Koperal Jenain bebas tuduhan menyebabkan kematian Aminulrasyid | Dunia sebenar Shida Koperal Jenain bebas tuduhan menyebabkan kematian Aminulrasyid

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 7 December 2012

Koperal Jenain bebas tuduhan menyebabkan kematian Aminulrasyid

   Assalammualaikum, peace upon you.
Mesti semua rakyat malaysia tahu kan pasal Kes Arwah Adik Aminulrasyid yang kena tembak dengan polis, tak silap kes ni tahun 2010, tak silap shida lah! shida ikut juga masa tu perkembangan cerita ni, sebab masa tu Kes ni memang panas masa tu. Kesian dia ramai yang nak bela nasib dia tapi akhirnya Koperal Jenain yang menembak si Aminulrasyid ni dibebaskan dari tuduhan. Kesian shida tengok keluarga Arwah tak dapat bela kematian Arwah Aminulrasyid. Bagi yang follow story ni mesti tahu cerita sebenar kes Aminulrasyid ni. Kalau korang nak tahu korang search saja kat google memang banyak maklumat tentang kes ni blogger update. Pendapat shida hukum dunia mungkin terlepas tapi di akhirat kelak paham-paham sendiri lah tiada hakim, kawan atau siapa pun dapat membela. Korang sedekahkan Al-fatihah buat Arwah hampir 2tahun lebih dia pergi. Baca sepenuhnya disini : BHONLINE dan SINI JUGA.




26 Jari Ohsem:

deno said...

apa2 pun... hanya allah yang tahu apa yg sebenar berlaku...

boni kacak said...

Kita serahkan segala-galanya kepada Allah.. Dia Maha Adil. :)

Si Matatajam said...

Al Fatihah...

QasehnyaRania said...

buat keluarga kpl mungkin berita gembira tp tidak bagi keluarga arwah.
al-fatihah..

done aaron aziz ;D

ayut said...

baca gak smlm bnda ni..bebas dah...slebihnya tak tahu nak kata apa...

nuyui a.k.a miss YUI said...

hukum dunia aje baru, huku hakiki dari ALLAH =)

DIA lbh tahu siapa benar dan siapa salah.

Aida Omar said...

Terlepas? kesian jugak pada keluarga arwah adik tu.. tapi apakan daya, betul tu undang2 di dunia terlepas di akhirat nanti tak terlepas punya.

Remy hazza said...

kita tak tahu apa yg sebenarnya......
dunia mungkin terlepas..... disana nanti.... pembalasan dan kebenaran tetap ada....

Cik Nur said...

hanya di dunia..
di sana nanti..Hnaya ALLAH maha mengetahui...

-meeSUPERGIRL- said...

mgkin mmg tak sngaja. tp tak patut kalau bebas terus .

shasha yacob said...

saya pun ikut degar juga cerita nih. alfatihah uyntuk arwah

shasha yacob said...

done klik kitchen scale :)

Bui Junaidi said...

ALLAH MAHA MENGETAHUI SEGALANYA KAN..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

cepat je rasa, rupanya da dua tahun da kes ne ka.. apa2 pun hanya Allah yg tahu.. kita doakan supaya ditempatkan dikalangan org2 yg beriman

azizah :) said...

siapa salah siapa betul hanya Allah dapat adilinya.. apa2 pon Alfatihah untuk arwah :)

hazwan hairy said...

ingt2 lupa lah....hehe...biar Allah ja yg hukum nnti klo berslh..

dEdEQ dE wIshEs said...

SEDIH .. MENYAYAT HTI

Amir Aiman Akashah said...

ntah la.....x taw nk cakap apa.
tapi undang2 kat Malaysia ni pelik bin ajaib sikit.

kadang2 org membunuh takde motif.

kadang2 hakim kata membunuh tak perlu motif.

boleh je bunuh kot....aduhaiiiiiiiiiiiii

Cik Fie said...

bertawakal jela :(

Azhafizah Md Nor said...

Allah maha mengetahui apa yang terjadi.

jaakechik said...

xpe jgn risau ALLAH dah rekod semuanya.... kan?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hanya DIA yg lebih tahu sapa yg bersalah

Mrs Velentine said...

Al-fatihah

Mimie said...

ALLAH Maha Mengetahui Segala galanya

IntaNBerliaN said...

ooo kes tu ke... akak ingat...

mummyriena said...

hanya yg atas yg tahu~