Family shida tahu ke shida berblog? pendapatan bloging? | Dunia sebenar Shida Family shida tahu ke shida berblog? pendapatan bloging?

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 19 April 2013

Family shida tahu ke shida berblog? pendapatan bloging?

  Assalammualaikum, peace upon you.
Hai semua, hari ni Shida cuti sempena Hari Keputeraan Sultan Perak, dapat lah shida update blog dan blogwalking mana-mana blog yang tertinggal. So hari ni shida nak sambung lagi menjawab soalan dari sesi soal jawab yang lepas, masih belum habis lagi. Soalan datangnya dari Puan Azizah, thanks jiejah sahabatku sudi bertanyakan soalan ini dan kali ni shida memilih untuk menjawab didalam entri boleh cerita lebih meluas tentang soalan yang diajukan. Shida berblog ni tak da siapa yang tak tahu, semua tahu dan percaya yang shida adalah seorang part time blogger. Sebelum ni shida pernah menjadi DJ Radio Online di sebuah stesen radio online yang bagi shida sangat happening masa tu, pun family tahu juga ini kan pula bloging yang hampir 3 tahun shida berkecimpung. Memang seronok macam-macam gelaran dorang panggil shida alahaiii.. shida pula dengar hari-hari naik rimas heheee..

kadang-kala tu family shida selalu bergurau dan mengusik, kalau ada surat atau pos laju datang mesti dorang kata "ha! ni mesti untuk blogger shida dunia biru" ok fine! dorang tahu juga blog shida warna biru heheee. Dorang tahu juga shida suka warna biru kalau dilihat dari segi barang-barang yang shida ada, set cadar katil dan pakaian everything biru ok. Jadi kesimpulannya dekat sini memang family shida tahu siapa shida dalam alam maya ni :) cuma shida tak sure sama ada dorang ada buka-buka baca tak blog shida tu hehee :p Kalau part pendapatan bloging tu of course shida akan tunjuk kat dorang betapa beruntungnya menjadi blogger dan menjadi blogger bukan perkara yang sia-sia. Mak juga dah nampak hasil bloging shida yang terkini dalam tempoh 3 bulan shida dapat RM400 dari advertorial dan dari Exabytes RM50, itu pendapatan terkini shida dapat untuk tahun 2013 ini. So mak memang banggalah shida boleh cari side income sendiri kan. Paling seronok tiap kali dapat duit bloging lebih-lebih tu shida belanja family makan :) Kebiasaan macam tu jela selain beli hadiah dan beri kepada pembaca setia shida :)

 

27 Jari Ohsem:

Aiman Aziz said...

Mula2 pun Aiman rahsiakan blog aiman dari keluarga, Last2 kantoi gak. Tp rasenye mereka x pnah baca kot isi blog aiman. Phewww, Haha

baby comel said...

bagus la kan bila family tau kita berblogging ni.. terbaik dr shida dunia biru =)

Sally Yatiey said...

Baguslah family tahu ;D hee. Lagipun tak sia2 kita blogging ni kan, kak ;)

jaakechik said...

tahniah cik shida.... jaa pun kengkadang jaa ada ping entry di fb dan masa tu maybe family jaa baca kot. sampai masa, kalau diorang tgk jaa snap gmabr (event family) mesti diorang cakap, : "eleh nak masuk dalam blog dia ler tu..." hehehehe....

Emas Putih said...

alhamdulillah. semoga allah permurahkan rezeki shida

Leeza dayasari [santai leeza] said...

biru kak shida pilih sgt tenang. leeza suak tgk. :-)

Sheila Salim said...

assalamualaikum syida. blogging ni fun sebenarnya kan. hehehe

Cik Nur™ said...

samalah kita shida, family nur pun tahu...

mcm shida juga, tak sure la diorg baca ke tidak.hihi

siti zawiah said...

untung kak shida..:)

dEdEQ dE wIshEs said...

TERBAIK LA AKAK .. DEQ .. HANYA ADIK2 JE TAHU . LAU MAK N AYAH DEQ XTAHU . HOHO

Diana Azis said...

Hehehe..kebanyakannya permulaan semua tak nak keluarga tahu kot..last2 diorg tahu juga kan :)

cci said...

ehehe... banyaknya surat dari peminat dia.. :P ekeke... sama here.. salu kene perli dr hubby.. muahahah... sebb dia jeles x dpt surat hari2.. wahha

Nurul Aini said...

Hehehe..terbaiklah kak shida. ^___^

aisya said...

setakat ni adik sorg je la yg tau.. hehe

Cik Bluewendy Wendy said...

huhu.. klu family tau pon dieorg juz diamkan jek..perli2 skit..kih3.. alhamdulillah rezeki shida.. best nye smpai rm400 tuh.. :)

BUI JUNAIDI said...

RSNYA SEMUA FAMILY KAK BUI TAU KAK BUI ADA BLOG..HUBBY JER SLL PERLI KALAU KAK BUI LEKA SGT DEPAN PC..HAHA

ANa Ahmad said...

macam tu cerita kak shida rupanya,, nak tahu lagi ni,, cite la lagi kak shida :)

caliph shuriken said...

wahh, x tau plak shida pnah jadi DJ radio online, huh..

*klau sy, emak pnah tanya.. knapa surat2 yg sampai umah semua atas nama caliph?
sy jawab.. xpe terima jaa surat2 tu sebab mmg x silap umah pun posmen tu hantar ^^

azizah :) said...

ok la tu family shida tahu.. dorang pon galakkan.. hehe mybe baca blog tu tak pasti la kan.. tp mesti adik beradik shida ada baca..hee

Sukma Haron said...

bestnya Shida ada sokongan dari family...pendapatan pun boleh tahan banyak gak...akak kena tuntut ilmu dari shida nie...

Eca Dwinky Asha said...

eca siap kena perli oleh pakcik..
"ne ke ecadwinkyasha yg de blog tu"...silake je pakcik tu :P

Eca Dwinky Asha said...

kaklong eca pulak siap gelak bila de entry yg lucu..siap call mama gtau kat mama..abg xbaca,tpi awek dy bc..pastu sampai la kt abg apa eca tulis kt blog.hahaha.

Ez Bil said...

Kita suka warna yang sama akk!! ^___^

deno said...

ohh.... mcm deno pun family tahu juga... lebih2 lg skrg ada byk tempahan doodle.. bila selalu mengadap laptop, mak pun mesti tengok sekali.. haha...

Mimi Azirah said...

fmly akak yg tau adik akak no 2, 3 n suami akak je..hehehe

Nadia Johari said...

best kan berkongsi dengan family..hehe

Cik Fie said...

wah ! bestnya berkongsi dengan family :)