Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Saturday, 29 December 2012

Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh Perak (13 Gambar)

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ingat cuti Hari Krismas yang lepas, shida sekeluarga jalan-jalan pergi Ipoh, Perak. Perjalanan kesana ikut Highway cuma sejam saja. Sebab nak cepat sampai kami ikut jalan paling cepat. Nak cepat punya cepat trafik jem pula dekat highway lupa pula masa tu last cuti, ramai balik ikut highway and lastly kami sampai juga ke Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh lebih kurang pukul4 lebih. Kalau orang-orang ipoh mesti tahu tempat rekreasi ini. Untuk shida walau anak jati perak pernah juga stay ipoh selama 7tahun sebab shida study sana dulu, ini kali pertama shida jejak kaki dekat Gunung Lang ni. First time datang memang teruja, seronok dan terpegun melihat keindahan alam semula jadi ciptaan Illahi. Shida ada tangkap beberapa gambar untuk shida share dengan korang, gambar tak la sehebat mana janji kita enjoy! :)
Masa ni kami atas bot family, bot ni muat-muat untuk 10 penumpang saja. Family shida masa tu cukup-cukup 10 orang termasuk bebudak ketot (anak buah) 3 orang tu. Seronok jalan-jalan atas bot tu tau. tengok pokok-pokok hijau segarnya mata! ada air yang tenang hijau. Memang seronok dan release duduk sini walau tak lama mana kan. Ada air terjun juga, boleh mandi ke tak, shida tak sure pula hehee. Lebih kurang sejam kami pusing-pusing atas air ni kami turun ke destinasi lain disitu ada taman permainan untuk kanak-kanak dan juga ada taman untuk berehat, tangkap gambar dan lain-lain.
shida tak berapa sure kenapa adam buat muka macam tu hahaa~!
jenuh jaga budak ketot ni, si adam ni semua permainan nak main disebabkan dia masih kecil kawalan ketat dikenakan hahaaa^^ memang tak bebas sangat bagi dia main sebab budak-budak besar semua tolak dia. kakak dengan abang dia tah kemana mainnya.
memang banyak tempat shida tak sempat nak tangkap sebab shida diamanahkan jaga siketot tu =="
Menara 4 tingkat ni menarik shida tengok sekali pandang dah macam menara condong pula. Menara ni dibina untuk pelawat yang suka tengok alam-alam semula jadi dari pandangan atas, ada yang guna teropong bagai, tapi memang best tau. Agak-agak korangla shida naik tak atas tu?? 4 tingkat tau tak ada lift! tangga semata-mata! nak tahu naik ke tak?? sambungan entri lain.....
Lokasi : Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh Perak
Harga Dewasa : RM3.00 seorang
Harga Kanak-kanak : RM1.50 seorang



43 comments:

  1. I like, maaf mengganggu, kak shida mangsa Tag saya :)

    http://kamihardsman.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

    ReplyDelete
  2. seronoknya... mcm cantik je tmpat tu.. =)

    ReplyDelete
  3. Ahaha ..samalah ,pergi sekali je g.lang tuh.. nabila naik jer bangunan empat tingkat tuh .. tak penat pun ..tapi panas lah =.='

    ReplyDelete
  4. wahhh bestnya... jauh sangatlah shida... huhuhu

    ReplyDelete
  5. AKAAAAAK .. TGOK PUN MMG BESHHH GILERRR .. TINGIN NK PEGI

    ReplyDelete
  6. adam ............ hehe . si ketot .. atototototo .. wah dah murah tu bayaran ..

    ReplyDelete
  7. sini mmg cntik akak.. sesuai bergmbr heheh

    ReplyDelete
  8. suke...cantik..mesti tnang je kan.menara tu mesti shida nek punyer...kompem..huhu.btl tak?

    ReplyDelete
  9. setakat lalu jer dari dulu..... tak singgah2 lagi....he3..... dulu zaman kechik...... tempat nie takde lagi...... padahal remy dok kat ipoh bertahun......

    ReplyDelete
  10. Aipp cegeni kena ajak abah pergilah , hehe

    ReplyDelete
  11. kenapa saya tak pernah tau tempat ni ye?? pelik ni. ni yang buat teringin nak ke sana ni..

    ReplyDelete
  12. memang syok.. ari tu pergi guna GPS tapi type xbtol tgk-2 smpi dkt blkg gunung lang tempat org-2 india huhu

    ReplyDelete
  13. Baby nama je duk perak 25thn. Tp xpernah smpai gunung lang ni. Aritu ada plan nk g. Tp sebab musim hujan tangguhkan dulu..

    ReplyDelete
  14. bestnya.. nyaman je tgok.. dan yg [aling pnting bersih...

    ReplyDelete
  15. cantiknya pemandangan kat sini shida..cam best je..teringin nak pg.

    ReplyDelete
  16. syioknyaa..bru tgk pic nih lum p lagi..kalo p xnak blik pa..hahaa

    ReplyDelete
  17. such a nice place to be visited..hew

    ReplyDelete
  18. wah menariknya tempat ni..AK tk pernah sampai sini lagi

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum shidar....menarik n bestnya...;)

    ReplyDelete
  20. penah gi shida! mmg syiiokkk ;;)

    ReplyDelete
  21. cantik la tempat tu . Hehe :)

    ReplyDelete
  22. cantik gak kan tmpt ni..akak xnah sampai g..tp nengok mcm best

    ReplyDelete
  23. lupa nk gtau hadiah dr shida dh sampai...tengs tau

    ReplyDelete
  24. Assalam, jemput jengah blog saye...saye ada jual long sleeve maxidress dan dress cotton/denim dengan inner. selesa dan sesuai dipakai utk ke kelas/pejabat/jalan2

    -->http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

    TQ ye~

    ReplyDelete
  25. azza harap jer slu pi ipoh tp masuk pun xpnh tau..

    ReplyDelete
  26. baru nak tanya nape dak tecik tuh wat muka macam tuh...hihihi

    ReplyDelete
  27. Subhanallah.. cantik pemandangan tu :)

    ReplyDelete
  28. Memang best la tempat tu..cantik view dia..

    ReplyDelete
  29. tenang je tengok pemandangan kat situ...mcm best je...:D

    ReplyDelete
  30. nur selalu lalu je..belum pernah pegi lagi...
    lepas ni nak cuba pergilah.. :)

    ReplyDelete
  31. bestnya. masuk pun tak lah mahal sgt.

    ReplyDelete
  32. cantiknya.... akak walaupun duk sana tp xpnh g pun... n xpnh tau tmpt tu cntik camni...

    ReplyDelete
  33. ohya, shida hntar kalendar n sepit rambut ek... thanks sgt2 tau shida... sepit tu alisha berkenan betoi, bukak2 je terus dia nk pakai.. hihi

    ReplyDelete
  34. dok google pasal gunung lang terus sampai blog shida ni..saja survey untuk jalan2 bulan minggu depan..ehhe

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.