Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 12 March 2013

Jawapan untuk soalan mereka | Soal Jawab : Anda Tanya Shida Jawab #2

  Assalammualaikum, peace upon you.
Hope korang berpuas hati lah dengan jawapan shida ya :) kalau rasa korang nak tanya lagi kena tunggu shida keluar lagi entri soal jawab ni ok, cukup setakat ini soalan yang diberi, boleh tahan juga soalan yang diajukan berpeluh-peluh shida type hehee :p Ada juga beberapa soalan yang shida tak dapat nak jawab sebab memerlukan hujah dan huraian yang panjang untuk korang lebih memahami jawapan dia, yang itu nanti shida buat satu entri untuk jawapan yang shida kira special sikit. Jom layan baca santai-santai soalan mereka dan jawapan yang shida beri :) ada macam retis jawab ke? heeee ;p


Terima Kasih yang sudi bertanya :)



31 comments:

  1. saya rasa sy ade tanya kat shida.heheh

    ReplyDelete
  2. wahh..best2..nanti de masa kita lepak ye...

    nanti buat mcm ni lagi..seronok pula nur baca.. :)

    ReplyDelete
  3. woww...
    bnyaknya soalan yg bernas..
    hehehe

    ReplyDelete
  4. terjawab sudah..kalau dekat2 bilehlah shida.kalau jauh..alahaii..bile ntah fiza nak sampai ke perak nun.

    ReplyDelete
  5. wahhh :) thanks kak shida :D hehehe

    ReplyDelete
  6. persoalan terjwb..thanks kak shida :D

    ReplyDelete
  7. byknyer soalan dah terjawab. dkt la ngan umah mertua sis kat kamunting..hehe

    ReplyDelete
  8. artis taiping tanah air kita hehe :D

    ReplyDelete
  9. Xsempat nk tnyq kat shida aritu. Hehe kat Simpang, owh dekat je. Nanti blh la kita jumpa kekeke

    ReplyDelete
  10. ramai jugak adik beradik shida.. mesti best ramai anak buah ni..

    ReplyDelete
  11. soalan last sekali dari farisya tu pun onie terdetik nk tanya kat shida,hehe

    ReplyDelete
  12. ok jwpn utk yui special..yui nantikan ea dear =)

    ReplyDelete
  13. wah maria elena yea..done u mobile

    ReplyDelete
  14. heee, thank Q akak shida....tips yg sgt bgus tu :) ^____________^

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum shida...meriahnya semua soalan dah terjawabkan...:)

    ReplyDelete
  16. Salam admin, sudikah sekiranya admin meletakkan link blog saya pada bahagian bloglist admin?

    Saya dah letakkan link blog admin pada bloglist saya kat [sini] iaitu pada sidebar 'Senarai Blog Rakan'.

    Saya minta jasa baik admin untuk terima pelawaan saya ini. Saya start berblogging sejak tahun 2009 lagi, tapi blog saya masih lagi kesepian pengunjung.

    Saya berharap agar admin dapat memberi belas kasihan terhadap blog saya yang serba kekurangan ini dengan memberi ruang serba sedikit trafik iaitu dengan meletak link blog saya ke dalam senarai bloglist admin.

    Blog saya mengeluarkan entri mengenai agama dan motivasi. Kalau admin bagi sumbangan terhadap agama walaupun cuma sebarkan link blog saya ini pd bloglist admin maka Insya-Allah, Allah akan membalas admin dengan ganjaran pahala berlipat kali ganda.

    Cukup seorang shj yg klik, admin boleh dapat pahala. Bayangkan pengunjung blog admin berduyun2 datang dan klik pd link blog saya kat bloglist admin, maka berganda2 ganjaran yg admin boleh dapat.

    Ganjaran tersebut boleh bagi kebaikan pd admin di akhirat kelak nanti. Inilah dinamakan pendekatan dakwah. Orang berdakwah kita kena bagi laluan dan sokongan, Insya-Allah ada ganjaran yg menanti kelak. Sama2 kita renungkan dan bermuhasabah diri. Wallahualam.

    Saya tak paksa admin, terpulanglah pada admin sama ada nak menyertai cara dakwah ini, Saya cuma berharap shj demi kebaikan kita semua. Kerjasama daripada pihak admin saya sudahi dengan ucapan terima kasih.

    Firman Allah Ta'ala: Dan hendakklah ada di antaramu segolongan umat yang mengajak (manusia) kepada kebaikan), menyeru kepada yang ma’ruf dan mencegah yang mungkar, dan mereka itulah orang-orang yang beruntung.” (Ali Imran: 104).

    ReplyDelete
  17. Ramai jugak yang bertanyakan soalan kat kak shida ni ^_^ hee. Semoga terus maju dalam arena blogging, kak shida ;D

    ReplyDelete
  18. ramai yang ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang shida. dah macam artis pulak. hehe.

    ReplyDelete
  19. best plak baca soalan n jawapan ni.. :-)

    ReplyDelete
  20. Kita samalah Shida anak yang ke 4.. :)

    ReplyDelete
  21. hehe..senyum sorang2 baca soal dan jawab ni..

    ReplyDelete
  22. hihihi...tgelak ayut bace jawapan shida. ^^ eh..tnmpk komen yg shida post kat FB la...hihihi.. :)

    ReplyDelete
  23. org simpang rupanya... nanti boleh ler blanja remy makan mee udang.... remy kat air kuning.....

    ReplyDelete
  24. Best la pulak duk kat blog akk ni.. hihihi

    ReplyDelete
  25. wah ! ramai yang bertanya . hehe :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.