Cadangan untuk buat segmen yang menarik, pendapat anda? | Dunia sebenar Shida Cadangan untuk buat segmen yang menarik, pendapat anda?

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 18 March 2013

Cadangan untuk buat segmen yang menarik, pendapat anda?

  Assalammualaikum, peace upon you.
Dalam fikiran shida banyak aktiviti yang shida nak buat dengan korang pembaca setia shida ni tapi shida tengah fikir satu segmen yang menarik untuk korang join, kiranya tak perlu blogwalking bagai. Shida nak buat segmen yang shida sendiri nak beri hadiah dan korang join dengan muka tanpa tension hehee. mungkin sponsor shida tak perlukan buat masa ni. Nantikan segmen tu shida baru nk create, insyallah selasa atau rabu shida publish dan buat tak lama cuma seminggu saja. Hope dapat sambutan dari korang yer. Korang ada cadangan yang menarik untuk buat segmen yang ringkas selain segmen follow dan blogwalking? share-share dengan shida tau :) thanks.



34 Jari Ohsem:

Solehah Shamsuddin said...

ok take note, nanti solehah nak join.hehe

Eca Dwinky Asha said...

da byk segmen org buat,sampai eca xde idea nak wat segmen pe.hehehehe...tpi klu shida wat,eca akan try join tau :)

busy kalah menteri a skrg.

Eca Dwinky Asha said...

eca klik2 clinique..be eh shida?.lama eca xdpt be.

Azhafizah Md Nor said...

bunyi macam best je tu shida?Tapi tengah takde idea ni shida =__='

Dianaa said...

wahh! tak sabar nak tunggu :D

Farah Waheda Wahid said...

macam menarik ni...occay saya tunggu kemunculan segmen tu yer.. nak bagi idea memang stuck sikit... tapiii... nanti kalau shida buat segmen...buat yang copy coding HTML boleh? heee...cepat, mudah dan ringkas...

cci said...

yeay.. x sabo.. :P

Nina Maslizza said...

Nina suka join segmen y kena selit cerita dalam segmen tu..contohnya segmen kawan blogger yang kena cerita keistimewaan diri, cerita pasal U, cerita pasal carrer, kenangan manis n pahit..

Nurul Aini said...

InsyaAllah..kalau ada masa pasti saya join. ^___^

Crew Fathi said...

Wah.. cam gempak.. Muehehe... Buat segment blog yg unik.. tak pon blog yg banyak info ke.. blog yg tersusun rapi n ringan ke.. hehe.. Just cadangan la.. =)

Cik Nur™ said...

tak sabar rasanya nak join..
insyaAllah, kalau sempat Nur join.. :)

Phat said...

jgn risau kami akna support punya

Emas Putih said...

"segmen shida " tajuk diberi hahaha

Bui Junaidi said...

KALAU PASAL SEGMEN,KAK BUI MMG X EXPERT..NK JOIN PUN MALAS..HAHAHA

Sally Yatiey said...

Nak buat segmennnnn? :D Mesti ramai yang join nanti ^_^

ANa Ahmad said...

segmen meletop shida -->bagi hehe :D

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

segmen berpantun hohoho.. entah la shidah sy pun xtahu

Noor Atikah Ramli said...

ika pon takde idea nk bg.heee

Seneorita Baharin said...

wahh mesti menarikk segmen akak ni, will join n support u sis :)

azizah :) said...

alamakk jijah xde idea nak bg shida segmen apa...

insyaAllah jijah support nanti :)

Si Matatajam said...

Nak bagi idea tak reti..akak tunggu ja la..

aisya said...

segmen follow and blogwalking ni payah sikit nak join sis.. huhu.. sbab perlu komitmen masa.. klau join saje tp tak jenguk pun peserta lain mcm tak elok pulak..

tp insyaAllah kalau takde pape nak join jugak.. :)

TiranaAduka said...

pilihan di tgan shida..mana yg elok..

nuyui a.k.a miss YUI said...

apa ea..yui blurr gak ni..huhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak nk join la nanti hihi

Mrs Velentine said...

nnt kak MV join

deno said...

kalau ada segmen dari kak shida mesti deno nak join :)

ayut said...

eh2x..arini rabu dh..mesti nk kuar dh segmen yer..hihihi

caliph shuriken said...

sesuai buat yg simple & mudah utk join ^^

Nadia Johari said...

im waiting..klo de mse join

IntaNBerliaN said...

akak xda idea nk bg tp yg simple lg best :)

Tinta Lana said...

Last year, sekali je lana join segmen. Simple je segmen ni.

Pemilik blog tu takda kenakan apa2 syrt, dia cuma mintak sapa2 yg berminat, tulis n share ayat2 motivasi yg diminati, yang jadi sumber inspirasi.

Last, dia kumpulkan semua ayat2 motivasi tu dlm satu timetable. Bagi lana, menarik sangat sebab lana dpt bnyk ayat2 yg sgt motivate. Lagi satu, motivasi tu salah satu yg dekat ngan jiwa manusia. Mana2 manusia pun perlukan motivasi.

Kalau shida prasan, kalau buat segmen, kebanyakkan khusus,topik tertentu, cth mcm, "segmen warna kegemaran"-dah tntu citer wrna kgmrn, pastu mesti ad yg suka wrna yg sma (ad perulangan).

Msa lana join segmen ayt motivasi tu, smua unik, sebb takda jumpa kata motivasi yg sama.. :) snang ckp, setiap org ad ayt motivasi yg jdi sumber inspirasi.

Pastu, salu peserta yg blogwalking..segmen motivasi ni, pemilik blog yg bw utk tujuan promote segmen dia.. :)

Maaf shida..terlebih pnjg,hehehe

Ez Bil said...

Dh mula segmen tu. Cik B nak join yer..

Cik Fie said...

selamat buat segmen :)