Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Sunday, 14 October 2012

Segmen Mialiana.com - Mari Berpantun

  Assalammualaikum, peace upon you.

Entri auto publish kawan-kawan, cepat-cepat shida siapkan entri ni 3 hari yang lepas duk dalam darft, so hari ni shida publish kan secara umum bagi semua baca Segmen Mari Berpantun anjuran Kak Mialiana, bagi yang pakar dalam pantun-pantun ni korang ada sehari saja lagi untuk join. 15hb adalah tarikh akhir penyertaan, so good luck untuk diri sendiri dan juga semua peserta yang join :)

Malam-malam pergi kedai nyonya
Kedai jauh naik kereta Waja
Andai Mia ingin bertanya
Apakah nama panggilan manja
Wahai Mia banyak ilmu didada
 Memakai pula kebaya Nyonya
Yang manja bila dipanggil shida
Jangan pula ada yang tergoda ya

Kepala pening berpinar-pinar
Penat sungguh berlatih yoga
Jangan malu jawablah benar
Adakah bujang atau berkeluarga
Pergi ke kedai membeli baja
Beli baja untuk tanam bunga
Shida masih bujang bukan saja-saja
Belum sampai seru nak berkeluarga

Langit cerah indah warnanya
Ambil gambar rasa teruja
Ingin juga tahu statusnya
Sedang belajar atau bekerja
Tamat sudah sesi persekolahan
Banyak liku-liku dan juga cabaran
ramai yang tanya nak jawab segan
status bekerja dibadan bukan kerajaan

Buat kopi pekat-pekat
Makan roti dengan tuna
Adakah jauh adakah dekat
Tinggalnya di negeri mana
Mari-mari datang kemari
Jangan lupa depan ada titi
Ipoh adalah ibu negeri
Mestilah anak jati negeri Perak sejati



24 comments:

  1. ohsem....pandai berpantun rupanya...

    ReplyDelete
  2. perghhh..ada bakat terpendam rupanya cik shida kita nih..hikss

    niway good luck lah ye :)

    ReplyDelete
  3. sesi berbalas pantun nie... remy tak sempat nak join.... bsk pagi dah kena kuar........
    semoga berjaya nanti shida....

    ReplyDelete
  4. hahaha :) nice pantun ni shida :)

    ReplyDelete
  5. hebat betul shida berpantun..fiza pulak tak pandai nak berbalas pantun ni.

    ReplyDelete
  6. siap sudah battle of the pantun shida.. gud luck ^^

    ehh, shida blom tinggal link ni kt comment segmen kak mia, kn?

    ReplyDelete
  7. HI ORG PERAK .. HIKHIK .. KAK SHIDA .. AMBOI BESHHNYE PANTUN DIA .. <3

    ReplyDelete
  8. selamat bersegmen shida... gudluck!

    ReplyDelete
  9. selamat bersegmen shida...wah2 pandai pantun hiks :)

    ReplyDelete
  10. singgah baca pantun shida...
    pandai shida berpantun... ^_^

    ReplyDelete
  11. wewit..pandainya shida berpantun:)

    ReplyDelete
  12. good luck shida... pndai berpantun yer :-)

    ReplyDelete
  13. Nice..pandai shida berpantun...Good Luck Shida..^^

    ReplyDelete
  14. ramai yg join segmen berpatun Mia tu
    sop x join sbb x reti nak berpantun.. hehehe

    ReplyDelete
  15. belajar menaip gunakan jari, hamboiiii. *Pantun x bole jual . haha

    ReplyDelete
  16. Terima kasih daun sadri
    Sudi membeli pantun ini
    Tersenarai sudah link entri
    Dalam entri segmen ini

    ReplyDelete
  17. sejak bila wehh ko pndai berpantun..kelass art sama aku kih3 :p

    ReplyDelete
  18. bebas burung menari-nari
    terbang tinggi seronok sekali
    dari segmen sama dtg kemari
    sudilah kunjungi yana kembali

    http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-mialianacom-mari-berpantun.html

    ReplyDelete
  19. hoho...hrap same2 bertuah...jom berpantun! ^^

    ReplyDelete
  20. waa, best ni. mesti kena cuba. hik hik :D

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.