Segmen Mialiana.com - Mari Berpantun | Dunia sebenar Shida Segmen Mialiana.com - Mari Berpantun

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Sunday, 14 October 2012

Segmen Mialiana.com - Mari Berpantun

  Assalammualaikum, peace upon you.

Entri auto publish kawan-kawan, cepat-cepat shida siapkan entri ni 3 hari yang lepas duk dalam darft, so hari ni shida publish kan secara umum bagi semua baca Segmen Mari Berpantun anjuran Kak Mialiana, bagi yang pakar dalam pantun-pantun ni korang ada sehari saja lagi untuk join. 15hb adalah tarikh akhir penyertaan, so good luck untuk diri sendiri dan juga semua peserta yang join :)

Malam-malam pergi kedai nyonya
Kedai jauh naik kereta Waja
Andai Mia ingin bertanya
Apakah nama panggilan manja
Wahai Mia banyak ilmu didada
 Memakai pula kebaya Nyonya
Yang manja bila dipanggil shida
Jangan pula ada yang tergoda ya

Kepala pening berpinar-pinar
Penat sungguh berlatih yoga
Jangan malu jawablah benar
Adakah bujang atau berkeluarga
Pergi ke kedai membeli baja
Beli baja untuk tanam bunga
Shida masih bujang bukan saja-saja
Belum sampai seru nak berkeluarga

Langit cerah indah warnanya
Ambil gambar rasa teruja
Ingin juga tahu statusnya
Sedang belajar atau bekerja
Tamat sudah sesi persekolahan
Banyak liku-liku dan juga cabaran
ramai yang tanya nak jawab segan
status bekerja dibadan bukan kerajaan

Buat kopi pekat-pekat
Makan roti dengan tuna
Adakah jauh adakah dekat
Tinggalnya di negeri mana
Mari-mari datang kemari
Jangan lupa depan ada titi
Ipoh adalah ibu negeri
Mestilah anak jati negeri Perak sejati



24 Jari Ohsem:

Fendy said...

ohsem....pandai berpantun rupanya...

Mk Syahir said...

perghhh..ada bakat terpendam rupanya cik shida kita nih..hikss

niway good luck lah ye :)

Remy hazza said...

sesi berbalas pantun nie... remy tak sempat nak join.... bsk pagi dah kena kuar........
semoga berjaya nanti shida....

MsBooungee said...

hahaha :) nice pantun ni shida :)

Azhafizah Md Nor said...

hebat betul shida berpantun..fiza pulak tak pandai nak berbalas pantun ni.

caliph shuriken said...

siap sudah battle of the pantun shida.. gud luck ^^

ehh, shida blom tinggal link ni kt comment segmen kak mia, kn?

dEdEQ dE wIshEs said...

HI ORG PERAK .. HIKHIK .. KAK SHIDA .. AMBOI BESHHNYE PANTUN DIA .. <3

azizah :) said...

selamat bersegmen shida... gudluck!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

selamat bersegmen shida...wah2 pandai pantun hiks :)

miz ruha said...

singgah baca pantun shida...
pandai shida berpantun... ^_^

Rochelle Liong said...

Hebat lah kak Shida berpantun :)

laskar pelangi said...

wewit..pandainya shida berpantun:)

IntaNBerliaN said...

good luck shida... pndai berpantun yer :-)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nice..pandai shida berpantun...Good Luck Shida..^^

Sop said...

ramai yg join segmen berpatun Mia tu
sop x join sbb x reti nak berpantun.. hehehe

Shasha Yacob said...

belajar menaip gunakan jari, hamboiiii. *Pantun x bole jual . haha

Mia Liana said...

Terima kasih daun sadri
Sudi membeli pantun ini
Tersenarai sudah link entri
Dalam entri segmen ini

mummyriena said...

sejak bila wehh ko pndai berpantun..kelass art sama aku kih3 :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

besh2..good luck dear..

Yana Aina said...

bebas burung menari-nari
terbang tinggi seronok sekali
dari segmen sama dtg kemari
sudilah kunjungi yana kembali

http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-mialianacom-mari-berpantun.html

ayut said...

hoho...hrap same2 bertuah...jom berpantun! ^^

Shasha Yacob said...

waa, best ni. mesti kena cuba. hik hik :D

Che Rosliza Che mat said...

good luck ya...

fieda said...

terbaik..