Jawapan untuk soalan mereka | Soal Jawab : Anda Tanya Shida Jawab #2 | Dunia sebenar Shida Jawapan untuk soalan mereka | Soal Jawab : Anda Tanya Shida Jawab #2

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 12 March 2013

Jawapan untuk soalan mereka | Soal Jawab : Anda Tanya Shida Jawab #2

  Assalammualaikum, peace upon you.
Hope korang berpuas hati lah dengan jawapan shida ya :) kalau rasa korang nak tanya lagi kena tunggu shida keluar lagi entri soal jawab ni ok, cukup setakat ini soalan yang diberi, boleh tahan juga soalan yang diajukan berpeluh-peluh shida type hehee :p Ada juga beberapa soalan yang shida tak dapat nak jawab sebab memerlukan hujah dan huraian yang panjang untuk korang lebih memahami jawapan dia, yang itu nanti shida buat satu entri untuk jawapan yang shida kira special sikit. Jom layan baca santai-santai soalan mereka dan jawapan yang shida beri :) ada macam retis jawab ke? heeee ;p


Terima Kasih yang sudi bertanya :)



31 Jari Ohsem:

sayidah napisah said...

saya rasa sy ade tanya kat shida.heheh

Cik Nur™ said...

wahh..best2..nanti de masa kita lepak ye...

nanti buat mcm ni lagi..seronok pula nur baca.. :)

Ieyzartd Syahieyr said...

woww...
bnyaknya soalan yg bernas..
hehehe

Azhafizah Md Nor said...

terjawab sudah..kalau dekat2 bilehlah shida.kalau jauh..alahaii..bile ntah fiza nak sampai ke perak nun.

Emas Putih said...

hahahaha :D sengih2 baca :)

Aina Areen said...

wahhh :) thanks kak shida :D hehehe

Anis Zainudin said...

persoalan terjwb..thanks kak shida :D

nik ros said...

byknyer soalan dah terjawab. dkt la ngan umah mertua sis kat kamunting..hehe

ANa Ahmad said...

artis taiping tanah air kita hehe :D

Che Rosliza Che Mat said...

banyaknya dorang tanya hihihi

baby comel said...

Xsempat nk tnyq kat shida aritu. Hehe kat Simpang, owh dekat je. Nanti blh la kita jumpa kekeke

azizah :) said...

ramai jugak adik beradik shida.. mesti best ramai anak buah ni..

onie said...

soalan last sekali dari farisya tu pun onie terdetik nk tanya kat shida,hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok jwpn utk yui special..yui nantikan ea dear =)

Normi Nieza said...

bnyaknya soklan..:)

Mrs Velentine said...

wah maria elena yea..done u mobile

Seneorita Baharin said...

heee, thank Q akak shida....tips yg sgt bgus tu :) ^____________^

Mas Zull said...

assalamualaikum shida...meriahnya semua soalan dah terjawabkan...:)

Ummar Farouk said...

Salam admin, sudikah sekiranya admin meletakkan link blog saya pada bahagian bloglist admin?

Saya dah letakkan link blog admin pada bloglist saya kat [sini] iaitu pada sidebar 'Senarai Blog Rakan'.

Saya minta jasa baik admin untuk terima pelawaan saya ini. Saya start berblogging sejak tahun 2009 lagi, tapi blog saya masih lagi kesepian pengunjung.

Saya berharap agar admin dapat memberi belas kasihan terhadap blog saya yang serba kekurangan ini dengan memberi ruang serba sedikit trafik iaitu dengan meletak link blog saya ke dalam senarai bloglist admin.

Blog saya mengeluarkan entri mengenai agama dan motivasi. Kalau admin bagi sumbangan terhadap agama walaupun cuma sebarkan link blog saya ini pd bloglist admin maka Insya-Allah, Allah akan membalas admin dengan ganjaran pahala berlipat kali ganda.

Cukup seorang shj yg klik, admin boleh dapat pahala. Bayangkan pengunjung blog admin berduyun2 datang dan klik pd link blog saya kat bloglist admin, maka berganda2 ganjaran yg admin boleh dapat.

Ganjaran tersebut boleh bagi kebaikan pd admin di akhirat kelak nanti. Inilah dinamakan pendekatan dakwah. Orang berdakwah kita kena bagi laluan dan sokongan, Insya-Allah ada ganjaran yg menanti kelak. Sama2 kita renungkan dan bermuhasabah diri. Wallahualam.

Saya tak paksa admin, terpulanglah pada admin sama ada nak menyertai cara dakwah ini, Saya cuma berharap shj demi kebaikan kita semua. Kerjasama daripada pihak admin saya sudahi dengan ucapan terima kasih.

Firman Allah Ta'ala: Dan hendakklah ada di antaramu segolongan umat yang mengajak (manusia) kepada kebaikan), menyeru kepada yang ma’ruf dan mencegah yang mungkar, dan mereka itulah orang-orang yang beruntung.” (Ali Imran: 104).

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tak tanya pun lagi..huhu

Sally Yatiey said...

Ramai jugak yang bertanyakan soalan kat kak shida ni ^_^ hee. Semoga terus maju dalam arena blogging, kak shida ;D

Nurul Faiz said...

ramai yang ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang shida. dah macam artis pulak. hehe.

IntaNBerliaN said...

best plak baca soalan n jawapan ni.. :-)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Kita samalah Shida anak yang ke 4.. :)

Nurul Aini said...

hehe..senyum sorang2 baca soal dan jawab ni..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

semua dh terjawab hehe

ayut said...

hihihi...tgelak ayut bace jawapan shida. ^^ eh..tnmpk komen yg shida post kat FB la...hihihi.. :)

Aku Penghibur said...

wahhh ramainye yang bertanya

Remy hazza said...

org simpang rupanya... nanti boleh ler blanja remy makan mee udang.... remy kat air kuning.....

Ez Bil said...

Best la pulak duk kat blog akk ni.. hihihi

Cik Fie said...

wah ! ramai yang bertanya . hehe :)