Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Saturday, 6 October 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

   Assalammualaikum, peace upon you.
Seronok pula tajuk segmen dari Adik Lyssa Faizureen ni buat shida terus nak join, Kenapa Aku Berblog? itu tajuk segmen yang perlu shida huraikan dulu tapi sebelum tu kalau korang nak join rasanya tak tahu lah sempat ke tak sebab tutup jam 9 malam ni. Ok kenapa shida berblog? Sebernarnya shida mula buat blog 2009 tetapi buat blog hanya suka-suka, sekadar menulis tentang hati soal hati dan personal. Dulu shida macam newbie sekarang pasang lagu bagai, letak widget sana-sini hahaa^^ memang lawaklah! then sehinggalah shida rasa bosan menulis shida delete blog tu hampir setahun jugalah shida tak buat blog. Sehinggalah tiba-tiba minat berbloging muncul balik dengan harapan nak kan perubahan dan sesuatu.
Shida berblog semula pada tanggal 19 July 2010 iaitu seminggu selepas shida declair cinta sama sidia hehee^^ so rasa dari situ shida serius mahu berbloging, perjalanan rasa seronok lagi bila berbloging sebab nak sharing-sharing macam-macam tau. Sehingga lah shida pandai buat tutorial blog, tutorial nuffnang dan edit-edit blog bagai. Yang menariknya blog shida sehingga sekarang dan sehingga memiliki domain sendiri adalah blog shida yang tak pernah bertukar dengan warna lain iaitu hanya dan cuma ada warna BIRU sahaja. Sehingga kini warna masih menjadi pujaan dan watak utama dalam blog shida tapi personally memang shida suka warna BIRU juga tapi yang pasti bukan aksi biru ya!! selama 2 tahun berbloging memang banyak pahit manis shida lalui bersama-sama dengan blog shida ni. lepas satu satu masalah mendatang tapi dapat diselesaikan dengan aman alhamdulillah :)
Jika nak cerita tentang idola shida ni buat masa ni shida tiada idola atau sumber inspirasi yang kekal. Tapi orang kata sebagai pembakar semangat lah shida suka 3 blogger ini >> Maria Elena, Mialiana dan Ben Ashaari, mereka 3 orang ni shida jadikan sebagai pembakar shida berbloging sebab mereka semua ni berpengalaman dalam dunia blog dan sebenarnya shida suka attitude Maria Elena yang simple dan sempoi! entah suka tengok cara dia, lagi-lagi cara dia berpakaian (menutup aurat) memang respek!! so rasanya itu sajalah sesiapa saja pun shida boleh jadikan sumber untuk pembakar semangat shida asalkan kena dengan caranya saja.
Sementara shida sekarang pembuat tutorial so tujuan utama berblog adalah menjadi pendidik blogger lah, rasa nak teruskan menjadi seperti itu. Memandangkan blog shida kebanyakkannya juga menceritakan hal peribadi dan hal sekeliling jadi agak bercampur aduk sikit content shida. Tapi apa yang penting berbloging suatu pengalaman besar yang tidak dapat shida lupakan dan pengalaman yang ada ni juga mematang shida dari serba serbi, dapat kenalan alam maya yang superb best!! kenalan yang mulanya hanya biasa-biasa sekarang sudah bersahabat baik dan rapat lagi hehee^^ indahnya berblog :)




51 comments:

  1. wahhh..bestnya segmen.xsempat nak join.

    ReplyDelete
  2. xsempat zaza join...seronok bc kisah pjalanan shida tjebak dgn blog ni.. =)

    ReplyDelete
  3. SELAMAT BERSEGMEN ..

    DEQ SINGGAH DRI SEGMEN YG SAME . HIHI

    ReplyDelete
  4. Hi , saya dari segmen yang sama :D
    http://arinalola.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  5. indahnya berblog..jijah pon suka :) dapat timba pengetahuan,pengalaman dan sebagainya.. kawan alam maya pon boleh jadi rapat n karib.. seronok!

    ReplyDelete
  6. kak shida.. azwa pon join. =D

    http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  7. Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

    ReplyDelete
  8. selamat bersegmen.. hepi blogging, shida ^^

    ReplyDelete
  9. best nya bpeluang join segmen lyssa. jaa xsempat la. bru bukak blog ni..huhu

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
    Salam perkenalan...
    jemput singgah blog fendy...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  11. http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  12. selamat bersegmen...
    sekarang remy nak kasi satu lagi....jom join shida....

    http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2012/10/impian-mampu-abg-stalker.html

    ReplyDelete
  13. Selamat bersegmen shida....tak sempat sis join...

    ReplyDelete
  14. singgah jenguk shida dr segmen sama jgk :)

    http://babyaimacomel.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ~betul cakap shida, indahnya berblogging bila kita mampu buatkan org lain tersenyum..

    ReplyDelete
  15. Salam :)
    Singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  16. dari segmen sama :)

    http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  17. tak sempat plak nk join. huhu. same la kita. berhenti dekat setahun jugak la dulu. sebab ape ntah tak ingat la pulak. huhu

    ReplyDelete
  18. ok skang dh tau knp shida berblog hehe...selamat bersegmen :)

    ReplyDelete
  19. dari segmen sama.

    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  20. Datang melawat :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  22. alaaaaaa...x sempat nk join semalam

    ReplyDelete
  23. Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  24. dari segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com

    promosi
    t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

    ReplyDelete
  25. Singgah dari segmen yg sama..happy blogging(^_^)v
    http://mymatatajam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    Selamat berkenalan..ha ha ha ha..menggedix skit ja..

    ReplyDelete
  26. Keep on blogging shida..
    Good Luck..^^

    ReplyDelete
  27. sesungguhnya berblog best!hihihi
    slmt bersegmen shida :)

    ReplyDelete
  28. dtg dari segmen sama ^^

    http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  29. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  30. Kau delete blog pertama tu gara² bosan ek hihi.


    Blog pertama aku pun dulu entah apa entah bertahan berapa bulan je sebab tak ada idea..

    Tak lama lepas tu dapat semangat buat blog lepas asyik baca blog orang je dan terus bertahan sampai sekarang walau hanya sebagai blogger picisan. ;)

    ReplyDelete
  31. Tuan tanah maria dtg melawat ni..mari singgah kt blog maria sbentar..

    http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html
    Terima kasih..

    ReplyDelete
  32. datang membalas kunjungan ...
    tq

    ReplyDelete
  33. Singgah!!sini
    Psst!!blog miss z bwajah baru..apa komen anda :)

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/blog-berwajah-baru.html

    ReplyDelete
  34. Eyqa datang dari segmen yang sama :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    eyqa follow sini jugak :)

    ReplyDelete
  35. singgah sini balek dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy singgah lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

    ReplyDelete
  36. hi,

    dr segmen lyssa

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    #3426

    ReplyDelete
  37. gud luck shida & slamat b'segmen...

    ReplyDelete
  38. jejak post dari segmen yg sama :))

    http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  39. salam..saya datang sini membalas kunjungan anda,tq
    http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  40. datang terjah dari segmen yg sama. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  41. tq for visiting my blog,,, really appreciate it,, nice blog,, happy blogging,,, may ALLAH be with us forever :D

    ReplyDelete
  42. dtg sini membalas kunjungan. soooo biru blog awak... tenang je! =)

    ReplyDelete
  43. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete
  44. singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  45. salam hye..
    dri segmen yg sme..
    done follow u ^^
    vsit my blog key... ^^
    kalau sudi follow la skli ek hehe

    ReplyDelete
  46. Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

    Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.