Dunia sebenar Shida: April 2012

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 30 April 2012

shida dah tangkap penggemar spam link iklan dekat shout!

   Assalamualaikum, peace upon you.
klik untuk pembesaran yang sihat :) baru dapat baca apa yang shida merepek dalam gambar tu!

Wahh, lama rasanya tak update blog ni. Rasa macam dah berbulan-bulan. Blogwalking pun tak dah sebab kekangan masa shida. Sekarang nak kata sibuk tak sangat lah tapi shida terpaksa tidur awal disebabkan kesihatan yang tidak mengizinkan. Kalau nak jumpa shida pun pagi antara 10am hingga 12noon itu saja (itu pun kalau rajin huhu). Setakat ni macam ni lah tak banyak perubahan. mungkin ambil masa dalam 1 ke 2 bulan mungkin 3 bulan lepas tu shida aktif balik. Aktif juga sekarang ni cuma jarang update jarang blogwalking dan blogshop? yup masih aktif sebab ada 3 orang admin termasuk shida pantau shop online shida ni :)

ok sudah berbalik pada topik. Baru-baru ni ada lah shida semak list shout dalam cbox shida. Biasanya shida akan reply shout bagi blogger yang shida kenal then blogger-blogger yang rajin komen entri shida yang tak berapa sedap macam KFC tu kan. tapi alhamdulillah lah shida sempat balas walau shida amik masa sikit kan. komen tetap komen dont worry k. Cuma ada beberapa link yang shida tak akan klik jika nama dia bukan dari blogger yang biasa masuk ke blog shida. Message nampak ringkas tapi kalo di klik memang bahana. So shida terpana dengan link bernama SUE  <-- mesti cantik orangnya seperti nama palsunya cehhh!!

Shida pun letak lah cursor pada link tu then terkeluarlah link says.com oh! patut lah shida terpana rupanya dia letak link iklan eh! tak baca ke angry birds saya dah warning tu! masih tak faham ke? bukan shida kedekut nak klik tapi cara dia salah. Act IP dia shida dah detect 2 kali so kali ke2 ni shida patut tegur dia. Epysokmo ya buat macam ni kat blog aku ==" Nak minta shida klik boleh PM shida dekat FB ya :)

Dah la,shida sekali tulis memang panjang lebar nanti tak ada sapa nak baca entri panjang-panjang ni. Bagi yang selalu terkena hati-hati lah lepas ni maybe dia akan serang blog korang pula kan. sebagai TIPS berjaga-jaga kalau rasa nama dia pakai tu lain macam atau pun message dia macam terlalu ringkas atau menggoda sila letak dulu "cursor" korang pada link dan lihat link apa yang terdapat disebalik nama yang menggoda itu k :) sama-sama kita praktik heheee ^_^ Act shida dah terklik pun so shida sedekah jer lah k! dah-dah pi main jauh-jauh!

k bai!





Friday, 27 April 2012

Pelanggan Astro boleh menonton 130 siaran selama 10hari, terbaiklah!!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Baguskan kalau tiap tahun Astro buat macam ni, ini pun sebab sempena Astro dapat Brand Awards "the best of the best" brand in malaysia. Tahniah buat Team Astro dan shida sebagai pelanggan astro rasa gembira kerana dapat tengok sebanyak 130 siaran yang terdapat dalam Astro. Rasa jakun kejap hehee :)
selama 10 hari ditayangkan so korang jangan lepaskan peluang tengok semua siaran yang ada hehee..bil naik sikit tak apa kot hahaa^^ sendiri tanggung lah! ada yang kata tak nak tidur sampai 6 Mei katanya. boleh tahan ke awak?? so siapa yang tak langgan rugi sikit lah peluang macam ni jarang sekali berlaku hehee.. Now shida tengok ABO 931 kejap-kejap tukar 411 HBO, eh korang tahu siaran yang best-best komen eh bagi tahu shida kita share-share :) ok lah bai! nak tengok tv :)







Wednesday, 25 April 2012

Wordless Wednesday | awak dan saya saling CINTA :)

   Assalammualaikum, peace upon you.
thank for everything SAYANG!





Sunday, 22 April 2012

Selamat Datang ke Blog E'S Online Shop shida :)

   Assalammualaikum, peace upon you.

