Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 12 March 2013

sebab shida kurang expose gambar shida atau indentiti shida

  Assalammualaikum, peace upon you.
Ok kali ni dari Puteri Insyirah tapi kenapa Farisya Anastasyia pulak ye?? hehee.. shida terdetik nak buat entri juga untuk soalan dari Blogger Puteri Insyirah ni, Asal kak shida kurang expose gambar real kak shida? ok hal ni memang personal sikit tapi tak apalah demi adik-adik kakak-kakak abang-abang kawan-kawan yang nak tahu juga kenapa shida kurang expose gambar sendiri. Sebenarnya punca shida kurang expose gambar atau diri shida disebabkan satu kejadian yang menimpa shida pada tahun 2012. Masa tu ada seorang yang shida tak dikenali memberitahu gambar shida diambil dan dibuat gambar lucah! perkara tu benar atau tidak shida sampai sekarang tak tahu kesahihan cerita tu. Tapi dia atau orang yang sampaikan berita tu telah buat onar dan cuba cari masalah dengan shida. Padahal masa tu shida tak tahu dia siapa dan apa yang dia nak. kalau korang yang tak tahu boleh klik link bawah ni. Ini lah detiknya shida rasa takut seram semua ada disebabkan fitnah dia. Tapi bila fikir secara waras andai benar-benar berlaku macam mana??


Hampir berminggu-minggu juga shida fikir hal ni, tuhan je tahu perasaan shida masa tu. Lepas dari tu shida dah serik nak tayang gambar apa semua. Shida nak jadi blogger yang kurang expose gambar sendiri, tak nak orang nilai blog kita berdasarkan gambar kita tapi kualiti blog tah kemana kan. Jadi dari saat itu hingga ke hari ni shida macam nilah kurang nak mendedahkan diri, kejadian tu betul-betul mengajar shida menjadi seorang lebih berhati-hati. Mungkin shida selesa seperti sekarang, kiranya jika ada kawan-kawan yang teringin nak lihat shida boleh lah kita jumpa jika kelapangan ok :) so puteri jelas tak?  :)




40 comments:

  1. now,i know .... patutlah shida kurang expose gambar dalam blog...

    ReplyDelete
  2. now,i know .... patutlah shida kurang expose gambar dalam blog...

    ReplyDelete
  3. Sama la kita.. ada bnyk sebab untuk kurang tunjukkan identiti kita :)

    ReplyDelete
  4. takut jugakkan bila jadi mcm ni..
    mmg akan melibatkan maruah...

    ReplyDelete
  5. saya pun sama.. ^_^. kebanyakkan entri saya gunakan gambar kartun je.

    ReplyDelete
  6. payah jugak kalau ada dengki mendengki ni. sabar ye shida.

    ReplyDelete
  7. ya Allah yeke akak shida...seram jgk membacanya..lepas ni kena lebih berhati hati kalo nak letak gambar..nice sharing akak.. :)

    ReplyDelete
  8. saya pun pernah kena macam kak shida..tapi dekat fb..huhu

    ReplyDelete
  9. oo...
    mungkin ada kebaikannya dan keburukannya...

    ReplyDelete
  10. btoi2. .kta pun tkt jd cm2. . :)

    ReplyDelete
  11. Oh. Saya tahu entry tu. Pernah baca dulu kala ^_^ Sekarang saya jarang letak gambar diri sendiri dalam blog dah. Siap gambar profile blogger pun, saya letak gambar adik saya. :D

    ReplyDelete
  12. takpe... take care ya shida..

    ReplyDelete
  13. sama l ashidah.. br org kenal nama dr rupa.. sebab kita xtahu niat org ngan kita.. skrg kalau tak suka mcm2 boleh bt.. fitnah la santau la.. dr terjebak baik kita hindari kan..

    ReplyDelete
  14. Laaaaa tahun lalu? siapa agaknye eh? uzu dgn tekun mbaca td. kuang ajaq punya pompuan

    ReplyDelete
  15. @Ieyzartd Syahieyr
    yer setuju.sy sndiri berpendirian yg wanita xperlu letak gambar baik dlm blog atau fb atau mn2 medium... :)

    ReplyDelete
  16. Huuu.. ada jugak org y mcm tu.. huuuu

    ReplyDelete
  17. seramnya.....takut laks nak expose gambar sendiri....
    Jom singgah blog saya..
    http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/03/10-briged-para.html

    ReplyDelete
  18. waahh..panjang lebaq gak tuh jawapan kak shida..hehehe
    thanks taw sudi jawab soklan syirah..
    tak sangka masuk dalam special entry..hehehe
    pasnih nak tanya soklan cepumas lagi la :P

    ReplyDelete
  19. jijah tahu entry tu... hehe :) payah kalau ada sifat dengki2 ni.. emm sekarang berblog tak payah personal sgt kan..

    ReplyDelete
  20. time tu akak xkenal shida lg.. tu yg xbaca entry tu sblm ni.. tp hari ni dah baca n dah tau napa

    ReplyDelete
  21. k.yna sokong mcm ni...blog yg pnting apa yg nk diceritakan..blog k.yn lbh kpada cerita family n ank2...

    ReplyDelete
  22. kan dah kata dunia...hmm.. sabar ye ..

    ReplyDelete
  23. Akak pernah juga baca entry tu..susah jugak bila ada yang dengki ni kan...

    ReplyDelete
  24. owh..ada cerita dsebaliknya...huhu

    ReplyDelete
  25. Saya dah baca entry tu..nampak macam pelik je kenyataan budak tu. Erm..tak apa kak shida. Tindakan yg kak shida ambil berbaloi, untuk diri sendiri dan juga imej kak shida.

    ReplyDelete
  26. ooo..baru tau...kalau kena kat kak fieda pun tak berani gak ni..

    ReplyDelete
  27. owh mcm tu..ptt shida x expose gmbar shida

    ReplyDelete
  28. patutla..takut jugak..

    ReplyDelete
  29. okay, baru tahu kenapa. manusia sekarang ni guna teknologi ke arah yg tak senonoh. teknologi makin canggih tu la yang boleh aibkan orang

    ReplyDelete
  30. blajar dr pengalaman kan :)

    ReplyDelete
  31. letak gambar kucing je.. senang.. huhu

    ReplyDelete
  32. belajar dari pengalaman.......
    thanks sharing shida....
    kena berhati2 ler....

    ReplyDelete
  33. kesiannyer shida...ade je yang dengki ngn kita

    ReplyDelete
  34. kita lebihkan di belakang tabir je la tapi lebih kualiti di depan tabir gitu..heee

    ReplyDelete
  35. yup, patut benda2 cmtu belakang tabir jaa kn ^^

    ReplyDelete
  36. Xpe akk. Baik gambar kita x jfi tatapan umum dari jadi kes2 mcm tu..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.