Dunia sebenar Shida: November 2012

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 29 November 2012

Edit Simple Full Template by Shida Radzuan

   Assalammualaikum, peace upon you.
boleh terjah sini >> Blogshop Farahin Craft

boleh terjah sini >> Blogshop Zinnia Z A wakil Shaklee

boleh terjah sini >> Personal Blog Ezad Raizad




Wednesday, 28 November 2012

Wordless Wednesday | finger and cat, cute tak?

   Assalammualaikum, peace upon you.




Tuesday, 27 November 2012

I'm so sorry :(

   Assalammualaikum, peace upon you.
 kalau tengok gambar ni boleh bayang tak macam mana sibuknya shida huhuhu^^
Shida nak minta maaf shida sibuk sikit sejak-sejak ni, shida sempat update nak blogwalking shida tak sempat lagi, rasanya dah 2 3 hari shida tak blogwalking. Sibuk teramat sangat-sangat huhuhu^^ balik letih nak buka mata ngadap blog rasa dah tak mampu dah huhu^^ minta maaf sangat-sangat shida belum sempat nak terjah atau singgah blog korang ;( rasa serba salah pula tu yang shida keluarkan entri ini. Shida jadi semakin sibuk sebab Majikan shida tak ada so semua kerja atas kepala shida, semua shida handle! Majikan shida cuti bersalin now dia berehat tengah pantang. So sementara ni shida lah BOS hahahaaaa^^ tawa dalam tangisan! Shida slowly jejak korang k! miss u korang!!




Menang GA dari Shasha Yacob | Bag Coach dari Butik Chinta Zulaikha

   Assalammualaikum, peace upon you.
Bungkusan ni datangnya dari 1st Giveaway dari Makcik Superman shida menang GA ni dirandom by bogger Shasha Yacob. Alhamdulillah rezeki shida menang GA ni :) dah lama shida tak menang mana-mana GA ni. Semua pemenang dan hadiah dalam entri ini > senarai pemenang Thanks juga pada sponsors dari Butik Chinta Zulaikha. Kalau korang nak shopping bag-bag yang cun korang boleh terus ke Fanpage Butik Chinta Zulaikha ni :) apa-apa pun shida sangat-sangat berterima kasih kepada penganjur dan sponsors. Layan lagi gambar Bag yang shida dapat ni :)
bertambah lagi koleksi bag shida ^_^



Monday, 26 November 2012

CPUV dari Nuffnang BE ke 34 Astro Fear Factor ada gambar Aaron Aziz lagi ok! | Keputusan Piala AFF Suzuki 2012 Malaysia 0 - 3 Singapura

   Assalammualaikum, peace upon you.
Wah^^ dah lama tau blog shida tak dapat CPUV dari Nuffnang ni, yerlah sebab shida malas update dekat akaun Nuffnang huhu^^ bukan malas sebenarnya shida sibuk sikit sejak-sejak ni. Then shida pun update lah 2 hari yang lepas, esoknya buka Nuffnang bagi BE baru yang ke 34 iaitu Astro Fear Factor ada gambar Abang Aaron Aziz lagi tau! korang klik-klik tengok apa ada dekat dalam banner disebalik iklan Abang Aaron Aziz tu tau. BE ke 33 Microsoft Window 8 pun masih running lagi alhamdulillah :) Thanks to Nuffnang sebab masih percaya blog celup-celup tenggelam timbul ni, alhamdulillah syukrann :)

tempek gambar abang Aaron Aziz hehee ==" 
Nak tips dapat BE/CPUV tak?? klik >> TIPS DAPAT BE VERSI SHIDA


Keputusan Malaysia melawan Singapura Piala AFF Suzuki 2012
Malaysia 0 - 3 Singapura
terima sajalah keputusan ni, nak buat macam mana belum ada rezeki mybe, apa pun Harimau Malaya tetap dihati, lepas ni minta Gopal mantapkan lagi bahagian pertahanan dan serangan. Nampak kita masih lemah 1skor pun susah nak tembus! sabar jerlah!