Ha! ini lah kejutan yang shida nak beritahu semua :) sorry lah sebab lambat publish entri ni, Petang tadi shida tidur sampai tak ingat apa-apa dah. Letih agaknya semalam berjaga melayan kerenah pelanggan yang tanya-tanya pasal baju. Alhamdulillah dah jual 2 3 baju terima kasih yang support online shop shida ni. Tak sangka la ramai pula yang like Fanpage shida, Korang nak juga boleh lah like FP FB shida kat bawah ni :
Blog pun ada shida juga ada sediakn bagi kawan-kawan yang tak ada FB boleh pergi sini Blog Shop shida dan partner > E'S Online Shop . Partner tu adik shida sendiri lah. Act kedai ni pelbagai tak tertumpu pada Baju sahaja, ada Bag-bag, purse, Baju untuk lelaki dan perempuan, Baju kurung, Dress, Baju Muslimah, Baju Bundle, tudung-tudung, Aksesori dan macam-macamlah akan shida updatekan dari masa ke semasa insyallah. Nanti nak pergi borong barang-barang kat kedai nanti. Harga memang berpatutan dan shida rasa semua orang mampu beli Insyallah :)

So dengan harapan kedai dapat dijalankan dengan jangka masa yang panjang dan kekal tanpa sebarang masalah. 2 3 hari ni ada juga la dugaan datang macam-macam. Alhamdulillah semua dapat diselesaikan. Ni kira hobi mengisi masa lapang shida kalau dah bosan tak tahu nak update apa. So kalau korang ada permintaan apa-apa boleh PM shida di mana-mana contact yang shida sediakan. So Enjoy dan support shida jom Follow Blog shop ni  =_=


Terima Kasih :)





Friday, 20 April 2012

Santai Jumaat | selamat beramal :)

  Assalammualaikum, peace upon you.
ingat SAY NO TO ZINA!
Shida ada kejutan buat semua nantikan shida akan update entri pada ahad nanti :)
selamat beramal :)





Wednesday, 18 April 2012

Wordless Wednesday | Selagi belum HALAL kita masih punya JARAK!

   Assalammualaikum, peace upon you.
setuju?  =.="







Tuesday, 17 April 2012

entri pendek je! selamat petang semua :)

   Assalamualaikum, peace upon you.


sebenarnya shida nak pergi main badminton kat dewan. Jumpa lagi k bai!






Saturday, 14 April 2012

kanak-kanak dalam MOVIE CJ7 Jiao Xu rupanya seorang perempuan!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Hye korang, lama rasanya tak update blog ni, padahal baru sehari hehee^^ sebenarnya blog ni selalu je update cuma blogwalking yang kurang sekarang. Tak tahu lah masa yang ada terhad. Mana-mana blog yang shida belum sempat singgah atau follow insyaallah shida cuba lah jejak balik dan follow balik blog korang tu. Bukan apa 2 3 hari ni mood macam "kelaut" tak tahu lah apa silapnya. Nak jadi normal macam sebelum ni punya susah nak cari-cari balik mood dulu-dulu yang rajin giler!! blogwalking huhu.."patutkah aku bersara je??" huhuhu^^
Sudah-sudah tak payah emo-emo ni ada satu info yang nak shida share dengan korang, tak tahu lah korang dah tahu ke belum kan. Kalau belum memang baguslah shida buat entri ni "kanak-kanak dalam movie CJ7 Jiao Xu" seorang perempuan. Tak percaya? boleh tengok gambar-gambar yang shida ambil sepenuhnya dari google dan idea bernas dari : www.doposen.com jom tengok gambar-gambar budak ni yang lain-lain semuanya cute-cute belaka :)

perempuan kan?? heheee =="








Thursday, 12 April 2012

Shida dapat doodle dari blogger MEEsupergirl | Thanks!!

