Segmen Exchange Review Alexa by duniashida.com | Dunia sebenar Shida Segmen Exchange Review Alexa by duniashida.com

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 5 February 2013

Segmen Exchange Review Alexa by duniashida.com

   Assalammualaikum, peace upon you.
Sticky Post sampai 5.2.2013 (selasa) 11.59pm
Entri ini publish tepat jam 9 malam  dan bermulalah Segmen Exchange Review Alexa yang shida war-war kan pagi tadi, so segmen ni simple tak perlu buat entri bagai, cuma perlu review saja. Ok mesti ramai yang kata "ala tak guna alexa tak dapat join" untuk segmen ini tak kisah pun siapa yang guna atau tak alexa sebab ia cuma review sahaja, so bagi yang guna alexa boleh lah saling mereview, yang tak ada korang cuma tolong reviewkan alexa kawan-kawan lain itu saja. Mesti semua tanya kenapa perlu review Alexa?. Dengan REVIEWS sebenarnya sedikit sebanyak atau salah satu tips dapat membantu dalam mempengaruhi Alexa untuk menilai Rank Blog kita dan meningkatkan lagi Ranking Alexa. So dengan ini shida nak ajak kawan-kawan blogger yang lain atau sesiapa sahaja yang nak join, kita exchange review alexa bagi sama-sama mantapkan lagi ranking alexa kita.

Syarat-syarat Segmen :
  1. Wajib ada blog atau Akaun Alexa (tak ada akaun alexa pun tak apa)
  2. Tak perlu buat entri bagai
  3. Selepas review alexa shida, sila komen nama dan url blog (surprises)
  4. komenkan juga link alexa korang (untuk shida review balik)
  5. Segmen mula 2.2.13 sabtu (9mlm) tamat 5.2.13 selasa (11.59mlm) 3hari 3jam

 ini link alexa shida, nak review terus klik link bawah ni
NOTED: KORANG KENA REVIEWS DULU BARU SHIDA REVIEWS BALIK OK, SEBAB TU SHIDA MINTA TINGGALKAN DETAIL SYARAT 3&4 DEKAT KOMEN ENTRI, BARU SHIDA TAHU SIAPA YANG REVIEWS

cara-cara nak review alexa:

ini contoh mana nak ambil link alexa untuk syarat 4 
bagi yang tak ada akaun alexa tak perlu, cuma tinggalkan nama dan url blog syarat 3


bagi yang tak ada akaun alexa boleh guna Facebook untuk login untuk reviews 
*yang lupa akaun alexa sendiri pun boleh terus login guna Facebook masin-masing
bagi yang tak ada facebook erm..no idea sorry ^_^


1. klik reviews       2. klik Write a review

cuma follow yang shida print screen ni.
ruangan komen tu wajib korang isi k :) akhir komen tulis nama korang sekali
dah siap SUBMIT :) pastikan korang refresh dulu tengok sama ada review korang masuk atau tak ok, biasanya selepas korang submit review terus masuk dalam review section tu dan jumlah review bertambah jika review berjaya. tak faham boleh PM shida :)

itu saja mudah kan? yang surprises tu nanti shida beritahu, selepas Segmen ini tamat.
Thanks semua yang Review Alexa shida ^_^




33 Jari Ohsem:

Cik Fie said...

NAMA :
Cik Fie

LINK BLOG :
www.cikfie.com

LINK ALEXA : www.alexa.com/siteinfo/cikfie.com

Nabila Medan said...

Nabila Medan
http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/

ANa Ahmad said...

ANa Ahmad

http://amad-jalanan.blogspot.com

Aida Omar said...

Aida Omar
www.diarisifroggie.com
http://www.alexa.com/siteinfo/diarisifroggie.com#

Khairul Zamri said...

Done.
http://www.alexa.com/siteinfo/khairul-zamri.com

Nurul Faiz said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mia Liana said...

done...

Julia Ngah a.k.a Mia Liana
http://www.mialiana.com

http://www.alexa.com/siteinfo/http://mialiana.com

BaNu Syah said...

Nama: Miss BaNu

Link BLoG: http://mulan-sahbanu.blogspot.com

Link Alexa: http://www.alexa.com/siteinfo/http://mulan-sahbanu.blogspot.com

syiela said...

huhhu akak fail bab ni

Remy hazza said...

remy tak beberapa nak faham.... nanti remy baca balik.......buta IT sikit remy nie....

Hana Jalil said...

Hana Jalil

http://justforfund.blogspot.com

Leeza dayasari [santai leeza] said...

good luck semua... leeza kena faham betul2..
hihok...

deno said...

nanti nak join juga la... :)

Mimi Azirah said...

xreti akak bab bab nih shida oi

Nurul Faiz said...

dah buat semula shida.
Nurul Faiz Drifter
http://cikgufaizcute.blogspot.com/

Nadia Johari said...

almk pnin plk..hehe

Ezad Skytech said...

Ok..done shida...hee :D

Nama : Ezad Skytech
URL : http://www.ezadskytech.com

LINK Alexa : http://www.alexa.com/siteinfo/ezadskytech.com

azizah :) said...

siap shida..

nama: azizah
url: http://nurazizahyahaya.blogspot.com

Nurul Aini said...

Alamak..dah tamat..hehe..tak sempat nak menyibuk.

Nurul Aini said...

Saya join ye. ^____^

Nama : Nurul Aini/ Aini zakaria

Link blog : http://www.ainizakaria.my/

Link Alexa : http://www.alexa.com/siteinfo/ainizakaria.my#


Nieyxzha Hassan said...

siap shida! ^-~

NAMA: nieza
LINK BLOG: http://www.nieyxzha.com/

LINK ALEXA: http://www.alexa.com/siteinfo/nieyxzha.com

ayut said...

ada review alexa yer....mcm takde akaun ni...

Solehah Shamsuddin said...

Nama : Solehah Shamsuddin

Url Blog : http://solehahshamsuddin.blogspot.com/

Link Alexa : http://www.alexa.com/siteinfo/http://solehahshamsuddin.blogspot.com

Hana Jalil said...

#DAH BETULKAN BALIK REVIEW HARI TU. Sorry lambat. hee#

Emas Putih said...

Nama : Emas Putih
URL : http://www.kisahemasputih.com/

LINK Alexa : http://www.alexa.com/siteinfo/http://kisahemasputih.com

Mrs Velentine said...

nda sempat join

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://www.nolimitadventure.com/

boni kacak said...

okeh.. saya dah review dah :)

Katak Comel said...

alamak..terlepas join segmen ni..sbr jela

IntaNBerliaN said...

nanti kalau shida wat lg segmen ni, gtau akak ek.. tkt tlepas.. bkn pe, bw pun xleh selalu... lambat br dpt bls.. hihii

caliph shuriken said...

sjak bz ni byk terlepas segmen, erkk...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xtau lsg bab ni shida hiihii

Aina Areen said...

laaa, dah lepasss. sedih :(