sebab shida kurang expose gambar shida atau indentiti shida | Dunia sebenar Shida sebab shida kurang expose gambar shida atau indentiti shida

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 12 March 2013

sebab shida kurang expose gambar shida atau indentiti shida

  Assalammualaikum, peace upon you.
Ok kali ni dari Puteri Insyirah tapi kenapa Farisya Anastasyia pulak ye?? hehee.. shida terdetik nak buat entri juga untuk soalan dari Blogger Puteri Insyirah ni, Asal kak shida kurang expose gambar real kak shida? ok hal ni memang personal sikit tapi tak apalah demi adik-adik kakak-kakak abang-abang kawan-kawan yang nak tahu juga kenapa shida kurang expose gambar sendiri. Sebenarnya punca shida kurang expose gambar atau diri shida disebabkan satu kejadian yang menimpa shida pada tahun 2012. Masa tu ada seorang yang shida tak dikenali memberitahu gambar shida diambil dan dibuat gambar lucah! perkara tu benar atau tidak shida sampai sekarang tak tahu kesahihan cerita tu. Tapi dia atau orang yang sampaikan berita tu telah buat onar dan cuba cari masalah dengan shida. Padahal masa tu shida tak tahu dia siapa dan apa yang dia nak. kalau korang yang tak tahu boleh klik link bawah ni. Ini lah detiknya shida rasa takut seram semua ada disebabkan fitnah dia. Tapi bila fikir secara waras andai benar-benar berlaku macam mana??


Hampir berminggu-minggu juga shida fikir hal ni, tuhan je tahu perasaan shida masa tu. Lepas dari tu shida dah serik nak tayang gambar apa semua. Shida nak jadi blogger yang kurang expose gambar sendiri, tak nak orang nilai blog kita berdasarkan gambar kita tapi kualiti blog tah kemana kan. Jadi dari saat itu hingga ke hari ni shida macam nilah kurang nak mendedahkan diri, kejadian tu betul-betul mengajar shida menjadi seorang lebih berhati-hati. Mungkin shida selesa seperti sekarang, kiranya jika ada kawan-kawan yang teringin nak lihat shida boleh lah kita jumpa jika kelapangan ok :) so puteri jelas tak?  :)




40 Jari Ohsem:

onie said...

now,i know .... patutlah shida kurang expose gambar dalam blog...

onie said...

now,i know .... patutlah shida kurang expose gambar dalam blog...

Diana Azis said...

Sama la kita.. ada bnyk sebab untuk kurang tunjukkan identiti kita :)

Cik Nur™ said...

takut jugakkan bila jadi mcm ni..
mmg akan melibatkan maruah...

Mohd Lokman Bin Ramli said...

saya pun sama.. ^_^. kebanyakkan entri saya gunakan gambar kartun je.

Nurul Faiz said...

payah jugak kalau ada dengki mendengki ni. sabar ye shida.

Seneorita Baharin said...

ya Allah yeke akak shida...seram jgk membacanya..lepas ni kena lebih berhati hati kalo nak letak gambar..nice sharing akak.. :)

siti zawiah said...

saya pun pernah kena macam kak shida..tapi dekat fb..huhu

Ieyzartd Syahieyr said...

oo...
mungkin ada kebaikannya dan keburukannya...

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

btoi2. .kta pun tkt jd cm2. . :)

Sally Yatiey said...

Oh. Saya tahu entry tu. Pernah baca dulu kala ^_^ Sekarang saya jarang letak gambar diri sendiri dalam blog dah. Siap gambar profile blogger pun, saya letak gambar adik saya. :D

Mia Liana said...

takpe... take care ya shida..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

sama l ashidah.. br org kenal nama dr rupa.. sebab kita xtahu niat org ngan kita.. skrg kalau tak suka mcm2 boleh bt.. fitnah la santau la.. dr terjebak baik kita hindari kan..

Emas Putih said...

Laaaaa tahun lalu? siapa agaknye eh? uzu dgn tekun mbaca td. kuang ajaq punya pompuan

Harith Iskandar said...

@Ieyzartd Syahieyr
yer setuju.sy sndiri berpendirian yg wanita xperlu letak gambar baik dlm blog atau fb atau mn2 medium... :)

NinaAz said...

Huuu.. ada jugak org y mcm tu.. huuuu

Sukma Haron said...

seramnya.....takut laks nak expose gambar sendiri....
Jom singgah blog saya..
http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/03/10-briged-para.html

Farisya Anastasyia said...

waahh..panjang lebaq gak tuh jawapan kak shida..hehehe
thanks taw sudi jawab soklan syirah..
tak sangka masuk dalam special entry..hehehe
pasnih nak tanya soklan cepumas lagi la :P

azizah :) said...

jijah tahu entry tu... hehe :) payah kalau ada sifat dengki2 ni.. emm sekarang berblog tak payah personal sgt kan..

IntaNBerliaN said...

time tu akak xkenal shida lg.. tu yg xbaca entry tu sblm ni.. tp hari ni dah baca n dah tau napa

shahdiana said...

k.yna sokong mcm ni...blog yg pnting apa yg nk diceritakan..blog k.yn lbh kpada cerita family n ank2...

ANa Ahmad said...

kan dah kata dunia...hmm.. sabar ye ..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Akak pernah juga baca entry tu..susah jugak bila ada yang dengki ni kan...

Normi Nieza said...

owh..ada cerita dsebaliknya...huhu

Nurul Aini said...

Saya dah baca entry tu..nampak macam pelik je kenyataan budak tu. Erm..tak apa kak shida. Tindakan yg kak shida ambil berbaloi, untuk diri sendiri dan juga imej kak shida.

fieda said...

ooo..baru tau...kalau kena kat kak fieda pun tak berani gak ni..

nuyui a.k.a miss YUI said...

bahaya sgt kan bila jd cmtu.

Mrs Velentine said...

oh baru tau..takut jug ani..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

owh mcm tu..ptt shida x expose gmbar shida

MaYa MustWany said...

patutla..takut jugak..

Dianaa said...

okay, baru tahu kenapa. manusia sekarang ni guna teknologi ke arah yg tak senonoh. teknologi makin canggih tu la yang boleh aibkan orang

ayut said...

blajar dr pengalaman kan :)

Aku Penghibur said...

ooo yeke ...macm2

aisya said...

letak gambar kucing je.. senang.. huhu

Remy hazza said...

belajar dari pengalaman.......
thanks sharing shida....
kena berhati2 ler....

Nadia Johari said...

kesiannyer shida...ade je yang dengki ngn kita

Azhafizah Md Nor said...

kita lebihkan di belakang tabir je la tapi lebih kualiti di depan tabir gitu..heee

caliph shuriken said...

yup, patut benda2 cmtu belakang tabir jaa kn ^^

Ez Bil said...

Xpe akk. Baik gambar kita x jfi tatapan umum dari jadi kes2 mcm tu..

Cik Fie said...

owh patut la . :)