Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Thursday, 4 October 2012

Review Movie Resident Evil : Retribution in 3D

   Assalammualaikum, peace upon you.
Korang pernah tengok movie Resident Evil Retribution ni?? masa cuti Hari Malaysia 16 Sept 2012 hari tu shida dengan adik-adik pergi tengok movie ni (punya lama tangguh entri ni). Memandangkan adik-adik shida ni jarang balik rumah sebab semua study diluar kota so kalau ada cuti panjang macam ni lebih dari 2 hari dorang akan balik rumah. So dalam tak buat apa tu malam tu kami tengok lah movie cerita ni. Duit?? mesti lah shida yang belanja dorang, tak selalu pun tengok movie bleh kira berapa kali je keluar tengok movie. Kebetulan tiket masa tu agak mahal RM18 sebab 3D kan total amount RM72 (shida dan 3 adik) tapi berbaloi lah bayar banyak tu sebab best cerita resident evil ni, resident evil yang lama shida dah pernah tengok kat tv berapa kali ulang dekat astro hehee^^ korang dah pernah tengok?? best tak??

Bintang yang boleh shida bagi  4.5 / 5 terbaik!!


tengok trailer dulu mana yang belum sempat tengok lagi :)




23 comments:

  1. sya tak pernah ke panggung dh lepas kawen..haha..masa bercinta dulu pegi 3 kali je

    ReplyDelete
  2. 3D mau ye tak mahal..mlas dh ayut nak tgk sbb xsuke spek 3D dia..hihi.ni tgk cite ke apa ni nak cite pasal spec pulak.. :p

    ReplyDelete
  3. TAHNIAH YG BAKAL DIRIVIEW :)

    ReplyDelete
  4. Belum tengok lagi..hee.mesti best citer ni..

    ReplyDelete
  5. remy dah tgk hari tu.... best dia punya special effect...apatah lagi kalau tgk 3D kan.....walaupun jln crita remy tak follow sangat....

    best nya shida pi tgk kat taiping sentral tu... teringat kampung halaman....

    ReplyDelete
  6. Yg ni jijah tak tgk..jijah tgk yg the expendable jer n smlm tgk movie taken2. Best gak

    ReplyDelete
  7. Dok baca crita blogger yg dah tngok katanya best crita ni...Kak M tak pernah tgk lagi...cam best gak yek...

    ReplyDelete
  8. sy dh lama x pegi cinema.. ntah laa kurang berminat sjak akhir2 ni, huh...

    ReplyDelete
  9. ADE LAGI X ERK CITE TU SHIDA ? NAK G WAYANG SOK .. HEHE ..

    ReplyDelete
  10. dah lama x tgk filem 3D :)
    baby auni kecil lagi.. beli dvd jer skrg.. hehehe

    ReplyDelete
  11. Mcm best je.. Download je la jwpnya.. Hehehe ;p

    ReplyDelete
  12. Resident Evil yg ni tak best sgt kalau compare dgn Resident Evil yg lain.. mcm plain je.. huhu.. tp ttap best jugak. hehe. tak sabar nk tunggu yg seterusnya..

    ReplyDelete
  13. mcm best,,,akak mmg suka kalu cita2 mcm ni...dulu sebelum ada qalief slalu g tgk wayang ngan husband cita2 mcm ni la eheeeee

    ReplyDelete
  14. best eh? kna tgok ni..tpi tak minat cte omputih acaner eh:P hee

    ReplyDelete
  15. akak xtgk lagi.. xsk sgt cite camni.. tp hubby akak suke je :-)

    ReplyDelete
  16. akak xtgk lagi.. xsk sgt cite camni.. tp hubby akak suke je :-)

    ReplyDelete
  17. hehehe x minat tgk ceritaa om putih :)

    ReplyDelete
  18. jealous ngan shida, huhu~..
    nk tgk gak...

    ReplyDelete
  19. jelesnya akak.. nk kena cari link download lah huhuhu.. nak ke panggung mmg akan 'pecah' panggung la nanti dek gelagat anak2 akak tu

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.