Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Sunday, 27 January 2013

Perkembangan terkini berat blog shida | surprises yang shida nak beritahu korang

   Assalammualaikum, peace upon you.
inilah surprises yang shida nak beritahu korang tu, berat blog dah turun tau, alhamdulillah shida cuba perbaiki yang lebih baik. Semalaman juga shida buat eksperimen dalam blog ni akhirnya turun juga, walau tak banyak tetap nice :) nak tahu ke berapa yang turun? tengok pic bawah pula :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/
apa yang shida buang pada sidebar adalah banner yang terdapat pada widget yang buka tutup tu, kalau korang perasan shida ada buat satu widget macam popup, kalau perasan yang tu shida buang dan shida buat satu page baru untuk bahagian letak banner. Lepas tu shida buang live traffic source shida and yang terakhir shida buang 1 bloglist daripada 4 jadi 3 saja, terpaksa buang yang bloglist shop, shida tengah fikir-fikir nak buang lagi satu bloglist tinggalkan 2 saja, cuma tunggu dan lihat.. rasanya boleh tak blog ni berat dia bawah 100 KB? hurmm...kita tengok macam mana :) amacam loading ringan sikit tak?

nak timbang? klik sini > timbang berat anda blog





24 comments:

  1. Patutlah...rasa ringan sikit...hihihi

    ReplyDelete
  2. Nur dah chek...
    133.84...
    ermm..terasa macam berat jee..huhuh

    ingat nak clearkan jugalah mana yg tak patut..hihi

    ReplyDelete
  3. Dah lebih ringan blog kak Shida sekarang ;D

    ReplyDelete
  4. ohh patutla msuk sini mcm ringan je loadingnya. congrates shida :)

    ReplyDelete
  5. kalau nk buang bloglist... jgn buang link akak taau.. hehehhe

    ohya, shida, actually, loading blog ni bergantung pada apa yer?.. bkn apa, sbb blog akak lg berat dr blog shida... tp loading time, lbh kurang shida je...

    262.14 KB 0.93 seconds

    dari dulu lagi akak duk terpikir pasal ni... tp xtau nak tanya sape.. heheh

    ReplyDelete
  6. wow 0.01 seconds tu...jap akak nk check berat blog akak plak hehe

    ReplyDelete
  7. woww . blog shida dah kurus . Hahaha tahniahhh ;)

    ReplyDelete
  8. mas nya- 122.77 KB 0.75 seconds 0.01 seconds

    aah patutla masuk sini laju je..best2 :)

    ReplyDelete
  9. Wah, tahniah Shida!
    Memang perasan lebih ringan..

    ReplyDelete
  10. Banyak kurangnye tu..nanti akak nak cek jugak berat blog akak tu...

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum shida....mama pun dah cuba tadi masa BW ke blog fieda n mama pun dah cuba juga n hasilnya mmg best...:)

    ReplyDelete
  12. yeahh dah slim2.. tak perlu risau lagi shida ..hee

    ReplyDelete
  13. baru shida rasa seronok kan..

    ReplyDelete
  14. wahowahhhh, dah kurus yea blog ni. apa rahsia ? hehehee

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.