Sunday, 25 November 2012

Nabila Medan's Giveaway

   Assalammualaikum, peace upon you.
Giveaway kali ni dari Nabila Medan's dan ditag oleh blogger Dedeq so tanpa segan silu atau menunggu hari semakin hampir tamat shida join dulu. Segala syarat Follow dan Like sudah shida buat sila semak ye penganjur dan wish me luck dan juga peserta lain. Ohya! nanti shida update shida menang GA dan hadiah pun dah sampai ke tangan shida. Hope dengan Nabila Medan's Giveaway ni shida bertuah juga amin :)

Bagi yang nak join sila-sila ya! jangan malu-malu kita terjah je! GA yang berlangsung lebih kurang 3minggu lebih  macam tu lah! Cabutan bertuah dan Top referral akan memdapat hadiah-hadiah yang ditawarkan. Nak tahu hadiahnya boleh terjah juga di blog penganjur :) mangsa tag shida : AkuAyut dan MeeSupergirl




Gadget baru, gadget impian ku #part3 | Samsung I9300 Galaxy S III

   Assalammualaikum, peace upon you.
Terima kasih tak terhingga kepada yang sudi menjawab dan meneka Gadget Baru, Gadget Impianku. seperti yang shida janjikan shida senaraikan semua blog yang menjawab dengan betul iaitu Samsung Galaxy SIII tak kira korang ada serta kan modelnya sekali atau warna dia. Janji "Samsung Galaxy SIII / Samsung Galaxy S3" shida terima juga :) Jom tengok blog siapa yang bertuah tu :) Tahniah ya! pandai korang teka!


Bolehlah terjah blog masing-masing ya :) ucapkan tahniah :) sama-sama kita naikkan trafik kan apa salahnya alang-alang shida dah backlink ke blog masing-masing :) so bagi yang tiada nama tu korang cuma jawab ciput jer, ada yang jawab S3 ada yang jawab Note II ada yang jawab Iphone hehee^^ salah tau tak apa boleh cuba lagi ok :) Harga?  hampir 2K! harganya adalah RM1799 survey terbaik shida buat selama hampir sebulan! Actually shida memang ada saving untuk beli HP baru memandangkan HP sekarang sudah nazak! Mula hajat dihati nak sambar Iphone 4S tapi sementara nak tunggu saving membukit keluar pula Samsung Galax S3 ni dengan harga RM2199 tapi normal lah harga HP jatuh merundum sehingga shida boleh dapat RM1799 :) dah saving banyak tu sebenarnya! Terus batal niat nak pakai Iphone 4S sebab S3 ni sebijik macam Samsung Galaxy Tab tau. Update memang boleh sempoi!! Jom enjoy gambar-gambar selebihnya tapi shida snap guna HP cikai sebab kalau guna S3 macam mana nak snap gambar S3 tu kan :)

 Nanti shida upload lagi gambar kali ni guna ScreenShot, shida pun tak habis godek-godek lagi first time guna HP selain Nokia ni. Kira dah pecah panggung la! 10 tahun shida jadi pengguna setia Nokia :)



Saturday, 24 November 2012

Oh gadget baru, gadget impian ku :) #part2

  Assalammualaikum, peace upon you.
Hai korang, ingat tak dalam entri Oh gadget baru, gadget impian ku #part 1 yang shida minta korang teka gadget baru shida tu, yang sebenarnya shida dah beli tapi masih belum pertontonkan kepada korang. So shida bagi lagi "klu" kat korang. Nampak book porch tu? dalam dia ada isi tau, isi dia gadget impain shida. Cuba korang teka lagi gadget apa yang ada dalam book porch tu? Kali ni dengan senang hati shida masukkan semua blog yang jawab betul nama penuh gadget tersebut :) tak susahkan senang je! dalam entri yang lepas ramai blogger jawab betul hampir kesemua jawab betul tapi terlalu simple jawapan tu so kita perbetulkan lagi :)

selamat menjawab :)



Friday, 23 November 2012

Tazkirah Jumaat | Pesanan Untuk Lelaki dari Ustaz Azhar Idrus

   Assalammualaikum, peace upon you.
klik untuk tumbesaran yang sihat dan lebih jelas :)

