kahwin | Dunia sebenar Shida kahwin

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 15 March 2013

kahwin

  Assalammualaikum, peace upon you.
Ok bila sentuh saol kahwin, yes!! memang shida orang pertama yang akan terasa. Yer lah umur dah tua macam ni belum bertemu jodoh kan. Jodoh tu ada cuma seru nak berumah tangga tu masih jauh dalam jangkaan shida. Kalau nak diikutkan keinginan dalam seusia macam ni siapa yang tak teringin nak kahwin kan? lagi-lagi kawan-kawan sebaya masa study dulu semua dah mendirikan rumah tangga masing-masing, paling-paling terasa bila semua asyik post dalam facebook tentang pregnant, bayi yang bakal lahir atau bayi yang sudah lahir, "indahnya hidup berumahtangga" aduihh.. cukup-cukup tersiksa jiwa ini eceecehh.. Tak apa lah mungkin bukan rezeki shida lagi buat masa ini atau terdekat untuk ke arah "kahwin" TAPI apa pandangan korang jika korang ada adik perempuan dan dia bakal kahwin dulu dari korang? Ini situasi yang bakal shida hadapi beberapa bulan lagi :( tapi tetap gembira adik bertemu jodoh dahulu :) Shida percaya Allah swt maha adil dan pengasih, semua jodoh pertemuan adalah ketentuan darinya. Shida percaya juga Allah sedang menguji sedang manage sesuatu yang bahagia untuk shida, orang selalu kata "biar lambat asal selamat" betul tak? :)






37 Jari Ohsem:

BUNDA a.k.a KN said...

jodoh itu rahsia Allah...

Cik Nur™ said...

eh..situasi kita mcm sama...
adik lelalki nur mgkin akan kawin dari nur dulu...

tapi nur okay je, cuma sedara2lah nanti..
sibuk tanya2 nur....

mgkin kita akan jadi artis di hari pkhawinan adik kita nanti, sebab org asyik duk tnya kita...hihihi

Penjejak Mimpi said...

mmg stress bila di tanya pasal ni..

Phat said...

akan smpai masa nya nanti

NinaAz said...

IAllah.. jodoh ketentuan Allah. nanti sampailah masanya tu.. kalau dah sampai waktu, jgn lupa jemput nina yea.. :)

Nurmujahidah Ismail said...

betul tu,, HE has a better plan for you,, just keep believing,, :D

Sheila Salim said...

Assalamualaikum shida. takpe. yang penting dia dah jumpa orang yang sudi jaga dia. heee. sheila doakan shida pun kawin cepatttttttttt. hehhe

hana hadi said...

kalau adik kawin dulu maknanya langkah bendul kan..ada sesetengah tempat, kalau adik kawin dulu si kakak pun akan dapat cincin gak..hehe

Mrs Velentine said...

biar lambat asal selamat kan shida..so dapat cincin langakh bendullah kan..hehe

dEdEQ dE wIshEs said...

BETOL3 TU KAK .. SABAR .. INSYA ALLAH . HIHIHI ..

patriq said...

insyallah jdoh ade tuk sida..

Eca Dwinky Asha said...

mmg sedih tapi nak buat camna kan....semua itu ditangan allah.

Bui Junaidi said...

NNT KAK BUI BERDOA MOGA2 SHIDA CEPAT KAWEN..HIHIHI

Farisya Anastasyia said...

Allah ciptakan setiap kejadian itu berpasang-pasangan...jangan bimbang..kalau tiada jodoh didunia,disyurga kelak setia menanti.insyaAllah ^.^

teruskan tersenyum ye kak shida :)

Solehah Shamsuddin said...

kikiki alhamdulillah solehah sorg je anak perempuan tunggal dalam famili, jd xd la apa2 kena. tapi kalau solehah da adik yg kwin dlu, err xtau nk jwb pe. cmne nk tau feel ni, padahal xmelaluinya. tulunnnn

Dianaa said...

err adik kak shida nak kawin dah? hehe :D
kawan FD habis SPM terus kawin, lagi hebat oh! FD je tak kawin2 lagi. muda lagi kot :p

ayut said...

ha...shida mcm kakak ayut...takpe..tu semua perancangan Allah..bkn shida tak nak kawen kan...org mmg akan ckp,tp takpela...jodoh adik smpi dulu kan :) perak ada langkah bendul tak shida?

Sally Yatiey said...

Jodoh itu kan rahsia Allah.. Semoga kak shida cepat2 kahwin ^_^

azizah :) said...

memang terasa shida.. tapi nak buat camner jodoh n seru dia sampai dulu..perancangan Allah itu hebat kan.. mane tahu ada hikmah adik kawin dulu.. shida pon dapat brg sebab langkah bendul..hehe

cuma..kena tahan la mulut2 busybody nanti tu..huhuhu

jijah doakan shida cepat2 mendirikan rumahtangga...Amin..

Seneorita Baharin said...

xpe akak shida, jangan risau jodoh akak dan mr.sharul mesti ada, cuma biar masa menentukan ssgalanya, jodoh tu rahsia Allah kan...Sabo je la eyh akak ;) don't worry be happy! ^_______^

huny madu said...

sama la kita shida..tetap rs bahagia & hepi walau adik naik pelamin dulu :)

Nurul Faiz said...

tak perlu terburu-buru shida.
sementara seru belum sampai tu apa kata kumpul duit byk2 dulu buat belanja kawin nanti. hehehe.

nuyui a.k.a miss YUI said...

insyaALLAH dear, jodoh kt ada,cpt atau lmbt shjakan..

aisya said...

kalau sy pun dah stress orang tanya itu ini, baca status fb itu ini sis apa lagi.. huhuhu

Sukma Haron said...

kalau dah jodoh tak ke mana....

diana said...

tak pe la shida..jangan la sedih..bahagia ni bukan nya datang dalam perkahwinan je..ada banyak cara untuk bahagia..dengan keluarga dan sedara mara pun kita boleh bahagia...

Nurul Aini said...

InsyaAllah kak..kalau ada jodoh pasti akan tiba jua. Saya doakan akak cepat2 naik pelamin, di permudahkan segala urusan ye kak. ^___^

baby comel said...

Owh, begitu.. Situasi kita plk berbeza shida. Kakak Aima yg sampai skg tak kawin lg. dan kemungkinan besar Aima yg akan dulu sblm dia..
Tapi.. kalau dah jodoh adik Shida tu, kita doakan yg terbaik la utk dia dan ukt shida jgk. InsyAllah, ada.. cepat dgn lambat je kan

Remy hazza said...

InsyaAllah.,...kalau dah jodoh nanti...ia akan dtg dgn sendiri.....

Nadia Johari said...

jangan risau..akn sampai seru tu..ehhe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Akak pun..adik akak dulu kahwin dari akak...Jodoh itu ketentuan dariNya...
Kalau dah jodoh takkan ke mana...In Shaa Allah..saat itu pasti tiba juga..

Azhafizah Md Nor said...

kita hanya merancang,Allah yang tentukan segalanya.Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.cepat atau lambat je.(:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sampai jodoh nanti kawin la kan :-)

deno said...

insyaallah satu mesti jodoh itu akan sampai juga.. :)

IntaNBerliaN said...

InsyaAllah.. nanti samp[ailah jodoh tu... tp shida muda je lg...

Ez Bil said...

Don't worry akk. Jodoh tu Allah dh tetapkan.. Semua dah ada. Cuma lambat & cpt jer. Klau x jumps jgk, xper kita ada family kan?? :))

Cik Fie said...

kalau ada jodoh , tak ke mana pun . hehe :)