Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Sunday, 18 November 2012

Kawasan taiping dilanda musim hujan yang berpanjangan OMG!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Dasat korang! tempat shida boleh dikatakan hujan tiap-tiap hari. Lepas tu dan dan la line yang memang selalu buat shida geramm ni buat hal! semalam tiba-tiba line tak ada, padahal dah semangat dekat office draft entri. sabar jer lah! ikutkan hati mau je dilempar dekat anjing belakang rumah yang selalu sangat menyalak-nyalak tu! sabar sabar sabar iman masih ada! sejak-sejak hujan ni kan shida ada penyakit baru datang tau! nak tahu penyakit apa? GIGI BERDENYUT! entah sejak bila shida ada gigi sensitif sampai macam ni sekali, yang lagi hairan dia sakit time hujan saja. hujan kan sejuk kan so dia mula meragam! sakitnya?? jangan korang cuba nak rasa sakitnya! memang menusuk! huhuhu^^ waaa hari-hari hujan matilah! shida hari-hari gigi sakit. Then sidia suruh shida guna ubat gigi sensodyne! beberapa hari ni shida guna ubat gigi tu :)
Dalam beberapa hari shida guna ubat gigi sensodyne ni ok lah! memang mujarab sakit dah berkurangan dan lepas tu dah tak sakit lagi. Alhamdulillah :) syukur kalau tak memang shida tak boleh buat apa asyik nak tidur awal sebab tak tahan nak tanggung derita denyutan gigi ni. Tapi shida kena terus pakai sensodyne ni sebab shida sekarang dalam kategori gigi sensitif kan. Kalau korang ada gigi macam shida ni cuba pakai ubat gigi sensodyen insyallah hilang sakit tu, Walau pun sakit gigi ni kadang-kadang tapi sekali dia sakit memang sakit, denyutan dia memang pergh!!! tak hengat dunia punya!! ohya! ada yang tanya shida kenapa tak tukar line internet je! kakak shida baru bagitahu "kami dah terikat kontrak 2tahun" so tak boleh buat apa-apa dah, duk diam-diam guna ;(

blogger Mee Supergirl datang taiping shida sibuk sampai tak sempat nak ketemu dia, kesian dia! tapi nasib adik shida dah bawa dia jalan-jalan sekitar sini huhu^^ dan Happy Birthday to blogger Caliph Shuriken sorry bro lambat wish tak online 2 3 hari ni huhu^^ banyak pula masalah yang datang! macam-macam hal. Jom terjah dorang!!



32 comments:

  1. Sabar ye Shida. Manjung sini dah beberapa hari tak hujan, malam ni baru lebat. Taiping memang tmpt paling basah kan, hujan lebat take care ye Shida..

    ReplyDelete
  2. wahhh...hujan rahmat....tempat cik siti skrg da panas sangat2...huhu....tapi masih bersyukur....=)

    ReplyDelete
  3. tua dah caliph tu :) hahaha happy birthday to him. btw sini pun hujan gak shida ;)

    ReplyDelete
  4. tepen mmg salu ujan... sbb dekat ngan bukit. ^_^ tp bestt...

    ReplyDelete
  5. kak shida, betul lah. ubat gigi sensodyne tu memang mujarabii. semoga cepat sembuh gigi ya kak shida.

    ReplyDelete
  6. take care ya shida.... kena banyak bersabar dan semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  7. SEKSA GILER KAN KAK KALO SAKIT DE KAITAN NAN GIGI NI .. HUKHUK

    ReplyDelete
  8. sensodyne ni bagus gak kalau gigi sensitif...berkesan..

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum shida.

    Shida, sini kat putrajaya..alhamdulillah la, hujan hari2..tpi tak lebat. Ada la sehari dua dlm sminggu lebat kat sini.

    Gigi berdenyut? uihh, camne tu,hahaha. gusi berdenyut ea shida..musim sejuk pun ngilu gak eh. Slalu bila mam benda sejuk je kan. Cam lana, kalau kunyah ais batu tu, baru trasa sakit. Makan aiskrim tak plak. Pastu, bila mam cokelat yg manis sgt, haa, mula la rasa ngilu giler gigi geraham yg blkg2 tu.

