Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Sunday, 3 March 2013

Tutorial (koding) : Jenis-jenis border style

  Assalammualaikum, pece upon you.


solid

dotted

dashed

double


cara nak guna seperti ini > 2px border style #000000;
2px  : ketebalan border
border style  : gantikan dengan nama border yang korang suka
#000000;  : warna border tersebut




17 comments:

  1. wah border jenis cantek cantek semua ni, hehe.. lisa selalu guna yang dashed, rasa kemas

    ReplyDelete
  2. waa teratur... boleh la AA cpt pandai edit blog mcm ni :)

    ReplyDelete
  3. baru tau ada double border. hehe.

    ReplyDelete
  4. Bagusnya kak shida..rajin bagi tutorial..senang je nak rujuk. Terima kasih kak. ^___^

    ReplyDelete
  5. nice tuto..untuk blogger baru...

    ReplyDelete
  6. hrtue ada try buat border dlm entry, tp xbrapa nk jd, n xchantek, last2 delete trus...huhu..nnt nak cuba akak punya tuto ni plak la..hee..Thank Q akak utk tuto ni..hee

    ReplyDelete
  7. nice! bagus tutor ni shida :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.