Dunia sebenar Shida: December 2012

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 29 December 2012

Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh Perak (13 Gambar)

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ingat cuti Hari Krismas yang lepas, shida sekeluarga jalan-jalan pergi Ipoh, Perak. Perjalanan kesana ikut Highway cuma sejam saja. Sebab nak cepat sampai kami ikut jalan paling cepat. Nak cepat punya cepat trafik jem pula dekat highway lupa pula masa tu last cuti, ramai balik ikut highway and lastly kami sampai juga ke Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh lebih kurang pukul4 lebih. Kalau orang-orang ipoh mesti tahu tempat rekreasi ini. Untuk shida walau anak jati perak pernah juga stay ipoh selama 7tahun sebab shida study sana dulu, ini kali pertama shida jejak kaki dekat Gunung Lang ni. First time datang memang teruja, seronok dan terpegun melihat keindahan alam semula jadi ciptaan Illahi. Shida ada tangkap beberapa gambar untuk shida share dengan korang, gambar tak la sehebat mana janji kita enjoy! :)
Masa ni kami atas bot family, bot ni muat-muat untuk 10 penumpang saja. Family shida masa tu cukup-cukup 10 orang termasuk bebudak ketot (anak buah) 3 orang tu. Seronok jalan-jalan atas bot tu tau. tengok pokok-pokok hijau segarnya mata! ada air yang tenang hijau. Memang seronok dan release duduk sini walau tak lama mana kan. Ada air terjun juga, boleh mandi ke tak, shida tak sure pula hehee. Lebih kurang sejam kami pusing-pusing atas air ni kami turun ke destinasi lain disitu ada taman permainan untuk kanak-kanak dan juga ada taman untuk berehat, tangkap gambar dan lain-lain.
shida tak berapa sure kenapa adam buat muka macam tu hahaa~!
jenuh jaga budak ketot ni, si adam ni semua permainan nak main disebabkan dia masih kecil kawalan ketat dikenakan hahaaa^^ memang tak bebas sangat bagi dia main sebab budak-budak besar semua tolak dia. kakak dengan abang dia tah kemana mainnya.
memang banyak tempat shida tak sempat nak tangkap sebab shida diamanahkan jaga siketot tu =="
Menara 4 tingkat ni menarik shida tengok sekali pandang dah macam menara condong pula. Menara ni dibina untuk pelawat yang suka tengok alam-alam semula jadi dari pandangan atas, ada yang guna teropong bagai, tapi memang best tau. Agak-agak korangla shida naik tak atas tu?? 4 tingkat tau tak ada lift! tangga semata-mata! nak tahu naik ke tak?? sambungan entri lain.....
Lokasi : Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh Perak
Harga Dewasa : RM3.00 seorang
Harga Kanak-kanak : RM1.50 seorang



Friday, 28 December 2012

Seminar SPM dan PMR Percuma! untuk Anak-Anak Yatim dan pelajar kurang berkemampuan sekitar Kuala Lumpur

   Assalammualaikum, peace upon you.
Program ini akan shida stick selama 2 hari jika nak baca entri terbaru boleh scroll ke bawah ya :)
Shida diamanahkan menyambung hasrat murni Cikgu Fizi ni. Yang menawarkan khidmat mengajar secara percuma untuk pelajar SPM dan PMR hanya untuk anak-anak yatim yang berada sekitar Kuala Lumpur dengan Bengkel Skor A dalam SPM dan PMR. Jadi sekiranya ada diantara adik-adik blogger yang masih dalam sesi persekolah Tingkatan 3 dan 5 khususnya untuk anak-anak yatim dan pelajar yang kurang berkemampuan mengikuti mana-mana kelas bimbingan atau pun jika ada diantara sahabat-sahabat shida ni tahu atau mengetahui sekiranya ada terdapat pusat-pusat atau rumah anak-anak yatim yang memerlukan kelas bimbingan dalam pelajaran boleh war-warkan atau menghubungi terus Cikgu Fizi di :
DAFTAR SEKARANG. CUMA 50 pelajar sahaja.
25 pelajar PMR 2013 + 25 pelajar SPM 2013 *Anak-anak yatim+kurang berkemampuan

Ianya juga terbuka kepada Adik-adik yang masih tercari-cari seminar/bengkel untuk SPM dan PMR, cikgu Fizi masih membuka sesi pendaftaran. Untuk keterangan lajut boleh langsung menghubungi Cikgu Fizi.




