Demak DV110 Keluaran Malaysia | ahli keluarga baru | Dunia sebenar Shida Demak DV110 Keluaran Malaysia | ahli keluarga baru

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Sunday, 17 March 2013

Demak DV110 Keluaran Malaysia | ahli keluarga baru

   Assalammualaikum, peace upon you.
Demak DV110 Keluaran Malaysia
Inilah ahli keluarga baru shida Motor Demak keluaran Malaysia, harga berpatutan juga tak lah mahal sangat hanya RM4 ribu sahaja, Sebelum ni guna Nouvo S tapi bagi adik guna now shida beli yang baru senang sendiri nak guna ke hulu ke hilir kan. Actually shida selesa guna motor pergi sana sini senang nak bawa dan cepat, cuma kalau berjalan jauh baru naik kereta. Kalau setakat pergi kerja or keluar saja-saja memang shida bawa motor je, yang penting sekarang ni BIRU hahaaa :p  ada tak kawan-kawan yang tahu tentang motor Demak ni? boleh la share sebab shida memang tak tahu menahu tentang motor-motor ni :) yang tahu naik je ^_^  nanti shida tunjuk gambar motor shida tu tau :) seronok guna lancar perjalanan dengan motor baru nih heheee :)




30 Jari Ohsem:

Nurul Faiz said...

Ingatkan apa la Demak ni. Moto rupanya. Huhuhu.

p/s : akak takut bawak moto sebab moto berat. Huhu.

Normi Nieza said...

nice colour..:)

ANa Ahmad said...

hehe.. AA guna demak jugak.. Demak evo z 110 hehe bentuk mcm LC 135 tu.. tapi engin demak moto AA tu.. warna biru jugak hihi di cmpur dgn warna hitam dan putih. ^^ harga masa tu murah lg rm3400. skrg dah naik ke rm4000 hehe

Cik Nur™ said...

Nur pun suka naik moto, senang nak mencilok..hehehe

Remy hazza said...

cantik...dah ada ahli keluarga baru rupanya...kena sayang ketat2 kat ahli baru tu tau

Nadia Johari said...

pergh ni yg jeles ni..shida dh bli dulu..biru tu

Sukma Haron said...

berhati-hati bila menunggang motor...

Solehah Shamsuddin said...

solehah xtau menahu mengenai motor, sbb xreti naik motor.hahaha

Harith Iskandar said...

secara peribadinya sy kurang minat dgn demak ni sbb setahu sy enjinnya xberapa tahan berbanding dgn motor honda yamaha@kawasaki.
dulu pernah jg try nk beli tp tokey kedai ckp jangan sbb di ckp enjin xtahan.kata dia lg kt kedai dia pon byk demak yg jual balik.itu kata dia la.mungkin sbb tujuan prniagaan atau ade sbb lain.biasala persaingan.
apa pun sekarang sy cuma pakai honda future,gtr & kawsaki (er6) je...

zaza =) said...

wah..nak kumpul duit lah beli sebijik..hehe

Sally Yatiey said...

Cantik colour-nya ;) Lama dah tak menunggang motor ^_^

huny madu said...

dh lama x bawak moto,klu dedulu mmg kesana sini bawak motor je :)

aisya said...

bapa tak suruh sgt bawa moto ni.. dari dulu smpai la sekarang.. ape2 kete je semua.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh beli demak..hihi..skg guna yamaha..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cantik..Bestlah pandai bawa motor..akak ni kayuh basikal pun tak reti..hehe..kereta boleh lah.. :)

Azhafizah Md Nor said...

Tak tahu pulak pasal demak ni.kadang2 memang selesa naik moto kan.tapi dah banyak kali jatuh fobia gak nak bawak moto..sobs sobs =__='

Nurul Aini said...

Wah..motor..hehe..tapi jarang nampak orang guna demak ni.

Si Matatajam said...

Comelnya Demak...jgn merempit plak yek..ha ha

azizah :) said...

smart la shida..jijah pon berkira2 nak beli motor kat sini..

salah satu idea ni.

mummyriena said...

pergh comell tp husben aku kate tgi eh mtor ni..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

jgn jadi minah rempit tau shida kihkihkih :p

Mrs Velentine said...

motor..kak MV tak pandai bawa

ayut said...

demak ni dulu pernah gak usha..hihihi..mmg okla harga yer...tp fungsi tak sure..ok je rasa yer..rmai je kat jln tu tgk pakai :)

IntaNBerliaN said...

cantiklah moto ni

Ez Bil said...

Yg penting birj yer akk!! :))

Farhan Isa said...

Aku baru beli demak Dv110 awal april haritu... versi terbaru kata jurujual tu.. sticker upgrade baru.. n didatangkan khas bersama rim putih 18 jejari.. sgt cun (pada mata aku).. nak tengok gambar motor aku.. ada kat fb nih.. https://www.facebook.com/groups/144113659106136/
Sgt garang~

Mohd Aen said...

@Harith Iskandar

Itu dulu bro harith.. demak dulu lain dgn demak sekarang.. Demak dulu enjin sepenuhnya dari china.. sekarang ni enjin Demak dah menggunakan 80% komponen honda thailand.. yg selebihnya mcm clutch plate dan komponen yg kecil2 je masih lagi import dari china dan taiwan. Kalo demak dulu mmg hancus.. aku pun ada satu skuter demak fighter.. sekarang ni mmg tidak dinafikan aku pun masih takut dgn jenama demak ni. Bila tgk geng2 aku yg pakai demak yg mcm lc tu mmmg ok je..

Ada gak member aku yg pakai demak evo z dah 2 tahun dah tapi ok lagi enjin dia.. siap pasang clutch tangan lagi tu pasang crankcase honda thailand.. kat Kuching sarawak ni dah melambak dah motor demak.. hari2 boleh jumpa 5-6 bijik on the road..

cuba check kat sini student UK yg blajar kat U malaysia balik UK pakai Demak DV sebab sambung semester seterusnya kat sana. Cuma berbekal duit kurang dari GBP1000.

www.goingnotts.com.

BTW.. aku pun baru je angkat Demak Evo ZR110 atas saranan kawan2 yg pakai Demak.. bukan dari saranan org pakai modenas tapi kata Demak tak bagus. Cousin aku pakai Modenas kriss 100 dah kondem dah enjin dia.. enjin 100 modenas kurang lasak.. TQ

buletinrakyat said...

Jomlah masuk sini, meramaikan kawan...
https://www.facebook.com/Dv110MotorClub?ref=hl

Cik Fie said...

berhati - hati ye :)

Putera Mahkota Sultan Melaka said...

Demak ok ke? Jentera aku YAMAHA LC 135 5spees GP 2014