Dunia sebenar Shida: July 2012

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 31 July 2012

selamber!! je pakcik berdua ni makan buah langsat dalam kereta

   Assalammualaikum, peace upon you.
Nak dijadikan cerita time hari ahad yang shida keluar pergi ipoh kan, entri semalam ada bawah ni korang scroll tengok, ada kan?? masa dalam perjalanan ke ipoh kami tempoh beberapa traffic light, dalam menunggu lampu hijau tiba sebuah kereta saga biru berhenti sebelah kami. Saling tak tengok pun buat dek! je! tiba-tiba shida tergamam tengok pakcik ni letak tangan kat mulut then mulut dia macam kunyah-kunyah sesuatu nak kata bercakap tak mungkin, member sebelah dia diam je. Elok lampu dah hijau kereta semua bergerak elok tengah bergerak pakcik yang kunyah-kunyah tu buang kulit langsat ikut tingkap! perghhhh!!! tak tau malu tak puasa!! dah tua bangka kot!! Ayah shida geleng kepala tengok gelagat orang tua tu "mungkin sebaya ayah mungkin muda sikit dari ayah shida" . Kenapa susah sangat ke nak puasa?? ke memang seumur hidup dia tak pernah puasa? hampir separuh dalam perjalanan shida asyik fikir je.

Sebab tu orang bukan islam tak percaya bila kita orang melayu puasa, disebabkan benda-benda macam ni lah. Pernah 1 hari jiran tetangga lain lalu then berhenti sembang-sembang dengan shida. Dia tanya "u ada puasa ka?" eh Auntie mestilah puasa, "u tak da lapar" sebab tu saya bangun awal pagi (sahur) untuk makan, biasa memang tak de lapar, rasa biasa je, "tapi saya tengok ada yang makan juga itu macam mana kira?" kalau soalan macam ni keluar shida jadi susah nak terangkan. Lastly auntie tu paham sendiri, dia kata "orang yang makan tu kira orang tarak baik punya orang" bukan tak baik dia mencuri atau merompak dan sebagainya tapi tak baik dari segi agama dia sendiri "tak puasa" puasa kan wajib.

Kalau korang mampu korang puasalah jangan tak puasa ya! malu dekat adik-adik umur 5 6 7 8 tahun boleh puasa ini kan kita yang muda, sihat tubuh badan, puasa ya jangan tak puasa banyak keberkatan dan pahala yang dikurniakan kepada kita yang berpuasa dibulan Ramadhan yang mulia ni. Peace  :)

Harga Nasi Ayam Mee Rebus Ramli RM4.80
ada yang teka tepat ke?? hahaaa^^ dah cek rasa tak ada
semua teka hampir-hampir, apa-apa pun Thanks, hehe :)




Monday, 30 July 2012

Jalan-jalan bandar raya ipoh | cari hadiah Awesome untuk pemenang GA

   Assalammualaikum, peace upon you.
Jangan panik tengok gambar atas tu ok :) sekadar gambar hiasan untuk entri kali ni, untuk menggambarkan betapa sesaknya bandar raya ipoh hari ini. Ahad petang semalam shida keluar pergi ipoh jalan-jalan cari barang sambil teman adik beli hanset baru BB Storm 2, Alhamdulillah dapat cari hanset yang dia nak, mulanya kami sefamily gerak dulu ke Kompleks Yik Foong. Bagi yang pernah atau memang orang ipoh mesti biasa dengar dan biasa pergi tempat ni. Actually shida dalam sejarah baru menapak balik pijak tangga-tangga Yik Foong setelah sekian lama shida tak pergi sana. Last shida pergi tahun antara 2006 macam tu semalam 29.7.2012 dalam sejarah shida kembali meninggalkan jejak disana. Tak banyak berubah masih sama cuma kedai-kedai dalam tu makin banyak bertambah dan jadi sesak dan sempit.
sekali masuk penuh barang-barang dalam tu, pusing punya pusing tak dapat pula apa yang nak dicari kat dalam tu "korang tahu eskalator dalam Yik Foong ni sempit gila! cuma 3 jengkal je ruang dia, muat tok sorang je" huhuhu^^ so shida and family gerak pula ke GM ipoh (greentown mall) sana lagi menarik kot, sama juga lah shida baru pertama kali jejak untuk tahun ni. Shida sejak-sejak dah bekerja shida jarang jalan-jalan atau holiday sana-sini. So bila sekali-sekali berjalan jadi "jakun" hahahaa^^
Ini lah Greentown Mall, dapat snap nama-nama tempat je sebab masuk dalam penuh dengan orang, silap-silap hanset pon hilang huhuh^^ so masuk GM yang besar ni pusing-pusing cari hanset BB strom 2 tu jumpa amin, adik pun lega harga tak mahal, sangat-sangat berpatutan. sebab tu kalau nak cari hanset murah datang ipoh. So adik dah dapat barang dia. Turn shida lak mencari-cari Baju Kurung dan Shawl-shawl untuk pemenang GA shida, siap pun shida beli semua kat situ lega dah! Insyallah next week dah boleh pos serentak hadiah-hadiah semua tu! Pejam celik-pejam celik dah hampir pukul7.15 time to berbuka so kami terus ke Mee Rebus Ramli Ipoh untuk berbuka kat sana. Actually masa on the way ke tengah-tengah bandar ipoh ni kami dah siap booking table dekat Mee Rebus Ramli so kami tak risau pukul  berapa kami sampai pun kat situ.
cuba teka harga sepinggan Nasi Ayam Mee rebus Ramli ni??