Thursday, 27 December 2012

26th Birthday Giveaway by ShidaR Ditutup dan Tamat

   Assalammualaikum, peace upon you.
  • 26th Birthday Giveaway by ShidaR DITUTUP dengan serta merta.
  • Penyertaan untuk hari ini 27.12.12 sehingga 11.59pm masih diterima dan penyertaan selepas itu tidak akan diterima dan dilayan dengan serta merta.
  • GA ini berlangsung selama 10 hari dan Pemenang akan shida umumkan pada 5 Jan 2013 sila alert bagi yang menang nanti ya :)
  • semua penyertaan akan shida semak bermula 28.12.12 dimana sesi blogwalking antara shida dan peserta bermula. 
  • 60 peserta aterwal akan shida pos Calendar tersebut hari ini jadi selewat-lewatnya minggu hadapan akan korang terima. Paling awal pun sabtu atau ahad mengikut cuti negeri masing-masing.
  • Bagi 60 peserta terawal yang masih belum beri shida detail boleh berbuat demikian segera, calendar akan shida pos bersama dengan pemenang-pemenang selebihnya. 
  • Sementara nak tunggu keputusan pemenang jom kita blogwalking blog ke blog sambil-sambil tu boleh tambah trafik + komen dan follower. Senarai peserta >> Peserta GA
  • terima kasih kepada semua peserta yang beri kerjasama yang awesome dan tahniah kepada pemenang.




Wednesday, 26 December 2012

Xpax: Don't Lose It All, Time To Get Data

   Assalammualaikum, peace upon you.
Hubungan adalah salah satu keperluan dalam setiap kehidupan manusia. Tak kira dari segi perhubungan percintaan, kekeluargaan atau perhubungan dengan sahabat handai. Andai kita bercinta dan kita dipilih untuk membuat perhubungan jarak jauh, apa yang bermain dalam fikiran kita? Masa yang diperlukan, talian untuk berhubung dan sekerap mana kita mampu berhubungan dengan pasangan kita. Jom tonton video ini seketika bagaimana perhubungan antara Amy dan Nick Episode 1:
Sedih bukan jika kita berada ditempat Amy, sentiasa menunggu orang yang dicintainya untuk terus dan terus berhubungan dengannya hanya kerana perhubungan jarak jauh ini. Adakah Amy akan terus menunggu? Situasi seperti Amy dah sering kita perlihatkan juga. Memang lumrah dalam percintaan atau perhubungan jarak jauh jika masalah tidak dapat berhubung, tiada pelan data yang sempurna menjadi punca.

Beri pendapat dan komen tentang video ini di :
Bagi shida pula sekarang memang dalam percintaan jarak jauh, nak kata jauh tu tak lah jauh mana masih di negeri yang sama. Cuma kekangan masa untuk luang masa bersama menjadi satu punca kenapa perhubungan kami dianggap percintaan jarak jauh. Tapi dengan adanya XPAX Pelan data ini kami sentiasa berhubung, berkongsi segala cerita yang ada. Rasa seperti hari-hari jumpa walaupun hanya dengan teknologi sekarang pengenalan WeChat, Skype dan lain-lain yang membawa kami terus berhubung tanpa henti :) jadi terus bersama Xpax pelan data dengan langkah mudah cuma dihujung jari sahaja, hanya perlu dail *128# untuk melanggani mana-mana pakej pilihan. Untuk keterangan lanjut, sila layari http://www.xpax.com.my/c1.php





