Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Saturday, 26 January 2013

Ramai kata blog shida berat bahagian sidebar | bloglist mungkin?

   Assalammualaikum, peace upon you.
Ok ini adalah senarai bloglist shida dari sidebar, semuanya ada 4 widget shida asingkan mengikut citarasa shida sendiri. Setiap satunya mempunya lebih kurang 35++ link blog. Korang rasa mungkin ini salah satu punca kenapa sidebar paling lambat load? dan terus efek kepada blog menjadi punca blog berat? Shida rasa nak buat blog lain untuk bloglist korang rasa ok tak? memandangkan shida betul-betul sibuk tak sempat nak terjah yang komen-komen dan shout dekat cbox shida. Blogger yang rajin komen atau terjah terus shida masuk dalam bloglist blog lagi satu. Shida kalau ada masa shida banyak BW dekat bloglist sebab kebanyakan yang dalam bloglist shida ni semua akan terjah dan komen blog shida. So kalau shida rasa nak letak lebih banyak lagi bloglist lebih baik buat blog lain kan. Tapi kadang-kadang shida fikir macam leceh pun ada hurmmm..korang fikir macam mana? tak pe nanti shida tengok apa lagi yang membuatkan sidebar menjadi lambat loading. Thanks korang :)





29 comments:

  1. bloglist penting kan tp beratlah pulakkk ye dak

    ReplyDelete
  2. Arol rasa okay jek kalau kak Shida buat blog baru untuk bloglist sahaja. Mula-mula memang rasa leceh tapi dah lama nanti okay. :)

    ReplyDelete
  3. Yup . Buat blog lain untuk bloglist ..

    ReplyDelete
  4. lambat ehhh... sama juga blog akak pun lambat juga... agak2 ada spam kot :(

    ReplyDelete
  5. aah kak,leh jgk tu,tpi kalau hidekan bloglist tu pon ok jgk

    ReplyDelete
  6. kesian shida....tak per slow2 tgk yg mana loading berat...kadang2 tue template blog pun berat jugak.....shida guna template apa?

    ReplyDelete
  7. em xtau nak wat mcm mane, klw delete some links, nanti susah pula nk BW kan..wuwu :(

    ReplyDelete
  8. dah check rasanya bloglist tak berat.. yg berat bhagian

    SITE-INFO-BLOG

    ReplyDelete
  9. erm kak syida ! blog iqa berat tak ? mintak tolong cek. kalau tak bzy lah heehee ^_^

    ReplyDelete
  10. besar kemungkinan memang betul shida... sebab itu kak mia tak letak banyak dalam bloglist. huhuh...

    ReplyDelete
  11. PLES PLES JGN BUANG SY DARI BLOGLIST AKAK :( HIKHIK

    ReplyDelete
  12. punca pertama blog berat memamg bloglistlah , sebab blog kita akan tanggung berat blog orang lain especially yang ber.com & juga jika terdapat banyak bloglist ;) . Kedua pemilihan warna blog dan gambar , memang dia akan detect pada berat blog , harap membantu ;)

    ReplyDelete
  13. kalau bloglist ni di asingkan ok tak.?

    ReplyDelete
  14. bloglist tu boleh kurangkan lagi..mksd eca xyah tunjuk waktu dorg update..tunjukkan namablog & tajuk entry...

    bhgian site-info-blog tu shida leh buang yg xbrapa relevan,contohnya translator tu.

    satu widget follower+like fanpage & google+ dalam satu kolum..

    tu je la yg eca rsa shida leh kurangkan~.

    eca pena buka 1 blog tuk bloglist..last2 mcm xde guna gk...

    ReplyDelete
  15. btw..da letak kod jquery lazy load x?..cuba letak,kot2 dpt ringankan blog..eca da letak kt blog eca & latest kt blog kak ina...kak ina punya sidebar pun letak mcm2 yunk,tpi xbrapa nak berat sgt..cuba letak k :)

    ReplyDelete
  16. hmm mungkin widget traffic sources ngan chat kot?

    ReplyDelete
  17. Hmm, takpe slow cari masalah dia.
    Mungkin jugak template ke berat.

    ReplyDelete
  18. leh je asingkan bloglist tu..tapi ikut shidala kan..=)

    ReplyDelete
  19. takdelah lambat shida...remy bukak ok jer.......

    ReplyDelete
  20. KAK BUI X BERAPA PASTI BAB NI..KAK BUI PUNYA BLOGLIST PUN BYK JUGAK..BERAT JUGAK KOT..HUHU

    ReplyDelete
  21. shida, cuba shida tanya eca, apa yg dia buAt bg blog akak cpt loading...

    sbbnya dkt bloglist akak tu kan, ada 2 bloglist... setiap 1 bloglist ada 80++ link blog...

    ReplyDelete
  22. bloglist pon bleh jadi berat yer.. takut gak.. nasib tak banyak bloglist jijah..haaa

    ReplyDelete
  23. baru dtg mengomen..entry ni dh baca dh minggu lepas..hehehe

    ReplyDelete
  24. hahahaha. bloglist banyak sangat :P hehehe

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.