   Assalamualaikum, peace upon you.
Comel tak doodle atas ni? yup!! pastinya comel sebab itu shida hahaa^^ thanks!! banyak-banyak to MEEsupergirl blogger Newbie yang cepat naik, cepat belajar, rajin komen, rajin follow dan seangkatan dengannya. Act shida ni memang kenal sangat dengan MEE walaupun dia masih newbie. Cuba tanya dia macam mana boleh kenal shida. Shida yakin dia tak kan jawab soalan tu hahaaa^^ tak payah lah susah-susah tanya dia shida sendiri boleh bagitahu hehee (mesti mee gelabahan kan kan hahaa :p) kalau korang rasa nak kenal-kenal dengan minah yang suka BUDU ni boleh lah terjah blog dia seawal yang mungkin. kita kasi pecah trafik dia banyak-banyak hahaa^^ eh! korang suka BUDU?? shida tak pernah makan tau!!
Mee terima kasih daun keladi sebab buat doodle tu untuk kak shida. Walaupun tak secomel tuan empunya diri tapi dengan gaya tudung ala-ala Rembo! kira comel juga la! MEE ni baru belajar buat doodle tapi hasilnya boleh tahan walaupun masih baru belajar kan. Perbanyakan melukis sampai terror hehee!! nanti boleh geng dengan blogger-blogger hebat ART dalam group WeLoveArts :) termasuk MEE dah 3 blogger buat doodle untuk shida. Thanks sangat-sangat shida hargai. So sebagai tanda shida menghargai shida masukkan blog MEE dalam bloglist shida "superduper gegirl" tapi rasanya dah lama masukkan hahaa^^ k bai!

sama-sama kita berdoa supaya tsunami tak kan berlaku lagi AMIN~






Wednesday, 11 April 2012

Wordless Wednesday | betul ke cermin ni pandai mengejek kita??

   Assalammualaikum, peace upon you.








Monday, 9 April 2012

Keputusan Pemenang ABPBH 25 2011 | Bintang Paling Popular Aaron Aziz

 Assalammualaikum, peace upon you.
Tahniah kepada semua artis yang berjaya memenangi Anugerah pada malam ini, terutama sekali lagi kepada Fara Fauzana, Yuna dan Faizal Ismail yang tuah sentiasa ada bersama Berita Harian. Tahniah juga pada Bintang/artis Paling Popular 2011 iaitu Jejaka tampan tv malaysia atau jejaka pujaan wanita-wanita di malaysia iaitu Aaron Aziz hero filem Ombak Rindu yang bikin hot gituu~ Tahniah buat semua juga. Jom tengok pemenang-pemenang yang lain :)

BINTANG PALING POPULAR 2011 : Aaron Aziz
& PELAKON FILEM LELAKI POPULAR


PELAKON FILEM WANITA POPULAR : Maya Karin


DUO BERKUMPULAN POPULAR : 3 Suara (Shila, Jacklyn dan Ning Baizura)


ARTIS BARU WANITA PALING POPULAR : Tasha Shila


ARTIS BARU LELAKI PALING POPULAR : Johan As'ari


PENYAMPAI RADIO LELAKI POPULAR : Faizal Ismail


PENYAMPAI RADIO WANITA POPULAR : Fara Fauzana
& PENGACARA TV WANITA POPULAR

PENGACARA TV LELAKI POPULAR : Zizan Raja Lawak


ARTIS KOMEDI WANITA POPULAR : Didie Alias


ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR : Johan Raja Lawak


PELAKON TV LELAKI POPULAR : Fizz Fairuz


PELAKON TV WANITA POPULAR : Fasha Sandha

PENYANYI LELAKI POPULAR : Hafiz AF


PENYANYI WANITA POPULAR : Yuna


ANUGERAH KHAS (Anugerah Seri Perak) : Dato' Siti Nurhaliza


ANUGERAH KHAS (Pencapaian Sepanjang Hayat) : Sheila Majid



fuhh!! penuh satu page kot entri ABPBH ni :) tahniah pada artis yang menang malam ni! terutama Abg Aaron Aziz hehee..







Sunday, 8 April 2012

Tahukah anda? : Badak Air Dewasa

Assalammualaikum, peace upon you.
Tahukah anda: Apabila seekor Badak Air Dewasa mengangakan mulut, keluasan bukaanya cukup untuk membolehkan seorang budak setinggi 1.25cm berdiri didalamnya. Haaa..amacam ada yang nak cuba? letaklah anak atau anak buah korang untuk meleraikan keraguan info ini. Selamat mencuba heheee  =.=

pastikan korang sudah makan kekenyangan selepas 3 4 jam, takut ada yang muntah tengok badak ni nganga hahaaa ^_^