Pesanan Untuk Lelaki :
1. Jangan pikat WANITA kalau anda tak bersedia cintakan dia.
2. Jangan buat WANITA tu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia.
3. Jangan memberi WANITA harapan kalau anda tidak pasti.
4. Jangan sakitkan hati WANITA kalau tiada hati untuknya.
5. Jangan mainkan perasaan WANITA kalau anda tiada perasaan untuknya.
6. HARAM jika jadikan WANITA itu kekasih tetapi tiada niat untuk nikahinya.



salam jumaat, selamat beramal :)




Thursday, 22 November 2012

Shida dapat Hadiah dari Kak Wanieys a.k.a Ibu Qalief

   Assalammualaikum, peace upon you.
Yay, Alhamdulillah syukran dapat hadiah lagi dari blogger, kali ni dari blogger yang bukan calang-calang blogger bagi shida iaitu ibu Qalief atau kak wanieys thanks kak bagi shida hadiah superb awesome ni! shida dapat keychain huruf W ya! semestinya Waniey dan juga button flower yang cute warna kuning. Bolehlah buat koleksi shida nanti. Shida banyak juga koleksi butang bunga-bunga ni :) Shida simpan baik-baik tanda kenangan antara kita kak :) Thanks tak terhingga akak :) Kak Waniey juga salah satu pengunjung setia blog shida tau dan kak waniey ni baik snagat-sangat :) shida senang berkawan dengan kak waniey walau perbezaan umur dan status yang berlainan. Tak lupa pada kakak-kakak blogger yang lain juga, semuanya Awesome!! Jom terjah blog kak Waniey :)



Wednesday, 21 November 2012

Wordless Wednesday | Pray For Gaza!

   Assalammualaikum, peace upon you




Tuesday, 20 November 2012

Oh gadget baru, gadget impian ku :)

   Assalammualaikum, peace upon you.
cover photo yang baru ^_^
Agak-agaknya korang boleh teka apa gadget baru shida lebih mudah dan senang gadget impian shida. Sebelum ni shida ada buat satu entri yang shida nak beli sangat-sangat gadget ni. Ya memang mahal hampir 2k so korang boleh teka gadget apa yang shida maksudkan? 2 blogger jawab yang paling awal dan tepat shida masukkn link blog dia dalam entri Gadget Impain ku nanti :)

shida rasa korang memang dah boleh teka, terpampang klu shida bagi ^_"



Monday, 19 November 2012

Review Blog Kisah Emas Putih dan Blog Si Matatajam

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ha! sebelum melabuh tirainya bulan November shida nak teruskan sesi review Blog untuk Top Komen Oktober yang masih tersadai disebabkan masalah-masalah yang tak dapat dielakkan oleh shida sendiri. Mohon maaf ya korang! so shida teruskan sesi review ni sementara line internet tengah laju selaju lajunya :) Oh ya sebelum tu shida nak mention juga untuk Top Komen November dan December shida tak akan buat sebab shida nak buat simple GA sempena Birthday shida nanti so shida akan buat serentak memilih 4 Blog secara random. So itu nanti shida cerita ok :) shida selesaikan dulu sesi review ni dulu. Tahniah 2 blog yang direview :)

Emas Putih atau Uzu nama samaran bagi Blogger Sabahan ini yang sangat-sangat comel bagi shida :) Kenapa comel? cuba korang tengok muka dia cute je macam barbie hehee^^ Gadis yang sukakan warna pink ni shida baru juga kenal-kenal dia itu pun kenal dari segmen blogger apit :) Uzu atau Emas Putih ni sweet orangnya peramah dan mudah didekati. Shida walau baru kenal tapi kami dah macam kawan lama. Dah sharing macam-macam tau kalau korang nak tahu, peribadi bukan peribadi gosip-gosip semua dah hehee^^ Jomla korang berkawan dengan Blogger Emas Putih yang tiut ni :) sejak rapat dengan uzu dia juga dah jadi pembaca setia blog shida sampailah dia naik dalam "jari mereka ohsem" ni. Tahniah sayang :)