Saturday, 28 July 2012

Perkahwinan muda pengantin remaja dapat restu BAPA

   Assalammualaikum, peace upon you.
Perkahwinan muda Syafiq 16 dan Yana 14 mendapat restu dari BAPA, dijelaskan lagi "Baka Nikah Muda" hampir kesemua ahli keluarga kami berkahwin dalam usia muda iaitu sekitar 14 ke 19 tahun "ujar sibapa. Perkahwinan muda ini mendapat perhatian lebih dari setengah juta penonton dan komen dari laman Youtube.
Mana yang tak tengok lagi boleh play video ni :)
tengok siap masuk metro lagi, rasa nak tahu dengan lebih lanjut, pagi-pagi pergi kedai beli paper METRO ya, Shida pun tak tahu hal sebenar tapi gaya dari video macam orang asli. Tak tahu lah esok kalau sempat shida beli paper ni. Ohya! Alhamdulilah masalah feed dan bloglist dah pulih. seronok shida nak update blog macam ni semangat baru!! thanks pada mereka-mereka yang sudi dan tak jemu-jemu bantu shida especially Aida Omar dan Kak Mia love love love :)

perhatian!! blogger yang sebelum ni tukar url bloglist shida guna rss tu minta tukar balik kepada url normal ya guna url (http://www.duniashida.com) biasa saja terima kasih semuanya :)




Friday, 27 July 2012

Juadah berbuka puasa paling syok | puasa ke 7

   Assalammualaikum, peace upon you.
Alhamdulilah syukur kita masih lagi bernafas dibulan puasa yang mulia ni, hari ni masuk hari ke 7 kita berpuasa. so macam mana puasa kawan-kawan? tunggang terbalik ke? atau ok suda :) setakat ni perjalanan puasa shida dekat rumah bersama family ok je walaupun dalam rumah tak semua ada, adik-adik dekat tempat belajar masing-masing, abang dan kak long dengan keluarga masing-masing so dekat rumah betul-betul tinggal kami 4 beranak Mak Ayah Kak Ngah dan shida. Apa yang paling sedih semua akan balik pada akhir-akhir puasa. So nak bersama-sama lama-lama berbuka dan bersahur sama-sama memang tak dapat lah! merasa pun masa 1st puasa hari sabtu yang lepas, semua balik kecuali Abang shida, kakak ipar dan anak buah shida Esya <<-- lama tak tengok dia rindu!!
Untuk entri kali ni "Juadah berbuka puasa paling syok" sebenarnya keyword "juadah berbuka puasa" dah lama berlegar-legar dalam stats shida, dekat keyword Nuffnang pun ada mula dari 1st July sampai sekarang keyword tu keyword carian paling HOT! sentiasa menjadi TOP! dorang cari, tak kira lah dari mana-mana sumber kan. Biasalah bulan puasa mesti lah nak cari MENU utama berbuka puasa kan. Macam family shida sendiri yang sekarang cuma tinggal 4kerat ni MENU yang terbaik atau menu yang tak pernah tinggal dari mula puasa sampai hari ke 7 ni "SUP SAYUR"  fav family dan shida juga :) Sup Sayur ni mesti ada boleh dikatakan setiap hari mak masak. disebabkan semua makan sayur so tak jadi masalah jika masak hari-hari pun, lagi pula kan baik untuk kesihatan dan tubuh badan kita jika makan sayur lebih :)
lebih kurang macam ni lah SUP SAYUR tu, rembat gambar ni dari Google
oh ya! FLU shida dah semakin sembuh hari ni sangat-sangat ok, gara-gara cuma makan vitamin C saja, sungguh tak percaya!!





