Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Monday, 1 April 2013

Jalan-jalan sekitar Penang | Terminal Feri | Queensbay Mall | Bas terbabas

  Assalammualaikum, peace upon you.
Sebenarnya datang Penang memang last minit rancang, kebetulan hantar adik pergi penang untuk interview esok (isnin). Alang-alang dah datang penang shida sekeluarga jalan-jalan juga walau tak pergi jauh mana kan. Shida jarang sungguh jalan-jalan penang, tadi pun abang ipar shida yang bawa masuk jalan penang ni, kami follow je lah kan :) Nama je duduk utara tapi jarang pusing-pusing negeri utara :) merasa lah juga naik feri, jalan-jalan sekitar penang tu, sesak juga dah macam bandar KL shida tengok. Lastly sebelum berangkat pulang ke perak kami singgah Queensbay Mall Penang ni, makan-makan dan shopping sikit. Lastly pusing balik masuk Penang Sentarl hantar adik shida dekat situ. Kami pulang dengan keletihan walaupun bukan shida yang drive hahaaa :p
Dalam perjalanan nak pergi ada nampak bas terbabas sampai masuk celah jambatan kecil, penumpang tak ada rasanya bas ni bawa solo. Nasib juga ada penghalang tepi tu kalau tidak memang terbalik masuk jatuh dalam sungai. Seriau masa lalu sebelah bas ni. Mybe hujan tadi jalan licin, bas juga bawa laju mungkin. Jalan tempat kemalangan ni memang keras. Dah ramai pemandu kemalangan kat jalan tu. Ada yang hidup ada yang mati juga. Kakak shida sendiri pernah kemalangan dekat situ. Kepada semua berhati-hati lah ketika memandu ya. Alhamdulillah shida dah selamat sampai rumah :)

April sudah ^_^


32 comments:

  1. laa , shida datang penang ke ? asal tak cakap . ishh , kalau tak boleh dah jumpe .

    ReplyDelete
  2. bestnye dpt jejalan,,hehe
    gambar bus tu ingtkan kat bwh tu drh,,huhu...

    ReplyDelete
  3. best naik ferry gi penang...penang mmg selalu jammed...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah selamat sampai..... =D

    ReplyDelete
  5. Bestnyaaa jalan2 ke Penang ;)
    Ngeri pulak tengok bas terbabas tu -,-

    ReplyDelete
  6. hush.. kt jalan tu selalu xcident

    ReplyDelete
  7. bestnye jenjalan g penang..lama tak g sana..:D

    ReplyDelete
  8. huwaa... lamanya tak pegi penang. ............

    ReplyDelete
  9. akhirnya kak shida jejakkan kaki nye di tempat AA, malangnya AA ada di kedah huhu :'/

    ReplyDelete
  10. penang memang sesak..kalau jalan jem lagi la .tak de sapa yang bertolak ansur..menyampah..

    ReplyDelete
  11. bestnya shida dapat jalan2 penang..sekejap je pon janji merasa..

    nasib la xde org dlm bus tu..menakutkan je terbabas gitu.

    ReplyDelete
  12. pernah singgah tp xsempat jalan2 nti ada rezeki nk p la..

    ReplyDelete
  13. dulu study kedah rajin p penang...p padang kota jela..hhee

    ReplyDelete
  14. Salam.

    Seronoknya shida..dpt jenjalan..cuti sekolah baru ni, lana bnyk memerap je,hehehe

    ReplyDelete
  15. Salam.

    Seronoknya shida..dpt jenjalan..cuti sekolah baru ni, lana bnyk memerap je,hehehe

    ReplyDelete
  16. entah bila lah nak jejak kaki kat penang ni.. =)

    ReplyDelete
  17. onie paling suka dengan negeri penang :D

    ReplyDelete
  18. kat situ mmg kawasan kemalangankan...
    mmg kena hati2...

    ReplyDelete
  19. bsetnya g penang... naik feri agi... fuh.. ^_^


    eh2 eksiden.. ya allah.. hope semuanya selamat..

    ReplyDelete
  20. Tak pernah sampai penang lagi..bestnya..cantik pemandangan..Err..seriau tengok bas tu.

    ReplyDelete
  21. cantik..pndai sida snap :))

    ReplyDelete
  22. wah seronoknyaaa..... dah lama deno tak ke pulau pinang sejak kakngah deno dah tamat blaja di usm :)

    ReplyDelete
  23. wah jenjalan ke penang ya? sini mmg best, byk tempat2 menarik utk dilawati. :)

    ReplyDelete
  24. bas tu pun jenjalan gak tu..tp jalan ketepi :D dia haus kot carik air :P

    ReplyDelete
  25. Best erk akk jejalan kat penang. Hihihi happy holidays!!! :))

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.