Perkembangan terkini berat blog shida | surprises yang shida nak beritahu korang | Dunia sebenar Shida Perkembangan terkini berat blog shida | surprises yang shida nak beritahu korang

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Sunday, 27 January 2013

Perkembangan terkini berat blog shida | surprises yang shida nak beritahu korang

   Assalammualaikum, peace upon you.
inilah surprises yang shida nak beritahu korang tu, berat blog dah turun tau, alhamdulillah shida cuba perbaiki yang lebih baik. Semalaman juga shida buat eksperimen dalam blog ni akhirnya turun juga, walau tak banyak tetap nice :) nak tahu ke berapa yang turun? tengok pic bawah pula :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/
apa yang shida buang pada sidebar adalah banner yang terdapat pada widget yang buka tutup tu, kalau korang perasan shida ada buat satu widget macam popup, kalau perasan yang tu shida buang dan shida buat satu page baru untuk bahagian letak banner. Lepas tu shida buang live traffic source shida and yang terakhir shida buang 1 bloglist daripada 4 jadi 3 saja, terpaksa buang yang bloglist shop, shida tengah fikir-fikir nak buang lagi satu bloglist tinggalkan 2 saja, cuma tunggu dan lihat.. rasanya boleh tak blog ni berat dia bawah 100 KB? hurmm...kita tengok macam mana :) amacam loading ringan sikit tak?

nak timbang? klik sini > timbang berat anda blog





24 Jari Ohsem:

Che Rosliza Che Mat said...

Patutlah...rasa ringan sikit...hihihi

Cik Nur said...

Nur dah chek...
133.84...
ermm..terasa macam berat jee..huhuh

ingat nak clearkan jugalah mana yg tak patut..hihi

Sally Yatiey said...

Dah lebih ringan blog kak Shida sekarang ;D

dEdEQ dE wIshEs said...

TERBAIKKKKK LA KAK SHIDA :) HEHHE

Solehah Shamsuddin said...

ohh patutla msuk sini mcm ringan je loadingnya. congrates shida :)

IntaNBerliaN said...

kalau nk buang bloglist... jgn buang link akak taau.. hehehhe

ohya, shida, actually, loading blog ni bergantung pada apa yer?.. bkn apa, sbb blog akak lg berat dr blog shida... tp loading time, lbh kurang shida je...

262.14 KB 0.93 seconds

dari dulu lagi akak duk terpikir pasal ni... tp xtau nak tanya sape.. heheh

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wow 0.01 seconds tu...jap akak nk check berat blog akak plak hehe

Kak Mahh said...

ok lah laju je ni.

Fitifito said...

woww . blog shida dah kurus . Hahaha tahniahhh ;)

Mia Liana said...

Wahhhh dah slim dah...

izan mama mia said...

ringan sudahh

MaYa MustWany said...

mas nya- 122.77 KB 0.75 seconds 0.01 seconds

aah patutla masuk sini laju je..best2 :)

Hafizzi Aziz said...

haaa laju pon!

Nor Salmi said...

Wah, tahniah Shida!
Memang perasan lebih ringan..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Banyak kurangnye tu..nanti akak nak cek jugak berat blog akak tu...

Remy hazza said...

tahniah sis......

Mas Zull said...

assalamualaikum shida....mama pun dah cuba tadi masa BW ke blog fieda n mama pun dah cuba juga n hasilnya mmg best...:)

azizah :) said...

yeahh dah slim2.. tak perlu risau lagi shida ..hee

Fieda Rafli said...

baru shida rasa seronok kan..

hana hadi said...

owh, yang tu yang berat

patriq said...

wah..ringan suda..

Mrs Velentine said...

ringan sudah

Aina Areen said...

wahowahhhh, dah kurus yea blog ni. apa rahsia ? hehehee

Cik Fie said...

dah lebih ringan :)