Jalan-jalan sekitar Penang | Terminal Feri | Queensbay Mall | Bas terbabas | Dunia sebenar Shida Jalan-jalan sekitar Penang | Terminal Feri | Queensbay Mall | Bas terbabas

Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Monday, 1 April 2013

Jalan-jalan sekitar Penang | Terminal Feri | Queensbay Mall | Bas terbabas

  Assalammualaikum, peace upon you.
Sebenarnya datang Penang memang last minit rancang, kebetulan hantar adik pergi penang untuk interview esok (isnin). Alang-alang dah datang penang shida sekeluarga jalan-jalan juga walau tak pergi jauh mana kan. Shida jarang sungguh jalan-jalan penang, tadi pun abang ipar shida yang bawa masuk jalan penang ni, kami follow je lah kan :) Nama je duduk utara tapi jarang pusing-pusing negeri utara :) merasa lah juga naik feri, jalan-jalan sekitar penang tu, sesak juga dah macam bandar KL shida tengok. Lastly sebelum berangkat pulang ke perak kami singgah Queensbay Mall Penang ni, makan-makan dan shopping sikit. Lastly pusing balik masuk Penang Sentarl hantar adik shida dekat situ. Kami pulang dengan keletihan walaupun bukan shida yang drive hahaaa :p
Dalam perjalanan nak pergi ada nampak bas terbabas sampai masuk celah jambatan kecil, penumpang tak ada rasanya bas ni bawa solo. Nasib juga ada penghalang tepi tu kalau tidak memang terbalik masuk jatuh dalam sungai. Seriau masa lalu sebelah bas ni. Mybe hujan tadi jalan licin, bas juga bawa laju mungkin. Jalan tempat kemalangan ni memang keras. Dah ramai pemandu kemalangan kat jalan tu. Ada yang hidup ada yang mati juga. Kakak shida sendiri pernah kemalangan dekat situ. Kepada semua berhati-hati lah ketika memandu ya. Alhamdulillah shida dah selamat sampai rumah :)

April sudah ^_^


32 Jari Ohsem:

Aina Areen said...

laa , shida datang penang ke ? asal tak cakap . ishh , kalau tak boleh dah jumpe .

Unknown said...

lame xg situ..

Athirah said...

bestnye dpt jejalan,,hehe
gambar bus tu ingtkan kat bwh tu drh,,huhu...

Sukma said...

best naik ferry gi penang...penang mmg selalu jammed...

nuyui a.k.a miss YUI said...

bestnya shida jalan2..

Cik Nor said...

berhati2 djalanraya..

AyueJean said...

Alhamdulillah selamat sampai..... =D

Unknown said...

Bestnyaaa jalan2 ke Penang ;)
Ngeri pulak tengok bas terbabas tu -,-

Nina Mads said...

hush.. kt jalan tu selalu xcident

Mime MF said...

bestnye jenjalan g penang..lama tak g sana..:D

Zinnia Z A said...

huwaa... lamanya tak pegi penang. ............

Mrs Velentine said...

x pernah sampi penang lagi

Unknown said...

akhirnya kak shida jejakkan kaki nye di tempat AA, malangnya AA ada di kedah huhu :'/

Diana Rashid said...

penang memang sesak..kalau jalan jem lagi la .tak de sapa yang bertolak ansur..menyampah..

Unknown said...

bestnya shida dapat jalan2 penang..sekejap je pon janji merasa..

nasib la xde org dlm bus tu..menakutkan je terbabas gitu.

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

pernah singgah tp xsempat jalan2 nti ada rezeki nk p la..

Nadia Johari said...

dulu study kedah rajin p penang...p padang kota jela..hhee

Tinta Lana said...

Salam.

Seronoknya shida..dpt jenjalan..cuti sekolah baru ni, lana bnyk memerap je,hehehe

Tinta Lana said...

Salam.

Seronoknya shida..dpt jenjalan..cuti sekolah baru ni, lana bnyk memerap je,hehehe

Unknown said...

entah bila lah nak jejak kaki kat penang ni.. =)

Mek Onie said...

onie paling suka dengan negeri penang :D

Miss N™ said...

kat situ mmg kawasan kemalangankan...
mmg kena hati2...

cci said...

bsetnya g penang... naik feri agi... fuh.. ^_^


eh2 eksiden.. ya allah.. hope semuanya selamat..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

shida jln2 penang yer..bestnyerrr

Nur Nainis said...

Tak pernah sampai penang lagi..bestnya..cantik pemandangan..Err..seriau tengok bas tu.

mummyriena said...

mmg seronok pergi sana :)

patriq said...

cantik..pndai sida snap :))

Dayang Deno said...

wah seronoknyaaa..... dah lama deno tak ke pulau pinang sejak kakngah deno dah tamat blaja di usm :)

jaakechik said...

wah jenjalan ke penang ya? sini mmg best, byk tempat2 menarik utk dilawati. :)

Anonymous said...

bas tu pun jenjalan gak tu..tp jalan ketepi :D dia haus kot carik air :P

Unknown said...

Best erk akk jejalan kat penang. Hihihi happy holidays!!! :))

Cik Fie said...

bestnya kak shida ;)