26th Birthday Giveaway by ShidaR

   Assalammualaikum, peace upon you.
ini adalah sticky post scroll untuk entri terbaru
http://3.bp.blogspot.com/-FLS4L22ztVM/UM8un0O_TeI/AAAAAAAAKAI/kTwsm1IABg0/s1600/banner+GA.png

Alhamdulillah inilah saat yang ditunggu oleh shida iaitu Giveaway shida sendiri sempena Hari Jadi shida yang ke26 tak lama lagi. Ok fine! shida memang jenis tak suka sorok umur yup! saya tahu saya dah beransur menjadi tua tua dan tua. Terima kasih mengingatkan shida hehee^^ tapi bulan January baru genap umur shida 26 :) so sempena hari jadi shida ni shida tak nak apa-apa dari korang tapi shida ada sesuatu nak bagi korang tapi......haaa... kena join dulu GA shida ni ok. Jom tengok syarat-syaratnya.

  1. korang mestilah jadi follower blog shida + like Fanpage + subcribes Facebook shida
  2. buat entri bertajuk "26th Birthday Giveaway by ShidaR" dan letak banner diatas serta backlink kan ke entri ini.
  3. buat ucapan hari lahir untuk shida seringkas yang mungkin mengikut kreativiti korang (bebas)
  4. siap entri, komenkan ke entri ini (link entri saja ok)
  5. lastly semua peserta email kepada shida : link entri + nama + alamat + no.tel ke email shida : admin@duniashida.com / blogshida87@gmail.com * sila baca NOTED

Hadiah-hadiah untuk "26th Birthday Giveaway by ShidaR"
60 peserta terawal akan dapat Mini Calendar Exclusive ini (Pocket Calendar + Bookmark Calendar + Keychain Calendar) secara random,nasib siapa yang dapat antara tiga tu ok.

Hadiah Tambahan Khas untuk :
Top Referrel x 1 + Top Komen x 2 + Ucapan Terbaik dalam entri x 1

Tarikh Tutup : 31 December 2012 27 Dec 2012 (18 - 31 27 dec 2012) 

   NOTED :
  • 60 Mini Calendar Exclusive ini akan shida beri kepada 60 peserta terawal dan juga hadiah tambahan khas kepada beberapa peserta yang layak menerima atas penilaian shida. Jika peserta melebihi 60 kemungkinan shida akan tambah beberapa lagi Mini Calendar dengan bantuan random.org
  • Bagi peserta yang dapat 60 tempat terawal sila email terus kepada shida detail yang diperlukan dengan segera kerana shida tak nak tertunggu-tunggu hingga berminggu-minggu untuk korang
    bagi detail. Hope faham dan alert ok! shida bagi tempoh 2 minggu dari bermulanya GA ini. Jika tidak Calendar ini akan shida lepaskan kepada peserta yang lain. *tengok syarat No.5
  • Keputusan random (jika peserta melebihi 60++) dan Hadiah Tambahan Khas akan shida umumkan pada 5 January 2013 (birthday girl :p)
  • senarai peserta akan shida update dari masa ke semasa. Thank You & Good Luck korang :)
  • kalau ada yang tak boleh email dan sebagainya korang boleh bagi detail dekat msg shida di Fanpage ok~! maaf atas kesulitan yang tak boleh nak email tu~!



Tuesday, 25 December 2012

CPUV / BE ke 35 dari Nuffnang | Sunway Education Application

   Assalammualaikum, peace upon you.
itu dia baru muncul BE / CPUV baru yang ke 35 Sunway Education Application, Thanks to Nuffnang bagi BE lagi alhamdulillah, setakat ni 2 BE tengah running yang ke 33 Microsoft Windows 8 hampir 2 bulan dia berpusing dalam blog shida alhamdulillah :) Semakin dekat umurku meningkat ni semakin banyak kejutan yang shida dapat tau!
Korang tau baru-baru ni shida dapat banyak sangat tempahan iklan kat blog dari blogger, tak kira lah yang dari shida kenal dan tak kenal ada juga dari shopper online dan banyak lagilah. Mungkin shida akan keluarkan satu tempat tempahan banner khas tapi sudah ada yang booking nanti korang tengoklah shida pasang dan review sedikit tentang ni.
dan yang ketiga shida dapat Sponsored Post dari seorang blogger Maybe yang menawarkan khidmat shida untuk blog dia. Tapi masih belum tahu apa-apa lagi shida baru dapat email dan shida dah beri detail yang diperlukan untuk dorang simpan dalam sistem nanti. Insyallah kalau ada nanti maybe akan shida story selanjutnya ok.




