SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? | Dunia sebenar Shida SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 6 October 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

   Assalammualaikum, peace upon you.
Seronok pula tajuk segmen dari Adik Lyssa Faizureen ni buat shida terus nak join, Kenapa Aku Berblog? itu tajuk segmen yang perlu shida huraikan dulu tapi sebelum tu kalau korang nak join rasanya tak tahu lah sempat ke tak sebab tutup jam 9 malam ni. Ok kenapa shida berblog? Sebernarnya shida mula buat blog 2009 tetapi buat blog hanya suka-suka, sekadar menulis tentang hati soal hati dan personal. Dulu shida macam newbie sekarang pasang lagu bagai, letak widget sana-sini hahaa^^ memang lawaklah! then sehinggalah shida rasa bosan menulis shida delete blog tu hampir setahun jugalah shida tak buat blog. Sehinggalah tiba-tiba minat berbloging muncul balik dengan harapan nak kan perubahan dan sesuatu.
Shida berblog semula pada tanggal 19 July 2010 iaitu seminggu selepas shida declair cinta sama sidia hehee^^ so rasa dari situ shida serius mahu berbloging, perjalanan rasa seronok lagi bila berbloging sebab nak sharing-sharing macam-macam tau. Sehingga lah shida pandai buat tutorial blog, tutorial nuffnang dan edit-edit blog bagai. Yang menariknya blog shida sehingga sekarang dan sehingga memiliki domain sendiri adalah blog shida yang tak pernah bertukar dengan warna lain iaitu hanya dan cuma ada warna BIRU sahaja. Sehingga kini warna masih menjadi pujaan dan watak utama dalam blog shida tapi personally memang shida suka warna BIRU juga tapi yang pasti bukan aksi biru ya!! selama 2 tahun berbloging memang banyak pahit manis shida lalui bersama-sama dengan blog shida ni. lepas satu satu masalah mendatang tapi dapat diselesaikan dengan aman alhamdulillah :)
Jika nak cerita tentang idola shida ni buat masa ni shida tiada idola atau sumber inspirasi yang kekal. Tapi orang kata sebagai pembakar semangat lah shida suka 3 blogger ini >> Maria Elena, Mialiana dan Ben Ashaari, mereka 3 orang ni shida jadikan sebagai pembakar shida berbloging sebab mereka semua ni berpengalaman dalam dunia blog dan sebenarnya shida suka attitude Maria Elena yang simple dan sempoi! entah suka tengok cara dia, lagi-lagi cara dia berpakaian (menutup aurat) memang respek!! so rasanya itu sajalah sesiapa saja pun shida boleh jadikan sumber untuk pembakar semangat shida asalkan kena dengan caranya saja.
Sementara shida sekarang pembuat tutorial so tujuan utama berblog adalah menjadi pendidik blogger lah, rasa nak teruskan menjadi seperti itu. Memandangkan blog shida kebanyakkannya juga menceritakan hal peribadi dan hal sekeliling jadi agak bercampur aduk sikit content shida. Tapi apa yang penting berbloging suatu pengalaman besar yang tidak dapat shida lupakan dan pengalaman yang ada ni juga mematang shida dari serba serbi, dapat kenalan alam maya yang superb best!! kenalan yang mulanya hanya biasa-biasa sekarang sudah bersahabat baik dan rapat lagi hehee^^ indahnya berblog :)




51 Jari Ohsem:

Sue PeLik said...

selamat bersegmen!!! huhuhu

Eca Dwinky Asha said...

wahhh..bestnya segmen.xsempat nak join.

Zaza Ridzlan said...

xsempat zaza join...seronok bc kisah pjalanan shida tjebak dgn blog ni.. =)

dEdEQ dE wIshEs said...

SELAMAT BERSEGMEN ..

DEQ SINGGAH DRI SEGMEN YG SAME . HIHI

I'm Arina :D said...

Hi , saya dari segmen yang sama :D
http://arinalola.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

azizah :) said...

indahnya berblog..jijah pon suka :) dapat timba pengetahuan,pengalaman dan sebagainya.. kawan alam maya pon boleh jadi rapat n karib.. seronok!

