Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 29 January 2013

Tutorial: keyboard shortcuts yang perlu kita tahu

   Assalammualaikum, peace upon you.

Ctrl + A : Select All
Ctrl + C : Copy
Ctrl + X : Cut
Ctrl + V : Paste

Ctrl + Z : Undo
Ctrl + Y : Redo
Ctrl + F : Find

F5 : Refresh Browser

shortcuts ni boleh guna masa korang nak type entri tapi kena highlight dulu

Ctrl + U : underline tulisan
Ctrl + I : Italic tulisan
Ctrl + B : Bold tulisan






28 comments:

  1. ok, ade yg kite tak tahu.. thanks kak shida :D

    ReplyDelete
  2. terima kaseh sudi beri tahu...

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum shida...menarik akan perkongsian ini...:)

    ReplyDelete
  4. peningnya tengok shortcut tu. hehehe.

    ReplyDelete
  5. KLU MOUSE ROSAK,SENANG LE NAK BUAT KAN..HEHE..

    ReplyDelete
  6. nice sharing shida..hery perlu bljr byk lagi...

    ReplyDelete
  7. yang basic atas tu lisa tahu ler, yang tulisan tu baru tahu sekarang , hehe terima kasih kak

    ReplyDelete
  8. Thanx share sb ada yg bella xtau lg ni

    ReplyDelete
  9. baru jijah tahu ni shida.. tq yer share :)

    ReplyDelete
  10. Waa thanks2 ! Sangat mbantu :)

    ReplyDelete
  11. control I gan B tu baru tahu..hihihi..thanks Shida :) done.

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum syida, bagus tuto ni. pasni senang la semua dah tahu cut it short. hehehe sangat menyenangkan :)

    ReplyDelete
  13. SEMUA KAK BUI TAHU..HAHAHA..TIPU JER..

    ReplyDelete
  14. wah shida nice sharing..ada yg akak dh tau ada yg akak xtau pun hihi

    ReplyDelete
  15. ctrl+y aje yang tak selalu guna...
    yang lain memang selalu guna... senang kerja... :)

    ReplyDelete
  16. samalah dgn waniey..ada yg dh tau dan ada yg baru tau ni..tq shida..

    ReplyDelete
  17. byk sebenarnya yg tak tahu...termasuklah remy....he3

    ReplyDelete
  18. ooo akak br tau pasal control b tu :-)

    thanks shida

    ReplyDelete
  19. klau layan coding, kerap apply copy n paste ^^

    ReplyDelete
  20. thanks share. ada yang aina baru tahu :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.