Monday, 24 December 2012

Thanks to Blogger Yana <<< tinta hatiku >>> | sofiyahasya.blogspot.com

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ok kali ni gift dari Blogger Yana atau kak yana, actually kak yana ni shida baru kenal dalam dunia bloging. Kenal pun melalui dari blog Kak Ina "kisah ibu dan dua orang anaknya Alisha dan Aqilah" tapi nak ikutkan realitinya shida dengan kak yana ni dah lama kenal. Nak ikutkan ceritanya lagi kak Yana ni senior masa zaman study dulu. Tak sangka boleh jumpa dalam blog pula. Kalau korang nak tahu shida ni jenis cam orang tau! tak kira berapa tahun tak jumpa tapi muka memang akan kenal sampai bila-bila dari kak yana single sampai dan kahwin dan mempunya cahaya mata pun shida masih kenal dia. Tak sangka pula. Kak Yana pun ingat-ingat lupa shida ni hehee^^ yerlah hampir 10 tahun tak jumpa kak Yana ni. Gift ni shida dapat dari Top Komen blog Kak Yana. So korang sudi-sudilah jenguk kak yana baik dan peramah ok :) Thanks kak hadiah yang awesome ni Alhamdulillah~!




Sunday, 23 December 2012

Thanks to Blogger Azhafizah | www.azhafizah.com

   Assalammualaikum, peace upon you.
shida dapat lama dah tak silap 2hari yang lepas dari Blogger Azhafizah, thanks dear sangat cantik Calendar Exclusive kamu ni fiza :) shida dah tampal atas meja bilik buat tatapan tiap hari dan keychain yang Awesome! rugi siapa yang tak dapat barang limited edition dari Fiza tau :) Thanks Fiza!
siap laminated & tampal kat meja :) ni la meja selalu shida guna untuk online sebelah katil je!




Saturday, 22 December 2012

Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu ke 6 | Bandung Jokers Pulang ke Indonesia

   Assalammualaikum, peace upon you.
Nahh^^ akhirnya Bandung Joker tersingkir jua untuk minggu ke 6 ini :) tak dapat dah dengar ketawa ngilai-ngilai lucu dorang ni kan :) Apa pun team pilihan shida adalah JAMBU~! Bagaimana dengan pilihan korang tu? sama dengan shida tak??

  • terima kasih tak terhingga kepada semua peserta kerana memberi kerjasama dengan baik. Insyallah isnin shida mula pos bagi yang alamat shida sudah ada ok :)
  • yang masih belum bagi boleh berbuat demikian dengan segera shida masih menanti alamat korang ya.
  • boleh lihat senarai peserta 26th birthday Giveaway by ShiaR disini >> senarai peserta
  • oh ya mungkin masih yang blur^^ bagi yang random dan hadiah khas shida akan beri selepas GA ini tamat ok. Shida cuma pos pada 60 terawal saja dulu, supaya tak kelam kabut nanti. Setel mana yang dah selesai :)
  • Mohon Maaf atas kesulitan email baru shida (admin@duniashida.com) tak tahu kenapa tiba-tiba ada masalah. Kalau korang ada apa-apa nak tanya terus ke FANPAGE shida ok.
  • Nak join masih dibuka boleh klik sini >> 26th Birthday Giveaway by ShidaR



