Tutorial (koding) : Jenis-jenis border style

by - 21:00:00

  Assalammualaikum, pece upon you.


solid

dotted

dashed

double


cara nak guna seperti ini > 2px border style #000000;
2px  : ketebalan border
border style  : gantikan dengan nama border yang korang suka
#000000;  : warna border tersebut




You May Also Like

17 Jari Ohsem

  1. wah border jenis cantek cantek semua ni, hehe.. lisa selalu guna yang dashed, rasa kemas

    ReplyDelete
  2. waa teratur... boleh la AA cpt pandai edit blog mcm ni :)

    ReplyDelete
  3. baru tau ada double border. hehe.

    ReplyDelete
  4. Bagusnya kak shida..rajin bagi tutorial..senang je nak rujuk. Terima kasih kak. ^___^

    ReplyDelete
  5. nice tuto..untuk blogger baru...

    ReplyDelete
  6. hrtue ada try buat border dlm entry, tp xbrapa nk jd, n xchantek, last2 delete trus...huhu..nnt nak cuba akak punya tuto ni plak la..hee..Thank Q akak utk tuto ni..hee

    ReplyDelete
  7. nice! bagus tutor ni shida :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih.