Dunia sebenar Shida: September 2012

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Sunday, 30 September 2012

Keywords Menggila!! muat turun cerita seks kak shida | kak shida seks

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ha! jangan melatah dulu bila tengok title entri shida ni ok. Baca title memang cukup hot and spicy! apatah lagi shida sendiri yang tengok keywords-keywords macam ni yang berlegar-legar dan  terpampang dalam blog kesayangan shida ni. Ya allah!! adik-adik, abang-abang, kakak-kakak, pakcik makcik, orang tua gatal merenyamm!! apa lah yang cuba korang cari sebenarnya sampai shida dapat keywords macam ni. Haadoii^^ susah hati juga tengok, baru shida berazam nak blog baik-baik clean and clear saje, dah kena calit biru dengan keywords-keywords macam ni! sabar je lah. Pengguna-pengguna internet sekalian yang suka sangat menyalah gunakan IT ni bawa-bawa hentikan tabiat suka search atau tengok benda bukan-bukan ni. Tak ada faedahnya, lebih baik mariii berbloging secara sihat, boleh hasilkan pendapatan sampingan korang. Tak percaya?? marii shida ajar tarahal lah!!
Kak shida mana pula lah yang buat cerita seks tu ya?? ngeri pula dengar!! Shida Amzah kahwin, itu retis mana kahwin shida tak berapa sure sebab shida tak ada keluarga atau saudara nama Amzah. Ayah shida pun nama Radzuan jauh benar dengan Amzah. Penyanyi Shila Amzah tu kot yang menang Asian Wave tu kan, lain kali pastikan L dan D dapat dibezakan ya! Karoot komedia betul lah! korang ni!! sihat-sihatkan lah mata tu dengan kehijauan bukan kebiruan atau kekuningan ye :)

ni lah Shila Amzah, saya Shida Radzuan, tak ke jauh beza nama tu.. haaihhh =="



Peraduan Ucapan Hari Lahir Sop

   Assalammualaikum, peace upon you.
Untuk join dan segala info Peraduan dari Blogger SOP ni boleh klik banner yang superb atas ni ok, Firstly nak minta maaf kat Abg SOP sebab kelewatan hantar penyertaan peraduan ni. Seperti yang semua tahu seminggu shida tiada bekalan internet so semua aktiviti shida tergendala dan terbatas. Jadi hari ni hari akhir penyertaan shida publish laju-laju dan minta semua follower shida join peraduan yang superb simple ni! Abg SOP Selamat Hari Lahir ya :) untuk Peraduan ini shida buatkan KAD UCAPAN yang sememangnya tak dapat dimana-mana kedai atau muzium. Cuma terdapat di blog shida sahaja, tengok!! special ni hehee :)
korang nak join pun masih sempat tau!! pakat-pakat join ya!!




Saturday, 29 September 2012

Greennnpanda Craft's 1st Giveaway

   Assalammualaikum, peace upon you.
Seperti biasa aktiviti-aktiviti sampingan shida dan blog kesayangan ni, shida nak join Giveaway GPC untuk pertama kalinya dan ownernya adalah Nisa Greenpanda Inspiration. Tarikh tamatnya esok 30hb september 2012. nak join boleh klik banner diatas ya. So dengan harapan mesti lah nak nama sangkut dalam proses merandom nanti kan dan good luck untuk shida dan semua peserta juga :)
untuk syarat semua shida dah penuhi ya, kalau ada kekurangan sila beritahu shida :)
korang nak join bleh klik banner GA ok, esok last penyertaan. Pakat-pakat semua join ya follower shida kasi meriah lagi GA Nisa kita ni :)



Alhamdulillah semua dah beransur pulih | Internet dah ok Mood pun ok!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Tak ada apa yang menarik shida nak kongsi dengan korang cuma kisah betapa cerianya shida petang tadi internet sudah kembali seperti biasa. Hasrat nak memotong p1max pun terbatal gara-gara kakak shida tak nak potong so teruskan juga dengan khidmat p1max, hope lepas ni tiada lagi masalah-masalah macam ni timbul. Untuk hari ni shida type dan terus publish manual ok! bukan auto lagi. Cuma jejak shida masih belum selesai lagi nak terjah cuma dari bloglist separa selesai :) sebab ramai blogger update entri baru 2 3 kali sehari so shida ambil masa sikit. Malam nanti shida sambung BW lagi. senyummmmm heheeee^^




