinky Asha said...

eca pula...bila betul2 free baru BW..klu x,sekerat2 je.

Sally Yatiey said...

Saya selalu bw kat blog yang ada kat bloglist.. :D hee

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak balas komen n bw melalui bloglist gak hehe..tp skang ni dh mcm krg sbb tumpu kt qalief kan

ieda said...

akk pun sama . akak BW link2 kawan2 yg komen than baru pergi pada bloglist ;)

Emas Putih said...

hehehe shida mmg rajin bw ni.. hehe nak bljar dari shida la :)

ayut said...

:) ayut ikut dan klu nk terjah..rsa nak BW,ayut akan pegi.hihihi..klu tak mmg ngadap keje je

syiela said...

lebih kurang akak la gayanya... hehhehe

Nisa Greennnpanda said...

kdang2 sy xde mase nk bw byk blog skaligus.. so ade times yg sy tido lewat sket juz for blogging, hehe...

fieda said...

kak fieda pentingkan dulu yg komen..pas dh habis bari yg kt bloglist.

Anonymous said...

Itѕ liκe you reаd my mind! You ѕeеm to κnow sο
much about thiѕ, like you wгotе the
booκ in it or something. I think that you could do wіth ѕome pics to drive
the mеssage home a bit, but other thаn that, this iѕ greаt blog.
A gгeаt reаd. I wіll ԁefinitеly be baсk.
Also visit my web site :: venta de computadoras

Anonymous said...

Magnificent site. Lots of helpful information here. I am
sending it to several buddies ans also sharing in delicious.
And naturally, thanks in your effort!
Check out my web-site - Great Movie Site

Anonymous said...

I do not write a great deal of responses, however
i did a few searching and wound up here "Cara shida blogwalking dan komen entri blogger lain".
And I actually do have 2 questions for you if it's allright. Is it simply me or does it look like some of these remarks appear like they are written by brain dead visitors? :-P And, if you are posting on additional places, I'd like
to follow anything new you have to post. Would you list of every
one of your communal pages like your twitter feed, Facebook page
or linkedin profile?
Also see my web site: Movie Discussion

Anonymous said...

I visited various sites except the audio feature
for audio songs current at this site is really marvelous.
Also visit my web page ; nizoral shampoo hair loss

Anonymous said...

I appreciate, result in I found exactly what I was taking a look for.
You've ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye
Review my blog post - sex search

Anonymous said...

We are a gaggle of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
Your site provided us with useful info to work on. You've done an impressive activity and our entire neighborhood will probably be thankful to you.
My web blog ... www.locald.com

Anonymous said...

It's awesome to pay a quick visit this web page and reading the views of all colleagues concerning this post, while I am also eager of getting know-how.
My homepage ... Free Essays

Anonymous said...

This is a topic that's near to my heart... Take care! Where are your contact details though?
My page > estate

Anonymous said...

Fabulous, what a website it is! This webpage provides useful data to us, keep it up.
My web site - Free Listing

Anonymous said...

Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this post plus the rest of the website is very good.
Here is my web site ; Charlotte NC Laptop Repair

Anonymous said...

You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think I would never understand.
It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward
for your next post, I'll try to get the hang of it!
Here is my site - http://www.localrealestatedir.com

Anonymous said...

Hey there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren't loading properly. I'm not
sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different internet browsers and both show the same results.
Feel free to surf my web blog : local