Azwar Syuhada said...

kak shida.. azwa pon join. =D

http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Sharifah Nurshahira said...

Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

caliph shuriken said...

selamat bersegmen.. hepi blogging, shida ^^

jaakechik said...

best nya bpeluang join segmen lyssa. jaa xsempat la. bru bukak blog ni..huhu

Fendy said...

Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
Salam perkenalan...
jemput singgah blog fendy...

http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Minah Sepet said...

http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Remy hazza said...

selamat bersegmen...
sekarang remy nak kasi satu lagi....jom join shida....

http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2012/10/impian-mampu-abg-stalker.html

Che Rosliza Che mat said...

Selamat bersegmen shida....tak sempat sis join...

baby comel said...

singgah jenguk shida dr segmen sama jgk :)

http://babyaimacomel.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

~betul cakap shida, indahnya berblogging bila kita mampu buatkan org lain tersenyum..

myu said...

Salam :)
Singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mimie said...

dari segmen sama :)

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

aisya said...

tak sempat plak nk join. huhu. same la kita. berhenti dekat setahun jugak la dulu. sebab ape ntah tak ingat la pulak. huhu

Sally Yatiey said...

Selamat bersegmen..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ok skang dh tau knp shida berblog hehe...selamat bersegmen :)

Eyraaa Rawrr ♥ said...

dari segmen sama.

http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

wany♥ said...

Datang melawat :)
http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nana said...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Zul De Alexis said...

alaaaaaa...x sempat nk join semalam

kate na said...

Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

SCA said...

dari segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com

promosi
t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

Si Matatajam said...

Singgah dari segmen yg sama..happy blogging(^_^)v
http://mymatatajam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Selamat berkenalan..ha ha ha ha..menggedix skit ja..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Keep on blogging shida..
Good Luck..^^

ayut said...

sesungguhnya berblog best!hihihi
slmt bersegmen shida :)

Yana Aina said...

dtg dari segmen sama ^^

http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eraz Fadli said...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Yousof said...

Kau delete blog pertama tu gara² bosan ek hihi.


Blog pertama aku pun dulu entah apa entah bertahan berapa bulan je sebab tak ada idea..

Tak lama lepas tu dapat semangat buat blog lepas asyik baca blog orang je dan terus bertahan sampai sekarang walau hanya sebagai blogger picisan. ;)

syiela said...

selamat bersegmen dear

Mar Maria said...

Tuan tanah maria dtg melawat ni..mari singgah kt blog maria sbentar..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html
Terima kasih..

po_oh ~montel~ said...

datang membalas kunjungan ...
tq

MISS Z BERCELOTEH said...

Singgah!!sini
Psst!!blog miss z bwajah baru..apa komen anda :)

http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/blog-berwajah-baru.html

Eyqa Hasnan said...

Eyqa datang dari segmen yang sama :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

eyqa follow sini jugak :)

Atirah ★ said...

singgah sini balek dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy singgah lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

Mama Adam said...

hi,

dr segmen lyssa

http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

#3426

Nisa Greennnpanda said...

gud luck shida & slamat b'segmen...

Ukhti Azza said...

jejak post dari segmen yg sama :))

http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Awesomeness said...

salam..saya datang sini membalas kunjungan anda,tq
http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

9n0L4 said...

datang terjah dari segmen yg sama. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurmujahidah Ismail said...

tq for visiting my blog,,, really appreciate it,, nice blog,, happy blogging,,, may ALLAH be with us forever :D

Diera Tekikushika said...

dtg sini membalas kunjungan. soooo biru blog awak... tenang je! =)

FL blogh0use said...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

Budu Bilis said...

singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Juz A Bluelygirlz.... said...

salam hye..
dri segmen yg sme..
done follow u ^^
vsit my blog key... ^^
kalau sudi follow la skli ek hehe

ROJAK said...

oh terlambat sudah hahaha

fieda said...

selamat bersegmen..

cheeze maz said...

Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.