Thursday, 26 July 2012

masalah feed, bloglist dan masalah selsema yang semakin serius

   Assalammualaikum, peace upon you
Masuk puasa ke 6 shida masih flu, flu yang sederhana. Alhamdulillah lebih ok dari semalam dan kelmarin. Kelmarin punya flu memang superb! sampai pening-pening kepala. lepas tu mata berair sampai bengkak-bengkak lah bawah mata ni. Shida antara banyak-banyak sakit paling takut kalau kena selsema sebab selsema shida teruk, kadang malu nak pergi keje pun, tapi nk cuti sayang sebab bukan demam pun badan kuat je cuma selsema tu yang susah shida nak fokus pada kerja. Hari masuk hari ke 6 ok sikitlah nampak kering sikit time ni :) nak menaip pun senang hati :)


http://www.duniashida.com/feeds/posts/default?alt=rss
ok korang nampak tak link shida atas ni, bagi yang exchange link bloglist dan feed dengan shida nak minta jasa korang tukar link shida pada bloglist tu kepada link atas ok. disebabkn ada sedikit masalah dengan domian shida ni dalam beberapa minggu so untuk untuk selesaikan masalah kawan-kawan tak dapat update dari shida sejak pakai domain ni boleh ambil kod atas dah gantikan pada url yang lama ok? dah pakai link atas korang dah boleh follow up update terbaru shida :) insyallah shida akan segerakan selesai masalah ini!
sesiapa saja yang berminat nak exchange bloglist dengan shida boleh guna link atas tu ok :) pasti dapat update dari shida!  thanks pada Kak Mia Myravea Aida Omar Eca Dwinky yang sudi bantu shida dalam hal ini. Mereka semua dah pakai domain awal dari shida orang kata "tanya pada yang lebih pakarkan" hehee^^ Terima kasih sangat-sangat  :)

noted: kalau masih tak ok shida pun tak tau nak buat macam mana lagi, dah buntu ni! tunggu je lah feed ni elok sendiri huhuh ;(





Wednesday, 25 July 2012

WW: Sejuk mata hati kalau bakal anak dan suami kita macam ni kan

   Assalammualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah dah puasa ke5 ;)




Tuesday, 24 July 2012

Ustaz Idrus kegemaran "ustaz" masa kini

  Assalammualaikum, peace upon you
Selamat berpuasa semua ;) hari ni dah masuk hari ke 3 kita berpuasa kan?? macam mana rasanya?? bagi golongan yang macam kita-kita ni of cos lah ok sebab dah biasa kan. tak kira la puasa dalam keadaan apa sekali pun kita mampu buat dan lakukan demi tuntutan ;) Bagi adik-adik yang baru nak belajar puasa tu Alhamdulillah suka shida dengar adik-adik nak belajar puasa. Banyak manfaatnya kalau berpuasa ni. Tak percaya?? tunggu waktu raya nanti baru adik-adik tahu ok ;)
Siapa kenal Ustaz Idrus ni?? tipu la kalau korang tak kenal. Beliau dah semakin dikenali di wall-wall facebook pun asyik app dia saja yang keluar mengalahkan artis bintang popular tau! Shida sendiri suka dengan ustaz idrus bukan suka ustaz, suka dengan ceramah, nasihat dan kata-kata hikmah beliau yang sempoi dan lucu. Boleh dikatakan Ustaz Idrus ni salah seorang "ustaz" yang boleh mencuit banyak hati remaja kita sekarang ni disebabkan dakwah yang dibawanya senang diterima dan dipelajari oleh golongan remaja sekarang. Shida juga suka baca sesi soal jawab Ustaz ;) Eh! bukan golongan remaja je adik-adik, orang dewasa, dan golongan warga tua juga menyukai beliau sebab terdapat unsur lawak lucu dan sempoi dalam setiap penyampaian beliau. Siapa bilang dalam islam nak berdakwah perlu serius saja tak juga dalam zaman sekarang ni kita kena peka dengan random remaja masa sekarang.
Bagus juga bulan-bulan puasa ni kita baca-baca atau dengar ceramah dan nasihat-nasihat dari Ustaz ni. Orang zaman sekarang pelbagai dah boleh menilai mana yang baik dan buruk. Sama-sama kita perbaiki apa yang kurang dan yang lebih kita manfaatkan sebaiknya ;)





