Akhirnya blog www.duniashida.com berada di bawah 1k Rank Malaysia | Dunia sebenar Shida Akhirnya blog www.duniashida.com berada di bawah 1k Rank Malaysia

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 5 March 2013

Akhirnya blog www.duniashida.com berada di bawah 1k Rank Malaysia

  Assalammualaikum, peace upon you.
 

Alhamdulillah segala usaha telah pun tercapai, meskipun rank global belum menceceah 1k tapi rank malaysia shida sudah pun di bawah 1k. Seronok rasa segala usaha yang shida buat selama ini membuahkan hasil yang tak pernah shida impikan pun. nah! sekarang betul-betul menjadi kenyataan, selalunya masuk blog otai selalu niat dalam hati "tah bila aku nak jadi macam dia" sekarang niat tu dah jadi kenyataan. Happy pula rasa, Moga perjalanan blog Dunia sebenar Shida ni dipermudahkan amin. Bukan senang nak jadi seperti sekarang banyak liku-liku dan cabaran yang harus dilalui. Sempena blog yang hampir 3 tahun nanti pada bulan julai, sama-sama kita nantikan detik ulangtahun blog shida nanti ya. Thanks juga buat kawan-kawan yang selalu support blog shida dari dulu sehingga sekarang dan tak lupa sama-sama kita berdoa untuk Perwira Negara kita di Lahad Datu, Sabah AMIN.




45 Jari Ohsem:

Farah Waheda Wahid said...

congrats Shida... happy untuk Shida...

hazwan hairy said...

tahniah...

Sheila Salim said...

assalamualaikum syida. taniah ye

Ezad Skytech said...

wahh...ranking MY bawah 1k tu...tahniah shida...blog ezad masih 3k++ ranking MY...lambat lagi nak bawah 1k..hee~

Afie Qaisarah said...

Tahniahh..

Fakhruru said...

wow! thniah!! ^^

Nory Zoulkefle said...

ALHAMDULILLAH...

Tahniah shida...

teruskan berblogging yer...=)

fairus mohamad noor said...

Tahniah yer

ANa Ahmad said...

Alhamdulillah..tahniah kak :)

Eraz Fadli said...

tahniah.. :-)

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah dear..

Seneorita Baharin said...

wahhhhhh Tahniah akak shidaaa!! segala hasil titik peluh mu membuahkan hasil..salute lah! :D keep it up sista!

Nurul Aini said...

Alhamdulillah..tahniah kak shida..hehe..Saya masuk blog kak shida, saya pun cakap gitu.
"Bila lah aku nak jadi macam kak shida" hehe.

Emas Putih said...

yeah finally..

Normi Nieza said...

tahniah....

Faridzuan said...

Alhamdulillah kak. Sama-sama kita doakan agar para pejuang kita selamat pulang dari Kg Tanduo. Amin. :)

✿ Hasnie Adda ✿ said...

satu perkembangan yang baik untuk blog akak . tahniah :D

Sukma Haron said...

we support....bangganya...

Ieyzartd Syahieyr said...

wah,,
tahniah kak...

Sally Yatiey said...

Tahniah kak shida!!!! ^_^
Semoga terus maju :D hehe

AmalinaLee said...

Tahniah akak! :)

myravea said...

Congrats shida :)

baby comel said...

Tahniah Shida.. Moga terus maju, mesti happy kan shida. Suka dengar berita cmni :)

Kak Mahh said...

Tahniah!

Cik Nur™ said...

tahniah shida.. :)

deno said...

tahniah kak shida!:)

Dianaa said...

tahniah :D

mummyriena said...

mantap!!

nik ros said...

congrat.bukan senang nak dapat tu.

Mrs Velentine said...

tahniah shida

syiela said...

tahniah shida

dEdEQ dE wIshEs said...

TAHNIAH AKAK .. CAYALAH

Nisa Greennnpanda said...

congrats shida.. :3

azizah :) said...

wah... tahniah shida.. teruskan usaha lagi!

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...



Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...



Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

Mas Zull said...

assalamualaikum shida...tahniah2 yer mama boleh la nak minta petua mcm ni...

Nadia Johari said...

tahniah..berkat usaha shida juga

Nadia Johari said...

tahniah..berkat usaha shida juga

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Tahiniah Shida..Keep on blogging..^^

Remy hazza said...

tahniah shida...remy tumpang berbangga......

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tahniah shida moga terus berjaya

IntaNBerliaN said...

tahniah shida :-)

Mohd Hakim said...

Tahniah krana berusaha memperbaiki

Ez Bil said...

Tahniah akak!! :))

Cik Fie said...

alhamdulillah . tahniah :)