Blog ke2 pula untuk Blogger Si Matatajam dan juga seorang ibu. Macam tak sangka blog shida ni blog umum juga pelbagai peringkat umur yang baca tau. Ada juga yang masih sekolah, ibu-ibu, rakan sebaya dan juga rakan blogger yang lain. Thanks semuanya, shida selesa memanggil kak M simple kan. Kak M ni jenis yang senang bergaul sehinggakan shida sendiri tak ingat macam mana boleh terlekat dengan kak M tapi kak M kalau ada masa terisi dia rajin baca entri-emtri shida. Bertuah shida dapat pengunjung seperti kak M. Peramah juga kak M ni selalu datang blog shida komen-komen. Shida membalas budi baik kak M dengan membuat perkara yang sama. Ada masa terluang shida datang baca, komen-komen entri kak M. Thanks kak M sudi menjadi kenalan maya shida dan support blog shida yang tak seberapa ni. Jom terjah blog kak M :)



Sunday, 18 November 2012

Kawasan taiping dilanda musim hujan yang berpanjangan OMG!

   Assalammualaikum, peace upon you.
Dasat korang! tempat shida boleh dikatakan hujan tiap-tiap hari. Lepas tu dan dan la line yang memang selalu buat shida geramm ni buat hal! semalam tiba-tiba line tak ada, padahal dah semangat dekat office draft entri. sabar jer lah! ikutkan hati mau je dilempar dekat anjing belakang rumah yang selalu sangat menyalak-nyalak tu! sabar sabar sabar iman masih ada! sejak-sejak hujan ni kan shida ada penyakit baru datang tau! nak tahu penyakit apa? GIGI BERDENYUT! entah sejak bila shida ada gigi sensitif sampai macam ni sekali, yang lagi hairan dia sakit time hujan saja. hujan kan sejuk kan so dia mula meragam! sakitnya?? jangan korang cuba nak rasa sakitnya! memang menusuk! huhuhu^^ waaa hari-hari hujan matilah! shida hari-hari gigi sakit. Then sidia suruh shida guna ubat gigi sensodyne! beberapa hari ni shida guna ubat gigi tu :)
Dalam beberapa hari shida guna ubat gigi sensodyne ni ok lah! memang mujarab sakit dah berkurangan dan lepas tu dah tak sakit lagi. Alhamdulillah :) syukur kalau tak memang shida tak boleh buat apa asyik nak tidur awal sebab tak tahan nak tanggung derita denyutan gigi ni. Tapi shida kena terus pakai sensodyne ni sebab shida sekarang dalam kategori gigi sensitif kan. Kalau korang ada gigi macam shida ni cuba pakai ubat gigi sensodyen insyallah hilang sakit tu, Walau pun sakit gigi ni kadang-kadang tapi sekali dia sakit memang sakit, denyutan dia memang pergh!!! tak hengat dunia punya!! ohya! ada yang tanya shida kenapa tak tukar line internet je! kakak shida baru bagitahu "kami dah terikat kontrak 2tahun" so tak boleh buat apa-apa dah, duk diam-diam guna ;(

blogger Mee Supergirl datang taiping shida sibuk sampai tak sempat nak ketemu dia, kesian dia! tapi nasib adik shida dah bawa dia jalan-jalan sekitar sini huhu^^ dan Happy Birthday to blogger Caliph Shuriken sorry bro lambat wish tak online 2 3 hari ni huhu^^ banyak pula masalah yang datang! macam-macam hal. Jom terjah dorang!!



