Akhirnya shida bertukar.... | Dunia sebenar Shida Akhirnya shida bertukar....

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Wednesday, 27 February 2013

Akhirnya shida bertukar....

  Assalammualaikum, peace upon you.

Akhirnya shida bertukar juga tapi kali ni shida sendiri selesaikan masalah tu and shida sendiri bayar and bla..bla..bla..terlalu banyak kalau nak bebelkan. Macam ni lah senang cerita shida tadi dah pergi TM Point dah sembang-sembang dan buat permohonan streamyx wifi dengan Pn. Norsheda tadi eh! nama nak sama hehee..insyallah paling lewat minggu ni juga dia pasang sebab shida kata urgent! kan. P1 wimax terus simpan je dalam kotak dia tolak jauh-jauh bawah katil! hal tu tengoklah kakak shida nak selesai macam mana sebab wifi dia dan P1 wimax ni juga memang shida tak boleh nak buat apa lagi sebab mampu buka homepage saja lepas dia loading selama-lamanya sampai esok pun itu pun tak keluar semua, jenuh juga! ada time dia ok shida cepat-cepat type update sebab tu sehari 1 entri saja mampu. Memang sakit jiwa kalau berlarutan macam ni, yang streamyx wifi ni shida apply sendiri semua sendiri keluar duit pun sendiri harga boleh tahan juga. Tak apa lah asalkan dapat guna dengan baik itu saja shida nak. Shida rasa dah beberapa hari tak jengah blog korang, bila shida masuk blog korang semua, baca-baca walaupun keluar separuh-separuh entri saja tapi bila nak komen asyik-asyik error memang sakit hati. Lastly shida pangkah, terus fikir nak selesaikan masalah ni secepatnya. Alhamdulillah lepas ni boleh bloging seperti biasa :) korang thanks sebab masih nak berkunjung ke blog shida ni walaupun shida belum jengah lagi blog korang. Thanks juga korang faham masalah shida alami ni huhuuu..sabar je lah!




43 Jari Ohsem:

Harith Iskandar said...

mmm patut mmg dh kene tukar tu dgn unifi...p1 ni lembab sgt2..strmx pon lmbab jgak la..tp xseteruk p1..
sy sndri pn pakai unifi

Nurul Aini said...

Faham kak shida..memang sangat2 sakit hati kalau jadi macam tu..sangat menyusahkan. Sakit jiwa dan rag..hehe..saya guna broadband je dah sakit jiwa.

Emas Putih said...

streamix di hati haha

Cik Nur said...

Nur dah lama tolak berukband jauh2..sebab paling laju pun boleh guna sampai 3 hari je..pastu siput sedut...

skarang pakai wifi tm..alhamdulillah ok..
nur amik yg sebulan rm60...ok laju jugak.. :)

ANa Ahmad said...

hehe sabar ye kak,, dugaan tu... datang klik berus gigi hihi :D

Aina Areen said...

takpe kak shida :) go kak shida go :D hehehe

Zaza =) said...

zaza pun pakai streamyx.... =) ok sgt

Nadia Johari said...

pas gune streamys lehla pos bnyk2..hehe

C.T.K said...

semoga semua ok dgn line bru :)

Nur Farahin Sulaiman ( Farahin Craft ) said...

farah guna streamyx wifi jg akak.. dah 3 tahun :)

sa mic said...

hehe bolehlah aktif balik kak shida kalau macam ni,hikhik

azizah :) said...

wah streamyx.. ni kalau jijah kat kampung boleh pasang wifi.. tp kat sini payah.. kena la pakai berukband.. emm ingat nak bertukar jugak bband ke digi... org kata laju.. kat sabah ni celcom slow giler..

Fendy said...

fendy guna unifi...

fieda said...

mesti best pasni shida bw..

Mia Liana said...

wahhh bagus tu...

nuyui a.k.a miss YUI said...

akhrnya selesai kan..

Siti Rohaida said...

banyak kali da telekom tepon sruh upgrade ..huh..lagi nak mahalkan bil...pki hnye bile perlu...

Phat said...

yeah mari pakat tuka belaka

shahdiana said...

bawak sabar banyak-banyak dek non...bukan ke kata P1 tu macam bagus sangat...hehehe...kak yana pkai 2x tapi macam hampas..memang dah terminate pun...geram aku nengok nya....

mummyriena said...

lepas ni makin kerap la ko on9..dah guna unifi kan...hehee

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

xpe dear.. streamyx okey kalau xda masalah telefon atau kabel rosak ke hape.. da 6 tahun pakai.. so tak da la membebel pnjg huhu

Sally Yatiey said...

Baguslah dah tukar ke streamyx ^_^ Saya pun guna streamyx wifi kat rumah :D

ejulz said...

nape x pasang unifi je terus..? hehe

ayut said...

itu dia penyelesaiannya...bertukar kpda streamix... ^^ pasni laju la harapnya :)

baby comel said...

Faham faham. Xpe shida janji dah dpt penyelesaian..

diana said...

akak pun pakai streamyx wifi sekarang..berbaloi2...heheh..tengok video pun sedap..hari2 tengok running man..tapi bila hujan slow sikit la..ikut kawasan jugak..ada yang ok..tapi di tahap memuaskan la..

Nurmujahidah Ismail said...

muja guna p1,, msih ok setakat ni,, mybe dia ikut kawasan kot,, ataupun mula2 je dia ok then dia tak ok,, harp2 tak jdi kat muja,, rasa seram lak,,

Eca Dwinky Asha said...

best lah..laju je kan~

Nurul Faiz said...

suka la tu shida. hehe.
ingatkan shida bertukar jadi apa la tadi. hihihi

Ezad Skytech said...

mmg patut simpan jauh2 P1 tu...geram woo kalau internet slow je...

patriq said...

wahh pkai TM mmg laju la sida...

patriq said...

wahh pkai TM mmg laju la sida...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza guna streamyx dari dulu. haaaa

Dianaa said...

FD skrg pakai P1, nak tukar streamyx pun takboleh sbb sini takde coverage ;(

jaakechik said...

tahniah sbb dah bertukar ke streamyx... boleh geng ngn jaa laa..hihi..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

laju kan shida hehe...akak ni pkai bband jer hahaha

Sukma Haron said...

saya guna streamyx....he he he...

Mrs Velentine said...

wah makin laju lah lepas ni kan shida

Si Matatajam said...

Hope lps ni Shida success dalam dunia blogging yek..

Solehah Shamsuddin said...

streamyx je yg ok shida. sbb tu la dlu senang2 sje entry baru shida masuk, terus sy leh komen.haha xsmpai 5 saat, habis load semuanya.

caliph shuriken said...

bertukar.. bunyi mcm kamen rider jaa.. smoga bole bW laju2 ^^

Remy hazza said...

rteringin juga nak tukar...kut2 lagi power....

Cik Fie said...

akhirnya , bertukar gak :)