Monday, 23 July 2012

Alhamdulillah semuanya berjalan seperti yang dirancang

   Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah Header baru dah pasang sempena bulan ramadhan. dan niat nak tukar ke domain pun sudah siap petang tadi. Terima kasih tak terhingga kepada orang kuat yang mencipta dan setting domain shida ni iaitu Khairul Zamri atau dengan nama manja dia kazen. Actually shida kenal kazen ni melalui Aida Omar sebab Aida Omar pemenang GA dari kazen dan dapat domain free dari kazen. Bertuahnya Aida Omar. So petang tadi siap setting semua. Semua diuruskan oleh Kazen sebabnya shida memang tak tahu menahu tentang setting domain ni. Haaa ada rasa suprises! tak masuk blog shida dah bertukar wajah dan url hehee^^ rasa lain je. Baru shida tahu apa perasaan Aida bila dapat blog diatas usaha sendiri!! pergh!! Ada lagi beberapa kejutan yang belum keluar lagi ;) tunggu......

Jom kenal-kenal dengan kazen dulu. Mungkin Korang juga berminat boleh PM dia ;)





Sunday, 22 July 2012

SEGMEN : Jom join bloglist MYRAVEA

   Assalamualaikum, peace upon you.
Rasa comel pula entri kali ini dengan kewujudan banner myravea yang comel ni, Untuk segmen ni shida personaly memang nak join. Disamping dapat kenal-kenal dan mngeratkan silaturahim antara blogger lama dan baru dan juga yang femes dan tak femes macam shida ni. So entri ini diwujudkan, bagi yang nak join boleh klik banner ok :) ini twitter shida, malu nak tunjuk twitter shida sebab tak macam twitter, rasa macam tak wujud juga thanks bagi yang sudi follow ^^  Fanpage shida ade dibahagian sidebar dan Facebook shida. Thanks Myravea ;)

Nampak apa yang berubah dalam blog shida ni?? cer citer..cer citer.. ^_^

Entri pertama untuk domain baru ;)






Header baru sempena Bulan Ramadhan yang Mulia

   Assalammualaikum, peace upon you.
header baru sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, ada komen? shida buat seringkas yang mungkin dan simple. Tak perlu semak-semak dengan banyak benda. Simple itu menarik bukan?? heheee^^ Ada banyak lagi kejutan shida nak buat untuk korang sebenarnya cuma tunggu....
So hari ni dah masuk hari ke 2 kita berpuasa, sebenarnya kondisi shida tak berapa sihat, sakit tekak, suara pula tak berapa ok, lagi-lagi cuaca yang tak menentu kejap hujan kejap panas, tekak ni betul-betul kering batuk pun macam susah, lagi-lagi pada bulan puasa ni lagilah rasa betul-betul menguji kesabaran shida =='





Saturday, 21 July 2012

Salam Ramadhan buat semua kawan-kawan blogger ;)

   Assalammualaikum, peace upon you.
ya ini cover Timelina shida dekat FB tak percaya?? cer klik >> Facebook shida'R
Actually shida bukan nak cerita tentang cover timeline facebook shida ni. Cuma nak buat ucapan secara terbuka kepada semua kawan-kawan blogger shida sekalian tak kiralah sama ada kita kenal atau tak kenal shida nak mengucapkan "Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak dan Selamat Menjalani Ibadah Puasa"  Semoga amalan kita diterima sepanjang bulan yang mulia ni. Jadikan Ramadhan pada tahun ini satu titik perubahan agar menjadi lebih baik dari sebelumnya ;)
Untuk semua yang dapat sponsors dari hadiah Shida, E'S Onlineshop dan Bro Eqbal Zack boleh claim pada shida ok. Shida akan tunggu semua pemenang send maklumat dan shida akan send serentak. Insyallah awal bulan 8 ya :) kalau semua shida dapat cepat dan segera shida pos dengan segera juga. Hope semua bersabar dan tunggu ok. Bagi yang masih terpinga-pinga tu "saya menang ke tidak GA shida ni" bolehlah semak semula disini >> Pemenang Awesome GA Dunia Sebenar Shida. Terima kasih semuanya. Love you all ;)

Maaf shida masih slowly blogwalking ke blog kawan-kawan tersayang ni ;)




