Ramai kata blog shida berat bahagian sidebar | bloglist mungkin? | Dunia sebenar Shida Ramai kata blog shida berat bahagian sidebar | bloglist mungkin?

Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Saturday, 26 January 2013

Ramai kata blog shida berat bahagian sidebar | bloglist mungkin?

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ok ini adalah senarai bloglist shida dari sidebar, semuanya ada 4 widget shida asingkan mengikut citarasa shida sendiri. Setiap satunya mempunya lebih kurang 35++ link blog. Korang rasa mungkin ini salah satu punca kenapa sidebar paling lambat load? dan terus efek kepada blog menjadi punca blog berat? Shida rasa nak buat blog lain untuk bloglist korang rasa ok tak? memandangkan shida betul-betul sibuk tak sempat nak terjah yang komen-komen dan shout dekat cbox shida. Blogger yang rajin komen atau terjah terus shida masuk dalam bloglist blog lagi satu. Shida kalau ada masa shida banyak BW dekat bloglist sebab kebanyakan yang dalam bloglist shida ni semua akan terjah dan komen blog shida. So kalau shida rasa nak letak lebih banyak lagi bloglist lebih baik buat blog lain kan. Tapi kadang-kadang shida fikir macam leceh pun ada hurmmm..korang fikir macam mana? tak pe nanti shida tengok apa lagi yang membuatkan sidebar menjadi lambat loading. Thanks korang :)





29 Jari Ohsem:

Unknown said...

bloglist penting kan tp beratlah pulakkk ye dak

AM said...

Arol rasa okay jek kalau kak Shida buat blog baru untuk bloglist sahaja. Mula-mula memang rasa leceh tapi dah lama nanti okay. :)

Unknown said...

Yup . Buat blog lain untuk bloglist ..

yangbaik said...

lambat ehhh... sama juga blog akak pun lambat juga... agak2 ada spam kot :(

Izza Sakura said...

aah kak,leh jgk tu,tpi kalau hidekan bloglist tu pon ok jgk

Cikrosecute said...

kesian shida....tak per slow2 tgk yg mana loading berat...kadang2 tue template blog pun berat jugak.....shida guna template apa?

lynndamya said...

em xtau nak wat mcm mane, klw delete some links, nanti susah pula nk BW kan..wuwu :(

Unknown said...

dah check rasanya bloglist tak berat.. yg berat bhagian

SITE-INFO-BLOG

Emas Putih said...

hehehe :) kan uzu dah kata..

Unknown said...

erm kak syida ! blog iqa berat tak ? mintak tolong cek. kalau tak bzy lah heehee ^_^

Mia Liana said...

besar kemungkinan memang betul shida... sebab itu kak mia tak letak banyak dalam bloglist. huhuh...

dEdEQ dE wIshEs said...

PLES PLES JGN BUANG SY DARI BLOGLIST AKAK :( HIKHIK

cik lisa said...

punca pertama blog berat memamg bloglistlah , sebab blog kita akan tanggung berat blog orang lain especially yang ber.com & juga jika terdapat banyak bloglist ;) . Kedua pemilihan warna blog dan gambar , memang dia akan detect pada berat blog , harap membantu ;)

Miss N™ said...

kalau bloglist ni di asingkan ok tak.?

ecadwinkyasha said...

bloglist tu boleh kurangkan lagi..mksd eca xyah tunjuk waktu dorg update..tunjukkan namablog & tajuk entry...

bhgian site-info-blog tu shida leh buang yg xbrapa relevan,contohnya translator tu.

satu widget follower+like fanpage & google+ dalam satu kolum..

tu je la yg eca rsa shida leh kurangkan~.

eca pena buka 1 blog tuk bloglist..last2 mcm xde guna gk...

ecadwinkyasha said...

btw..da letak kod jquery lazy load x?..cuba letak,kot2 dpt ringankan blog..eca da letak kt blog eca & latest kt blog kak ina...kak ina punya sidebar pun letak mcm2 yunk,tpi xbrapa nak berat sgt..cuba letak k :)

Unknown said...

hmm mungkin widget traffic sources ngan chat kot?

nur emilya said...

Hmm, takpe slow cari masalah dia.
Mungkin jugak template ke berat.

Nadia Johari said...

leh je asingkan bloglist tu..tapi ikut shidala kan..=)

Unknown said...

takdelah lambat shida...remy bukak ok jer.......

Unknown said...

KAK BUI X BERAPA PASTI BAB NI..KAK BUI PUNYA BLOGLIST PUN BYK JUGAK..BERAT JUGAK KOT..HUHU

IntaNBerliaN said...

shida, cuba shida tanya eca, apa yg dia buAt bg blog akak cpt loading...

sbbnya dkt bloglist akak tu kan, ada 2 bloglist... setiap 1 bloglist ada 80++ link blog...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak buka blog shida ok jer sebelum ni

Unknown said...

bloglist pon bleh jadi berat yer.. takut gak.. nasib tak banyak bloglist jijah..haaa

fieda said...

baru dtg mengomen..entry ni dh baca dh minggu lepas..hehehe

patriq said...

mslah tenet juga kot sida..

Mrs Velentine said...

akak ada duajak bloglist

Aina Areen said...

hahahaha. bloglist banyak sangat :P hehehe

Cik Fie said...

okay je saya bukak :)