Shida bakal terima Wang sebanyak RM1,500,000.00 | Dunia sebenar Shida Shida bakal terima Wang sebanyak RM1,500,000.00

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 8 March 2013

Shida bakal terima Wang sebanyak RM1,500,000.00

  Assalammualaikum, peace upon you.
Seronoklah hidup kalau ada orang yang free-free nak bagi wang sejumlah itu tanpa menyertai mana-mana program atau aktiviti. Orang kalau nak menipu memang mudah, lagi-lagi penipuan dalam internet macam yang shida dapat ni, tengok email mereka pun lain dari yang lain, boleh dikatakan setiap hari shida dapat lucky draw. Hai~ bertuah lah badan kalau benda ni sahih kan ^_^ so korang beringat-ingat jangan mudah terpedaya dengan janji kosong. Shida ada pengalaman kes penipuan duit ni by fone! yang itu shida cerita dalam entri seterusnya ok tunggu... Salam Jumaat :)




46 Jari Ohsem:

Nory Zoulkefle said...

nory pon ada dapat email macam tu...

nory ignore je sbb dah sah2 menda tu menipu...

ingat senang2 ke org nak bagi duit sbanyak tu..huhu

Aiman Aziz said...

Bnyak kali dpt yg cani. Naik bosan tngokkk . Ade gune nama islam tapi alamat email mcm org non muslim. Hahhaha

baby comel said...

Wah senang je deme nk menipu eh. Ish ish.. Kena hati2 btl ni nmpaknya

Ieyzartd Syahieyr said...

saya pon bnyak dapat email mengarut ni..
semua ini penipu je...

Emas Putih said...

hahah uzu pun ada niat nak update benda ni tapi malas hehe. hari2 dapat kat email. myampah btul hehe

azizah :) said...

menipu je semua ni.. jangan la percaya..

ANa Ahmad said...

betul tu,,, geng ni puak afrika selalu menipu... AA pernah dapat dan pernah dua kali kena tipu sebab ada keinginan nak try betul ke tak menantang haram ni :D lastly kena makan sendiri haduhh

Paly said...

kalau la btol kan :')

Muttallif said...

Dengan duit, sesiapa sahaja boleh tertipu. Berhati-hati

Farisha Lyssa Farish said...

penah dpt gak! tapi mlalui surat readers digest->>http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/05/hah-farisha-dapat-rm-225000-giler.html

Sally Yatiey said...

Selalu jugak dapat email macam ni.. Tapi memang tak percayalah ^_^ hee

Nurul Aini said...

Betul..saya pun selalu dapat email tu..banyak kali pula tu. Kalau dah kumpul duit betul, jadi jutawan saya..hehe.

Sukma Haron said...

saya pun ada dapat e-mail sebegini...
dorang tak jemu menghantar e-mail nie..

Mohd Lokman Bin Ramli said...

saya pernah dapat tawaran 2 juta.. haha. macam lah org nak percaya dengan lucky draw itu

Nurakmaniza said...

selalu dah dpt e-mel2 yg mcm tu...menipu je keje...

Seneorita Baharin said...

perghhh kalo dapat mmg besttt la kan akak...hihihi..dok umah goyang kaki je laa.. :D dasar pembohongan..thank Q atas peringatan ni sis... ^_________^

Maria Menado~ said...

yeke. uff.. takot je. tapi kdg2 kite da ckup hati2 jugak tapi kena.. sabor je la..

Nao Mei said...

shida cik akak pun ada juga..huhu..siap call entah berkali-kali...huhu

Solehah Shamsuddin said...

sebenarnya benda ni mmg menipu. actually western union yg sah mmg da, tapi da yg menipu dgn menggunakan western union punya nama. kesian western union, xpsl2 nama diorg digunakan. dan sebenarnya da yang telah ditangkap kerana menyalahgunakan nama diorang. dan da sesetengah kes tu, polis masih mencari sebilangan yg masih terlibat dgn kes ni.

Faridzuan said...

Oh, aku tertipu! :p

Tapi memang selalu dapat emel2 spam, bagitau kita menang sekian-sekian. Lol. Tak ada kejayaan yang datang bergolek, melainkan itu cuma nasib. Tapi mengejar impian dengan usaha sendiri adalah lebih manis dan puas. :)

Mohd Selim Zainal said...

benda2 penipuan macam nie mmg mudah memerangkap sesiapa saje...

mselim3

pls:ingat2 betul2 td tu yg terjah nak tahu aper cer?...hehe...kalu dapat betul2 rezeki tu.

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha, dh agak..

laskar pelangi said...

mmg berlambak lambak email macam tu sekarang ni.dah macam spam dah rasanya.nak kena delete satu per satu.leceh betol. sob3 -__-

sha dhira said...

the emerge of internet.. ada pros and contras

FarhanahAdzlan said...

saya pon pernah dapat camtu. tp saya ignore jee hahaha

AmalinaLee said...

Asal saya bukak yahoo mail, mesti benda ni ada erghhh. tak larat nak delete -,-

diana said...

akak pun ada dapat..tapi masuk spam..heheh..sah2 menipu..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

bnyak gila dpt spam mcm ne.. xcaya la... hati2 dear

Pyqah Fieka said...

memang betul pun.. Tak mungkin dia nk bagi jumlah wang yang banyak macam tu je..

http://pyqahfieka.blogspot.com

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

slalu dpt sms simkard brtuah..serabut..mgarut je kn..

caliph shuriken said...

dh kerap sgt dapat emel cmni.. klau x silap dh berbelas kali, huh.. mmg kaya giler laa klau btul2 dapat kn :p

Kak Mahh said...

memang seronok bila berduit banyak.

nik ros said...

byk sgt email yg mcm ni. baca tajuk jea terus delete.malas nak baca dah..hehe

Mia Liana said...

melambak kat spam email... huhuhu tak yah percaya...

yang baik Ishak said...

memang indah hidup dunia ini andai benarlah dengan senang hati ada orang sanggup bagi duit sebanyak tu... gerenti tak dak org miskin papa kedana... kan?

Tinta Lana said...

Yang lana tak faham, masih ada lagi yang mudah kena tipu..adeh

Pakai logik je benda ni..mana ada org tetiba nak bagi duit berjuta2 kat kita tnpa sebab.

jaakechik said...

email mcm ni mmg sokmo jer ada kan... menang 1/2 juta la, apa laaa.... hrmmm...

Remy hazza said...

kerap sangat terima spam duit nie kat email....sampai rasa nak percaya pun ada......he3

Nadia Johari said...

hahaha..tau xpe..nad penuh kat email tu..

deno said...

deno pun selalu terima email mcm ni.. berpuuluh-puluh... bila mcm ni, dneo terus delete email tu...

Si Matatajam said...

Mmg banyak kes tipu camni...ignore ja..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kaya la shida kalau mcm tuh

Mrs Velentine said...

malaslah kan dapat benda mcm ni

IntaNBerliaN said...

akak berlambak2 entry camgin... bosan je kan...

Ez Bil said...

Yg peliknya. Ramai jgk yg percaya..

Cik Fie said...

menipu je kak tu =.=