Limited Edition GiveAway by Dysha Sahhir

   Assalammualaikum, peace upon you.
nak join boleh klik banner comel ni ok :)
Wahh^^ kalau barang-barang comel ni siapa yang tak nak, shida nak sangat-sangat lagi-lagi dari pakar doodle seperti Blogger Dysha ni, so dysha shida join dan support dysha sebab dysha juga always support shida. Thanks :) bagi yang nak join hurry up! cuma 20 blogger bertuah akan menjadi pilihan pemenang GA ini. Last date : 31 Dec 2012 sama dengan GA shida juga :) untuk syarat-syarat lain shida dah penuhi :)




Friday, 21 December 2012

Perhatian Peserta 26th Birthday Giveaway by ShidaR, sila semak semula Senarai Peserta

   Assalammualaikum, peace upon you.
Korang shida nak minta korang semak sekali lagi senarai peserta kerana shida sudah update untuk sesi pertama. Shida ulang bagi yang link ada strikethrough shida sudah pun semak dan simpan detail korang. Bagi yang tak ada tu kira shida belum terima apa-apa maklumat dari korang. Please alert ya! kalau korang tak hantar detail dalam minggu ini shida akan beri peluang kepada peserta yang terlepas dari dapat 60 terawal. Shida kira korang tak berminat lah dengan Mini Calendar dari shida ni ok. Jangan kata shida tak pesan ya! Bagi yang baru nak hantar detail boleh PM terus ke Fanpage shida atau email ke admin@duniashida.com / blogshida87@gmail.com. Kerjasama korang amat shida hargai dan harapkan. Thank You :)

Thursday, 20 December 2012

Ready nak pos 60 yang bertuah dan terawal join sepantas kilat GA shida, tahniah!!

   Assalammualaikum, peace upon you.
  • Perhatian kepada 60 peserta terawal bagi yang belum hantar detail sila berbuat demikian secepat yang mungkin ok. Tak perlu susah-susah email, PM shida terus di Fanpage untuk menghantar detail.
  • Blogger yang pernah bagi shida alamat dun worry shida masih simpan alamat korang dengan selamat.
  • Shida akan pos juga kepada pemenang-pemenang 17 terawal komen "saya nak" di Fanpage shida, GA yang shida sponsors dari GA For Follower, Bithday GA by Sharina, Year End Contest & Giveway by Eca dan First Giveaway Who Is My Bestfriend by Najihah & Sarah
  • NOTED bagi yang sudah hantar detail shida akan strikethrough  dengan tulisan berwarna merah. Mana yang tak ada tu kira korang tak bagi shida detail lagi. Mohon alert ya~!
  • bagi shida masa semak detail korang 2 hari dari sekarang. Insyallah selepas 2 hari korang boleh semak semula senarai peserta ok :)
  • Thanks kepada semua yang join dan memberi bekerjasama dengan baik  :) 
 
 
 

Wednesday, 19 December 2012

Trafik sempena "26th Birthday Giveaway by ShidaR" 18 dec 2012

  Assalammualaikum, peace upon you.
Trafik Orang yang bakal nak meningkat umur memang macam ni kot hahaa :p
Terima Kasih kepada korang yang memeriahkan GA ni, rasa macam nak closed awal plak :)



Tuesday, 18 December 2012

Senarai Peserta 26th Birthday Giveaway by ShidaR

   Assalammualaikum, peace upon you.
nak join boleh klik banner atas ni ok ^_^
nak cari link korang sila Ctrl+F ok.
jika link korang tak ada tolong komen bagitahu shida ok :)
yang strikethrough detail sudah beri, yang tak ada tu shida belum terima detail