Friday, 28 September 2012

Tazkirah Jumaat: Biar hina pada pandangan manusia tapi mulia disisi Allah

   Assalammualaikum, peace upon you.
Maaf ya entri ni pun shida terpaksa auto publish juga, shida slow-slow blogwalking ni dari bloglist shida. Bagi yang follow or tak ada dalam bloglist shida minta maaf shida janji shida follow korang balik ya! shida akan jengah korang juga. Shida pun rasa serba salah juga ni. Salam rindu untuk korang :)


Thursday, 27 September 2012

Join GA jiwarosak.com dan menangi domain free dari mialiana.com

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ha! korang entri ini masih entri auto ya!! shida rasa minggu ni memang tak dapat nak online, line p1 masih masalah dan bulan oktober shida akan broadband buat sementara waktu. Terpaksalah disebabkan kakak shida tak nak potong line p1 ni. Cuma tunggu line ni ok baru shida stop guna broadband. Broadband pun tak tahu mampu or tak bertahan dengan shida kan. So untuk entri kali ni shida nak war-warkan pada korang yang kak Mia atau mialiana.com ada sponsors untuk GA blogger feroz. Hadiah yang diberi adalah Domain Free untuk tahun pertama. Apa tu domain?? domain tu yang macam shida pakai ni la .com, jadi kalau korang ada hajat nak domain ni korang join GA ini dan dalam entri tersebut korang kena buat sebahagian daripada syarat tambahan untuk dapatkan domain ini :
  • Terbuka kepada semua peserta Giveaway.
  • Wajib masukkan ayat ini di dalam entri Giveaway anda.
           Saya nak domain .com percuma kerana _______
  • Sambungkan ayat tersebut mengikut idea dan kreativiti anda. Boleh juga jawab dalam bentuk point ataupun apa sahaja. Asalkan jawapannya ada.
  • Entri anda hanya akan disemak selepas tamat Giveaway ini. Maksudnya di sini, selagi belum tamat, selagi itu anda masih boleh mengubah/kemaskini entri Giveaway anda agar jadi lebih menarik, kemas dan kreatif.
  • Pemenang domain .com akan dipilih berdasarkan jawapan yang paling tepat, kreatif dan menarik serta akan memenangi hadiah utama No. 1 Giveaway ini.
  • Domain .com yang di sponsor adalah selama setahun sahaja.
  • Keputusan sponsor dan penganjur adalah muktamad.
so apa yang bestnya kak mia sendiri pilih blog yang sesuai memenangi domain free ini. Tak salah kalu korang mencuba ye dak?? untung-untung tahun pertama free. Pastikan korang bersedialah jika terpilih mendapat domain free ini. Shida juga ada sponsors untuk GA Feroz ni insyallah minggu depan jika berkesempatan shida upload gambar-gambar hadiah sebagai pembakar korang untuk join GA ini :) salam sayang dari shida untuk korang semua yang sudi baca blog shida walaupun shida tak jengah korang :(



 


Wednesday, 26 September 2012

Wordless Wednesday | I will miss you all

   Assalammualaikum, peace upon you.
entri auto publish ;(




Tuesday, 25 September 2012

Internet P1max buat hal lagi, kali ni lagi SENGAL!! gggrrr!!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Korang, sihat tak?? maaf ya shida untuk beberapa hari ni terpaksa tak online sebab ada masalah internet area rumah shida. Memang stress gila bila tak ada internet dekat rumah. Sekarang ni pun shida online dekat cc cepat-cepat update!!, gara-gara nak update blog. Dah berapa hari terbiar huhuhu^^ Jangan pula kata shida malas update tau! bukan malas internet P1max shida meragam dah berapa hari dah! sedih gila tak dapat update blog macam selalu! Nak blogwalking juga terbatas. Sedih ya amat!!
Shida pasti rindu korang untuk beberapa hari ni, sedih sangat-sangat tak dapat online tak dapat update! tapi kalau ada urgent apa-apa yang korang nak cari shida boleh add Fb shida ya, atau msg shida dekat FB sebab FB shida on sebab pakai FB Mobile pakai line maxis. Tapi tak hari-hari lah! sampailah internet shida ni pulih! Operator tu kata dekat area rumah shida memang line tengah SENGAL! langsung tak boleh online! so memang geram je dengar. tunggu lah dalam minggu ni. Kalau tak ok juga nak potong je line p1max ni. Mungkin pakai servis lain pula. Korang terima kasih sebab sudi singgah blog shida ni ha! terima kasih sangat sebab sudi jaga blog ni macam blog korang juga! kalau ada masa shida update lagi entri terbaru ya! dan balas semua jejak korang! I will miss you all huwaaaa ;(




