Tutorial (koding) : Jenis-jenis border style | Dunia sebenar Shida Tutorial (koding) : Jenis-jenis border style


Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Sunday, 3 March 2013

Tutorial (koding) : Jenis-jenis border style

  Assalammualaikum, pece upon you.


solid

dotted

dashed

double


cara nak guna seperti ini > 2px border style #000000;
2px  : ketebalan border
border style  : gantikan dengan nama border yang korang suka
#000000;  : warna border tersebut




click to sharePin ThisShare on TumblrShare on Google PlusEmail This

17 Jari Ohsem:

cik lisa said...

wah border jenis cantek cantek semua ni, hehe.. lisa selalu guna yang dashed, rasa kemas

Unknown said...

waa teratur... boleh la AA cpt pandai edit blog mcm ni :)

Miss N™ said...

wahh..terima kaseh shida...

Dingdang said...

baru tau ada double border. hehe.

Nur Nainis said...

Bagusnya kak shida..rajin bagi tutorial..senang je nak rujuk. Terima kasih kak. ^___^

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Thanx for sharing shida...

ayut said...

tutorial lg.. ^^

Unknown said...

nanti nak try.. huhuhu

Cikrosecute said...

nice tuto..untuk blogger baru...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nice tuto shida

Mrs Velentine said...

bagus tutorial ni

Nadia Johari said...

rjin wat tutor..hehe..

Unknown said...

hrtue ada try buat border dlm entry, tp xbrapa nk jd, n xchantek, last2 delete trus...huhu..nnt nak cuba akak punya tuto ni plak la..hee..Thank Q akak utk tuto ni..hee

Unknown said...

nice! bagus tutor ni shida :)

Unknown said...

nice border.....

IntaNBerliaN said...

pandai betoi shida ni...

Cik Fie said...

comelnya border2 tu :)