Senarai 60 Peserta Terawal tahniah ya!! jangan lupa email detail pada shida
  1. http://babyblueheartpink.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  2. http://namikohoney.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  3. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  4. http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  5. http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  6. http://miszrockers.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveway-by-shidar.html
  7. http://sukahati-fieda.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  8. http://kamihardsman.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  9. http://mynameisginger.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  10. http://www.amad-jalanan.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  11. http://peyansanstaro.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  12. http://memories-si-akma.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  13. http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  14. http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  15. http://akmaluv90.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  16. http://meeraishak.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  17. http://budakkecikbermonolog.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  18. http://azminanordin.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  19. http://sirambotmaggi.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  20. http://rawkkstylo.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  21. http://syiffaroxy.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  22. http://www.cikgubest.my/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  23. http://macune.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  24. http://wanieysqaliefsuka-ga-contest.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  25. http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  26. http://diebadhie.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  27. http://sitifaizahraini.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  28. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  29. http://nienasofea.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  30. http://arjunapopkorn.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-givaway-by-shidar.html
  31. http://dieybababy.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  32. http://semekarartie.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  33. http://iceblogs01.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  34. http://maszull.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  35. http://rusukiri.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  36. http://faralalalala.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  37. http://sweetsmelodypinky.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  38. http://www.aimancool.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  39. http://diarybudaktinggi.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  40. http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  41. http://www.ibulala.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  42. http://danisyakiffli.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  43. http://cikazzah95.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html 
  44. http://azzafdzal.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  45. http://www.mujadafewa.my/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  46. http://merepekgila.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  47. http://myrahthesamurai.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  48. http://www.hazwanhairy.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  49. http://sehahlifes.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  50. http://nostra-fabula.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  51. http://nurzulaihaziz.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  52. http://justforfund.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  53. http://unspokeneverdreams.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  54. http://cerita-aremira.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  55. http://annurgiveaway.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  56. http://supergirlshortstory.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  57. http://blogcikwawalalola.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  58. http://sna-aai.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  59. http://hazirahc.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  60. http://zakie11.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html

Senarai peserta selepas 60++ dibawah ini akan shida random, pls ready dan alert untuk beri respon (bagi detail) jika menang ok.
  1. http://chantekmath.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  2. http://nurain-syahirah.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  3. http://ihanishaziqah.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  4. http://diariaida.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-bi-shidar.html
  5. http://kissyourhotlips.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  6. http://liyaabloggies.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  7. http://sicomel06.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  8. http://aidalor.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  9. http://arunnastory.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  10. http://muhammadshahril97.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  11. http://hamtarosyepunye.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  12. http://izza-sakura.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  13. http://sikucingsengal.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  14. http://kawaiidyshastudio.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html 
  15. http://pinkexia.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  16. http://chocofluxuryga.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar_18.html
  17. http://syazwanieafandi.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  18. http://justasimplediary.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  19. http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  20. http://www.msvelentine.my/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html 
  21. http://nurulnadhirahnorsalim.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  22. http://lilifarah.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  23. http://www.faqihahhusni.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  24. http://atikahmnsr.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  25. http://www.syuhadasalleh.my/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  26. http://feezavavivilavi.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  27. http://www.kisahemasputih.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  28. http://nuyuijoinsanesini.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  29. http://sigadismerah.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar_2223.html
  30. http://syafikaatilialadyboss.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  31. http://www.fizgraphic.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  32. http://evangelistanil.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  33. http://akuayut.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  34. http://babyaimacomel.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  35. http://miseyz.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  36. http://lurun-niaraf.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  37. http://xiaoxandriabunk.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  38. http://mymatatajam.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  39. http://nurfara-hani.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  40. http://kisahsidairy.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  41. http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  42. http://chipmunkandbarney.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  43. http://www.santaileeza.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  44. http://www.azhafizah.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  45. http://gucciey.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  46. http://najihah90.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  47. http://www.mamakaybee.my/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  48. http://amirulamil.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  49. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html
  50. http://faralaaa.blogspot.com/2012/12/26th-birthday-giveaway-by-shidar.html