Monday, 24 September 2012

2 Hari tak online bercelaru dibuatnya | rindu dengan blog dunia shida ni!

   Assalammualaikum, peace upon you.
comel tak kucing ni?? wink wink wink :)
Hari ni shida tersangat-sangat lega dapat update lagi blog, sejak-sejak ni internet p1max shida selalu buat hal. Ada masalah line dekat area kawasan umah shida. Sebelum ni memang mantap line wifi p1max ni. Shida memang tabik spring!! tapi sejak-sejak jadi macam ni rasa hampar je. Shida excited nak online update blogwalking blog kawan-kawan semuanya tergendala gara-gara masalah line ni. Hope benda ni cepatlah selesai dan shida boleh update seperti biasa. Shida happy sikit macam kucing kat dalam gambar tu hehee :)
Ada yang rindu tak?? shida tak ada 1 2 hari ni, cehhh!! baru 1 2 hari kan hehee^^ shida tau ada yang rindu ni sebab shida jadi tak sabar nak update dari petang tadi lagi. Dalam area pukul5 shida pergi rumah kakak shida yang sulung dekat kemunting nak ziarah anak buah shida yang sekarang tengah demam campak. Teruk juga penuh satu badan kesian shida tengok tau, baru 2tahun saja. Teringat pula masa shida kena demam campak masa tahun 6 tahun 1999. Shida kena time tu awal-awal tahun tak silap bulan feb ke mac macam tu lah. Hampir sebulan juga tak datang sekolah. Tapi bila dah sembuh jadi buah mulut orang semua duk panggil shida "Datin Bintik-bintik" malu rasanya. Tapi bila semua kesan dah hilang shida lega tak ada dah dengar nama tu lagi hehee :)
nama dia adam korang :) bila shida bagi dia tengok apa yang kami tangkap dia cakap itu momok dion! kenapa momok dion?? shida akan cerita nanti k heheee :)

Oh ya sebelum terlupa nak update juga perlawanan tadi, tahniah MAN UTD!!
 



Saturday, 22 September 2012

Baru ke lama ke masalah ini tak pernah selesai | korang bantu shida!!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Masalah shida dari dulu sampai sekarang ni adalah masalah feed dekat dashboard blogger. Reading list shida hilang dah hampir setahun. Dulu hilang lepas tu ada, sekarang ni langsung tak ada. Kot la bila blogger tukar wajah baru masalah shida ni selesai tapi tak juga. Masih sama dan rasa macam tak ada jalan penyelesaian je!! geram pun ada ni. Korang ada jalan penyelesaian dia?? dah lah dari melayan masalah ni baik shida blogwalking (BW) rasa dah 2 hari shida tak BW gara-gara kesibukan dengan kerja yang menimbun!! dah rindu rasanya nak komen blog kawan-kawan. Happy bloging korang :)





Friday, 21 September 2012

Blog It's Story Time & Seorang Gadis Yang Mempunyai Sejuta Impian

   Assalammualaikum, peace upon you.
Shida agak blurr dengan interface baru blogger ni, sampai stuck 1jam dekat new post!! teruk betul!! ok lah fokus pada new entri, blog atas yang comel lote ni adalah blog Kak Waniey. Pilihan purple, pink dan putih menjadi kegemaran kak waniey. Apa yang seronok edit blog kak waniey ni sebab doodle 3 beranak yang cute sangat-sangat! sampai shida rasa kat semua sudut atau ruang nak letak doodle 3 beranak ni. Cute sangat-sangat tau hehee^^ banyak pula 'cute' shida type hehe :p macam kena je doodle dengan owner dia kan. Nanti shida letak semua doodle jadi semak pula kan. Tapi shida memang enjoy edit blog untuk Family :) Jom terjah blog Blogger Waniey!
Ini pula header yang ditempah oleh Blogger Farah, Masih study farah ni dan orangnya so cute! Edit Header farah tak susah sebab mintanya yang simple so sesimple dan menarik shida buat untuk dia. Nak tengok lebih dekat boleh ke blog Blogger Farah :) so apa komen korang tentang edit yang shida buat, bagi shida masih perlu banyak perbaiki dan lebih kreatif. Shida masih belajar dalam bidang design-design ni. Setakat nak yang simple-simple semampu yang shida bleh create insyaallah shida boleh buat. Harga pun shida masih dalam kawalan yang boleh dikatakan MURAH terima kasih :)


