Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Wednesday, 27 February 2013

Akhirnya shida bertukar....

  Assalammualaikum, peace upon you.

Akhirnya shida bertukar juga tapi kali ni shida sendiri selesaikan masalah tu and shida sendiri bayar and bla..bla..bla..terlalu banyak kalau nak bebelkan. Macam ni lah senang cerita shida tadi dah pergi TM Point dah sembang-sembang dan buat permohonan streamyx wifi dengan Pn. Norsheda tadi eh! nama nak sama hehee..insyallah paling lewat minggu ni juga dia pasang sebab shida kata urgent! kan. P1 wimax terus simpan je dalam kotak dia tolak jauh-jauh bawah katil! hal tu tengoklah kakak shida nak selesai macam mana sebab wifi dia dan P1 wimax ni juga memang shida tak boleh nak buat apa lagi sebab mampu buka homepage saja lepas dia loading selama-lamanya sampai esok pun itu pun tak keluar semua, jenuh juga! ada time dia ok shida cepat-cepat type update sebab tu sehari 1 entri saja mampu. Memang sakit jiwa kalau berlarutan macam ni, yang streamyx wifi ni shida apply sendiri semua sendiri keluar duit pun sendiri harga boleh tahan juga. Tak apa lah asalkan dapat guna dengan baik itu saja shida nak. Shida rasa dah beberapa hari tak jengah blog korang, bila shida masuk blog korang semua, baca-baca walaupun keluar separuh-separuh entri saja tapi bila nak komen asyik-asyik error memang sakit hati. Lastly shida pangkah, terus fikir nak selesaikan masalah ni secepatnya. Alhamdulillah lepas ni boleh bloging seperti biasa :) korang thanks sebab masih nak berkunjung ke blog shida ni walaupun shida belum jengah lagi blog korang. Thanks juga korang faham masalah shida alami ni huhuuu..sabar je lah!




43 comments:

  1. mmm patut mmg dh kene tukar tu dgn unifi...p1 ni lembab sgt2..strmx pon lmbab jgak la..tp xseteruk p1..
    sy sndri pn pakai unifi

    ReplyDelete
  2. Faham kak shida..memang sangat2 sakit hati kalau jadi macam tu..sangat menyusahkan. Sakit jiwa dan rag..hehe..saya guna broadband je dah sakit jiwa.

    ReplyDelete
  3. Nur dah lama tolak berukband jauh2..sebab paling laju pun boleh guna sampai 3 hari je..pastu siput sedut...

    skarang pakai wifi tm..alhamdulillah ok..
    nur amik yg sebulan rm60...ok laju jugak.. :)

    ReplyDelete
  4. hehe sabar ye kak,, dugaan tu... datang klik berus gigi hihi :D

    ReplyDelete
  5. takpe kak shida :) go kak shida go :D hehehe

    ReplyDelete
  6. zaza pun pakai streamyx.... =) ok sgt

    ReplyDelete
  7. pas gune streamys lehla pos bnyk2..hehe

    ReplyDelete
  8. semoga semua ok dgn line bru :)

    ReplyDelete
  9. hehe bolehlah aktif balik kak shida kalau macam ni,hikhik

    ReplyDelete
  10. wah streamyx.. ni kalau jijah kat kampung boleh pasang wifi.. tp kat sini payah.. kena la pakai berukband.. emm ingat nak bertukar jugak bband ke digi... org kata laju.. kat sabah ni celcom slow giler..

    ReplyDelete
  11. banyak kali da telekom tepon sruh upgrade ..huh..lagi nak mahalkan bil...pki hnye bile perlu...

    ReplyDelete
  12. bawak sabar banyak-banyak dek non...bukan ke kata P1 tu macam bagus sangat...hehehe...kak yana pkai 2x tapi macam hampas..memang dah terminate pun...geram aku nengok nya....

    ReplyDelete
  13. lepas ni makin kerap la ko on9..dah guna unifi kan...hehee

    ReplyDelete
  14. xpe dear.. streamyx okey kalau xda masalah telefon atau kabel rosak ke hape.. da 6 tahun pakai.. so tak da la membebel pnjg huhu

    ReplyDelete
  15. Baguslah dah tukar ke streamyx ^_^ Saya pun guna streamyx wifi kat rumah :D

    ReplyDelete
  16. nape x pasang unifi je terus..? hehe

    ReplyDelete
  17. itu dia penyelesaiannya...bertukar kpda streamix... ^^ pasni laju la harapnya :)

    ReplyDelete
  18. Faham faham. Xpe shida janji dah dpt penyelesaian..

    ReplyDelete
  19. akak pun pakai streamyx wifi sekarang..berbaloi2...heheh..tengok video pun sedap..hari2 tengok running man..tapi bila hujan slow sikit la..ikut kawasan jugak..ada yang ok..tapi di tahap memuaskan la..

    ReplyDelete
  20. muja guna p1,, msih ok setakat ni,, mybe dia ikut kawasan kot,, ataupun mula2 je dia ok then dia tak ok,, harp2 tak jdi kat muja,, rasa seram lak,,

    ReplyDelete
  21. suka la tu shida. hehe.
    ingatkan shida bertukar jadi apa la tadi. hihihi

    ReplyDelete
  22. mmg patut simpan jauh2 P1 tu...geram woo kalau internet slow je...

    ReplyDelete
  23. wahh pkai TM mmg laju la sida...

    ReplyDelete
  24. wahh pkai TM mmg laju la sida...

    ReplyDelete
  25. leeza guna streamyx dari dulu. haaaa

    ReplyDelete
  26. FD skrg pakai P1, nak tukar streamyx pun takboleh sbb sini takde coverage ;(

    ReplyDelete
  27. tahniah sbb dah bertukar ke streamyx... boleh geng ngn jaa laa..hihi..

    ReplyDelete
  28. laju kan shida hehe...akak ni pkai bband jer hahaha

    ReplyDelete
  29. saya guna streamyx....he he he...

    ReplyDelete
  30. wah makin laju lah lepas ni kan shida

    ReplyDelete
  31. Hope lps ni Shida success dalam dunia blogging yek..

    ReplyDelete
  32. streamyx je yg ok shida. sbb tu la dlu senang2 sje entry baru shida masuk, terus sy leh komen.haha xsmpai 5 saat, habis load semuanya.

    ReplyDelete
  33. bertukar.. bunyi mcm kamen rider jaa.. smoga bole bW laju2 ^^

    ReplyDelete
  34. rteringin juga nak tukar...kut2 lagi power....

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.