    Monday, 17 December 2012

    Wish Yang Terakhir "Happy Birthday Fizgraphic a.k.a Hafizzy Aziz" 16 Dec 2012

       Assalammualaikum, peace upon you.
    Wish Card ni shida tujukan pada blogger pakar doodle dan vector tak lain dan tak bukan siapa lagi yang bernama Hafizzy Aziz atau Fizgraphic dan lebih mesra alam dipanggil APIT. Sahabat shida ni yang berusia 23 tahun genap dan akan berumah tangga tak lama lagi hehee^^ hahaa gosip-gosip semata-mata jangan percaya ok :p so kepada APIT shida nak cakap sorry sebab mungkin jadi yang terakhir biasalah seperti tahun-tahun yang sama shida juga wish dan buat entri yang terakhir. Saja suka-suka jadi yang terakhir biasanya kalau kita wish yang akhir biasa birthday boy akan layan lama sikit lah^^ maksudnya layan lah cakap thanks dan lain-lain. Kalau wish awal-awal mybe dia layan tapi kurang sebab dalam masa yang sama dia nak layan orang lain juga yang wish dekat dia so APIT my friend "Selamat Hari Jadi" Moga persahabatan ini kekal hingga akhirnya amin :)




    Sunday, 16 December 2012

    Blogger Paling Santai 2012: Cenderahati Pertama Santai Leeza

       Assalammualaikum, peace upon you.
    Segmen yang dianjur oleh blogger Leeza yang juga seorang blogger aktif dan rata-rata blog yang shida kenal dan tahu mesti ada blogger leeza ni. So sebagai tanda perkenalan antara kita secara peribadinya shida join segmen leeza dan akan support leeza sebaik mungkin Insha'allah. Segala syarat-syarat indah shida dah buat, leeza boleh semak jika ada sebarang kesalahan atau apa-apa yang tak lengkap just bagi tahu shida. Apa-apa pun thanks pada leeza sebab jadi salah seorang pembaca dan pengunjung blog duniashida.com :) Nak join klik banner cute tu ya!

     jom join segmen yang menarik ini!




    Kecoh Penampakan Pocong di Kamunting, Taiping

       Assalammualakium, peace upon you
    Korang tahu, hal penampakan pocong di Kamunting,Taiping dah kecoh sampai family shida pun turut dengar kisah ni. Pada mulanya hal ni berlaku di Kerian dan Kuala Kurau. Naik seram pula shida dengar, yerlah walau pun shida ni suka tengok cerita seram dan berhantu tapi tak la berani sampai nak bertemu. Ya allah jauhkan lah huhuh^^ sebelum adik shida ada beritahu yang hal ni dah kecoh dekat Group Taiping. Budak-budak dalam tu dah kecoh penampakan pocong di sekitar Kamunting,Taiping. aishhh^^ seram bangat deh! Blogger-blogger taiping ada ke yang dengar atau tahu hal ni??




    Saturday, 15 December 2012

    Calendar Exclusive Blog www.dunishida.com

       Assalammualaikum, peace upon you.
    Thanks to blogger Hazwan Hairy untuk design Calendar ni. Sebenarnya shida tempah last minute tapi apa yang menarik pengurusan cepat tak sampai seminggu pun dah siap Calendar ni. So sebanyak 20 Calendar ni telah shida edarkan pada blogger-blogger lain di Fanpage shida, masih ada baki banyak lagi so bagi yang nak dapatkan Calendar Exclusive Limited Edition ni boleh join Simple GA dari shida nanti dalam masa terdekat ni, buat pun tak lama antara 1 ke 2 minggu. Insyallah akan bermula pada 18hb ini. Calendar ni juga bukan sekadar calendar ok, shida dah ubah menjadi 3 Calendar comel iaitu Penanda Buku Calendar Exclusive, Keychain Calendar Exclusive dan juga Pocket Calendar Exclusive. Belum ada gambar sebab tengah tunggu tali keychain shida order dari blogger Yui. Calendar ini juga shida nak beri kepada semua pembaca setia Blog Shida ni, kemungkinan lebih 100 pembaca akan dapat Calendar ni Insyaallah :)



