Usiaku 26 tahun 3 hari | oh! isu kahwin la pula!! | Dunia sebenar Shida Usiaku 26 tahun 3 hari | oh! isu kahwin la pula!!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 8 January 2013

Usiaku 26 tahun 3 hari | oh! isu kahwin la pula!!

  Assalammualaikum, peace upon you.
Orang sambut birthday sehari saja masa date birthday kan, ok shida masuk hari ke tiga pun masih sambut lagi tau. Hah! betapa specialnya birthday shida pada usia 26 tahun ni. Apa yang shida maksudkan masih sambut kan bukan apa pun, sampai hari ni kawan-kawan, cikgu-cikgu, makcik pakcik masih lagi wish "selamat hari tua" kepada shida. Ya! terima kasih tak terhingga shida ucapkan yang dah wish banyak-banyak kali pun ada! itu kerja sidia! tiap kali call mesti panggil birthday girl walaupun dan 3 hari lepas birthday shida berlalu. Alah^^ segan la pula sebab yerlah dah jadi tua dari semua orang! orang lain bulan 10 11 12 baru birthday so masih muda dalam 9 10 bulan haihh^^ nasiblah dah nak keluar bulan Januari kan. Agaknya kalau mak tak tertahan nak beranak masa tu mesti shida lahir bulan 12 tahun 1986. Hebat juga mak heheee^^ terima kasih mak melahirkan saya kedunia ini :)
So, bila usia dah meningkat macam umur shida ni orang-orang tua akan mendoakan kepada kita, kesihatan yang baik betul tak? perjalanan hidup yang baik, betul tak? dan juga mendapat jodoh yang baik juga, itu wajib shida dengar dari setiap insan yang ucap pada shida. Bukan makcik-makcik saja, korang pun dan adik-adik pun dah pandai mendoakan perkara yang sama. Ermm..shida bersyukur sebab masih ada yang peduli tentang jodoh shida ni. Biasalah bila wanita yang seusia shida ni bila belum kahwin biasa orang tuanya sedikit risau lah, kot lah terjadinya "anak dara tua" kan, Tapi bagi shida zaman sekarang ni mungkin zaman ramai remaja kahwin awal kan, tapi tapi salah ke kahwin lambat? asyik kahwin awal, kahwin muda je kan, sekali sekala tu kita dengar pula zaman kahwin lambat! hahaaa^^ shida lah tu. Insyallah kami merancang yang menentukan yang diatas. Ada shida dan dia merancang tapi banyak perkara yang kami masih belum kuat untuk membuat keputusan berkahwin. sabar~! sabar itu kan separuh dari iman kita :)
Apa-apa yang penting shida mungkin tergolong dalam "anak dara tua" tapi usia saja tua dalaman muda lagi heheeee :p Terima kasih kepada semua yang mendoakan shida semoga cepat kahwin! Kalau semua sudah selesai dan dua-dua belah pihak sudah merestui ada lah jemputan khas dari shida untuk korang. Cuma korang doakan je lah supaya jangan lama sangat kan heheee :) Untuk Hadiah sempena hari jadi shida rasa tak ada kot~! entah dia tu suka suprises kan so tunggu dan lihat saja lah! kalau ada, adalah kalau tak ada tu buat-buat tak tau jelah kan, mesti ada yang cakap nanti "umur-umur camni pun nak main hadiah-hadiah lagi ke?" heheee^^ umur je tua orangnya still young ok :) ok lah shida nak BW kerumah korang :)




42 Jari Ohsem:

Nadia Johari said...

umur je tua kak..muka mcm umur 18..hehee..In Shaa Allah kak..kalo dah cukup sume jgn dilambat2kn..=)..alwys pray for u

dEdEQ dE wIshEs said...

KAWEN JGN LUPE JMPUT YEA AKAK :)

Eca Dwinky Asha said...

26thn,ada BF..kira oke yunk..eca nak masuk 24thn BF pun xde..sob sob sob =.="

mummyriena said...

insyallah mesti ada restu dan jdohnya shida.. :)

Mohd Lokman Bin Ramli said...

hehe.. hapy birthday.. ^_^. semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur

patriq said...

moga cepat kawen ye sida ^_^

jaakechik said...

selamat hari lahir shida... smoga pjg umur, murah rezeki dan sihat sokmo...hihihi...

Nens Collection said...

sy plak 26 tahun 15 hari..hehe..kalo ikut bulan la..ikut tahun 27 daa

aisya said...

ehem2.. cepat2 kahwin ye.. hehe..

nuyui a.k.a miss YUI said...

soalan cmtu dah normal buat kt2 ni.kih2..

Mrs Velentine said...

happy belated birthday shida..semoga cepat bertemu jodoh..takde lah tua..muda lgilah

n-u-r-u-l said...

