Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Thursday, 25 October 2012

domain www.duniashida.com 3 bulan 3 hari | Fanpage Like sudah 1000!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Pejam celik pejam celik dah 3 bulan 3 hari dah domain shida berlangsung. So selama 3 bulan ni banyak yang shida tempuh dan lalui bersama-sama dengan domain ni. Macam-macam masalah yang datang dan duga blog seusia 3 bulan berdomain ini. Peningkatan sejak memakai domain ni banyak yang shida dapat antaranya yang paling ketara adalah PR dari google shida dapat PR3 selama 3bulan, semasa baru tukar domain PR0. Selain itu ranking dari alexa juga semakin baik dari no data sehingga masuk bulan ke 3 dah dapat 382,728 untuk ranking alexa dan malaysia masih kurang puas hati bagi shida masih dibawah 2ribu. Dan berharap lepas ni shida mampu lagi mencapai sehingga bawah 1ribu ranking alexa dimalaysia AMIN :)
dan menarik perhatian shida sekarang Fanpage Dunia sebenar Shida sudah pun melepasi 1000 like! terima kasih tak terhingga kepada semua peng'like' tegar yang like fanpage ini. Insyallah shida manfaatkan sepenuhnya Fanpage Blog shida ni. Ada yang belum like jangan lupa like ok :) Biasa Fanpage ni shida ping-ping entri shida yang sudah pun shida publish diblog. Selain itu shida ada juga selitkan kenangan beberapa koleksi header blog shida. Pendapatan Blog shida dan juga kemajuan yang terdapat dalam blog ni selain alexa dan PR google. Sejak-sejak bertukar domain banyak perubahan yang drastik yang berlaku tanpa shida sedari. Alhamdulillah semuanya datangnya dari hasil titik peluh shida dan juga sokongan dari kawan-kawan blogger seperjuangan. Terima kasih tak terhingga ya korang :)
shida ada target untuk tahun ni shida nak kalau boleh entries shida sebanyak 1000 entries memandangkan sekarang sudah pun mencecah 712 entries. Hope sangatlah internet tak buat hal lagi kalau tak memang tak boleh shida update lagi. Lain-lain tu seperti trafik dan bilangan komen terserah mengikut keadaan shida blogwalking lah. Shida tak harapkan trafik yang tinggi janji shida happy bloging dan mempunyai teman blogger yang setia dengan blog shida. Orang kata bukan senang kita nak ada pembaca setia atau pengunjung setia blog ni. Mesti ada daya tarikan tersendiri untuk menarik minat semua pembaca kita. Insyallah shida akan lakukan yang lebih baik untuk masa akan datang. Sama-sama kita doakan ya :)




38 comments:

  1. wahhh , bestnya, kite da 3 tahun blog tapi baru ciput.. pape pun thanks to all yg sudi like my page

    ReplyDelete
  2. tahniah shida..hehehe..wah.. banyaknya entri dia..hehehe

    ReplyDelete
  3. wah... 1000 da.. tahniah..^_^ eeheh..br pakai domain ke.. x pasan.. ingat lama da.. ehehe

    ReplyDelete
  4. dah 7 12 entry ? bnyaknye . dah lama eh sis dalam dunia blog nie ?

    ReplyDelete
  5. Wahh best larh . Jumlah agak besar tue , Tahniah ehh :)

    ReplyDelete
  6. Tahniah Shida.. semoga terus maju ye dlm blog ni =)

    ReplyDelete
  7. wahhhhh tahniah ya. shida memang hebattttt...

    ReplyDelete
  8. congratz, shida.. smoga trus sukses ^^

    ReplyDelete
  9. wah hebat..walau yui tak fhm pasal bnda ni semua tp pasti ia menarik kan..

    slmt hari raya aidladha shida.. meh2 jemput ss sabtu ni mkn2 kek..hihi,

    ReplyDelete
  10. congratz shida! hope tercapai nak wt 1k entries utk tahun ni...tahun depan kasi double jadi 2k entries pulak...hoho..just do it!

    hope encik P1 tak wat hal & ganggu hidup shida lagi dlm berblogging & kalau dia ganggu lagi make sure biaq dia 'P'

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah...tahniah... moga shida dan blog terus maju jaya... ^_^

    ReplyDelete
  12. amin.. semoga terus sukses ye dlm dunia blogging ni.. hehe

    ReplyDelete
  13. tahniah shida..terbaekkk..

    slmat hri raya jugak buat shida :)

    ReplyDelete
  14. 3bulan jer.dasyat. tahniah

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah.. Seronok bila dapat permulaan yang baik macam ni kan..

    Aku tak pernah terfikir lagi nak beli domain sendiri, tunggu blog mantap macam blog biru baru aku terfikir kot ;D



    Blogging + dapat kawan baru = terbaik! ;)

    ReplyDelete
  16. banyaknyaa angka 3..hehe tahniah tahniah..semoga terus berjaya :)

    ReplyDelete
  17. untunglah ad domain .. huk. ranking pon mantop jee . jeles ! haaha

    ReplyDelete
  18. hehehe ^^ .. ini pembaca tegar jugak ^^ hoho

    ReplyDelete
  19. salam perkenalan dari blogger beritaMY..saya dh jadi follower terbaru blog anda.jika tidak keberatan perlukan kunjungan balas..hehe

    artikel terbaru Saya akan saman orang yang bogelkan saya-RCW

    ReplyDelete
  20. sekejap je kan dah pakai domain.. memang berbaloi la shida tukar dot.com... hehe tahniah!

    ReplyDelete
  21. Tahniah shida.. shida memang seorang blogger yang rajin dan peramah.. my BFF <3 moga makin hari makin berjaya shida.. InsyaAllah..

    *Untung berdomain dah aida tak mampu lagi nak berdomain :P

    ReplyDelete
  22. waaa, bagus jugak kalau guna domain kan, dulu saya xtahu langsing bbinatamg apa domain ni. hihi

    ReplyDelete
  23. taniah...pasti lepas nie makin naik..sebab blog nie hebat...:)

    ReplyDelete
  24. Tengok gaya tuan blog macam sedang diulit kesibukan je.. Atau masalah piwan waimax lagi ni? hehe

    ReplyDelete
  25. Pencapaian yang memberangsangkan.. tahniah Shida! ^_^

    ReplyDelete
  26. salam aidiladha shida...
    tahniah....happy tuk shida hehe

    ReplyDelete
  27. wahhhh...1k..terbaik!tahniah shida..keep it up ok... :)

    ReplyDelete
  28. tahniah shida... mmg terbaiklah shida

    ReplyDelete
  29. tahniah shida....jangan lupa like akak punya...kikiki

    ReplyDelete
  30. tahniah shida..makin maju ni..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.