Thursday, 19 July 2012

Happy 2nd Anniversary Dunia sebenar Shida | Pemenang-pemenang "Awesome Giveaway Dunia Sebenar Shida" tahniah para pemenang!!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Jom vote header shida dekat sini >> Contest Mega 2012 Hazwan Hairy
Alhamdulillah entri yang dinanti-nantikan telah tiba. Kejutan yang shida nak buat hari ini adalah pada 19 July 2012 adalah ulangtahun ke2 blog shida ni. Alhamdulilah sepanjang shida berbloging shida rasa happy dan bersemangat cuma kadang-kadang tu ada "kelaut" sikit. So shida happy hari ni sebab blog dah masuk 2 tahun dan pemenang Awesome GA shida juga sudah diumumkan. cepat!! tengok siapa yang bertuah!! Tahniah para pemenang :) Pejam celik pejam celik dah masuk pun 2 tahun, banyak kenangan pahit dan manis sepanjang perjalanan blog Dunia sebenar Shida ini. Sebenarnya shida masih ada banyak lagi kejutan untuk korang, cuma hari ini untuk permulaan mari sama-sama kita raikan Hari ulangtahun ke2 blog shida dulu dan juga para pemenang "Awesome GA Dunia sebenar Shida" ni. tahniah!! tahniah!! tahniah!!
     Noted: 
       nak semak senarai No.peserta disini >> senarai peserta Awesome GA
       nak tengok hadiah-hadiah dari shida & sponsors disini >> Hadiah Awesome GA
diminta semua peserta yang menang boleh PM sponsors masing-masing ya! sama ada di Facebook atau blog untuk memberi detail, shida akan sediakan link para sponsors juga! untuk tebus hadiah anda!! wahh sangat-sangat seronok bila dapat hadiah dari mereka!! dan terima kasih tak terhingga untuk para sponsors juga ;)
Pemenang-pemenang AWESOME GA Dunia Sebenar Shida adalah:
1. Hadiah dari shida sendiri (penganjur Awesome GA)
Sepasang Baju Kurung x1 (azneyshamsuddin)
 Set Kerongsang x1 (ash shikano)
Set Butang Baju Melayu x1 (afzalsukasuki)
Kad Raya Khas untuk 15 peserta yang terawal ;)
boleh PM shida ya dekat FB atau email yang diberi tahniah!!
LAST MINIT + REVIEW KHAS DARI SHIDA : 42. Shrfh Salwa

2. Hadiah dari E'S OnlineShop boleh PM shida juga!
Shawl x 2 pemenang (QistinaOlivia) (Dhia Adawiyah)

3. Hadiah dari  Odahone aka Acah
 Dokoh Baju Kebaya x 1 pemenang (chika chikova)

4. Hadiah TOPUP dari Muhammad Saiazuan
 x 1 pemenang (Nur Amieza)

Review Blog x 3 Pemenang (AkmaDanira) (remyhazza) (zareliqa)

 Doodle cute x 3 pemenang (hazwan hairy) (ELYZAZAZA) (Sandra)

7. Hadiah TOPUP RM5 dari Arol Mubin
 Topup RM5 x 2 pemenang (Wanieys) (piqah)

8. Hadiah dari Nur Damia
 Voucher discount RM5  x3 pemenang   *for dvd korean drama

9. Hadiah dari Arra Ahmad
 Kain Pasang x 1 pemenang (Rochelle)

 Vitamin C (10biji)  x2 pemenang (Azhafizah) (Aida Omar)

11. Hadiah dari IntanBerlian
 Shawl  x2 pemenang (TehaaNFM) (nurul iman)

 Pashmina  x1 pemenang (Amalia Ahmad)
Set Brush Make Up  x1 pemenang (YanieJ)

13 dan 14 Hadiah dari Qutratun Al-Khairi
 Topup RM5 x 2 pemenang (E-RA PASHA) (Shrfhzulaikha)

 Header Blog x 3 pemenang (Mizz Shaa) (budak nakal) (izan mama mia)
 Banner Blog x 1 pemenang (Ira Adila)