Salam.. Heppy belated birthday shida... moga di pnjangkan umo n dimurahkan rezeki serta dipermudahkan segala urusan... insya Allah... :)

ayut said...

klu ayut bkn sehari 2 hari 3 hari tp sebulan..hahahaha..cume tahun lpas je mcm tak terasa mane...apa pon semoga dimurahkan rezeki slalu dan dipermudahkan perjalanan hidupnya..amin.. :)

Myra Jay said...

Biasalah manusia takkan puas dan behenti dari bertanya..

Umo 26 kalau ikutkan masih muda, jangan risau ye :)

MJ kawen di usia 26, kini nak masuk 29 masih belum ada rezeki baby, sama jugak orang tetap bertanya :D

Sally Yatiey said...

Happy birthdayyyyy kak shida.. Hehe

Cheq Kaq said...

mulut orang shida..mane penah benti..ms bujang sibuk tanya bile nk kawen..ms dh kawen, sibuk tanya bile nk ade baby..bile dh ade ank sorang, sibuk pulak tanya bila nk tambah lagi??haiiiiii..jgn tanye bile nk cerai sudah laa..kang ade gak yg kena pelempang nt,,

Cik Nur said...

normallahkan..itulah namanya manusia..

bila dah kwin, mesti akan tnya anak...

apapun, kita doakan yg terbaik.. :)

diana said...

zaman sekarang tak de dah istilah anak dara tua tu..adik akak umur 31 tak kawen lagi pun..rilex je dia..heheh

afzalsukasuki said...

aik baru 26 ke?

sape kata 26 tua?baru nak andartu la hahaha :D

Nur Emilya said...

Huhu, happy birthday kak! :)

sa mic said...

Ade jodoh tak ke mana , hehehe XD ..semoga dipercepatkan untuk ketemu jodoh yaaah kak ,kihkih

Misz Mieza said...

Eh, Shida pun bufday bulan 1 gak ea? Samalah kita.. MM nyer bufday pertengahan bulan ni.. Heheh.. =)
Btwm happy belated bufday Shida! ^^,

boni kacak said...

26 tu muda lagi. yang penting hati sentiasa muda..hehehe

baby comel said...

Xpelah Shida. 26 tu masih muda lg. Cuma kalau dh ada teman tu jgn la lambat2.. Org kata nikmat tau kalau kahwin ni :) hehehe kemain je kita ckp padahal swndiri pun masih tdo sorg2 lagi. Kehkehkeh :)

Tinta Lana said...

Salam.

Rupanya kita sebaya ya shida..beza bulan..tahun yg sama.. ^_^

Takpa..usia tu hanya angka.. apapun, selamat ulangtahun kelahiran buat shida.. Lana doakan shida dipermudahkan urusan jodoh.. bak kata mak lana.. biar lambat, yg penting, jgn kita terikut2 org. Bila rasa dah bersedia, apa lagi, kahwin je! hehehehe

Dan, moga dilimpahkan kejayaan ya dear dalam semua yg shida buat.. ^_^

Sis ieja said...

hee semoga dipermudahkan segala urusannya, amin. :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Belum anak dara tua lagi. leeza plan nk kahwin pun 26 atau 27 thn nnt.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Belum anak dara tua lagi. leeza plan nk kahwin pun 26 atau 27 thn nnt.

Si Matatajam said...

Alaaaa biasa la tu Shida..x payah layan sangat la ngan kata2 org tu

Mas Zull said...

assalamualaikum shida...setiap hari besday kita kan seronok...:)

Mimie said...

Happy birthday shida...akak pun nk tny bile nk kawen...hahahaha

mummyriena said...

muda lagi skg trend kawen awal sbb terikut2...kan huhuhu~!

Deq's Qienz said...

hapi besday dear..ohya n3 ttg pmberian tuh xleh nk up lagi da sis coz kabel hp wat hal..nk amek kt pesbuk lak opis dah blok fb..itu y tgendala tuh..lmbt sikit dq up ya

Nurul Faiz said...

Happy belated birthday shida. hehehe.

Bui Junaidi said...

SELAMAT HARI TUA SHIDA (again..hahaha)..26 THN?STILL MUDA LAGI TU..KALAU DH 30 TP LOM KAWEN BARULAH ANAK DARA TUA..OOPSS

azizah :) said...

ala yunkk.. relax la.. sampai masa ada jodoh Allah akan gerakkan hati di percepatkan.. moga di permudahkan yer..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Umur jer yg meningkat..yg penting hati tetap muda.. :)

Akak umur 28 baru kawin.. :)

caliph shuriken said...

yup, sila cepat2 kawen ^^

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

besa la tu shida org xkan puas brhenti tanya hehehe...jwb jer smpai jodoh nanti kawen la hihihihi

IntaNBerliaN said...

aiak dulu, dah nak msk 27 tahun br kawen, hahha

IntaNBerliaN said...

eh lupa lak.. Happy belated bzday shida ... moga shida dipercepatkan jodoh! :-)

Cik Fie said...

happy birthday :)