Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh Perak (13 Gambar) | Dunia sebenar Shida Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh Perak (13 Gambar)

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 29 December 2012

Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh Perak (13 Gambar)

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ingat cuti Hari Krismas yang lepas, shida sekeluarga jalan-jalan pergi Ipoh, Perak. Perjalanan kesana ikut Highway cuma sejam saja. Sebab nak cepat sampai kami ikut jalan paling cepat. Nak cepat punya cepat trafik jem pula dekat highway lupa pula masa tu last cuti, ramai balik ikut highway and lastly kami sampai juga ke Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh lebih kurang pukul4 lebih. Kalau orang-orang ipoh mesti tahu tempat rekreasi ini. Untuk shida walau anak jati perak pernah juga stay ipoh selama 7tahun sebab shida study sana dulu, ini kali pertama shida jejak kaki dekat Gunung Lang ni. First time datang memang teruja, seronok dan terpegun melihat keindahan alam semula jadi ciptaan Illahi. Shida ada tangkap beberapa gambar untuk shida share dengan korang, gambar tak la sehebat mana janji kita enjoy! :)
Masa ni kami atas bot family, bot ni muat-muat untuk 10 penumpang saja. Family shida masa tu cukup-cukup 10 orang termasuk bebudak ketot (anak buah) 3 orang tu. Seronok jalan-jalan atas bot tu tau. tengok pokok-pokok hijau segarnya mata! ada air yang tenang hijau. Memang seronok dan release duduk sini walau tak lama mana kan. Ada air terjun juga, boleh mandi ke tak, shida tak sure pula hehee. Lebih kurang sejam kami pusing-pusing atas air ni kami turun ke destinasi lain disitu ada taman permainan untuk kanak-kanak dan juga ada taman untuk berehat, tangkap gambar dan lain-lain.
shida tak berapa sure kenapa adam buat muka macam tu hahaa~!
jenuh jaga budak ketot ni, si adam ni semua permainan nak main disebabkan dia masih kecil kawalan ketat dikenakan hahaaa^^ memang tak bebas sangat bagi dia main sebab budak-budak besar semua tolak dia. kakak dengan abang dia tah kemana mainnya.
memang banyak tempat shida tak sempat nak tangkap sebab shida diamanahkan jaga siketot tu =="
Menara 4 tingkat ni menarik shida tengok sekali pandang dah macam menara condong pula. Menara ni dibina untuk pelawat yang suka tengok alam-alam semula jadi dari pandangan atas, ada yang guna teropong bagai, tapi memang best tau. Agak-agak korangla shida naik tak atas tu?? 4 tingkat tau tak ada lift! tangga semata-mata! nak tahu naik ke tak?? sambungan entri lain.....
Lokasi : Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh Perak
Harga Dewasa : RM3.00 seorang
Harga Kanak-kanak : RM1.50 seorang



43 Jari Ohsem:

shasha yacob said...

I like, maaf mengganggu, kak shida mangsa Tag saya :)

http://kamihardsman.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

aisya said...

seronoknya... mcm cantik je tmpat tu.. =)

Nabila Aziz said...

Ahaha ..samalah ,pergi sekali je g.lang tuh.. nabila naik jer bangunan empat tingkat tuh .. tak penat pun ..tapi panas lah =.='

Mia Liana said...

wahhh bestnya... jauh sangatlah shida... huhuhu

dEdEQ dE wIshEs said...

AKAAAAAK .. TGOK PUN MMG BESHHH GILERRR .. TINGIN NK PEGI

-meeSUPERGIRL- said...

adam ............ hehe . si ketot .. atototototo .. wah dah murah tu bayaran ..

nur farahin binti sulaiman said...

sini mmg cntik akak.. sesuai bergmbr heheh

Emas Putih said...

cantik hehehe

ayut said...

suke...cantik..mesti tnang je kan.menara tu mesti shida nek punyer...kompem..huhu.btl tak?

Remy hazza said...

setakat lalu jer dari dulu..... tak singgah2 lagi....he3..... dulu zaman kechik...... tempat nie takde lagi...... padahal remy dok kat ipoh bertahun......

sa mic said...

Aipp cegeni kena ajak abah pergilah , hehe

boni kacak said...

kenapa saya tak pernah tau tempat ni ye?? pelik ni. ni yang buat teringin nak ke sana ni..

Aina Zura said...

memang syok.. ari tu pergi guna GPS tapi type xbtol tgk-2 smpi dkt blkg gunung lang tempat org-2 india huhu

trah zain said...

cam best je akak....bersih

baby comel said...

Baby nama je duk perak 25thn. Tp xpernah smpai gunung lang ni. Aritu ada plan nk g. Tp sebab musim hujan tangguhkan dulu..

gigiAriEma said...

syoknya p berjalan-jalan :)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

bestnya.. nyaman je tgok.. dan yg [aling pnting bersih...

Azhafizah Md Nor said...

cantiknya pemandangan kat sini shida..cam best je..teringin nak pg.

Deq's Qienz said...

syioknyaa..bru tgk pic nih lum p lagi..kalo p xnak blik pa..hahaa

Leeza dayasari [santai leeza] said...

selamat bercuti erk.. best jer..

najmi nawawi (juon) said...

such a nice place to be visited..hew

abah khalisha said...

wah menariknya tempat ni..AK tk pernah sampai sini lagi

Mas Zull said...

assalamualaikum shidar....menarik n bestnya...;)

mummyriena said...

penah gi shida! mmg syiiokkk ;;)

Cik Fie said...

cantik la tempat tu . Hehe :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantik gak kan tmpt ni..akak xnah sampai g..tp nengok mcm best

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

lupa nk gtau hadiah dr shida dh sampai...tengs tau

Daeng on duty said...

Assalam, jemput jengah blog saye...saye ada jual long sleeve maxidress dan dress cotton/denim dengan inner. selesa dan sesuai dipakai utk ke kelas/pejabat/jalan2

-->http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

TQ ye~

Azza Afdzal said...

azza harap jer slu pi ipoh tp masuk pun xpnh tau..

MaYa MustWany said...

baru nak tanya nape dak tecik tuh wat muka macam tuh...hihihi

cci said...

bestnya x penah g...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Seronoknye..Cantiknye tempat ni...

azizah :) said...

Subhanallah.. cantik pemandangan tu :)

Si Matatajam said...

Memang best la tempat tu..cantik view dia..

Ezad Skytech said...

tenang je tengok pemandangan kat situ...mcm best je...:D

nuyui a.k.a miss YUI said...

pnh p sekali..tak byk beza ni..hihi

Cik Nur said...

nur selalu lalu je..belum pernah pegi lagi...
lepas ni nak cuba pergilah.. :)

Mimie said...

cantiknye view

Leeza dayasari [santai leeza] said...

bestnya. masuk pun tak lah mahal sgt.

IntaNBerliaN said...

cantiknya.... akak walaupun duk sana tp xpnh g pun... n xpnh tau tmpt tu cntik camni...

IntaNBerliaN said...

ohya, shida hntar kalendar n sepit rambut ek... thanks sgt2 tau shida... sepit tu alisha berkenan betoi, bukak2 je terus dia nk pakai.. hihi

Nurul Faiz said...

mana gambar Shida? hehe.

Diana Rashid said...

dok google pasal gunung lang terus sampai blog shida ni..saja survey untuk jalan2 bulan minggu depan..ehhe