Amah Indonesia dipenjara 20 tahun bersalah mendera bayi 4 bulan | Dunia sebenar Shida Amah Indonesia dipenjara 20 tahun bersalah mendera bayi 4 bulan

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 19 February 2013

Amah Indonesia dipenjara 20 tahun bersalah mendera bayi 4 bulan

  Assalammualaikum, peace upon you.
KUANTAN: Seorang pembantu rumah warga Indonesia dipenjara 20 tahun oleh Mahkamah Sesyen di sini selepas mengaku bersalah terhadap dua pertuduhan menghempas dan menganiaya bayi berusia empat bulan, Jumaat lalu. Untuk tuduhan pertama, dia dipenjara dijatuhkan hukuman penjara 15 tahun manakala tuduhan kedua selama 5 tahun. Bagaimanapun, hukuman berkenaan berjalan serentak.
Bahaya dah sekarang, mana-mana pembantu pun tak boleh dipercayai 100%. Kesian bayi tu tak tahu apa-apa lagi dilambung didera macam tu. Amah tu pun tak ada sifat berperikemanusiaan ke? Kalau marahkan majikan atau ada masalah apa-apa jangan anak jadi mangsa pergi lambung majikan tu sendiri kalau mampu lah =="




24 Jari Ohsem:

ejulz said...

kat dalam penjara nnti, mintak2 la polis buat dia mcm dia buat kat budak tu.. biar dia rasa betapa sakit..


Jom tengok hadiah kat sini - http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/senarai-sponsor-yang-baik-hati.html

Menarik x hadiah? Hehe
Jom join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges dari @Cenderahati Akamika Gift. Dan rebut hadiah2 menarik yang lain.. ^_^

http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

Remy hazza said...

rasanya dia nie mental..... kalau normal...dia tak buat camtu.....

Hanida Moss said...

alhamdulillah, biar sedar diri amah-amah mental mcm ni. kenapa tak kena sebat sekali? bair dia tahu rasa sakit kena lambung. haa

Bui Junaidi said...

KALAU DIA NI ADA ANAK2 MMG KESIAN LA ANAK2 DIA..HUHUHU

Sally Yatiey said...

Kesian anak tu dilambung dan didera macam tu.. huhu

Nurul Faiz said...

ngeri betul dengan amah ni.
banyak betul kes amah indon dera baby.

Nadia Johari said...

baik jaga ank sndiri..klo buzy baik letk kat umh org tua

C.T.K said...

tiada sifat kesian langsung :(

azizah :) said...

sedih sgt bila tengok anak di lambung2 camtu.. kenapa la dia langsung xde perikemanusian..skrg baby tu pon sakit..huh

nuyui a.k.a miss YUI said...

akhirnya..

Mrs Velentine said...

lepas ni harap2 dia insaf,.akak doakan kesihatan bayi tersebut

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sedih tengok baby tu diperlakukan begitu...

ayut said...

mmm..hukuman dunia...npe la dibt ye bdk tu mcmtu...tak tahula ap dia ni fikir...

Nurul Aini said...

Saya tak boleh tengok muka dia..Tak tahan..rasanya macam nak tambah lagi hukuman dia, duduk penjara 50 tahun..haa..ambik nak sangat. Tapi tak layak pula nak hukum manusia. sabor je lah..Kesian baby..Semoga adik tu tak apa-apa.

Mimi Azirah said...

geram betul akak tgk die nih

fieda said...

eiii..rasa mcm nk pam dia ni dalam lubang tandas..

IntaNBerliaN said...

sian tgk baby tu kan.. sanggup wat camtu...

caliph shuriken said...

aritu ada tgk dia lambung bb mcm bantal plak...

Che Rosliza Che Mat said...

menyampah tengok amah nie...memang patut di kena hukuman..

Aina Areen said...

geram giler aina dekat amah ni. sanggup dia buat mcm tuh. biarkan . rsakan hukuman malaysia :) hehehe

Mohd Zuhri said...

padan muka bibik tu!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

apsal la xkena penjara seumur hidup jer amah ni

Solehah Shamsuddin said...

uishh dia tayang muka dengan rilek je. mcm wt xbersalah je.huhuhu

Cik Fie said...

kejam sungguh :(