Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Friday, 15 March 2013

kahwin

  Assalammualaikum, peace upon you.
Ok bila sentuh saol kahwin, yes!! memang shida orang pertama yang akan terasa. Yer lah umur dah tua macam ni belum bertemu jodoh kan. Jodoh tu ada cuma seru nak berumah tangga tu masih jauh dalam jangkaan shida. Kalau nak diikutkan keinginan dalam seusia macam ni siapa yang tak teringin nak kahwin kan? lagi-lagi kawan-kawan sebaya masa study dulu semua dah mendirikan rumah tangga masing-masing, paling-paling terasa bila semua asyik post dalam facebook tentang pregnant, bayi yang bakal lahir atau bayi yang sudah lahir, "indahnya hidup berumahtangga" aduihh.. cukup-cukup tersiksa jiwa ini eceecehh.. Tak apa lah mungkin bukan rezeki shida lagi buat masa ini atau terdekat untuk ke arah "kahwin" TAPI apa pandangan korang jika korang ada adik perempuan dan dia bakal kahwin dulu dari korang? Ini situasi yang bakal shida hadapi beberapa bulan lagi :( tapi tetap gembira adik bertemu jodoh dahulu :) Shida percaya Allah swt maha adil dan pengasih, semua jodoh pertemuan adalah ketentuan darinya. Shida percaya juga Allah sedang menguji sedang manage sesuatu yang bahagia untuk shida, orang selalu kata "biar lambat asal selamat" betul tak? :)






37 comments:

  1. eh..situasi kita mcm sama...
    adik lelalki nur mgkin akan kawin dari nur dulu...

    tapi nur okay je, cuma sedara2lah nanti..
    sibuk tanya2 nur....

    mgkin kita akan jadi artis di hari pkhawinan adik kita nanti, sebab org asyik duk tnya kita...hihihi

    ReplyDelete
  2. mmg stress bila di tanya pasal ni..

    ReplyDelete
  3. IAllah.. jodoh ketentuan Allah. nanti sampailah masanya tu.. kalau dah sampai waktu, jgn lupa jemput nina yea.. :)

    ReplyDelete
  4. betul tu,, HE has a better plan for you,, just keep believing,, :D

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum shida. takpe. yang penting dia dah jumpa orang yang sudi jaga dia. heee. sheila doakan shida pun kawin cepatttttttttt. hehhe

    ReplyDelete
  6. kalau adik kawin dulu maknanya langkah bendul kan..ada sesetengah tempat, kalau adik kawin dulu si kakak pun akan dapat cincin gak..hehe

    ReplyDelete
  7. biar lambat asal selamat kan shida..so dapat cincin langakh bendullah kan..hehe

    ReplyDelete
  8. BETOL3 TU KAK .. SABAR .. INSYA ALLAH . HIHIHI ..

    ReplyDelete
  9. insyallah jdoh ade tuk sida..

    ReplyDelete
  10. mmg sedih tapi nak buat camna kan....semua itu ditangan allah.

    ReplyDelete
  11. NNT KAK BUI BERDOA MOGA2 SHIDA CEPAT KAWEN..HIHIHI

    ReplyDelete
  12. Allah ciptakan setiap kejadian itu berpasang-pasangan...jangan bimbang..kalau tiada jodoh didunia,disyurga kelak setia menanti.insyaAllah ^.^

    teruskan tersenyum ye kak shida :)

    ReplyDelete
  13. kikiki alhamdulillah solehah sorg je anak perempuan tunggal dalam famili, jd xd la apa2 kena. tapi kalau solehah da adik yg kwin dlu, err xtau nk jwb pe. cmne nk tau feel ni, padahal xmelaluinya. tulunnnn

    ReplyDelete
  14. err adik kak shida nak kawin dah? hehe :D
    kawan FD habis SPM terus kawin, lagi hebat oh! FD je tak kawin2 lagi. muda lagi kot :p

    ReplyDelete
  15. ha...shida mcm kakak ayut...takpe..tu semua perancangan Allah..bkn shida tak nak kawen kan...org mmg akan ckp,tp takpela...jodoh adik smpi dulu kan :) perak ada langkah bendul tak shida?

    ReplyDelete
  16. Jodoh itu kan rahsia Allah.. Semoga kak shida cepat2 kahwin ^_^

    ReplyDelete
  17. memang terasa shida.. tapi nak buat camner jodoh n seru dia sampai dulu..perancangan Allah itu hebat kan.. mane tahu ada hikmah adik kawin dulu.. shida pon dapat brg sebab langkah bendul..hehe

    cuma..kena tahan la mulut2 busybody nanti tu..huhuhu

    jijah doakan shida cepat2 mendirikan rumahtangga...Amin..

    ReplyDelete
  18. xpe akak shida, jangan risau jodoh akak dan mr.sharul mesti ada, cuma biar masa menentukan ssgalanya, jodoh tu rahsia Allah kan...Sabo je la eyh akak ;) don't worry be happy! ^_______^

    ReplyDelete
  19. sama la kita shida..tetap rs bahagia & hepi walau adik naik pelamin dulu :)

    ReplyDelete
  20. tak perlu terburu-buru shida.
    sementara seru belum sampai tu apa kata kumpul duit byk2 dulu buat belanja kawin nanti. hehehe.

    ReplyDelete
  21. insyaALLAH dear, jodoh kt ada,cpt atau lmbt shjakan..

    ReplyDelete
  22. kalau sy pun dah stress orang tanya itu ini, baca status fb itu ini sis apa lagi.. huhuhu

    ReplyDelete
  23. kalau dah jodoh tak ke mana....

    ReplyDelete
  24. tak pe la shida..jangan la sedih..bahagia ni bukan nya datang dalam perkahwinan je..ada banyak cara untuk bahagia..dengan keluarga dan sedara mara pun kita boleh bahagia...

    ReplyDelete
  25. InsyaAllah kak..kalau ada jodoh pasti akan tiba jua. Saya doakan akak cepat2 naik pelamin, di permudahkan segala urusan ye kak. ^___^

    ReplyDelete
  26. Owh, begitu.. Situasi kita plk berbeza shida. Kakak Aima yg sampai skg tak kawin lg. dan kemungkinan besar Aima yg akan dulu sblm dia..
    Tapi.. kalau dah jodoh adik Shida tu, kita doakan yg terbaik la utk dia dan ukt shida jgk. InsyAllah, ada.. cepat dgn lambat je kan

    ReplyDelete
  27. InsyaAllah.,...kalau dah jodoh nanti...ia akan dtg dgn sendiri.....

    ReplyDelete
  28. jangan risau..akn sampai seru tu..ehhe

    ReplyDelete
  29. Akak pun..adik akak dulu kahwin dari akak...Jodoh itu ketentuan dariNya...
    Kalau dah jodoh takkan ke mana...In Shaa Allah..saat itu pasti tiba juga..

    ReplyDelete
  30. kita hanya merancang,Allah yang tentukan segalanya.Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.cepat atau lambat je.(:

    ReplyDelete
  31. insyaallah satu mesti jodoh itu akan sampai juga.. :)

    ReplyDelete
  32. InsyaAllah.. nanti samp[ailah jodoh tu... tp shida muda je lg...

    ReplyDelete
  33. Don't worry akk. Jodoh tu Allah dh tetapkan.. Semua dah ada. Cuma lambat & cpt jer. Klau x jumps jgk, xper kita ada family kan?? :))

    ReplyDelete
  34. kalau ada jodoh , tak ke mana pun . hehe :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.