16. Hadiah Topup dari Irwani  Zulkifli
 Topup RM5 x 4 pemenang (Nur Syakirah) (ainie sempoy) (huda ;]) (Nur Athirah)

B1(97.sharina)  B2(137.korn)  B3(108.teratai)  B4(72.onie)  B5(40.Aien_Aen)  B6(27.SYAHMI MEON)  B7(54.Myun)  B8(130.Kizmyself) B9(101.Sandra)  B10(49.Nurul Farain)  B11(60.farah fadzil)  B12(24.Najihah Zakaria)  B13(68.Anna Wafie)  B14(46.Cik Rose Cute)  B15(62.caliph shuriken)
untuk pemenang Abg Eq boleh PM shida ya!! button tu sekarang ditangan shida, pemilihan button Abg Eq shida masih pakai random tapi mohon maaf sebab terpaksa tak publish dalam entri no.random tersebut, shida hanya letak no.peserta dan nama sahaja. Bayangkan lah 15 pemenang tak ke penuh nanti huhuhu ;)

18. Hadiah dari Nurul Yui (pakar craft)
 Barangan Craft x 3 pemenang (Sally Yatiey) (Mieya Atiera) (farra izzaty)

Shawl x 3 pemenang (Nurizzati0920) (Hana) (yaya)

 Topup RM5 x 2 (Azlan) (sue)

21. Hadiah dari Puan Azizah aka Jiejah

22. Hadiah dari Eca_Dwinky Asha
 Pin Blogger  x3 pemenang (Joel Leslie) (Siti sigadis berhijab) (Firah)

 Blusher MISS ROSE (3D/matte bergantung pada sponsors)  x1 (fieda)
Mascara waterproof & longlasting MISS ROSE  x1 (Mia Liana)
Eye Liner / Lip Liner MISS ROSE  x1 (sheda ucu)

24. Hadiah dari Puan Ummi
 6 biji Apam Polkadot  x 2 pemenang (CikHawa90) (Nur Afifah Ahmad Subuki)

25 dan 26 Hadiah dari EMTV & EGTV (Azwa Shamsuddin)
TOPUP RM10 x 2 pemenang (Afasz) (Anis Sakinah)

27. Hadiah dari Muaz Faris
 Revie Blog x 1 pemenang (AHMAD SHUKREE)

28. Hadiah dari Peyan Sanstaro 
 Topup RM5 x 2 pemenang (Nurul Ezatee :)) (Leeza)

29. Hadiah dari Gula-gula Kapas
Topup RM10 x 3 pemenang (Hencek Haikal) (cikkiwis) (farha)

30. Hadiah dari Rahayu Izaima
Edit blogskin x 2 pemenang (syiela) (Kim H@zrul)
31. Hadiah dari Dhiyahsoppe
 buku/novel (Pemilik Cintaku) x 1 pemenang (fiQRa)
32. Hadiah dari GA&Contest Fanpage 
 buku/novel (Pikatlah Hatiku) x 1 pemenang (Cikgu Faiz)
33. Hadiah dari Marliyana Mayamin 
 brooch felt x 2 pemenang (Phat corner) (munirah)
34. Hadiah dari Rafhanah Blogshop 
 Stylish V-Neck Dress x 4 pemenang (Fatimah Azzarah) (princess syazliyana) (Rafflikes) (Jaja Short)
35. Hadiah terakhir dari Nurjamal83 
 barangan craft x 1 pemenang (:froggie talk:)
Untuk semua peserta korang mesti PM sponsors masing-masing dan untuk sesiapa yang menang "barang/hadiah serta kad raya untuk di pos" sila beri ALAMAT dan NO.TEL juga No.Peserta dan link entri korang untuk semakan sponsors! Bagi yang menang Review, doodle dan edit-edit blog, header dan banner sila beri No.Peserta dan link entri GA serta url blog asal korang sebab ada yang guna blog berasingan untuk join contes dan GA kan. Untuk TOPUP sila beri No.Peserta juga dan No.Tel jika reload (depens kepada sponsors korang) OK Tahniah!! kepada semua pemenang. Fuhh!! jenuh juga shida buat Entri ni ;) Hope semua faham ya. Jika tak paham atau ada masalah apa-apa sila PM shida di Facebook ok ~ Thanks ;)
Total Hadiah adalah : 92 jadi 92/140 peserta mendapat hadiah dari GA ini!! tahniah!! yang GAGAL tak menang jangan menangis pula tak ada rezeki kan nanti shida buat GA lagi mungkin Awal tahun depan insyallah, join lagi ok :) thanks bagi kerja sama yang superb!! sayang korang!! mmuahhhhxx :*
SEMUA PEMENANG PM SPONSORS MASING-MASING BUKAN SHIDA YA ;)