Saturday, 17 November 2012

Irma Hasmie dan Redza Syah scan bayi yang bakal dilahirkan nanti

   Assalammualaikum, peace upon you.
Gambar dari Instagram Redza Syah bayi yang telah mereka scan dan bakal dilahirkan nanti. Moga bayi Irma Hasmie dan Redza Syah ni sihat walafiat hendaknya dan perjalanan menjalani 9 bulan membawa satu impain bermakna buat pasangan suami isteri ini. Shida pun tak sabar nak tunggu bayi ni keluar :) kredit to : Abang Nara


malam ni shida BW ke blog korang ok, P1 buat hal semalam huhu^^




Thursday, 15 November 2012

Saya join GA 2012 Nurul Yui

   Assalammualaikum, peace upon you.
Berikutnya GA dari Blogger YUi, wahh^^ semua member-member shida galak buat GA sempena dah nak akhir-akhir tahun 2012 ni kan. Shida pun ada niat juga nak buat tapi sempena lain dari yang lain, itu nanti shida cerita ok :) kita lengkapkan dulu syarat dari Yui ni. Kalau tak ada syarat orang kata macam sunyi GA kalau setakat tempek banner tinggalkan link. Kalau ada beberapa syarat baru mencabar sikit kan :)

Saya join GA 2012 Nurul Yui kerana shida teringin nak craft dari tangan Yui sendiri. Nak tempah memang boleh tapi kalau diberi sebagai hadiah feelling tu lain macam sikit hehee^^ thanks yui :) always support yui!

GA Yui berjalan selama 2minggu saja tamat 23.11.12 jom! pakat ramai-ramai join!! sebelum terlambat, wahh^^ ekspress sungguh aktiviti GA sekarang! dulu sebulan 2bulan baru habis sekarang 2minggu je. Last GA Awesome shida pun sebulan setangah nahh!! amik hahaaa^^ masa tu shida sibuk sikit so tu yang ambil kesempatan buat GA. Memang meriah! ramai dapat hadiah suka benar shida tengok heheee^^ Selain tu mengenang jasa pengunjung setia blog dunia sebenar shida ni :)




Wednesday, 14 November 2012

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih

   Assalamualaikum, peace upon you.
Support segmen member cun shida ni Cik Emas Putih. Berlangsung hanya 2minggu memang sekejap jer segmen ni dan yang bertuah akan dapat topup tapi di random dulu oleh abang random. Nak join masih dialu-alukan mula 13.11.12 dan tamat 26.11.12 Hope shida antara yang bertuah dapat random tu! fuhh..fuhh^^





shida dah memohon anda bila lagi? | Permohonan Online BRIM 2.0

   Assalammualaikum, peace upon you.
masih boleh nak memohon, nak mohon klik sini permohonan BRIM 2.0 online




Tuesday, 13 November 2012

Maaf shida 3 hari tak online gara-gara melayan perasaan dan P1

   Assalammualaikum, peace upon you.
ya!! memang bosan kalau melayan perasaan terlalu lama, kerja apa pun tak jadi nak buat asyik membelengu saja. Korang pernah alami tak? mulanya P1 tak ada line lagi masa hari sabtu, memang geram lah kerja apa pun tak boleh buat. Lepas dari itu shida sedikit alami tekanan emosi gara-gara kelahi dengan si dia huwaaaa^^ lagi bertambah-tambah hari nak melayan perasaan ni! hampir 2 hari menyepikan diri. petang ahad tu pergi release tension dekat McDonald's dekat-dekat rumah. Lepak makan-makan sana dengan adik-adik dan ank buah shida. Lama juga duduk-duduk sana sempat juga update status FB dekat sana dengan line semputnya! sabar jelah.
So hari ni semuanya selesai, masalah selesai setelah bermaaf-maafan, P1wimax pun ada dah semalam tapi semalam shida letih tak dapat online. Terus tidur je! hari ni selasa Deepavali pesta cahaya, sekitar rumah shida berdentum-dentam bunyi mercun kuat sangat bunyi. Tiba-tiba terasa ramai juga orang india sekitar rumah shida ni. Ingatkan macam tak ada. Ohya! masa hari ahad juga shida pergi kenduri member shida kawen dan buat majlis Aqiqah dan cukur jambul anak member dapat pergi kejap sebab hujan pula petang tu. So semua cerita diatas ni merangkumi  3 hari shida tak update ya :)

thanks sudi membaca :) sesi membalas jejak korang!



Friday, 9 November 2012

Scan! Save! Copy! and Paste!

   Assalammualaikum, peace upon you.
budak-budak sekarang belajar dari apa yang diorang lihat, advance kan!



