Peningkatan Rank Alexa dan Rank Malaysia part4 | www.duniashida.com | Dunia sebenar Shida Peningkatan Rank Alexa dan Rank Malaysia part4 | www.duniashida.com

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 18 March 2013

Peningkatan Rank Alexa dan Rank Malaysia part4 | www.duniashida.com

  Assalammualaikum, peace upon you.
|
|
|
|
|
|

Alhamdulillah, akhirnya impian shida telah sampai ke bintang, menginginkan Rank Alexa bawah 100k dan malaysia bawah 1k telah pun tercapai. Lepas ni shida akan tambahkan lagi peningkatan dan kualiti blog ini. Cari trafik dengan blog personal bukannya mudah tau. SEO pun tipis tipis je dengan penggunaan blogspot sebagai medium domain shida ni. Kalau guna wordpress mesti lagi mantap tapi memandangkan shida dah selesa dengan blogspot shida teruskan juga. Shida pasang juga meta tag untuk blog shida untuk lebih berkualiti, ni semua shida belajar sendiri shida search demi blog kesayangan, itulah gunanya google kan. Blogspot ni bukan tak ada keistimewaannya dari segi medium perantaraan, banyak je cuma kita yang perlu mencari untuk merialisasikan semua perantaraan itu. Shida suka blogspot sebab suka design-design blog ni then koding HTML shida dah boleh faham walau tak pernah belajar koding sebelum ni :) Nak berjaya bukan hanya pandai berkata-kata dari mulut saja korang cuba jayakannya. Inshaa allah berjaya kelak :)





37 Jari Ohsem:

Seneorita Baharin said...

wahh tahniah akak shidaa!! terbaekkk... :D Keep it up my lovely sis. ^_____^

ANa Ahmad said...

Alhamdulillah..tahniah kak shida :)

ZazaMyMoon said...

Congrats & Shida :)

Noor Atikah Ramli said...

tahniah shida :)

Farah Shahirah said...

wah bestnya..masuk rank 100k dah.. :)

Ezad Skytech said...

wow...alexa rank makin hari makin power...mana tahu lepas ni dpt rank MY bawah 500 pulak...heee~

Sally Yatiey said...

Makin majuuuuuu ;) Tahniah!

Farah Waheda Wahid said...

wah tahniah shida... ^_^ proud of you...

Eraz Fadli said...

Tahniah... :-)

eiela said...

tahniah,, saya nih ntah bila2 lah, domain pun baru tukar nih.

Mas Zull said...

assalamualaikum shida...bagusnya semakin baik...:)

azizah :) said...

InsyaAllah shida pasti berjaya :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

alhamdulillah, tahniah :)

afzalsukasuki said...

woooo hebat shida weh.tahap retis dah ni hehehe.

kalau afzal sekarang dah jauh menjunam dah, penat la nak maintain

Mohd Hakim said...

Good, alhaamdulillah da tercapai hasyat shida

Si Matatajam said...

Isk2 tak paham akak semua tu Shida..muahaha

dEdEQ dE wIshEs said...

TAHNIAH AKAK :) HEBAT LA

aisya said...

tahniah.. :)

all the best ye utk masa2 yg akan dtg.. ;)

Kak Mahh said...

tahniah!

Diari Si Froggie said...

wah memang mendadak turun eh? tahniah shida.. atas usaha shida jugak nie.. Aida always support shida.. chaiyok2.. :)

Cik Nur™ said...

memang nampak perbezaan..
tahniah shida..
nur tak bepa tahu sgt bab2 ni..
huhuhu

Hans said...

tahniah :-)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Tahniah..... terus sukses k.

Solehah Shamsuddin said...

tahniah kak shida. hebat ahhh

Nadya Bubble said...

Promosi Rainbow Al-Quran & Ribbon Watch! Sehingga 23 Mac 2013, ready stock.

http://bit.ly/cd2aQx

mummyriena said...

tahniah shida..

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,tahniah dear..

Sukma Haron said...

kena tuntut ilmu dari u...saya masih belajar lagi...

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

masa sekolah dulu xsgt aktif dalam sukan.. suka jadi pom2 girl je..huhuhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

terbaekkk la shida...tahniah

Mrs Velentine said...

tahniah makin meningkat

patriq said...

tahniah..makin hebat!

caliph shuriken said...

congratz, shida ^___^

IntaNBerliaN said...

tahniah shida :-)

Nurul Aini said...

Wah..memang baguslah kak shida..banyak peningkatan..Semoga terus berjaya ye kak. ^____^

Ez Bil said...

Tahniah kak syida!! :))

Cik Fie said...

alhamdulillah :)