Thursday, 20 September 2012

Rahsia atau tips diet Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood nama yang tidak asing lagi dikaca tv atau dimana-mana mahu pun FB ustazah cukup popular tambahan pula dengan penampilan SEPAH yang pernah memainkan watak ustazah dalam Maharajalawak musim pertama yang lalu. Tapi bagi shida ustazah bahyah ni dah memang cukup popular. Sejak dengan adanya rancangan semanis kurma tu shida lagi bertambah suka tengok ustazah bahyah. Kadang-kadang cara penyampaian dia buat shida terpegun melihat ustazah. Cara percakapan, penyampaian cukup sempurna buat semua yang menonton senang menerima apa yang disampaikan. betul tak korang??
So hari ni shida bukan nak jadi seperti ustazah bahyah tapi shida nak share dengan korang apa yang shida sempat print screen masa shida sibuk belek-belek feeds yang terbaru. Tips diet ustazah bahyah! haa! bukan senang tau seorang ustazah mahu share atau kongsi rahsia diet mereka. Tapi dari apa yang shida baca lain daripada yang lain tips ni. Nampak ustazah lebih kepada open minded :) jom baca sambil-sambil kita boleh menimba dan praktikkan hehee :)



Wednesday, 19 September 2012

Wordless Wednesday | sorry papa i need you!

   Assalammualaikum, peace upon you.



Tuesday, 18 September 2012

Alhamdulilah Rezeki Shida Menang Random dari Eqbal Zack

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ramai pula yang wish congratulations! tahniah! pada shida sebab menang random dari giveaway "Curi-curi Suka" Giveaway dari Blogger Eqbal Zack. Lepas result dah keluar cepat-cepat shida tengok scroll punya scroll tersangkut juga no.blog shida 159 ya!! ada onngg!! maa! so shida dapat Fridge Magnet (Limited Edition) dari Abg Eqbal. Tak dapat novel makanya pada kawan-kawan yang nak share dengan shida novel tu, sorry lah! kita sama-sama kena beli juga buku tu hehee :) Tahniah juga buat yang lain. Tak sabar nak tunggu Abg Pos Laju yang biasa datang rumah shida Encik Ikhmal single lagi ok! dia kalau rumah tak ada orang dia pusing pergi tempat kerja shida :)
Nombor bertuah ku  :) Thanks Eqbal Zack!



sekadar ingin berkongsi "Bahasa Itu Indah"

   Assalammualaikum, peace upon you.
shida translate dulu ayat diatas berbunyi seperti berikut " sakit hati bila gaduh dengan BFF tapi hati ini akan bertambah sakit kalau tak dapat buat dia gembira masa dengan kita. Sekarang aku lepas hang sayang oii!. Aku tengok hang lagi gembira tanpa aku K takpa ceria selalu dengan BFF baru hang. Aku sayang hang! " so macam mana selepas shida translate? indah bukan bunyi dan bahasa dia :)
shida print screen dari FB hari tu status ni terupdate dekat new feed shida. Mula baca tak faham sangat sebab ayat dia macam tu, kali ke 2 baca baru paham hehee^^ gembira adik ni sebab bermain rebut kerusi tadi dekat sekolah ya^^ korang faham?? boleh tolong translate kan?? hehee :) Shida sekadar berkongsi bukan nak aib kan sesiapa. Nama pun shida hide kan supaya tak jadi satu isu besar nanti. Semua pun tahu kan bahasa-bahasa typing ni macam-macam, dulu shida juga pernah terjebak. Tapi sejak dah kerja dalam bidang yang lebih profesional shida dah buang tabiat guna bahasa-bahasa macam tu dalam typing sebab dalam kerja harian shida nak type surat-surat rasmi. Dalam blog shida juga shida praktik kan untuk memiliki sebuah blog yang berkualiti dalam penulisannya. Dulu tersasul-sasul juga tapi sekarang dah ok tiada masalah lagi tapi masalah TYPO memang tak boleh lari hehee^^ Hari ni baru nak mula singgah-singgah blog kawan-kawan, shida agak sibuk dan baru berkesempat nak wish pada korang semua Selamat Hari Malaysia :)