Thursday, 8 November 2012

First GA bY TirahZairi

   Assalammualaikum, peace upon you.
Cik Tirah Zairi "Bukan.Retis.Fofular" tapi sengal dia yang fofular hehehee^^
Join jangan tak join First GA dari Blogger Tirah Zairi yang simple, shida join juga tanda support antara blogger-blogger :) Hope bertuah lah kali ni! paling best GA berlangsung tak lama seminggu saja 4/11 hingga 10/11/12 memang GA paling pendek pernah shida joinlah! so Good Luck untuk semua yang join GA ni! Untuk join klik banner ya! mangsa tag shida adalah : dedeq de wishes 'setiap detik cerita tentang kita'



Hadiah dari Blogger Eqbal Zack Fridge Magnet (Limited Edition)

   Assalammualaikum, peace upon you.
 Menang dari Curi-curi suka Giveaway by Eqbal Zack
Firstly shida nak say sorry to Abang Eqbal Zack sebab baru semalam shida mengadu kasih cehh^^ tak lah mengadu kisah hadiah yang Abang EQ bagi tu tak sampai lagi. Shida double check dengan Abang EQ dan dia kata tak ada yang tercicir semua dah hantar. Shida mula lah kelam! sebab rasanya macam shida sorang je tak dapat lagi. Sebab Abang EQ kata kalau tak dapat dia bagi lagi sekali. Rasa segan disitu!huhuu^^ Bukan apa korang kadang-kadang anak-anak jiran ni suka juga main atau ambil barang dari peti pos. Shida tak senang duduk dah lama dah ni bila tau hadiah tak sampai. So nak jadikan kisahnya pula.
Tadi mak cari bil dalam laci tempat letak semua surat-surat, mak nak bayar bil Astro tah macam mana tadi mak bagi shida sampul dan shida tengok belakang dari Abang EQ! terkejutlah mak kata surat ni dah lama dapat. Shida cakap dengan mak "mak awat tak habaq awai-awai ada surat ni, jenuhh kot idah cari tau" mak lak jawab "dah kamu tak tanya mak" hahaa^^ padan muka aku!! betul juga dah shida tak tanya mak pun lupa lah! shida pun tak check laci tempat letak surat tu! rasa nyesal sungguh lah! dah termalu sebab semalam baru tanya Abang EQ pasal hal ni. Tiba-tiba hari ni barang tu jatuh dari langit! haihh! cuai sungguh shida ni! dan rasa gembira juga hadiah dari Abang EQ dah sampai :)

apa-apa pun thanks sangat-sangat abang eqbal melayan kerenah shida ni :)



Wednesday, 7 November 2012

Shida dapat free gift dari Hijabbul Azzwaa

 Assalammualaikum, peace upon you.
Wahh!! penat juga hari ni, shida baru siapkan satu blog untuk blogger dan blogshop. Semuanya dah selesai so mata rest sekejap untuk berehat sebab dah 2 hari shida bersengkang mata menyiapkan blog ni. Hari khamis pula shida dah nak start menaip nak buat buku reunion st.george's school. Just type-type alamat guru-guru lama dan lain-lain. Lebih kurang 35 buah buku tapi size pocket size lebih kurang macam buku 555 kalau korang ingat lagi la buku 555 simple je buku dia kos pun lebih kurang RM50 macam tu lah, so upah sama harga dengan harga buku :) shida dah 2 tahun ambil buat buku tu dari sekolah tu. So dah tahu lah pattern dorang macam mana kan :) bayar on the spot tak perlu tunggu-tunggu. Ok stop cerita tentang kesibukan shida ni.
So korang nampak tak gambar atas tu? haaa!! shida tahu ada dikalangan blogger lain yang dapat juga sebab barang tu shida dapat dari Blogshop Hijabbul Azzwaa sebab follow blog dan like Fanpage shop tu. Lepas tu shida inbox la detail. dapat conformation dari owner shop, admin minta detail semua then hantar gift ni dekat shida :) tapi free gift ni tak tahu lah sampai bila available kan. Benda ni dah lama dapat cuma shida lambat buat entri saja. Asalnya shida tahu dapat-dapat free gift ni dari Blog Kak IntanBerlian tapi sekarang kak ina dalam pantang menjaga badan dan Aqilah. Aikk?? Aqilah?? korang mesti terkejutkan kenapa Aqilah, selalunya Alisha saja kan. So jom la jenguk blog kak Ina tengok baby baru dan Adik Alisha yang comel tu :) Tahniah Kak Ina :) Shida pun terlambat tahu Kak Ina dah bersalin. Tahu-tahu dah banyak kakak-kakak update hal kak Ina dah bersalin hehee^^ Apa-apa pun shida gembira Kak Ina dan baby sihat sempurna :)
 Thanks Hijabbul Azzwaa bagi shida sarung tangan tu :) dah boleh buat koleksi!






