Perkembangan terkini berat blog shida #part2 | www.duniashida.com | Dunia sebenar Shida Perkembangan terkini berat blog shida #part2 | www.duniashida.com

Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Tuesday, 29 January 2013

Perkembangan terkini berat blog shida #part2 | www.duniashida.com

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ini print screen terakhir shida sebabnya shida tak boleh lagi timbang sebab dah limit, dalam satu masa shida terlalu banyak timbang blog, baru-baru ni shida ada guna satu tutorial dimana boleh gabungkan beberapa widget  menjadi satu widget seperti yang shida pakai sekarang dibahagian bloglist. Kenapa shida pakai? sebab shida nak jimat ruang dan ringankan lagi berat blog ni, mulanya shida tak berapa sure tapi yakin juga kena buat eksperimen dulu baru tahu hasilnya. Then shida dah pakai code tu dan shida sendiri ada buat tutorial dia jika korang juga nak pakai la, so hasilnya seperti dibawah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/
nampak tak ada perubahan sikit walau tak banyak tapi ada juga turun KB load time juga tak lepas dari 1minit alhamdulillah syukur dapat turunkan lagi berat blog ni. Shida tengah cuba juga ni nak turunkan lagi tapi kena ambil masa sikit. Lagi pula entri shida dalam blog ni dah 800++ so macam mustahil blog ni nak terlalu ringan. Apa yang penting korang tak pangkah bila masuk dan korang boleh datang baca-baca dan komen. Kiranya keselesaan korang masuk blog shida tu penting sekarang ni. Ohya! thanks pada sicomel emas putih sebab tolong shida timbang dan print screen result atas ni :)






27 Jari Ohsem:

Mia Liana said...

wahhhh siap ada part2 lagi..... ;)

Cik Rose said...

Ringan je ye.. So, tak adalah yang nak pangkah-pangkah bila masuk :)

Carlos Santiago said...

maybe widget kt atas kot yg menyebabkn load hampir 1second.

fieda said...

ok shida..mmg makin ringan dah ni....

fieda said...

kak fieda klik iphone 5

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok sgt dah kan tu shida.

Emas Putih said...

sama-II dear hehehe

Azza Afdzal said...

blog azza 115.05 kb..yeahh ringan hahaha

Leeza Dayasari said...

Ringan blog shida.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak pun nk check lagi juga la hehehe

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

okey je shidah.. depends pada tenet jugak

aqumad.com said...

camna nak kasi blog kita ringan ye? ade tips tak?

Unknown said...

kurangkan je beberapa yang tak perlu..hehe banyk sgt banner shida ni :P

Unknown said...

Kira okay lahnie . Hehee :D .

Miss N™ said...

eh..mmg dah nampak kuranglah...

Unknown said...

bella punya 162 -,-

Unknown said...

tetap ada perbezaannya walupun sedikit.......

mummyriena said...

ringan skit aku buka :)

Nadia Johari said...

ok dah tu..cool..mcm ne wat bloglist tu..

Leeza Dayasari said...

ringan jew erk. cepat loading.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Laju dah loading blog shida ni bila akak masuk..

patriq said...

tenet ok semua laju :)

Mrs Velentine said...

dah check...

ayut said...

mcm best la yg bloglist tu...nk bt camtu gakkkk...suker2x.. :D

IntaNBerliaN said...

akak xpangkah punya.. akka tetap akan baca n komen.. :-)

Aina Areen said...

wahhh :) cantik-2

Cik Fie said...

ringannya :)