Monday, 17 September 2012

GiveAway Blogger Bertuah by JiwarOsak Dot Com

   Assalammualaikum, peace upon you.
Nah!! lai lai mai mai pakat semua blogger join Giveaway Blogger Bertuah  yang bakal memenangi lebih 20 hadiah yang memang superb!! bagi shida! aiisehh shida salah seorang sponsors dalam Giveaway ni, kalau tak shida dah join cepat-cepat!! giveaway ini dianjurkan oleh Blogger Feroz a.k.a Jiwarosak.com dan ada juga beberapa blogger lain termasuk shida memeriahkan lagi GA ini. Giveaway Blogger Bertuah ini berlangsung selama 21 hari bermula hari ini 17 SEPT 2012 hingga 7 OKT 2012. Jadi korang jangan tunggu-tunggu lagi pakat semua join GA yang best ni! Jom tengok senarai hadiah yang terbaik dan owesome! : keterangan lanjut >> klik sini
LAWAK PULA ADA YANG WISH ME LUCK, SHIDA SPONSORS LAH!
ANTARA HADIAH GIVEAWAY INI ADALAH :
1. Domain .COM / 1tahun
2. Cash RM50 
3. 3 header percuma
4. 4 aplikasi fanpage
5. Topup rm10
6. Pendrive kingstone 8gb x1 dan bag case HP x2
7. Sevonir dari oversea 3x
8. Topup rm10 3x
9. Review blog 3x + Topup rm15
10. Topup rm50
11. Bedak arab 2x
12. Mug changing colour n design
13. Top rm5 2x
14. 3D Sticker Room Decor 3x
15. Lens 2x
16. Cenderahati 5x
17. Topup Rm10
18. 2 helai cotton shawl
19. Bag sophie paris 1x
20. 1 set gelang, 1 tudung bwal, 1 shawl, 3 inner scarf
21. Produk Haruman Muslim 2x
22. Sevinour 6x
23. Topup Rm10 3x
dan juga hadiah utamanya pula akan dinilai oleh sponsors atau penganjur berdasarkan kekemasan entri dan menarik. So hadiah utamanya seperti berikut :
1. Domain .Com, Topup Rm 30, 2 Aplikasi Fanpage, 1 Header
2. Cash Rm50, Topup Rm10, 1 Aplikasi Fanpage, 1 Header
3. Pendrive kingstone 8gb, Topup Rm15, 1 Aplikasi Fanpage, 1 Header
 

Sunday, 16 September 2012

"Curi-Curi Suka" Giveaway!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Korang suka baca novel?? Jom join Giveaway Abg Eqbal Zack yang akan tamat malam ini 11:59pm. So pada semua kaki-kaki novel jangan lepaskan peluang dapat novel free "Curi-curi suka" Liyana Zahim anjuran Abg Eqbal Zack . Hope shida bertuah kali ni amin, good luck untuk semua blogger yang join :)




Saturday, 15 September 2012

Review Generation Header cikepal06.blogspot.com

   Assalammualaikum, peace upon you.
Cantik dah tu cikepal oii :) rasa-rasa ni gambar tahun lepas kot entah taram je sebab shida ambil gambar ni dari search image kat google. Type je cikepal bersepah gambar-gambar cikepal yang cute-cute. Suka shida tengok bila search "cikepal" banyak generasi yang bersangkut paut dengan nama cikepal ni. Kalau korang tak percaya bleh search image kat google ada gambar beberapa blogger yang lain dan diantaranya shida yakin salah sorang fans cikepal sebab kesemua gambar memakai tudung style cikepal. Mungkin berkemungkinan juga dan paling pelik kenapa tiba-tiba shida ternampak gambar Blogger Sop juga, ini sangat-sangat menghairankan shida, nanti shida nak tanya Abang Sop sendiri. Adakah Abang Sop juga salah seorang fans Cikepal kita ni?? hehee^^ search dan search terjumpa header-header cikepal yang sangat ohsem tu! baru-baru ni pun cikepal tukar lagi header, kali ni header bertema tepat dengan nama cikepal dan EPALnya hehee^^ dan juga siPelakunya (designer) adalah Ayeemayam.com. Siapa tak kenal dengan Ayeem ni pakar dengan Flash dia ni. Jom enjoy dengan beberapa header cikepal dulu dan sekarang :)
Header terbaru ni lebih comel shida tengok. Header Flash buat macam mana pun memang menarik sebab dia bergerak-gerak hehee ;) cuba korang klik ladybird tu nanti ya hehee^^
eh! ni bukan header cikepal, ni header shida ok :) edit dan design sendiri terima kasih^^




Friday, 14 September 2012

Review Blog ihaveasweetsmile.blogspot.com dan Blog Boboigirl :)

