Tutorial (koding) : Jenis-jenis border style | Dunia sebenar Shida Tutorial (koding) : Jenis-jenis border style

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Sunday, 3 March 2013

Tutorial (koding) : Jenis-jenis border style

  Assalammualaikum, pece upon you.


solid

dotted

dashed

double


cara nak guna seperti ini > 2px border style #000000;
2px  : ketebalan border
border style  : gantikan dengan nama border yang korang suka
#000000;  : warna border tersebut




17 Jari Ohsem:

sa mic said...

wah border jenis cantek cantek semua ni, hehe.. lisa selalu guna yang dashed, rasa kemas

ANa Ahmad said...

waa teratur... boleh la AA cpt pandai edit blog mcm ni :)

Cik Nur™ said...

wahh..terima kaseh shida...

Nurul Faiz said...

baru tau ada double border. hehe.

Nurul Aini said...

Bagusnya kak shida..rajin bagi tutorial..senang je nak rujuk. Terima kasih kak. ^___^

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Thanx for sharing shida...

ayut said...

tutorial lg.. ^^

Afie Qaisarah said...

nanti nak try.. huhuhu

Che Rosliza Che Mat said...

nice tuto..untuk blogger baru...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nice tuto shida

Mrs Velentine said...

bagus tutorial ni

Nadia Johari said...

rjin wat tutor..hehe..

Seneorita Baharin said...

hrtue ada try buat border dlm entry, tp xbrapa nk jd, n xchantek, last2 delete trus...huhu..nnt nak cuba akak punya tuto ni plak la..hee..Thank Q akak utk tuto ni..hee

azizah :) said...

nice! bagus tutor ni shida :)

Remy hazza said...

nice border.....

IntaNBerliaN said...

pandai betoi shida ni...

Cik Fie said...

comelnya border2 tu :)