Tuesday, 6 November 2012

Shida expose IP Address si kaki spam link-link iklan | Thanks Fendy :)

   Assalammualaikum, peace upon you.
Thanks to Blogger Fendy sebab bagi shida idea nak update hari ni heheee^^ ok disebabkan perkara spam-spam link/iklan ni dah semakin berleluasa apa kata shida expose IP Add dorang untuk korang check dekat akaun shout masing-masing dan banned siap-siap. Supaya si kaki spam ni tak dapat lagi shout merapu-rapu dekat shout korang kan. Sebelum ni shida tak pernah lagi show IP Add sesiapa but dengan idea yang bernas dari Fendy ni shida tunjuk kan mereka yang terlibat. Kita kena bertindak dulu sebelum benda semakin menjadi-jadi. Shida ramai juga si Anon yang suka spam bukan-bukan dekat shout, shida tak kisah pun, korang silap send shida banned saja! tak ada siapa rugi dekat sini kan. Jika berani munculkan diri!
korang klik dua gambar tu k kalau nak tengok IP Add dorang boleh siap-siap banned! tak perlu cakap or fikir apa lagi. Cakap dan shout dah la tak pakai kepala otak tu. Benda-benda macam ni boleh busuk shout shida "kan kak shila rusly selalu cakap masa komen dekat raja lawak LU BUSUK BRO!" hahaaa^^ nak ke jadi busuk?? shida tak nak ekekee^^ so korang banned orang-orang macam ni. Tak ada adab betul!
klik untuk tumbesaran yang sihat ye :) antara yang shida dan banned atau block IP Add dorang fuhh^^ senang hati teman sekarang :) ada yang dari auto blogwalking. Tiap kali shout benda yang sama dan tak berfaedah tengok url pun lain macam so shida banned saja tak cakap banyak dah :) kalau korang pakai cbox macam shida sendiri pengguna mesra cbox semua ni boleh buat. Kalau selain cbox shida tak sure lah!




Monday, 5 November 2012

Taktik baru si kaki SPAM LINK iklan dekat shout | taktik kotor

   Assalammualaikum, peace upon you.
Amboi bukan main lagi dia punya msg dekat shida kan. Gila ke apa shout macam ni. Shida tahu biasa ayat-ayat propa macam tu memang ayat nak orang picit link dia je kan! so shida letak cursor dekat link dia kua la satu link yang telah di upgrade menjadi link rahsia. Tak apa shida klik juga nak tahu siapa lah orang rajin buat onar dalam shout shida tu kan. dah selalu shida perasan IP Address dia naik! sekali tekan link churp-churp da! aiiyoo!! nak shida klik cakap la shida bukan kedekut sangat nak klik. Semua blog yang shida singgah shida klik tau bagi rezeki. Free tak payah suruh pun atau buat-buat ayat power macam kau kan!! Geli pula bila baca haihh!! tak ada moral langsung!
Dekat profile nama Zifie tapi dekat shout shida letak LinaNatasha, pandai eh buat gimik!! shida dah klik pun tak apa shida halalkan tapi sorry untuk kali ni saja. dan shida pun dah baned ur IP Address sorry ek! dekat Angry Birds pun dah pesan betul tak?? tak faham lagi ke?? nak shida klik meh!! PM FB shida k :)