    Pasal line internet tu shida..as u said, duduk jela diam2 guna,heh3. Pasni, dah habis kontrak, cept2 la tukar yg lain plak ea :) sabar je la dear, buat mna yg termampu je.

    ReplyDelete
  10. kedah kejap hujan kejap panas..klu panas mmg berkuap sgt la....

    shida guna sensodyne ok erk...akak sakit gg sbb gg bongsu nk tumbuh la tp ni mcm dh ok sikit

    ReplyDelete
  11. wah, stressnye internet mcm tu.. huhu... susah nk buat keje takde internet ni.. huhu

    ReplyDelete
  12. remy memang pakai sensodyne dari dulu.... kampung remy tu dah nak banjir ker?????
    lama tak balik taiping....mak!!!! along rindu.....

    ReplyDelete
  13. Appreciation to my father who stated to me regarding this web site, this web site is really
    awesome.
    Also visit my web page - replica panerai

    ReplyDelete
  14. kalau internet slow mmg xdpt buat ape kan shidammg kene dok diam walau takleh nak dok diam.kat sini pun hujan je shida.btw,sensodyne memang terbaik!selama ni guna ok je.

    p/s:happy bday caliph shuriken!

    ReplyDelete
  15. musim hujan skg neh kak .. ha tu tak jmp mee smpai sakit gg . hehehe ..

    ReplyDelete
  16. sabar ye shida :)
    kat Puchong ni dah kurang sikit hujannya berbanding minggu-minggu lepas.

    ReplyDelete
  17. samalah kat sabah ni pon hari2 hujan... dah la teruk jalan kat sini..habis kereta ku..huhuhu


    happy birthday untuk caliph gak!

    ReplyDelete
  18. Kat kuantan skrg pown tgh hujan..tp Alhamdulillah, hujan itu rahmat kan..tp sian dgn Kak shida, sakit gg pulak.....

    ReplyDelete
  19. Kat Kajang pun skrg, petang-petang hujan lebat .. :D

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  20. ooo hujan sana.. harap x banjir
    ubat gigi sensodin x pernah guna sbb mahal.. heheh

    ReplyDelete
  21. sakit gigi? asma la kita.. jaa ada gigi blubang ni, nak kunyah makanan pun susah jadiknya...huhu...

    p/s : mee ada bgtau jaa nak ke sana. katanya dia bkwan ngn adik shida hehe.. kecik betul dunia ni.. :)

    ReplyDelete
  22. Gigi akak pun sensitif gak bila mkn benda2 sejuk ni... Nnt nk try gak la ubat gg ni..

    ReplyDelete
  23. kalo sakit gg mmg xmnahan sakitnye penah gak kene...sida..

    ReplyDelete
  24. sakit tu kalu gigi snsitif.. ngilu kn.. akak pun jd gitu kdg2...

    ReplyDelete
  25. skit gg kah shida?payah gak klu sensitif ni...dugaan..sabar ye :)

    ReplyDelete
  26. standardlh shida hari biasa pun tepeng selalu hujan ni musim tengkujuh lagilah hujan bertambah2...

    bulan 12 nk balik jengah tepeng...hope tak banjir kat tepeng kan...

    time muda2 ni smentara gigi ada baik kita jg gigi elok2 & guna sensodyne coz dah tua nnti dh xde gigi kita akan guna polident pulak...hoho

    ReplyDelete
  27. DEKAT KUCHING NI CUACA PUN X MENENTU..PAGI PANAS,PTG HUJAN..KALAU PAGI HUJAN,PTG PULAK PANAS..SABAR AJERLAH...

    ReplyDelete
  28. sekarang nih memg musim hujan je kan Shida

    ReplyDelete
  29. sabar ye shida.. kat sini still lagi panas baru dua hr lepas hujan

    ReplyDelete
  30. taiping hujan ke?...kalau balik perak tak boleh pergi taiping...

    ReplyDelete
  31. ipoh lebih kurang jerlah! shida!

    ReplyDelete
  32. dua minggu lepas area sy tiap2 hari ujan cmni jgak..

    sy pnah sakit gigi rasa denyut2 jgak sampai x bole tido.. last2 pegi check kena wt rawatan root canal.. patut laa denyut2 semacam, erkk..

    arigatou, shida ^^
    sama laa skrg sy pun bz dgn keje.. x dapat bW lama2 mcm dulu, huh...

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.