Saturday, 7 April 2012

cerita diFacebook oh Facebook! | your Timeline goes live on 13 April

Assalammualaikum, peace upon you.
Bagi yang sedia maklum, si Mark ni nak tukar semua wajah Facebook menggunakan timaline. Macam shida sendiri tak suka langsung guna Timeline ni. Tak tahu kenapa nampak macam kurang kemas dari segi posting dan part-part yang lain. Bagi yang selesa dan suka tak apa teruskan lah menggunakan timeline ni shida tak kesah pun hehee.. so walaupun shida tak publish menggunakan timeline tapi sekarang view shida pun dah guna timeline sangat-sangat serabut rasa. mungkin shida biar saja sampai mark tu buat tuk shida dia publish kan sendiri hahaa =.= Dia kan pengasas biarlah dia yang selesaikan dan dia yang buat untuk shida. 
ni lah rupa facebook shida. tak buat apa pun biar je dulu. tengok lah nanti-nanti lah baru shida tengok-tengok kan apa yang patut dan tak patut diubah. Tapi rasa macam semuanya kena ubah semua tak patut huhu.
ini pula Fanpage shida. Ada la sikit perubahan shida buat dengan mengenakan cover pada header Facebook ni. serius jadi tak reti nak pakai nak belek bila jadi macam ni ..hurmmmm..


sorry kawan shida kurang blogwalking sekarang. mood kelaut. Ini lah bila dapat BE selalu macam ni. time tak dapat BE galak betul blogwalking. memang dasar!!! hurmm..susah betul..macam ni, esok malam insyallah shida mula blogwalking sebab cuti kan :) rindu nak komen-komen entri korang ==" tunggu ya kawan-kawan!!








Friday, 6 April 2012

Fan Page Celebration Giveaway!

Assalammualaikum, peace upon you.
Hari ni dengan rasminya shida join atau mencuba nasib diri menyertai GA anjuran Abg Eq yang akan tamat pada esok hari 7 Apr 2012. Tak lama pun GA Abg Eq ni. so apa korang tunggu lagi jom la ramai-ramai join dari membelenggu tak tahu nak update entri kan..hahaaa itu shida la bukan orang lain lagi. Cabutan akan dibuat menggunakan random.org pada 9 Apr 2012, kalau ada tuah tersangkutlah no. blog ni insyallah so good luck pada semua yang join GA Abg Eq ni. Nak tengok hadiah-hadiah menarik dari Abg Eq?? bawah ni :

so dikesempatan itu juga jom vote Abg Eq dalam DIGI WWWOW AWARDS 2012 klik sini








Thursday, 5 April 2012

Spontaneous Thursday | Berusaha Tangga Kejayaan

 Assalammualaikum, peace upon you.
" jangan direnung letihnya usaha 
tetapi
renunglah manisnya sebuah kejayaan "








Wednesday, 4 April 2012

Wordless Wednesday | BENAR atau TIDAK anda tentukannya!

 Assalammualaikum, peace upon you.




amacam??  =.=










Tuesday, 3 April 2012

Allhamdulillah BE ke25 bertandang untuk yang kali ke2 tahun 2012

   Assalammualaikum, peace upon you.
Syukran syukran rezeki blog shida baru saja cashout Nuffnang 2hari yang lepas. Hari ni dapat pula BE baru. oh! patutlah shida susah sangat nak dapat BE dia suruh shida cashout dulu then baru bagi yang baru hehee hampeh!! Iklan kempen biasa pun so far dah RM1.00 syukur lah hope makin bertambah. Ada macam newbienya Nuffnang tak hehee.. sama kan, so jom sama-sama kita meriahkan lagi Nuffnang kita ni. Kalau korang berminat nak tahu BE apa yang shida tahu tu kalau nampak iklan Dutch Lady Friso Gut sila-sila lah klik ok. Shida pun tak tahu mana datang iklan tu sebab tak pernah jumpa lagi. Kalau ada kat blog korang shida klik sebab nak tahu apa yang menarik pada iklan tu.

Harapan mesti lah nak BE ni bertahan lama. dah la satu-satunya BE yang tinggal. Yang sebelum ni cuma bertahan 3minggu saja. Lepas tu dah jadi ME earnings pun cuma RM21.86sen saja. Boleh la untuk menambah amaunt yang lama sebab shida nak cashout duit tu. Hala tuju duit tu masih lagi shida fikir-fikir. Ada rezeki nak buat GA. GA ulangtahun blog shida yang ke2 insyallah~ Maybe GA kali ni nak kan sponser juga supaya ramai yang join dapat hadiah. kalau leh siapa join je dapat hadiah tapi susahlah nak buat macam tu sponser pun bukannya ramai sangatkan. Apa-apa pun kita tunggu dan lihat nanti :)

Thanks semua yang menjayakan blog ni dan thanks juga pada Nuffnang :)



mungkin anda juga meminati entri ini :