    Assalammualaikum, peace upon you.
Seperti yang korang sedia maklum sesi review blog atau promot blog shida untuk entri ini >> ISU KOMEN2 masih belum selesai. Masih tinggal 1 blog saja lagi untuk shida tamatkan sesi review ini. Kalau korang nak blog korang direview kita tunggu akhir bulan9 untuk shida cabut undi review blog untuk TOP KOMEN "Jari Mereka OHSEM!" penyertaan apa pun tak perlu. Cuma korang perlu komen setiap entri shida sehingga korang mendapat tempat Top 15 serta Top 15 tersebut akan shida cabut undi menggunakan random.org dan 2 blog bertuah dari 15 top komen akan shida review begitu lah bulan-bulan seterusnya (untuk setiap bulan shida tak akan review blog yang sama) hehee^^ itu sudah semestinya. Bagi can kat blog lain juga kan :) Sebenarnya shida tak nak umumkan hal ni. Shida nak buat diam-diam tapi memandang ini perkara baik untuk semua sahabat blogger shida jadi ini lah caranya shida menghargai setiap komen yang korang publishkan untuk blog ini. Tanpa korang sahabat bloggerku siapa diri shida dan blog ini! terima kasih tak terhingga :)


Kalau tengok header comel ni yang penuh dengan berlian tak lain tak bukan memang dari Blogger IntanBerlian yang entrinya penuh dengan cerita suka duka keluarga anak-anak dan yang paling menarik minat shida untuk terus membaca ada tips-tips khususnya untuk ibu-ibu mengandung/hamil. Jadi wanita macam shida yang masih single ni timba pengalaman dari orang lain dan sekali gus menjadi matang bersama-sama kakak-kakak disana. Apa yang menarik lagi di blog kak ina ni banyak blogger lain give and take. Maksud shida bukan kak ina saja yang suka membantu malah ada juga beberapa kakak-kakak yang sudi share-share tips atau info yang berguna untuk semua ibu-ibu dan bakal ibu dan juga ada tips-tips rumah tangga yang harmoni. Ish! memang seronok tau baca blog kak ina. 
Masa mula-mula kenal kak ina ni rasa macam biasa-biasa je, datang singgah-singgah saja. Tapi start shida baca entri-entri kak ina dan Alisha terus shida jadi suka baca baca baca dan terus baca. Kadang-kadang disebabkan komitmen kerja shida. Terlepas juga 2 3 entri kak ina, dalam sehari tu. Cepat betul kak ina update hehe^^ tapi shida tetap baca walaupun kena klik button OLDEST! seronok punya seronok rasa nak cepat-cepat tamatkan riwayat single ni hehee^^ Insyallah tak lama lagi hehee cuma doakan kami panjang jodohnya ya :) shida doakan kakak dan baby (adik alisha) nanti selamat dilahirkan dengan baik, tak lama je lagi kan kak tinggal menghitung hari-hari saja. Tak sabar nak tengok bakal adik alisha ni. Jom korang terjah blog kak IntanBerlian ni =.=

Comelkan kartun 3D Boboiboy ni, Kalau dapat tengok cerita dia lagi lagi anak-anak buah shida memang fans habis Boboiboy ni. Kalau tv tunjuk cerita ni jangan harap nak dapat tukar cerita lain siap remote dorang sorok. masayaallah!! hahaaa^^ tapi bukan kisah ini yang shida nak share dengan korang tapi korang dapat bayangkan atau korang pernah terlintas nak buat blog bertemakan cerita kartun macam Boboiboy ni? Nah! shida tunjuk dekat korang Blog Super Awesome bagi shida sehingga last minit shida ambil dia sebagai review khas untuk Pemenang Awesome Gveaway tu tapi malangnya sampai sekarang masih tiada jawapan dari dia sebab shida juga gagal menghubungi dia. FB TWITTER juga tak dapat balasan dari dia. Lagi-lagi blog utama dia kena remove OMG! teringat blog shida kena remove hehee^^ baca sini so shida pun tak nak berhutang lama shida review juga blog boboiboy ni sebagai gantinya kerana blog ini yang ohsem pun! tapi sayang dia guna sebagai join Contest GA saja! Jom terjah blog dia >> boboigirl :)
MINTA MAAF KAWAN-KAWAN SHIDA TAK SEMPAT NAK BLOGWALKING LAGI HUHU BZ!