    Friday, 14 December 2012

    Pray For GAZA | Membeli Sambil Beramal untuk membantu GAZA

       Assalammualaikum, peace upon you.
    Jualan Amal T-Shirt Free Palestine dan Pray For Gaza
    Di sini shida membantu seaorang kawan dan juga seorang blogger juga yang membuat jualan T-Shirt Amal dimana hasil jualan ini akan disumbangkan ke Tabung Gaza. Setiap pembelian akan disalurkan kebadan-badan Bantu Gaza. Saiz yang terdapat dalam stok ialah S, M dan L Bagi yang berminat boleh membuat tempahan dan menghubungi :

     Mohd Hazwan >> Facebook   @MohdHazwannn >> Twitter   013 2644184 >> call or sms 



    Singapura dan Thailand ke Final Piala AFF Suzuki 2012 | Malaysia tewas di saringan 2 Separuh Akhir di Bangkok, Thailand 2-0

       Assalammualaikum, peace upon you.
    Tahniah kepada Pasukan Thailand kerana layak memasuki Final Piala AFF Suzuki 2012 bertemu dengan Singapura. Untuk perlawanan sebentar tadi shida sedikit sedih dengan perlawanan tadi. Walau bagaimana pun shida tetap sokong dan bangga dengan pencapaian Pasukan Malaysia sehingga layak ke separuh akhir walau hanya kalah dalam saringan ke2 dan paling membangga buat Farizal penjaga gawang Malaysia yang bermain all out dan semangat! Tahniah kepada kedua-dua pasukan.




    Thursday, 13 December 2012

    Thanks to Blogger CCICute atas gift yang diberi "Top Komen Oktober & November"

       Assalammualaikum, peace upon you.
    Korang kenal tak header yang shiad print screen ni? Of Cos la kenal betul tak? pakar doodle terunggul masa kini. Perghh^^ shida rasa bertuah sebab dapat gift dari Ccicutedollylicious ni. Korang tau sajalah semua doodle dia jadi pujaan ramai termasuk lah shida. Masa CCI bagi shida doodle sesungut yang warna biru tu punyalah shida happy sebab doodle tu untuk shida saja tak sama dengan doodle-doodle orang lain. So untuk entri shida nak share dengan korang Gift yang diberi khas pada shida sebab jadi Top Komen Okt dan Nov Blog CCI.
    comel tak? banyak tau shida dapat antaranya wish card, sticker, bookmark dan bisness card  CCI
    thanks kak Cci shida suka sangat-sangat :)



    Thanks to Blogger Emas Putih atas penghargaan ini " Top Komen November"

    Assalammualaikum, peace upon you.
    Sijil ni shida dapat semalam datangnya dari blogger Emas Putih sebab shida jadi Top Komen Nov blog dia. Orangnya sangat baik dan peramah tau. Thanks Uzu sebab beri shida sijil penghargaan macam ni shida dah siap laminated tau. Wah^^ rasa sangat-sangat special sebab dapat sijil bagai kan. Bukan dari Uzu saja Blogger HazwanHairy pun pernah bagi shida kalau korang ingat lah! Jom kenal-kenal dan terjah blogger emas putih boleh klik blog dia disini >>  www.kisahemasputih.com :)




    Wednesday, 12 December 2012

    Wordless Wednesday | Karipap Durian

       Assalammualaikum, peace upon you.
    nanti shida share dengan korang k :)




    Wordless Wednesday | Budak Hantu Durian

       Assalammualaikum, peace upon you.
    siapa budak ni? tengok sini >> Muhammad Danish Adam



    Tuesday, 11 December 2012

    Gambar-gambar artis malaysia dan rakyat malaysia di GAZA

       Assalammualaikum, peace upon you.
    dalam setiap gambar ni ada ceritanya tersendiri. semua gambar shida ambil dari facebook Heliza Helmi dan Afdlin Shauki setiap gambar yang mereka upload ada cerita disebaliknya yang membuat kita rasa kita juga berada disana ketika membaca caption tersebut :) semoga mereka selamat pergi dan pulang. Pray For Gaza!