Shida expose IP Address si kaki spam link-link iklan | Thanks Fendy :) | Dunia sebenar Shida Shida expose IP Address si kaki spam link-link iklan | Thanks Fendy :)

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 6 November 2012

Shida expose IP Address si kaki spam link-link iklan | Thanks Fendy :)

   Assalammualaikum, peace upon you.
Thanks to Blogger Fendy sebab bagi shida idea nak update hari ni heheee^^ ok disebabkan perkara spam-spam link/iklan ni dah semakin berleluasa apa kata shida expose IP Add dorang untuk korang check dekat akaun shout masing-masing dan banned siap-siap. Supaya si kaki spam ni tak dapat lagi shout merapu-rapu dekat shout korang kan. Sebelum ni shida tak pernah lagi show IP Add sesiapa but dengan idea yang bernas dari Fendy ni shida tunjuk kan mereka yang terlibat. Kita kena bertindak dulu sebelum benda semakin menjadi-jadi. Shida ramai juga si Anon yang suka spam bukan-bukan dekat shout, shida tak kisah pun, korang silap send shida banned saja! tak ada siapa rugi dekat sini kan. Jika berani munculkan diri!
korang klik dua gambar tu k kalau nak tengok IP Add dorang boleh siap-siap banned! tak perlu cakap or fikir apa lagi. Cakap dan shout dah la tak pakai kepala otak tu. Benda-benda macam ni boleh busuk shout shida "kan kak shila rusly selalu cakap masa komen dekat raja lawak LU BUSUK BRO!" hahaaa^^ nak ke jadi busuk?? shida tak nak ekekee^^ so korang banned orang-orang macam ni. Tak ada adab betul!
klik untuk tumbesaran yang sihat ye :) antara yang shida dan banned atau block IP Add dorang fuhh^^ senang hati teman sekarang :) ada yang dari auto blogwalking. Tiap kali shout benda yang sama dan tak berfaedah tengok url pun lain macam so shida banned saja tak cakap banyak dah :) kalau korang pakai cbox macam shida sendiri pengguna mesra cbox semua ni boleh buat. Kalau selain cbox shida tak sure lah!




41 Jari Ohsem:

♥ Nana BamBam ♥ said...

senang hati kan kalau dah banned siap2..pasnie xde la nak menyemak je kat shout...haha :D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

canggih gak cbox ni ek, dah leh block.. dlu sbb annoy ngan spammer, trus remove.. ada pikir nak pakai balik, tapi mungkin tak la, sebab nak ringankn load blog

ary_lee said...

hah,,,... amekaw~
feymes sebntar ip2 tersebut:P

Eca Dwinky Asha said...

good job dear!...banned dgn kadar segera~

yg says tu xleh report ke?..

Shasha Yacob said...

kalau benda ni ada dekat blog aku, aku abaikan saja.. buang masa I je nak banned dorang. ni. hihihih

blog-tips-kurus said...

org femes biasalaaaaaa... hihi!

caliph shuriken said...

dasat laa, penuh block list tu.. yup, klau guna cbox bole apply option cmni...

eqbalzack said...

Salam Shida,

Utk makluman Shida, semua hadiah buku dan FM dah abg eq pos lama dah. Tiada yang tercicir. Ramai yg dah bg feedback dah dapat.
Shida jgn risau ok, nnt utk GA yg terbaru ni abg eq htr sekali lagi utk shida. Shida bg alamat kat contact form abg eq. :)

-eqbalzack-

Cik Chokie said...

Mana nak buat IP address tu ? nak tahu jugak .

Mk Syahir said...

terbaik lah..siap banned lagi..hahaha padan muka :p

aisya said...

padan muke diorang ni.. huhu.. tak reti lah banned IP add kat cbox.. huhu.. kena carik macam mane caranya ni.. huhu

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bagus jugaklah shida buat macam ni..biar diorg rasa...^^

Emas Putih said...

hahaha banyak gila :)

Fendy said...

hah...baru la blogger lain boleh banned teros...harap2 blogger lain notice bende ni...selamatkan etika dunia blog...hehe

KorN said...

kak shida. cemana eh nak ban dorang ni... bley tunjuk simple step sikit tak? huhu.. korn x pernah la nak ban2 dorang ni..

Remy hazza said...

cara yg terbaik shida buat....remy sokong shida blocklist spam2 tu..... biar depa rasa.....

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..mcm2..

izan mama mia said...

ish..ini yg seriau ni shida,....mmg sll ada kt kotak jerit tuu...

miz ruha said...

nice shida untuk entri ni... harus banned mereka2 itu...
nak pergi banned mereka jugalah... ^_^

syiela said...

oh thanks ye shida.. nak try godek2 tuk banned juga kekekke mcam la akak ni terror :)

Azza Afdzal said...

mcm ane nak buat tu?

Cik Cyida said...

hewh.. sebab tu laa kte tak pakai shout box, buat sakit hati je awk :D

good job!

hazwan hairy said...

skrg ni hery kat shout mmg xkan buka...klo yg kenal ja buka..haha

Aida Omar said...

Habis sudah.. senang cerita. Sape suruh cari pasal kan dah kena banned :)

-meeSUPERGIRL- said...

kahkahkahhhh!! kan dah kneeeeeeeeeee .. padan mukeeee

dEdEQ dE wIshEs said...

BAN JE BAN JE .. KALO TEMBAK ORG KAT DUNIA NI XSALAH .. COMPIRM DEQ DA TEMBAK .. HAHA

Cik Nur said...

pernah juga buat mcm ni, tapi lepas tu dia kuar balik...

mana silapnya ya shida.. ke pgunna tu guna ip yg berbeza..?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kan dah kena baned hahaha.....biar dorang rasa sikit shida...hehe

azizah :) said...

oo banyakknya shida.... tapi boleh eh shida.. jijah tak pernah lg banned orang..hehe macamner nak buat tu..heee

cik miera said...

wahhh.. bagus.. senang keje. kdg2 nyampah jugak. haha... thanks

boni kacak said...

rasa2 tu blogger jugak ke??

Nisa Greennnpanda said...

owh.. leh banned eh? alamak.. sy xgne cbox, huhu~...

Karukord Jagau's said...

saya x pasang dh chat box. boring la selalu sgt masuk benda merepek repek

Ezad Skytech said...

mmg bagus band terus je...takde menyemak lagi kat shout...kan shida..huhu~

trah zain said...

ha, padan dengan muka dorang..muhahaha...

IntaNBerliaN said...

blog akak pun ada gak spam camni

PinkUmmi said...

mcm nih punye olang pun de kan

jaakechik said...

padan ngn muka diorg tuuu...nama2 kat atas tu jugak selalu jer ada kt shoutbox jaa...boleh dikatakan hari2 ada. sampah betul!

ayut said...

kan dh...huhuhu... :)

fieda said...

mmg byk spam gini kat chatbox.

Mia Liana said...

bagus idea shida ni.. boleh tahu sapa yang kaki spam...