Thursday, 13 September 2012

CPUV / Buffered Earnings ke 32 dari Nuffnang | thanks myravea.com

  Assalammualaikum, peace upon you.
BE/CPUV pertama dari Nuffnang dengan new interface. Ingatkan Nuffnang tak nak bagi dah hampir sebulan shida tak dapat BE dari Nuffnang dah rasa nak sentap ni!! BE ke 32 VW Beetle Launch thanks Nuffnang :) hope lepas ni Nuffnang bagi lagi BE baru kat shida, Alhamdulillah bulan Aug cashout so far earnings dari campaigns biasa berjalan seperti biasa. Thanks bagi yang suka derma dekat shida. Shida pun derma ikhlas balik dekat korang. CPUV dari Volkswagen ni hope kekal lama hendaknya amin :)



Alhamdulillah hadiah watermark ini shida dapat dari blogger myravea.com kerana shida menjadi Top Referral sempena segmen bloglist cik myra kita ni, tak sangka sangkut juga blog shida, padahal yang join sangat-sangat ramai. Agaknya ramai yang kenal cik myra ni sebab myra juga seorang designer blog. Kalau korang nak tempah edit blog dengan myra boleh juga. Sentuhan design myra cantik lembut dan halus macam tuan dia. Jom terjah blog www.myravea.com. Thanks myra i like ;)




Wednesday, 12 September 2012

Wordless Wednesday | Apa yang tak kena dengan kedai ni??

   Assalammualaikum, peace upon you.
sumber : facebook




Tuesday, 11 September 2012

Rezeki Halal dan Haram part 1 | Ustaz Don Daniyal

   Assalammualaikum, peace upon you.
Shida tertarik tersentuh dengan kata-kata Ustaz Don Daniyal mengenai petikan yang shida ambil dari FB ni, Kalau korang baca mesti korang akan rasa apa yang Ustaz Don katakan itu adalah benar dan sering berlaku disekeliling kita, tak kira lah berlaku atas diri sendiri atau orang lain. Tapi bagi shida sendiri pun shida banyak dengar tentang perkara seperti ini. Gaji besar tapi tak pernah-pernah cukup salah satu sebab duit tu tak berkat dan haram bila kita buat kerja gaji seperti gaji murah kira macam makan gaji buta. Ada juga yang tak hulur langsung pada orang tuanya. sekali-sekali hulurlah sama, berkat tau bagi gaji kita pada orang tua. Walau kadang-kadang tu orang tua kita tak minta tapi kita sebagai anak kena tahu tanggungjawab kita kepada orang tua yang melahirkan kita, menjaga kita sehingga seperti sekarang.
Ada juga shida dengar selalunya orang-orang kampung yang hidup susah, dapat bela anak dia sampai masuk Universiti kerana apa? samalah dia gaji rendah tapi buat kerja banyak dan berat seperti orang gaji mahal dan banyak. Dia bekerja lebih jadi Allah swt membalas dengan seorang anak yang bakal menjaga dia kelak dengan baik :) dalam kawasan tempat shida ni banyak shida dengar macam tu. Duduk kampung dia jaga anak dia bela sampai masuk universiti sekarang anak dah berjaya. Now anak dia pula jaga ayah mak dia, hidup dah senang sikit anak dapat kerja baik. Ini kisah benar yang shida share dengan korang :)

 sama-sama kita muhasabah diri untuk menjadi lebih baik




Monday, 10 September 2012

Review Blog Komentar 9999 dan Komentar 10001

   Assalammualaikum, peace upon you.
Tahniah shida ucapkan kepada mereka yang bertuah dalam entri ini dan hari ni tibalah masanya shida memberi hadiah seperti yang dijanjikan kelmarin. Kepada Ezad hadiah awak on the way :) so untuk Review Blog ini shida lebihkan kepada mempromosi blog dan jika perlu shida akan memberi sedikit pandangan dari segi kekemasan blog sebab blog shida sendiri pun masih dalam pembelajaran jadi nak komen tentang blog-blog ni shida masih belum cukup otai dalam bidang mengkritik hehee :)

KOMENTAR 9999
Agaknya kalau korang tengok header ni kenal tak? Shida tahu separuh dari follower shida ni adalah Geng Fiqra betul tak? sebab bila shida masuk mana-mana blog mesti ada ID card blogger yang melambangkan Geng Fiqra. Bagus dan tahniah shida ucapkan kepada Mas@Fiqra atau Admin Group Fiq'ra kerana berjaya menubuhkan satu komuniti blogger diruang FB yang berjaya mencuit hati para remaja untuk join dan berkembang disana. Tahniah juga buat mas kerana bakal menikah pada december nanti. Insyallah tak ada aral melintang kak shida boleh kesana kerana taklah jauh sangat tempat kenduri tu nanti dari tempat kak shida, masih dalam perak tak ada masalah nanti :) Mas dan pasangan juga salah satu pasangan yang berkahwin muda selepas perkahwinan muda syafiq dan yana, korang masih ingat?? isu ni hot sekitar julai kelmarin.

