Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Monday, 18 March 2013

Peningkatan Rank Alexa dan Rank Malaysia part4 | www.duniashida.com

  Assalammualaikum, peace upon you.
|
|
|
|
|
|

Alhamdulillah, akhirnya impian shida telah sampai ke bintang, menginginkan Rank Alexa bawah 100k dan malaysia bawah 1k telah pun tercapai. Lepas ni shida akan tambahkan lagi peningkatan dan kualiti blog ini. Cari trafik dengan blog personal bukannya mudah tau. SEO pun tipis tipis je dengan penggunaan blogspot sebagai medium domain shida ni. Kalau guna wordpress mesti lagi mantap tapi memandangkan shida dah selesa dengan blogspot shida teruskan juga. Shida pasang juga meta tag untuk blog shida untuk lebih berkualiti, ni semua shida belajar sendiri shida search demi blog kesayangan, itulah gunanya google kan. Blogspot ni bukan tak ada keistimewaannya dari segi medium perantaraan, banyak je cuma kita yang perlu mencari untuk merialisasikan semua perantaraan itu. Shida suka blogspot sebab suka design-design blog ni then koding HTML shida dah boleh faham walau tak pernah belajar koding sebelum ni :) Nak berjaya bukan hanya pandai berkata-kata dari mulut saja korang cuba jayakannya. Inshaa allah berjaya kelak :)





37 comments:

  1. wahh tahniah akak shidaa!! terbaekkk... :D Keep it up my lovely sis. ^_____^

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..tahniah kak shida :)

    ReplyDelete
  3. wah bestnya..masuk rank 100k dah.. :)

    ReplyDelete
  4. wow...alexa rank makin hari makin power...mana tahu lepas ni dpt rank MY bawah 500 pulak...heee~

    ReplyDelete
  5. Makin majuuuuuu ;) Tahniah!

    ReplyDelete
  6. wah tahniah shida... ^_^ proud of you...

    ReplyDelete
  7. tahniah,, saya nih ntah bila2 lah, domain pun baru tukar nih.

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum shida...bagusnya semakin baik...:)

    ReplyDelete
  9. InsyaAllah shida pasti berjaya :)

    ReplyDelete
  10. woooo hebat shida weh.tahap retis dah ni hehehe.

    kalau afzal sekarang dah jauh menjunam dah, penat la nak maintain

    ReplyDelete
  11. Good, alhaamdulillah da tercapai hasyat shida

    ReplyDelete
  12. Isk2 tak paham akak semua tu Shida..muahaha

    ReplyDelete
  13. tahniah.. :)

    all the best ye utk masa2 yg akan dtg.. ;)

    ReplyDelete
  14. wah memang mendadak turun eh? tahniah shida.. atas usaha shida jugak nie.. Aida always support shida.. chaiyok2.. :)

    ReplyDelete
  15. memang nampak perbezaan..
    tahniah shida..
    nur tak bepa tahu sgt bab2 ni..
    huhuhu

    ReplyDelete
  16. Promosi Rainbow Al-Quran & Ribbon Watch! Sehingga 23 Mac 2013, ready stock.

    http://bit.ly/cd2aQx

    ReplyDelete
  17. kena tuntut ilmu dari u...saya masih belajar lagi...

    ReplyDelete
  18. masa sekolah dulu xsgt aktif dalam sukan.. suka jadi pom2 girl je..huhuhu

    ReplyDelete
  19. Wah..memang baguslah kak shida..banyak peningkatan..Semoga terus berjaya ye kak. ^____^

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.