Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 5 February 2013

Segmen Exchange Review Alexa by duniashida.com

   Assalammualaikum, peace upon you.
Sticky Post sampai 5.2.2013 (selasa) 11.59pm
Entri ini publish tepat jam 9 malam  dan bermulalah Segmen Exchange Review Alexa yang shida war-war kan pagi tadi, so segmen ni simple tak perlu buat entri bagai, cuma perlu review saja. Ok mesti ramai yang kata "ala tak guna alexa tak dapat join" untuk segmen ini tak kisah pun siapa yang guna atau tak alexa sebab ia cuma review sahaja, so bagi yang guna alexa boleh lah saling mereview, yang tak ada korang cuma tolong reviewkan alexa kawan-kawan lain itu saja. Mesti semua tanya kenapa perlu review Alexa?. Dengan REVIEWS sebenarnya sedikit sebanyak atau salah satu tips dapat membantu dalam mempengaruhi Alexa untuk menilai Rank Blog kita dan meningkatkan lagi Ranking Alexa. So dengan ini shida nak ajak kawan-kawan blogger yang lain atau sesiapa sahaja yang nak join, kita exchange review alexa bagi sama-sama mantapkan lagi ranking alexa kita.

Syarat-syarat Segmen :
  1. Wajib ada blog atau Akaun Alexa (tak ada akaun alexa pun tak apa)
  2. Tak perlu buat entri bagai
  3. Selepas review alexa shida, sila komen nama dan url blog (surprises)
  4. komenkan juga link alexa korang (untuk shida review balik)
  5. Segmen mula 2.2.13 sabtu (9mlm) tamat 5.2.13 selasa (11.59mlm) 3hari 3jam

 ini link alexa shida, nak review terus klik link bawah ni
NOTED: KORANG KENA REVIEWS DULU BARU SHIDA REVIEWS BALIK OK, SEBAB TU SHIDA MINTA TINGGALKAN DETAIL SYARAT 3&4 DEKAT KOMEN ENTRI, BARU SHIDA TAHU SIAPA YANG REVIEWS

cara-cara nak review alexa:

ini contoh mana nak ambil link alexa untuk syarat 4 
bagi yang tak ada akaun alexa tak perlu, cuma tinggalkan nama dan url blog syarat 3


bagi yang tak ada akaun alexa boleh guna Facebook untuk login untuk reviews 
*yang lupa akaun alexa sendiri pun boleh terus login guna Facebook masin-masing
bagi yang tak ada facebook erm..no idea sorry ^_^


1. klik reviews       2. klik Write a review

cuma follow yang shida print screen ni.
ruangan komen tu wajib korang isi k :) akhir komen tulis nama korang sekali
dah siap SUBMIT :) pastikan korang refresh dulu tengok sama ada review korang masuk atau tak ok, biasanya selepas korang submit review terus masuk dalam review section tu dan jumlah review bertambah jika review berjaya. tak faham boleh PM shida :)

itu saja mudah kan? yang surprises tu nanti shida beritahu, selepas Segmen ini tamat.
Thanks semua yang Review Alexa shida ^_^




33 comments:

  1. NAMA :
    Cik Fie

    LINK BLOG :
    www.cikfie.com

    LINK ALEXA : www.alexa.com/siteinfo/cikfie.com

    ReplyDelete
  2. Nabila Medan
    http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. ANa Ahmad

    http://amad-jalanan.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Aida Omar
    www.diarisifroggie.com
    http://www.alexa.com/siteinfo/diarisifroggie.com#

    ReplyDelete
  5. Done.
    http://www.alexa.com/siteinfo/khairul-zamri.com

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. done...

    Julia Ngah a.k.a Mia Liana
    http://www.mialiana.com

    http://www.alexa.com/siteinfo/http://mialiana.com

    ReplyDelete
  8. Nama: Miss BaNu

    Link BLoG: http://mulan-sahbanu.blogspot.com

    Link Alexa: http://www.alexa.com/siteinfo/http://mulan-sahbanu.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. remy tak beberapa nak faham.... nanti remy baca balik.......buta IT sikit remy nie....

    ReplyDelete
  10. Hana Jalil

    http://justforfund.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. good luck semua... leeza kena faham betul2..
    hihok...

    ReplyDelete
  12. xreti akak bab bab nih shida oi

    ReplyDelete
  13. dah buat semula shida.
    Nurul Faiz Drifter
    http://cikgufaizcute.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Ok..done shida...hee :D

    Nama : Ezad Skytech
    URL : http://www.ezadskytech.com

    LINK Alexa : http://www.alexa.com/siteinfo/ezadskytech.com

    ReplyDelete
  15. siap shida..

    nama: azizah
    url: http://nurazizahyahaya.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Alamak..dah tamat..hehe..tak sempat nak menyibuk.

    ReplyDelete
  17. Saya join ye. ^____^

    Nama : Nurul Aini/ Aini zakaria

    Link blog : http://www.ainizakaria.my/

    Link Alexa : http://www.alexa.com/siteinfo/ainizakaria.my#


    ReplyDelete
  18. siap shida! ^-~

    NAMA: nieza
    LINK BLOG: http://www.nieyxzha.com/

    LINK ALEXA: http://www.alexa.com/siteinfo/nieyxzha.com

    ReplyDelete
  19. ada review alexa yer....mcm takde akaun ni...

    ReplyDelete
  20. Nama : Solehah Shamsuddin

    Url Blog : http://solehahshamsuddin.blogspot.com/

    Link Alexa : http://www.alexa.com/siteinfo/http://solehahshamsuddin.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. #DAH BETULKAN BALIK REVIEW HARI TU. Sorry lambat. hee#

    ReplyDelete
  22. Nama : Emas Putih
    URL : http://www.kisahemasputih.com/

    LINK Alexa : http://www.alexa.com/siteinfo/http://kisahemasputih.com

    ReplyDelete
  23. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  24. alamak..terlepas join segmen ni..sbr jela

    ReplyDelete
  25. nanti kalau shida wat lg segmen ni, gtau akak ek.. tkt tlepas.. bkn pe, bw pun xleh selalu... lambat br dpt bls.. hihii

    ReplyDelete
  26. sjak bz ni byk terlepas segmen, erkk...

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.