KOMENTAR 10001
Kalau tengok Header dah tahu mesti owner meminati warna hijau (mungkin) kerana kalau dilihat dari blog segi temanya dan perhiasan banyak kepada warna hijau, untuk kepastian nanti tunggu jawapan dari owner tu sendiri iaitu Onitsukahana. Mengikut dalam blog nama yang diberi sebegitu amat unik. Blogger hana ni shida pun kenal juga, dia sering tanya-tanya jika mempunyai sebarang masalah mengenai blog dan tutorial shida. Insyallah kalau ada sesiapa yang bertanya-tanya tentang tutorial shida dan nak req juga boleh tak ada masalah PM saja pada mana-mana entri,insyallah shida reply :)

Jom terjah blog mereka!!



Sunday, 9 September 2012

Tangkap Muat Follower 3333 | Edit Full Template Blog Dyanz Shoppe

   Assalammualaikum, peace upon you.
Tangkap muat kali ni untuk follower 3333 iaitu saudari ♥Ohh! Aien sorang blogger yang suka warna pink mungkin tengok dari gaya blognya yang serba pink gitu. Aien juga seorang yang mempunyai lesung pipit di pipi dan juga seorang kidal haa info ni semua shida dapat dari blog Aien. Apa kata korang terjah blog Aien mungkin boleh menambah kawan dan follower korang. Thanks Aien sebab follow shida :)

Sejak kebelakangan ni shida sibuk sikit sebab terima tempahan edit blog dari Kak Waniey, Actually bukan blog kak waniey tapi blog kakak kepada kak waniey, tak paham eh?? tanya kak waniey sendiri lah hehee :p Blog Shop menjual barang-barang atau produk dari catalyst. Sebenarnya shida juga pakai produk catalyst collogen tu cuma sekarang dah tak pakai sejak-sejak shida ambil vitamin c. So kalau korang rasa nak beli barang-barang catalyst boleh direct terus ke Blog Shop Catalyst tu. Tapi rasanya belum rasmi lagi insyallah dalam masa terdekat ni boleh berurusan jual beli kan kak waniey hehee^^ Lagipun pagi tadi baru siap je blognya hehee^^ jom korang singgah dan tambah follower Blog Dyanz Shoppe ni :)
Jom terjah blog Dyanz Shoppe Catalyst :)




Saturday, 8 September 2012

Demam OPPA GANGNAM STYLE menjadi-jadi

   Assalammualaikum, peace upon you.
freebies doodle Oppa Gangnam Style boleh cilok dekat Blog Fizgraphic :)

Ada tak diantara kawan-kawan blogger shida ni yang meminati Gangnam Style ni, Shida sure mesti ramai sebab fenomena Gangnam Style pun baru bermula je. Kira macam waktu kewujudan Angry Birds buka blog atau facebook masing-masing semua cerita pasal Angry Birds. Sekarang ni musim Oppa Gangnam Style salah satu tarian kuda yang terkangkang-kangkang tu hahaa^^ lawak shida tengok video dia. Apa yang buat shida teruja anak majikan shida sendiri baru 6 tahun pandai nyanyi siap menari lagi lagu dengan tarian Gangnam Style ni. Perghhhh!! memang semakin menjadi-jadi fenomena Gangnam Style ni. Bagi shida pula tak la terlalu menarik biasa-biasa saja sebab hiburan macam ni senang di copy paste je. Pandangan shida lah! Kalau tak percaya kita tunggu beberapa tahun nanti ada yang baru Oppa SIAPA Style pula kan heheee :) eh! korang! Demam Duck Face apa cerita eh??
Eh! eh! shida type sambil dengar lagu Gangnam Style ni. Laju je tangan menaip, mulut duk Opp.Opp Opp.. Opp Oppa Gangnam Style hahaaa^^ adoiii :p muzik dia menarik sebab rancak, tarian kuda dia adehhh tak boleh belahh!! hahahaa^^ tak sopan kalau perempuan melayu terakhir yang menari lagu ni tau hahaaa :D so mak ayah abang kakak-kakak awasi anak-anak bawah umur atau adik-adik yang baru nak dapat kaki ni menari Oppa Gangnam Style silap-silap lekang kaki tu heheee :p Jom enjoy dengan Video PSY ni :)

boleh tahan 'likes' memang ramai yang suka "Oppa gangnam Style"
NO GANGNAM STYLE hahaaa^^ ingat tu adik-adik :)

sebenarnya shida pecah perut tengok video Suasana Gangnam Raya ni hahaa^^ adoii!