Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 19 February 2013

Amah Indonesia dipenjara 20 tahun bersalah mendera bayi 4 bulan

  Assalammualaikum, peace upon you.
KUANTAN: Seorang pembantu rumah warga Indonesia dipenjara 20 tahun oleh Mahkamah Sesyen di sini selepas mengaku bersalah terhadap dua pertuduhan menghempas dan menganiaya bayi berusia empat bulan, Jumaat lalu. Untuk tuduhan pertama, dia dipenjara dijatuhkan hukuman penjara 15 tahun manakala tuduhan kedua selama 5 tahun. Bagaimanapun, hukuman berkenaan berjalan serentak.
Bahaya dah sekarang, mana-mana pembantu pun tak boleh dipercayai 100%. Kesian bayi tu tak tahu apa-apa lagi dilambung didera macam tu. Amah tu pun tak ada sifat berperikemanusiaan ke? Kalau marahkan majikan atau ada masalah apa-apa jangan anak jadi mangsa pergi lambung majikan tu sendiri kalau mampu lah =="




24 comments:

  1. kat dalam penjara nnti, mintak2 la polis buat dia mcm dia buat kat budak tu.. biar dia rasa betapa sakit..


    Jom tengok hadiah kat sini - http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/senarai-sponsor-yang-baik-hati.html

    Menarik x hadiah? Hehe
    Jom join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges dari @Cenderahati Akamika Gift. Dan rebut hadiah2 menarik yang lain.. ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
  2. rasanya dia nie mental..... kalau normal...dia tak buat camtu.....

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah, biar sedar diri amah-amah mental mcm ni. kenapa tak kena sebat sekali? bair dia tahu rasa sakit kena lambung. haa

    ReplyDelete
  4. KALAU DIA NI ADA ANAK2 MMG KESIAN LA ANAK2 DIA..HUHUHU

    ReplyDelete
  5. Kesian anak tu dilambung dan didera macam tu.. huhu

    ReplyDelete
  6. ngeri betul dengan amah ni.
    banyak betul kes amah indon dera baby.

    ReplyDelete
  7. baik jaga ank sndiri..klo buzy baik letk kat umh org tua

    ReplyDelete
  8. tiada sifat kesian langsung :(

    ReplyDelete
  9. sedih sgt bila tengok anak di lambung2 camtu.. kenapa la dia langsung xde perikemanusian..skrg baby tu pon sakit..huh

    ReplyDelete
  10. lepas ni harap2 dia insaf,.akak doakan kesihatan bayi tersebut

    ReplyDelete
  11. Sedih tengok baby tu diperlakukan begitu...

    ReplyDelete
  12. mmm..hukuman dunia...npe la dibt ye bdk tu mcmtu...tak tahula ap dia ni fikir...

    ReplyDelete
  13. Saya tak boleh tengok muka dia..Tak tahan..rasanya macam nak tambah lagi hukuman dia, duduk penjara 50 tahun..haa..ambik nak sangat. Tapi tak layak pula nak hukum manusia. sabor je lah..Kesian baby..Semoga adik tu tak apa-apa.

    ReplyDelete
  14. geram betul akak tgk die nih

    ReplyDelete
  15. eiii..rasa mcm nk pam dia ni dalam lubang tandas..

    ReplyDelete
  16. sian tgk baby tu kan.. sanggup wat camtu...

    ReplyDelete
  17. aritu ada tgk dia lambung bb mcm bantal plak...

    ReplyDelete
  18. menyampah tengok amah nie...memang patut di kena hukuman..

    ReplyDelete
  19. geram giler aina dekat amah ni. sanggup dia buat mcm tuh. biarkan . rsakan hukuman malaysia :) hehehe

    ReplyDelete
  20. apsal la xkena penjara seumur hidup jer amah ni

    ReplyDelete
  21. uishh dia tayang muka dengan rilek je. mcm wt xbersalah je.huhuhu

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.